Şimdi Ara

Ryzen 3600 - 3070ti darboğaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba


    ryzen 3600 1060ti 6gb şeklinde kullandığım sistemimde değişikliğe giderek 3070ti aldım. Aldığımdan beri tuhaf problemlerle karşılaşıyorum.


    Warzone2, Fifa24 gibi oyunları ultra veya ona yakın ayarlarda 60 dereceyi geçmeden oynarken, diablo , alan wake 2 gibi oyunlarda ekran kartım aniden 85 derecelere fırlıyor. Bu ısınma süreci çok hızlı yaşanıyor.Yani oyun açıldıktan hemen sonra. Bazı oyunlarda problem olmazken masaüstünde ekran kartı sıcaklığım 43-45 derece. Warzone2 ki call of duty de bi mape 150 kişi atlıyor. 60 dereceyi geçmeyen ekran kartım. Niye bazı oyunlarda bu sorunu yapıyor.


    2k monitör kullanıyorum bu arada. 1080p yapmayı denedim. Ayarları full düşürdüm.Herşeyi low yaptım.4k çözünürlük ayarladım ama nafile. Hiçbişekilde değişim sağlayamadım. Bu neden kaynaklanıyor olabilir? Darboğaz dedikleri şey bu mudur? Bu arada ekran kartım 85 dereceye çıkınca fanlar anlık olarak kasayı uçuracak kadar dönüyor.Soğutunca biraz duruluyor, sonra tekrar başlıyor. Fps kaybım ise yok..


    Soğutmayla ilgili sıkıntım olduğunu sanmıyorum.Çünkü dediğim gibi güncel bazı oyunlarda ekran kartımın ısısı gayet yeterli.Lütfen soğutmayla ilgili öneri sunmayın:)








  • driver üzerinden fps kilidi kullanın 300 belirleyin mesela öyle bir test edin

  • xman_91 X kullanıcısına yanıt

    Malesef olmadı

  • oyunların açılış animasyonlarıda fps 1000 li seviyelere fırlar ve o ara ekran kartında cııızzz diye ses gelir sizin kartınız bu aramı 85 derece oluyor.yok hayır oyun açıldıktan sonra diyorsanız kartınıza bir fan profili ayarlayın

  • xman_91 X kullanıcısına yanıt

    yok oyun açılmadan hiçbi problem yok.oyun açıldıktan kısa süre sonra 83 dereceye çıkıyor kart aniden.Yani 70 derece gidip sonra 71 72 gibi değil.5 saniyede ısınıyor.Bu arada özellikle belirtme gereği duyuyorum.Sıkı bi warzone oyuncusuyum. Fpsten de ziyade görselliği severim ki 100 fps e yakın alıyorum ultra ayarlarda.Kartın ısısı 58 derece.

  • xman_91 X kullanıcısına yanıt

    Hocam voltaj düşürerek çözdüm problemi. Msi afterburner kurup halllettim.Bi nevi sizin sayenizde çözmüş oldum. 1 aydır kafamı kurcalıyordu bu olay.

  • fan profilide düzenleyin uygun ayarların tamamını bulduktan sonra ekran kartının biosunu editleyip flashlayın kökten çözüm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xman_91 -- 3 Kasım 2023; 19:20:7 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.