Şimdi Ara

'Ryzen 5 7600x' için 'Cooler Master MasterLiquid ML240L V2' yeterli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet soru başlıkta elimde bulunan soğutucu bu ve masrafa girmekten de kaçınmak istiyorum yeterli olurmu ?





  • şu arapça isimli sıcaklıklarda yeterli derken ne kastettiğini açman lazım. biraz google yap bence adamlar göstermiş şu şu iyi olur diye ya da bende bu sıcaklık diye. her ryzen kış bile olsa 90 dereceyi görecektir isterseniz araba radyatörü bağlayın ya da deneyin last of us, uncharted4 kurun.

  • eskidenmiş o serin serin kullanmak. ryzen 5600 kule tipinin ağababası ile last of us da 65 derece görüyor. gerçi benimkisi fix 4600 mhz de

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen 7600x ısınan bir seri ama elde bulunan soğutucu o modelse yine bir çok soğutucudan iyi. Oyunlarda falan başa çıkabilir o soğutucu.


    İyi bir macun kullanılırsa sonuç biraz daha iyi olur. Çok ısınma olduğundan eco mode falanda açılabilir. Oyunlarda o soğutucu ile çok gerek kalmaz gerçi eco mode açmaya falan.


    Gereksiz yere her gün stress testleri falan yapılmayacaksa o soğutucu yeterli gibi. Soğutucu eldeyse zaten deneyip görmek en güzeli. Oyunlarda ve normal kullanımda yeterli gelecektir.

  • Sky_Vision_V2 kullanıcısına yanıt

    dostum last of us oyununda bende o kadar da görmez oyun içi. ben başlangıçtaki gölgelendirmeden söz ediyorum 65 derece falan ne mhz ne işlemci olursa olsun. sürücü güncelle sil kur ne yapacaksan bir de ısı gösteren bir şey aç yap baştan o gölgelendirmeyi bi göster o 65 dereceyi bana.

  • Ryzen 5600 lu sistemi sattim. Bakalim ayni sartlar altinda ayni sogutucu ile 7600 kac derecelerde calisacak.

    Sogutucuyu id cooling xt206se idi galiba tam adi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sky_Vision_V2 kullanıcısına yanıt

    cevap ile yazarsanız haberim olur. şu resim gibi afterburner vs açıkken.


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155520827


    ben de burada gölgelendirme yapılırken oynamışım farkında olmadan.


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156513803

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    oyunu açık bıraktım yemek yerken. gölgelendirmeyi tamamlamış. bu şekilde ısılar. bir de gölgelendirme yaparken bakayım.


    "Ryzen 5 7600x" için "Cooler Master MasterLiquid ML240L V2" yeterli mi ?


    gölgelendirmeyi tekrar yapmadı. sistemi yeniden başlatayım belki fark eder.


    "Ryzen 5 7600x" için "Cooler Master MasterLiquid ML240L V2" yeterli mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sky_Vision_V2 -- 18 Ağustos 2023; 19:48:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sky_Vision_V2 kullanıcısına yanıt

    anlaşamıyoruz ben gölgelendirici yaparken atın dedikçe hala bitmesini bekliyorsunuz oyun içi ne yapayım ben? bir kere yapar her girişte o çekilir mi? en başta "kurun" dedim ben oynayın değil. merak edip de bakarsanız kurarken mevzusu ta nisanda buz gibiyken olmuştu 90 100 ölüyoruz diye. değil ki bu sıcaklarda. neyse tamam boşverin.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Hocam ozet geceyim aklimda kalandan. İslemcim 5250 mhz de sabitlenmis vaziyette oyun icin 52 - 53 derecelerde kaliyor. İlk acilista golgelendirme dediğiniz islem esnasinda islemci %100 kullanima ulasiyor ve 73 derece gordum en yuksek.

