Şimdi Ara

Ryzen 7600 tray mı kutulu mu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
1.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • STAR_023 S kullanıcısına yanıt

    boot süresini önemsiyorsanız msı bir anakart almasanız daha iyi. süreyi daha da kısaltamadım. biosu güncelledim hiçbir şey farketmedi. expo açıkken bir ayar değiştirince 5 dk bekliyor neredeyse. bir tık gıcık oldum bu duruma. Bu en son bios olan 7D75v1D sürümünde böyle.


    Forumlarda gezerken insanların 7D75v1C1(beta sürüm) sürümünün iyi olduğunu söylediklerini gördüm. Bir kişi 7D75v1C2(Beta version) bu sürümünde iyi olduğunu söylüyordu. Bende beta versiyonu yükledim.

    Ve güncel stabil sürüme göre sorunsuz neredeyse. Biosta ayar değiştirince ram kontrolü yaptığı için 67 saniyede masaüstüne ulaşıyor. Ayar yapmazsam 33 saniyede açılıyor. Her ne kadar 33 saniye bir tık yavaş olsa da sorunsuz olduğu için o kadarda önemsemiyorum. Curve optimizeri de ayarladım. şuan oda sorunsuz. İnşallah daha da iyi olur.


    Not: Düzenleme nedeni yeni bilgi ekleme.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 23 Aralık 2023; 2:35:28 >




  • @Abdülkerim Satuk Buğra Geçen size son mesajlarda noctua için iyi demiştim iyidir de ama 7600x falan fazla ısındığı için oda çok çare olmamış. Oyunda 94 ler çok tabi.


    Bnde kısa bir süre x olan bu modeli kullanmıştım. Ben biostan eco mode açmıştım ısılar oyunlarda yine deepcool as 500 plus ile 78 - 80 lerden 70 - 72 lere düşmüştü tavsiye ederim. 7600 leri zaten bu x olanlar çok sınıyor diye çıkardılar birazda :) az da tdp değeri düşürmek için.


    Açılış süreleri içinde expo açılsada süreyi kısaltmak için memory context restore enable yapılmalı doğru. Bazı msi anakartlarda bu açılınca mavi ekran hatası verebiliyor.

    Hata alınmıyorsa expo da context restore ayarıda açık kalmalı. Bazı bios sürümleri birbirinden daha beter olabiliyor.


    Eski sürüm bile stabil ise o sürümde kalmalı. En güncel versiyon zaten hep en düzgün olacak diye bir durum olmuyor. Ben msi b650 gaming x wifi ile bir önceki sürümdeyim sorunsuz diye :) Hatalı bazı sürümler vardı bios sürümlerinde, özellikle expo açınca donup kalıyor veya mavi ekran alıyordum. Şimdi pek bir sorun görmedim.





  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Allah razi olsun önerin için. Şuanda işlemcinin sıcaklığını dert etmiyorum. İlk önceliğim sorunsuz bios bulmak. En sorunsuz sürümün kullandığım 3 sürüm arasında beta versiyon olması garip. Yıllarca bios yükledim. Sadece asus maximus Formula kartimda yukledigim bir biosta sorun çıkmıştı. Asus sağolsun yüklediğim zaman beta olmayan biosu beta olarak adlandırmıştı. Ve hafif performans sorunları yaşamıştım. Onunda suanki problemlerle alakası yoktu.

    Mcryi ayarlayinca mavi ekran almadim ama sonra curve optimize yapınca mavi ekran almaya başladım(v17 sürümü 11agustos tarihli). Biosu en güncel 1d0'a guncelledim. Yine mavi ekran oldu. Eski windows vardı içinde dedim sıfır format atayim. Attım yine düzelmedi. Mavi ekran almiyordum ama expo bazen çalışıyordu bazen çalışmıyordu. Allahtan dedim, bu iş sıkıntılı biosu sifirlayip bios güncellemesi yapayım. Biosu sifirlayip güncel biosu yükledim. Sonra expo ve CO ayarladım. Ve güncel biosta ayarı yapınca Pc 11 dakikada açıldı. Gerçekten saka gibi. Eğer biosu sifirlamadan guncellesem kesin Pc bozuldu zannederdim. 11 dakika nedir yahu. Hasılı kelam şuan beta versiyon iyi gibi. Tabi sizin anakart farklı biosta farklıdır. Siz hangi sürümde sıkıntınızı gidersiniz.

