Şimdi Ara

RYZEN 5 5600 ve RTX 4060 SİSTEM 21.000 TL!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.346
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hızaşırtma olmadan kullanacak, çözünürlük ve detay konusunda takıntısı olmayan ve bütçesi kısıtlı olan kişiler için uygun görünüyor...  


    ekran kartı fiyatına komple sistem... (monitör hariç)...


    klavye+mouse vb. saymıyorum onlar pek bir meblağ tutmuyor genel bakıldığında...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srkn -- 25 Nisan 2024; 20:10:5 >
  • srkn kullanıcısına yanıt

    ekran kartı fiyatına demek doğru değil gibi. 4060ti 16 gb 3 bin tl daha ucuz

  • en ucuz rtx 4070 baz almıştım aslında...


    yani bir ekran kartı fiyatına komple sistem... ama dediğim gibi, çözünürlük vb. takıntı etmeyecek kişiler için bütçe dostu bir öneri...

  • Ucuz değil. Bu hazır sistemlerin olayı madencilik patladığı zaman kart temini zorken kartın yanında diğerlerini de satmaktı, o yüzden uyguna gelirdi.


    Ben bilgisayar toplayacak olsam, bu seviye bir sisteme o anakartı almam. En kötü Tomahawk dengi bir şey olur. SSD alınmaz. Adam gibi Samsung ya da Kingston 1 TB alınır bu sisteme.


    Bu haliyle bile tek tek almaya kalksanız emin olun daha mantıklı olur. Taksit yapmıyor bir kere. Bu enflasyon zamanında taksitsiz alınan her şey zarardır.


    Oturun kendiniz tek tek B550 anakart (ki burada B450 vermiş o bile en giriş seviye), 4060, R5 5600, 4*8 GB 3600 ram (yine sistemde en uygun fiyatlı ve 16 GB kullanılmış), 1 TB 980 Pro ya da 970 evo ya da KC3000, adam gibi bu sisteme yakışacak kalitede bir PSU, bu işlemciyi taşıyacak kule tipi bir soğutucu, zevkinize ve işlevine göre kasanızı bulun, ordan burdan kart kampanyaları, kuponlar vs aşağı yukarı burada 3 taksitle almak istediğiniz fiyata gelir.


    Sinerji kafayı yemiş diyeceğim de alayı böyle. İşte denk geliyor arada bir gerçekten indirimli kasalar, onları da 10 tane falan stok var almak imkansız, hemen bitiyor. Şansa denk gelirseniz alırsınız.





  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

    Ryzen 5600 ve 4060 kullanacak birisi bu yazdığınız şeylere takılmaz yalnız hocam. Siz çok üst düzey düşünüyorsunuz , bu tip giriş-orta sistemlerinde parça kalitesinden ziyade model daha çok önemlidir.


    Şahsen benim bilgisayarım olmasa konuda ki pcyi alıp geçerdim direkt. Mis gibi 20k ya alınabilecek en iyi sistemlerden şuan..

  • SW4RTHY kullanıcısına yanıt

    Casper yapardı bunu zamanında. 15 sene falan önce. i7 çakardı sisteme. İ7'yi gören "oooo iyi sistem" der alırdı. İçindeki anakart çöp, PSU çöp oğlu çöp, her bileşen yetersiz. Bir tek İ7 iyi olurdu. Alan bin pişman olurdu.


    Bu sistemde de işlemci ve ekran kartı (ki onun bile markası en dandik markalardan biri) dışında para verip alınacak parça yok.


    Üst seviye değil bunlar orta sengment parçalar. Üst seviye olsa DDR4 sisteme para verilmez zaten bu saatten sonra. 21 bin lira keş para, taksit yapınca 22, 23 yukarı doğru gidiyor.


    Bu sistemi ancak parça olarak alınca 25 bine gelecekken 21 bine satıyorlarsa alırım. Gerçi yine almam. Chipseti 6 yaşında sistem ya. 2018 model anakarta para mı verilir? Çok feci sıcak fırsat olmalı.


    Fiyatı uygun değil yani. Hiçbirinin değil. Gerçekten fiyatı iyi olanlar düşüyor da kalmıyor pek onlar, çok az stokla giriyor.





  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

    Taksit konusunda haklısınız. En azından 3-4 taksit olsa güzel fırsat olur. Onun dışında benzer bir sistemi kullanıyorum. 16x2 Ram var. B450M S2H var. R5 5600 var. SSD, HDD, M2NVME kombosu 3 diskim var. Güç kaynağım 600 W. Oynadığım oyunlar BF1, Diablo 4, Discyo Elysium, Doom Eternal falan. Her işimi görüyor. Ufak tefek edit de yapıyorum, SPSS falan da çalıştırıyorum akademik işler için büyük verilerle. Vallahi bana yetiyor. Bütçesi dar olan, 2K-4K kovalamayan, benim gibi 40 yaş üstü akşamları bir iki saat keyif atmak isteyen arkadaşlar için bu tarz sistemler makul olabilir. Ama dediğiniz gibi fiyatın sanki biraz daha aşağı çekilmesi uygun olurmuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weisanstein -- 30 Nisan 2024; 12:58:56 >
  • Anakart prime b550m-k, ram 16gb 3600 1 tane de ekstradan alınıp iyi bi ssd de eklenirse kullanılabilir duruyor. SSD hariç özelleştirmelerle 25k yı buluyor ama taksit olmaması dezavantaj. Tek tek toplanmaya kıyasla uyguna geliyo hem de deepcool kasayla. Sinerji ne kadar güvenilir orasını bilmem ben buradan almazdım şahsen.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.