Şimdi Ara

Ryzen Mobil 5000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.335
Cevap
56
Favori
133.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Bloodin hocam merhaba,


    13.999 TL'ye Dell Inspiron 5415 aldım. İşlemcisi Amd Ryzen 7 5700U, Rami 8GB ve 512GB SSDsi var. Ayrıca Windows 11 Home lisansı da içinde. Bu modeli başlıkta birkaç kez konuştuğunuzdan (Gerçi siz Ryzen 5li modeli konuşmuşsunuz) biliyor olmalısınız. Ram ve SSD yükseltmesi mümkün, Ramler Lehimli değil 32 GB'a kadar yükseltilebilir (Gerçi birkaç yerde 64 GB'a yükselten de gördüm ama Dell verisi max 32GB diyor) SSDde de 2 seçenek sunulmuş biri max 1TB diğeri ise 2TB fakat ikisi de aynı anda kullanılabilen slotlar mı bilmiyorum. M2 teknolojisine biraz uzağım, aslında genel olarak güncel teknolojilere uzağım. An itibariyle Dell Inspiron 14 N4050 kullanıcısıyım cihazın garantisi 2013'te bitti SSD ve Ram takbiyesi yaptım. Artık cihaz beni bırak diyor. Yaklaşık bir sene sonra değiştirmeyi düşünüyordum ama bu bilgisayarı görünce fırsat olarak nitelendirip hızlıca sipariş verdim.


    Aradığım özellikler temel olarak 14 inch boyut, hafiflik, ışıklı klavye ve büyük ve fazlaca şarj aleti taşımak istemediğimden type c'den şarj. Tabi cihazı uzun süre kullanmak istediğimden doğal olarak performanslı bir cihaz istiyorum.


    Araştırdığımda piyasada 20.000TL'nin altına 14 inch ve Ryzen 7 işlemciye sahip HP'nin modelleri dışında çok fazla seçeneğe rastlamadım. Dell markası ile 14.000 lira fiyatı görünce de kaçırmak istemedim sipariş verdim. Fakat sizler piyasayı daha iyi biliyorsunuzdur diye size de danışmak istedim. Gözden kaçırdığım bir şey varsa siparişi hemen iptal edip başka bir model alabilirim. İlginiz için teşekkür eder, iyi günler dilerim.


    Sağlıcakla kalın,

    Saygılarımla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasilyus -- 1 Eylül 2023; 22:38:12 >




  • Hasilyus H kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, bu kadar uzun bir yazıya kısa bir cevap olacak ama yapabileceğiniz en iyi hamleyi yapmışsınız, o fiyata alüminyum kasalı 5 serisi Dell asla üzmez, hele ki 2023 Eylül’e kadar N4050 gibi bir cihaza sabredebildiyseniz 5415 size devrim gibi gelecek, boyutuna göre pili de büyük 54 Wh, ekran çok iyi sayılmaz ama IPS en azından, Type-C bağlantısı DisplayPort ve Power Delivery özellikli, mesela iPhone’u Type-C Lightning kablosu ile 20 Watt gücünde şarj edebilir. Çift M.2 Slotu olduğunu sanmıyorum. Olan tek slotun 2 TB desteklemesinin önünde hiçbir engel yok gibi. Güle güle kullanın :)
  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Öncelikle hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Cevabınız kısa ama bilgilendirici, bu uzunluğundan daha önemli bence.


    N4050 beni birkaç sene daha idare edebilirdi aslında ama Wifi kartı güncel teknolojilerle uyum sağlamamaya başladı. Gerçi o problemi de harici wifi adaptörü ile çözmüştüm. Yaz aylarında ısınmasıyla mücadele etmek için soğutucu üzerinde kullanıyordum vb. her şeye bir çözüm üretiyordum aslında. N4050 konusu uzun, fakat özetle cihazın 10 senenin üzerinde bir süre direnmesi markaya karşı sempatimi arttırdı, o yüzden Dell tercih ettim diyebilirim zaten.


    Dell'in cihaz özellikleri yazdığı sitesi biraz karışık. E internetteki satıcı bilgilerine de her zaman güven olmuyor. Dolayısıyla pile 4 hücreli diyordu ama 54Wh olduğunu söylemeniz benim için iyi oldu. Araştırmalarıma göre Ryzen 7 5700U da güç tüketimi konusunda tasarruflu bir işlemci, dolayısıyla pilde uzun kullanımlar gerçekleştiririm herhalde.