    Ben ilk etapta anlamadim çünkü pek oyun oynamiyorum. Siz soyleyince jeton düştü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sky_Vision_V2 kullanıcısına yanıt

    gene iyi 73. intel gibi yanmaz tabi bizimkiler ama fanını kısarsın benim gibi sabit 1500 devir 31 derece oda sıcaklığında 91 oldu 92 olmadı 4225 mhz'ye düşürdü 5800x3d. 7600 düzdü di mi sendeki? 65w değil mi işte nimetleri. 105w benimki soğutmazsan kaçarı yok ama o zaman garip bir şey olmuştu ilk kurduğum korsandı millet sorunlu korsanı daha güzel deyince ama ikinci kurduğumda hem 30 dakika sürmedi 9 dakika sürdü hem de daha az ısındı yani aynı şeyi farklı korsandan kurunca bile farketti yazılımdan çok etkileniyor. orijinal olsa ve şu sıcaklar bitse görmez tahminim o kadar ve şimdi fan curve yaptım sabit devirle olacak gibi değil.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    evet bendeki düz 7600 olan model. 3d cache olan işlemciler cidden soğumuyor. adana da bir dostum ısrarla 5800x3d topladı. 360 lık radyatör taktık zar zor adam ettik. güzel işlemci ama soğutma zulum olunca bir zevki kalmıyor.

    şuan uzay montajı kullanıyorum kasam hala yapım aşamasında. kasaya 7 fan düşünüyorum sıcaklığın 7-8 derece daha düşeceği kanısındayım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler ryzen 7 5800x e geçtim fakat sıcaklıklar 90 dereceye çıkıyordu oyunlarda bende curve optimizer yaptım ryzen master dan şimdi max 73 80 görüyoruz battlefield 5 de normal mi ?

  • biostan da yapabilirsin curve optimizeri ryzen master çökertiyor falan filan diyorlardı. all core negative 20 yap geç biostan yazılımla güzel olmaz bu bir bios ayarı. bu sıcaklarda 73 falan çok iyi 90'a kadar yolu var işte ben denedim 91 oluyor 92 kesinlikle olmuyor hız düşürüyor o da çok değil 4450 zaten bendeki 4225 olmuştu.


    @Sky_Vision_V2


    evet o 64mb hızlı cache yanıyor resmen ama 5800x de ısınan bir model bir de ona ekleyince tam tuz biber olmuş. 5600x3d'den bize de düşseydi tahminim o bu kadar ısınmıyor 65w olunca. çok esprisi yapıldı yabancı forumlarda özellikle kanada forumlarında bir abd'ye gideyim ben geniş eşofmanla gibisinden."Ryzen 5 7600x" için "Cooler Master MasterLiquid ML240L V2" yeterli mi ? 

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    curve 5350 mhz lerde çalışıyor. curve yapıldığımda negative -10 ile başlıyorum stabil oluyor. 10, 20 dediğimiz değeri anlamadım. büyük mü küçük mü olmalı ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sky_Vision_V2 kullanıcısına yanıt

    tabi mhz farklı olur 7000 serisinde. 4450 iyi 5000 serisi için. negative 20 yaparsan daha çok uv ve oc artık ne işler çeviriyorsa daha iyi olur. ben mesela all core -30 yapıyorum oluyor çünkü 5800x3d seçme çipten yapılır ondan pahalı zaten ve 30 sınır zaten ve her çekirdeği 30'da çalışır. neden 20 yapıp geçiyor 7000 kullanıcıları çünkü aslında curve ilk iki çekirdeğe az verip gerisine abanmaktır normalde ama son bioslarla pek etkisi kalmamış yani bana curve ver de ne olursa olsuna gelmiş herhalde 7000 serisi? ryzen master kuruyorsun çekirdekleri göstermek için bir şeye basıyorsun birine yıldız atıyor birine nokta diyelim core2 ve core7. yalnız core0 ilk çekirdek bunu atlama. bunlar en hızlı çekirdeklerin ve bunlara az veriyorsun 15 mesela çünkü uv oc bunlar ilk atılan çekirdekler olduğu için mavi ekran vs istemiyoruz varsın bunlarda az olsun uv oc bize stabil olsun. gerisine 30 abanıyorsun bir dene. amerikanın 2. dünya savaşında b29 diye bir uçağı vardı kaldırabilirsen canavardı hep kalkışta düşüyordu düşmanın düşürmesine gerek kalmıyordu bu da onun gibi. oyun açtın komut verdin ilk iki çekirdek yes sir diye koşup programı oyunu başlatabilirse geri çekirdeklerin deli gibi uv oc olması önemli değil vermez mavi ekran. sıkıntı olursa 15'ten 10'a ve 30'dan 25'e, sıkıntı olmazsa 15'ten 20'ye doğru değiştirebilirsin bu ayar işlemci kalitesine göre değişir denemen lazım.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.