    Eco kodu açmak istemiyorum açıkçası . bios stabil olunca işlemcinin limitlerini görmek istiyorum. Şuan cinebenchte 85 lere ulaşıyor en fazla. Benim icin sıkıntı değil çünkü oyunlarda zaten 60-70 lerde geziyor.

    İnternetten baktığımda curve optimizeri negative 30 ayarlamak herkeste işe yaramıyormuş. İyi bir silikonda işe yarar diyorlar. Bende de negative 30 yapınca Pc reset atıyordu şuan 24 e kadar düşürdüm reset atmasını diye. Yani benim işlemci biraz voltaja aç.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt

    Evet am5 te bir de msi anakartsa düzgün stabil biosu tuttrmak biraz zor . Bnde daha önce 1.1 in beta versiyonun baya bir kullandım ama stabildi. Ve performansta hiç bir fark yoktu. Daha sonra çıkanlar sorunlu idi yukarda bahsettim sorunlar oluyordu.


    Asus x670prme ve gigabyte aorus b 650 elite bu sorun ları hiç yaşamadım. Sorun derken ilk başlarda yavaş açılma hepsinde vardı diğer iki marka yayınladığı bioslarla bu işi daha iyi çözdü msi a göre.

    Ama onlarda böyle expo falan açınca mavi ekran veya bios donması falan olmuyordu.


    Şu an msi gaming b 650 de 1.30 versiyonu kullanıyorum ağustos da yayınlanmış galiba, bu stabil. Hatta yeni çıkmıi bios üşendim hiç uğraşmadım bile yüklemeye :) Zaten 7500f i bu bios görüyor diye.

    11 dakika uzun kişi yemeğini bile yer bitirir o zamanda :) Bazı bioslarda evet beta şansa daha iyi stabil olabiliyor.


    İşlemci sıcaklığı 60 - 70 ler ise güzel bir şeye gerek yok gibi ekstradan. Asıl önemli olanda sistemin stabil çalışması mavi ekran veya geç açılması gibi sıkntıların olmaması. Çünkü bu msi da ben ramlerde bios ayarları ve düzgün bios sürümü deneyerek kaç kere ile zor tuturdum stabiliteyi. Onu aç onu kapa onu enable yap - yapma gibi şeyler ile. Kolay gelsin.





  • sms onayı yapmadığım için özel mesaja cevap veremiyorum. @ruaF1912

    Ben bu anakarti 6930 tl ye almıştım.(sonra iade ettim çünkü bana hepsiburada eski kartım yerine değişim olarak yine bu karttan verdi) Su an kaç para bilmiyorum. Carbon wifi b650 mi? Eğer o ise. O çok garip bir kart. Onu almayın. İki m2 ssd kısmında, biri pci gen5 diğeri gen4 olarak kullanılıyor. Ama üçüncü bir ssd bakarsanız ekran kartı x8 e düşüyor. Saçmalık geldi bana. Carbon wifi specs inden bakabilirsiniz.

    Şuanda stabil bios buldum. Tek sıkıntı intelden geçtiğim icin 3-5 saniye geç boot suresi


    Ek olarak başka konuya verdiğim cevabıda atayım


    Sistemimi 1 hafta falan önce aldım galiba. Önce stabil bios bulmakla uğraştım. Sonra ram OC yapmaya çalışırken mavi ekran alıyordum. Onun nedenin memory context restore ayarını etkin yapınca power down'u devre dışı bırakmamdan kaynaklandığını anladım. Sonra araştırınca teyit ettim bu durumu. Bu iki sorunu çözünce Ram oc işine giriştim.

    Bu DDR5 ram hynix a die. DDR5'teki en iyi chip bu galiba. internetteki hangi ayarı yapsam stabil çalışıyor hatta daha iyisine gidebiliyorum.


