Şimdi Ara

Ryzen 7 7700 için anakart + ram tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Coinim67 C kullanıcısına yanıt

    Valla ben son iki bios sürümün de bunların hepsini yaptım bios sıfırlama gibi işlemleri farklı marka ram kitide denedim hep aynı idi durum.


    Biosta expo açınca ya bios ekranında öyle donup kalıyordu yada varsayılan ayarlarda kurabildimiz işletim sistemine girerken mavi ekran hatası veriyordu her defasında.


    Hatta yukarda yazdım gibi farklı anakartta işlemci ramler bileşenleri denedim de sıkntı yoktu. Bnde artk şansımızı son kez denemek için 2 önceki biosu kurdum 1.11 o sıkntsz 1 gündür. Yoksa anakartı alınan yere teslim edecektik.


    Son bioslar biraz sıkntılı ramlerle, expo ram olmasına rağmen. Yukarda konu sahibi arkadaşımznda dediği gibi sorunlu bioslarda memory try it de denedim onda da aynı sıkntı oluyor.


    O ayar zaten takılan ramlerin cl ve mhz frekansları ile oynuyor ama bios böyle sıkntılı olduğu için aynı sıkntılar oluyor yine. Redditte ve bir kaç farklı yerlerde bazı biosların ilk biosların daha sorunsuz olduğundan bahsetmişler.


    Şu anlık stabiliteyi bu versiyon sürümü ile yakaladık. 1.11 ile. Expo ile de sorun yaşamadık ilk defa... Biraz zaman olarak denemek lazım tabi.


    G.skill ramleri expo desteklediği cl 30 - 6000 mhz olarak kullanabiliyoruz. Daha önce sadece 4800 mhz cl 40 olarak kullanabiliyorduk yeni bioslarda.


    @Coinim67 sende son sürüm biosla sıkntı oldu mu yine veya bir süre denemeye zamanın oldu mu ? sonucu görmek için.



    Ryzen 7 7700 için anakart + ram tavsiye


    Ryzen 7 7700 için anakart + ram tavsiye




  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Dün gece "Memory Try It" ten 6400mhz cl32 u seçtim. Donmayı bırak, boot bile olmadı. :) İşlemci, Ram ledleri yandı. XMP de en azından boot oluyordu. Galiba subtimingler tutmadı. Geceleyin kasayı açıp bios pilini çıkartmak zorunda kaldım. 6000mhz cl30 ile devam edeceğim. Zaten memtest86 ile bu profilde hatasız geçmişti. Uzun saatler Dota2, Starfield oynadım, herhangi bir hata almadım. Yeni bios sürümü gelince artık tekrar XMP denerim. Bu arada Memtest86 Pro ile mutlaka teste sokun. Mavi ekran aldığım xmp ayarında da saatlerce hatasız oynayabilmiştim. Ama memtest86 da fail olmuştu. Ne zaman mavi ekran vereceği belli olmuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freemium -- 20 Eylül 2023; 14:0:51 >
  • Freemium kullanıcısına yanıt

    başlığı gördüm tam dicektimki , ryzenler stabil hızlarda ram çalıştırmada sorunlu alma. Baktım ki satın almışsın :( 5200 mhz de bir ayar varsa onu dene istersen. yada 6400mhz de ramlerin voltajını yükselterek bi dene. 1.420-1.425-1.430 sırayla denersin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 20 Eylül 2023; 15:22:26 >
  • horifaydo H kullanıcısına yanıt

    MSI Biostan hazır profil seçtim. Şu an 6000mhz cl30 1.35V ile stabil kullanıyorum. 6400 denemelerini artık yeni BIOS gelince yapacağım.

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    B650 carbon wifi kullanıyorum. Son sürüm bios kurulu, ama bios donuyordu(expo açık).SSD görmedi biosa attı işlem yapmadan biosdan çıktım açıldı.Mavi ekranı saymıyorum bile. Bir önceki beta olmayan biosa dönecektim,MSI’ye yazdım. CMOS yap, ayar yapma dedi. CMOS yerine bios sıfırladım, sorun olmadı. Expo ve diğer ayarı açtım, yine sorun olmadı. Memtest64 ile masaüstünde 5 dk test yaptım, sorun olmadı. Ama test sonrası pc yeniden başlatma bile yapamadım, Kasadan resetledim. Sonra formatladım ve biosa hiç dokunmadım. Expo açık, 18.7 saniyede açılıyor PC ve hiç hata almadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coinim67 -- 20 Eylül 2023; 16:35:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Freemium kullanıcısına yanıt
    Daha önce belirttim son iki biosta dedim sıkıntıları yaşadım. Deil memory testi windowsa bile giremiyorduk :)

    Bu 1.11 bios ile stabil sıkntı yok iki gündür . Anlaşılan msin daha stabil bioslar çıkarmasını bekliycez ilerleyen zamanlarda .