    Modele dair gördüğüm en büyük şikayet ekran zaten. Ama IPS olduğunu bilmiyordum, Dell'in sitesinde WVA diyordu. WVA'nın açılımına dair de net bir cevap bulamamıştım. TN panel de diyen var, bir tür IPS diyen de. Ekran çözünürlüğü de FHD. Cihazın 2022 ve 23 versiyonunda çözünürlüğü FHD+ olarak gördüm ama 2022 versiyonunun fiyatı 10 bin lira daha pahalı gördüğüm kadarıyla. O bütçeye çıktıktan sonra da ekran konusunda MacBook ciddi bir rakip. Macbook Airlerde ekran QHD diye görmüştüm.

    Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi Type-C bağlantısı benim için önemli bir özellikti. Ama Dell bu giriş varken neden normal adaptör girişi de koymuş anlayamadım. Kesin bir mantığı vardır ama benim gibi amatörler için kafa karıştırıcı. Ayrıca type c üzerinden cihazı maksimum kaç watt ile şarj edebiliyoruz bunun da bilgisine ulaşamadım. Diğer markalar type cden şarj olma özelliğinin reklamını bağıra bağıra yaparken Dell'in bunu vurgulamaması ilginç geldi.

    Çift M2 slotu varmış, fakat birisi Wifi ve Bluetooth kartı içinmiş. Dolayısıyla pratikte dediğiniz gibi tek M2 slotu var denebilir. Fakat o slotun da maksimum desteğini anlayamadım. O da dediğiniz gibi 2TBdır herhalde.


    Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. En iyi hamleyi yapmış olduğumu söylemeniz beni mutlu etti ve içimdeki şüpheyi sonlandırdı. Şimdi cihazı sorunsuzca karşılamayı bekleyeceğim. Son olarak cihazın wifi standardının 5 mi 6 mı olduğunu biliyor musunuz? Gereksiz bir soru belki ama Dell'in sitesi yine 2 opsiyon göstererek kafa karıştırıcı davranmış. Ayrıca cihaz geldiğinde problemsiz olup olmadığını test etmem için nasıl bir prosedür izlememi önerirsiniz? Tekrardan cevabınız için teşekkür eder, iyi günler dilerim.





  • Hasilyus H kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, benim için bir zevk, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

    Öncelikle evet, 54 Wh batarya ile 14 inçte 5700U işlemci günlük kullanımda 10 saati dahi geçen bir kullanım ömrü sunabilir. Benzer bataryalı Thinkpad E14’ler aynı işlemci ile 10 saati rahatlıkla geçiyor ki onlarda ekran parlaklığı daha yüksek.

    HP ve Dell, iki Amerikan markası, TN ve IPS terimlerini kullanmıyor. SVA (Standard Viewing Angle - Standart Görüş Açısı) ve WVA (Wide Viewing Angle - Geniş Görüş Açısı) diyorlar, tahmin edebileceğiniz üzere SVA TN panel, WVA ise IPS paneli temsil ediyor.

    Fiyat aralığı 25 üzerine çıkarsa benim de ilk önerim Macbook olur, hele ki iPhone kullanıcıları için Macbook muhteşem bir seçim.

    Type-C yanında güç girişi aslında çok önemli bir özellik. En iyi görüntü aktarımı için Type-C üzerinden DisplayPort aktarımını tercih ettiğinizde cihazın prize takılı olmasını isteyecebilirsiniz. Eğer Thinkbook E serilerinde olduğu gibi sadece cihazın üzerindeki tek Type-C portundan şarj olsaydı şarj olurken portu kullanamayacaktınız.

    Dizüstü firmaları genelde ram ve SSD için maksimum destekten bahsederken kendi en yüksek konfigürasyonlarını söylerler, örneğin resmi belgelerinde “çift slot, maksimum 16 GB” diyen Lenovo cihazlar 64 GB Ram’i dahi rahatlıkla destekler. Sanıyorum ki bırakın 2 TB’ı, 4 TB SSD’yi dahi destekleyecektir o M.2 portu çünkü desteklememesi için bir sebep yok.