    Ddr4 ramlarda bu kadar rahat değildim. Ram kitim yine hynix a die'dı. ve internetteki ve ryzen ram calculatordeki değerler benim ramime uymuyordu. stabil hale getirmek için baya uğraşmıştım.


    Ryzen 7600 tray mı kutulu mu




  • Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt
    Reis bende tomahawk b650 aldım. Üstüne. Ryzen 5 7600 aldım. Şuan sistem kurulu değil. Ram ve soğutucu almam lazım. Sen Hangi soğutucu aldın işlemci için?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • STAR_023 S kullanıcısına yanıt

    benim noctua nh u12s se am4 var. onunla idare ediyorum.sizin işlemcinin tdp düşük olduğu için benimkine yakın kule tipi soğutucuda yeter ama param varsa bunu alırdım. ram olarak dün bir arkadaşa bakmıştık bu rame msı'ın sitesinde hynix a die diyor. bu alınabilir veya benim ramden alabilirsiniz. ram üreticileri sağolsun aynı seri ramlere başka chipte koyabiliyormuş. ben benim ramı vatandan almıştım a die cıktı. Ben hem uygun hem rgb hemde hynix a die dendiği için araştırıp lexar ramı alırdım.


    https://www.epey.com/bellek-ram/lexar-ares-rgb-ld5bu016g-r6000gdla.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber


    Ryzen 7600 tray mı kutulu mu
    Ryzen 7600 tray mı kutulu mugencergaming.com
    Deepcool Deepcool LS720 SE RGB 360MM Siyah Sıvı Soğutma
    https://www.gencergaming.com/deep-cool-deepcool-ls720-se-rgb-360mm-siyah-sivi-sogutucu


    Ryzen 7600 tray mı kutulu muwww.vatanbilgisayar.com
    GSKILL 32GB (2x16GB) Flare X5 Siyah DDR5 6000MHz CL30 1.35V Dual Kit Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/gskill-32gb-2x16gb-flare-x5-siyah-ddr5-6000mhz-cl30-1-35v-dual-kit-ram.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 31 Aralık 2023; 21:7:38 >




  • Bu gidişle biraz daha beklicem gibi gözüküyor fiyatlar uçuk. En azından elimi biraz rahatlamış olurum.. ram Lara bak ya bu ne hal böyle. Neden illaki kit halinde satıyorlar. 16 GB her türlü iş görür.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tray aldım işlemci. 5bin kusur bu arada. Sıvı soğutucular uzun çalışma da sıkıntı yaptığını duydum. Şaşırdım kaldım bu nasıl iştir anlamadım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • STAR_023 S kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun. Uzun surede sıkıntı yapmayan birseymi var. Hic sogutucunuz yoksa sivi sogutucu daha mantikli gibi. 1500-2000 e kule tipi alsaniz bu islemciler biraz sicak calisiyor. Ama islemcinize oc yapmayacaksaniz 65 w tdp de kullanacaksanız tabi kule tipi sogutucuda yeter.

    Benim işlemci 7600x. -20 CO yaptım. Ona rağmen oyunlarda 70 derecelerde, ara yüklemelerde falan en yuksek 90 derece olduğunu gördüm. CO yaptığım halde idare eder sıcaklıklarda.

    Bence fiyatlar şuan iyi. İnşallah artmazlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstad o.c ile pek işim yok. Ama anakart tek tıkla kendisi yapıyor ise parmak atabilirim. 😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • STAR_023 S kullanıcısına yanıt

    Anakartların tek tıkla OC sine guvenmezdim. Çünkü kaç volt verecek kim bilir. O yüzden işlemciyi optimize etmek en sağlıklısı

    Yapilacak en iyi is Bir CO yapmak. İşlemci tdp limitini biraz yükseltmek olur. Daha iyi hızlara çıkar o zaman herhalde. Tabi bu size kalmis. Siz biraz açacaksınız işlemciyi. Benim işlemci 7600x olunca ben biraz kısıyorum işlemciyi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşına bir ram aldığını söylemiştin yukarıda peki o ramler randimanli çalışıyor mu?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • STAR_023 S kullanıcısına yanıt

    dün forumdan bir arkadaşa baktık. daha alacak galiba. ne yaptı bilmiyorum. bir internetten bakmak lazım lexar ram ne kadar iyi diye. Ben a die diye onu önerdim

  • Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt

    Bende 7600ü 5999a mpk (kutusuz islemci yuzuk kutusunda (: + stok fan) olarak ammistim kasim ayinda.