    Performansta bu biosta hiç bir sıkıntı yok şimdilk. Sizde olursa yine bu biosu bir denersiniz .

    Gerekli stress ve ram testlerini gerceklestirebildik bu sürümde :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Coinim67 C kullanıcısına yanıt
    Anladm , ben b650 gaming x wifi var sandım , carbon modeliymiş .Demek msi da biraz belliki bazı kişilerde bu skntlar var ilerdeki bioslarla umarım daha da düzelir .

    18.7 saniye am5 için şu anda aşırı kötü deil. Ama biosta memory context restore da enable yapın etki ediyor . Şu anda msi gamingte 10 - 12 sn arası mesela .

    Açtysanz o ayar ı mesele yok . Am5 ilk çktnda 1 dakikadan fazla idi o bekleme süresi :) post ekranını geçme süresi .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    memory context restore da enable  açık kapalı olsa 25,30 sn oluyor açılma süresi

  • Coinim67 C kullanıcısına yanıt
    Ok, dediniz saniye sıkntı deil biraz sistemden sisteme sn oynar o kadar olur. Stabil çalışıp mavi ekran alnmyorsa sorun yoktur 👍

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Şuanlık yok msi ye de yazdım sorunsuz sürüm bekliyorum diye bakalım.

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Az önce bilgisayarı açtım ve direkt olarak BIOS'a attı ve SSD'yi yine görmedi. Hiçbir işlem yapmadan F10 ile çıkış yaptım ve bilgisayar açıldı.

  • Coinim67 C kullanıcısına yanıt

    Marka çipseti olarak anakartlar aynı olsa da msi olarak , modeller farklı bizdeki gaming x modeli sizdeki carbon. Hatta carbon daha kaliteli model.


    Fakat malesef son bioslarda msi da özellikle b 650 ler de son bioslarda biraz sıkntı var belli . Hayatımda almadım kadar mavi ekranı geçen 3-4 günde bu anakartta aldım :)


    Elimden daha önce farklı msi modelleri geçti amd / intel ama hiç birinde böyle bios sorunları ve sıkntılar yaşamadım. Son dediniz de yine saçmalamış belli ki sistem bios yüzünden.

    Umarım msi daha sonraki çıkaracağı güncel bioslarla bu durumları düzeltir.


    Bnm kendi anakartım olarak gigabyte b 650 aorus elite ve asus x 670 prıme var onların hiç birinin biosun da böyle sıkntılar yok. Msi normalde diğer ikisinden daha kötü bir marka değil.


    Ben daha önce söylediğim 2- 3 bios önceki sürümde stabiliteyi sağladım onda bir tek mavi ekran almıyorum expo açınca. Her şey normal. Sizde çok eski olmayan bir farklı biosla deneyebilirsiniz.





  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Msi ye tekrar durumu bilidirdim. yakın zamanda güncelleme gelmez ise bir önceki beta olmayan sürüme geçeceğim.

  • Bende de 7700 le kullandığım Asus prime x670-p wifi modeli var. Güç kaynağım yeni(Thermaltake toughpower 1000 watt gf3 atx 5.0) ancak anakart 8+4 pin şeklinde ve bendeki psu da 4 pin işlemci kablosu yok :D Tek 8 pinle sorunsuz kullanıyorum. İşlemci soğutucum msi m360 ve bu soğutucuya rağmen stok ayarlarda 80 i gördüğü oluyor yani işlemci cidden ısınıyor. Bios güncel değildi ve anakarttaki bir ayar dolayısı ile güncelleme yapamıyordum. Biosu defaulta alıp en güncel biosu yükledim ama hiç bir değişiklik gözlemlemedim. Bu arada ramlerim Kingston fury beast 6000Mhz cl 36 ve expo olarak sorunsuz çalışmakta. Tek garipsediğim açılışta 10 saniye civarı beklemesi. Bütün bunlara rağmen genel olarak oldukça memnunum işlemci+anakart+ram üçlüsünden ki 10700k dan bu sisteme geçtim. Genel kullanımda çok fark hissetmesem de oyunlarda oldukça fark ettiğini söyleyebilirim...

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.