    Resmi sitede Wifi için Intel AX200 yazıyor, bu da açıkça Wifi 6 demek, hatta 6E olmayanlar içindeki en hızlı Wifi kartı anlamına geliyor.

    Dell’in ulaşabildiğim resmi teknik özellikleri şöyle:https://www.dell.com/tr-tr/shop/cty/pdp/spd/inspiron-14-5415-laptop#techspecs_section



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 2 Eylül 2023; 21:17:41 >




  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Hocam bu ne hız, sorunun sahibi ben olmama rağmen sizden daha geç cevap yazdım, utandırıyorsunuz. Konunun mesajlarını okurken doktora sürecinde olduğunuzu gördüm, umarım herşey yolundadır. Doktora zor ve sıkıntılı bir süreç.


    Bir diğer bilgilendirici mesaj ise HPlerin ısınma konusu oldu DV6 efsanesini anlatmışsınız. Benim için bilgilendirici oldu araştırmamda HP'leri direkt olarak elemiştim mesela, halbuki kullandığım HP yazıcıdan ve teknik servisinden memnunum. Ama bu efsane Türkiye'yi öyle sarmış ki, ben bile biliyorum :)


    ThinkPadler de aklımı çeliyordu, fantezi gibi gelebilir ama o klavyenin ortasındaki mouse görevi gören butonu olan bir bilgisayarım olsun isterdim. Ben çok küçükken vardı o teknoloji hala devam ettiren tek firma lenovo, tek serisi ise ThinkPad sanırım. Ama bu küçük fantezi için daha fazla para ödemek pek mantıklı olmaz sanırım :)


    Hem MacBook'a hem de iPhone'a uzak bir kullanıcıyım. Ama bu her ikisinin de gerçekten kaliteli olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Normalde Apple'a uzak kullanıcılar markayı kötülemeyi severler. Ama ben genelde sizin gibi o paraya Apple alınır diyebiliyorum.


    Evet bir mantığı varmış, hem normal adaptörden hem de type c den şarj girişinin olması. Type c ürünün kendi adaptörü (65W) kadar güçlü bir şekilde şarj edebiliyor mu biliyor musunuz? Gerçi halihazırda o kadar güçlü bir adaptörüm yok ama satın alınır.


    Bahsettiğiniz durumun örneğini 5415'in ram konusunda da gördüm. Onu da soracaktım aslında. Ben cihazın bilgilerine Global web sitesinden bakıyordum. Kafa karışıklığımın büyük bölümü bundan sanırım. Dünya üzerinde farklı konfigürasyonlar var herhalde. Örneğin kablosuz modülünde "Qualcomm QCA61x4A (DW1820)" da bir opsiyon olarak sunulmuş fakat Dell Türkiye Resmi sitesinde böyle bir bilgi yok. Benim baktığım link şuydu:

    Siz gönderdiğiniz linki nasıl buldunuz bilmiyorum ama daha net veriler gösteriyor sanırım. Benim bulduğum linkte maksimum ram 32GB gözükürken hem bu konuda kullanıcı olan bir arkadaş hem de başka kullanıcılar 64GB ram kurulabildiğini hatta böyle bir senaryoda paylaşımlı grafik belleğinin 32GBa kadar yükseldiğini söylemiş. Bu da sizin açıklamanızı doğruluyor. Yani firmalar eksik bilgi verebiliyor :)


    Geçen mesajımda da sormuştum fakat gözden kaçtı sanırım. Laptop elime ulaştığında test/kontrol amaçlı nasıl bir süreç izlememi önerirsiniz? Gerçi bir sıkıntı varsa kullanıma başlandığı anda kendini belli eder sanırım ama sizin gibi bilgili birisini bulunca sormak istedim. Tekrardan çok teşekkür eder, iyi günler dilerim.





  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Hocam bir konuda yaşadığım tecrübeyi aktarayım.

    Thinkbook 4700u makine var bizde 3 yıl kadar önce ilk geldiğinde almıştım. İncelemesini vs de yapıp DH de paylaşımda bulundum. Onun özellikleri içinde 2.5 sata ssd portunun 1tb ssd desteği olduğu yazıyor. Ama maalesef 13 yıllık lenovo b5070 sata hdd slotuna taktığım 2.5 inç 1 tb ssd yi tanırken (elimde kalınca ona taktım boşa gitmesin diye), thinkbook tanımadı ve yeniden 512 GB 2.5 inç sata ssd almak zorunda kaldım. Lenovo gibi çok ayrıntılı yedek parça vs açıklaması yayınlayan bir firmada bile sıkıntı yaşanabiliyor.