    Tomahawk anakartimda patriot viper venom 5600 ramleri expo acinca yeniden baslatmalarda boot etmiyor. Sizin ramler nedir sanirim benimkileri degistirecegim

    Edit: alt mesajlarda yaziyormus.


    Expo yavas acilma agesa nedeniyle oluyormus. Msi global forum modlarinin paylastigi baska surum bioslar vardi bulabilirsem ilgili konuyu paylasirim sizinle.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chile_Mix -- 3 Ocak 2024; 1:5:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Chile_Mix kullanıcısına yanıt

    Allah razı olsun. Benim ramler anakart uyumluluk sayfasında yokmuş. F5-6000J3038F16GX2-FX5 böyle aratinca çıkmıyor. Sondaki fx5 i silince çıkıyor. Benim anladığım ayni ramin trident sürümü galiba listedeki. F5-6000J3038F16GX2-TZ5N uyumlu gözüken bu ram anakart sayfasında.

    Şuanda görev yöneticisi başlangıç sekmesinden bakınca bios açılış sürem 14.5 saniyelerde gözüküyor. Bir sıkıntı yok. İntele göre 2-3 saniye geç açılmayı da kabulllendim. v1B biosu kullanıyorum

    Ram mükemmel uyumlu diyebilirim anakartla. Şu an kullandığım ayarları atayim size. 6200 cl28 de kullanıyorum. 6000 cl28 den buraya geçtim. Çok az farketti. Artik sınırları buldum gibi. Buradan sonrası icin 1.43v üstü vermek gerekiyor. Simdilik onu istemiyorum.

    Ryzen 7600 tray mı kutulu mu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 3 Ocak 2024; 7:2:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1 senedir sorunlari cozememeleri cok ilginc. Benim ramler ilk basta uyumluluk sayfasinda vardi sonradan kaldirmislar. Satin aldigim yere expo boot etmeme sorununu soylemistim gonderin dediler Cumartesi aldigim yere gonderecegim. Birde msi in anakart specification bolumunde exponun islemci kalitesiyle de alakali olabilecegini kirmiziyla belirtmisler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chile_Mix kullanıcısına yanıt

    anakart specification bölümününde dediğiniz yazıyı bulamadım. G-skill anakartınıza göre uyumlu ramleri bulabileceğiniz bir ram confirugator yapmış. burada benim ramlerin tomahawk ile uyumlu olduğunu gösteriyor. birde sitesinde ramin özelliklerine ayrıntılı bir şekilde bakabileceğiniz bir indirme koymuşlar.


    Benim düşüncemde aynı. ryzen 7000 serisi aynı ryzen 1000 serisi gibi ram sorunları yaşıyor. bu sorunlar işlemci ile alakalı. MSI'da işini iyi yapmıyor pek. mesela v1d sürümü biosta expo açınca sistem 11 dakikada açıldı. bir çok kişi de bu sorun vardı. MSI bu biosu stabil bios olarak yayınladı. şuanda kaldırılmış durumda.


    Ryzen 7600 tray mı kutulu mu
    Ryzen 7600 tray mı kutulu mug.skill international enterprise co., ltd.
    RAM Configurator-G.SKILL International Enterprise Co., Ltd.
    https://www.gskill.com/configurator

    https://www.gskill.com/_upload/files/F5-6000J3038F16GX2-FX5.pdf





  • Chile_Mix kullanıcısına yanıt

    şimdi gördüm yeni bios çıkarmış msı. gelde deneme :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 3 Ocak 2024; 10:13:56 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.