    Bilginiz olsun istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 2 Eylül 2023; 22:22:29 >
  • Hasilyus H kullanıcısına yanıt
    Genellikle bu kadar hızlı olmayabiliyorum ama müsait günüme denk geldi diyelim :)

    Doktora iyi gidiyor elhamdülillah, 1 ay önce yeterlikte silindir gibi üzerimden geçti 4 tane prof 1 de doçent ama sonunda yine de “yeterlisin” dediler. Bu büyük bir rahatlama idi benim için, şimdi daha rahat bir şekilde tez konusu üzerinde çalışıyorum.

    Evet HP Türkiye’de bir efsaneye kurban gidiyor maalesef. Ben 2016’dan beri HP kullanıyorum hem de giriş seviyesi 250 G4 kasası, oldukça memnunum, 7-8 yıldır da onca kişiye HP önerdim ve aldırdım, özellikle EH serileri gerçekten çok güzel. Hepsi de memnun kaldılar.

    Thinkpad E serileri aslında uygun fiyatlıydı. Tam f/p cihazıydılar ama neden bilmiyorum Türkiye’de anormal bir fiyat artışı yaşadılar.

    Thinkpad’in ikonik kırmızı noktalı klavyesi IBM’den geliyor. IBM, kişisel bilgisayar sektöründen çekilirken Çin’deki fabrikalarını ve kişisel bilgisayar patentlerini satışa çıkardı. O dönemin Çin’de parlayan ama dünyada bilinmeyen yıldızı Lenovo da bu fırsatı muhteşem değerlendirdi. IBM’in kişisel bilgisayar bölümünü patentleriyle birlikte satın alarak çok hızlı bir global yükseliş yakaladı. Böylece efsanevi Thinkpad bilgisayarlar da Lenovo’ya geçti. Lenovo Thinkpad markasını alıp devam ettirmekle kalmadı, çok daha ileriye taşıdı. IBM’in dayanıklılığı ile nam salmış bu Thinkpad iş bilgisayarlarını T serisi altında aynı dayanıklılıkla devam ettirirken L serisi altında bu cihazların daha ucuz iş serii versiyonlarını çıkardı, E serisi altında Thinkpad kalitesini ve efsanevi klavyesini günlük kullanıcılara yönlendirdi. X serisi altında yeni nesil incecik ama dayanıklı mobil bilgisayarlar çıkardı.

    Ufak bir işim çıktı devam editleyip devam edeceğim kaybolmasın :)

    Edit devam: Velhasıl kelam o kırmızı noktalı klavye çok özel bir klavyedir. Sadece kırmızı noktası değil, tuşlarının dizaynı ve boşluklarına kadar büyük bir Ar-Ge ürünüdür ve kullanan insanların belki de %95’ine göre dünyanın en rahat yazılan klavyesidir. Ben de işyerinde Think serisi bir masaüstü klavye kullanıyorum, kırmızı noktası yok ama benzer bir yazım deneyimi var.

    Apple için ben de kullanmasam da kötülemezdim, çok kaliteli ama fiyatına değmez derdim, hem telefonda hem de dizüstünde hem de tablette diğer markaların da fiyat politikası Applevari bir düzeye geldiği için artık rahatlıkla Apple alın diyebiliyorum.

    Dell’in Type-C’den şarj olup olmadığı bile aslında belirsiz, belki de şarj olmuyordur oradan ama PowerDelivery özelliği olduğu için büyük ihtimalle Type-C’den de şarj edilebilir diye düşünüyorum. Watt değeri hakkında maalesef ne desem yalan olur, yabancı forumlardaki kullanıcı deneyimlerini araştırmak gerek.

    Gönderdiğim linki Google’a “Dell Inspiron 5415” yazarak buldum :) 4. Sırada çıkıyor bende, tıklayınca içerde “teknik özellikler” bölümüne tıklıyorum.

    Ben tüm kurulumu tamamladıktan sonra userbenchmark programını indirip onun basit kısa testi ile parçaların olması gereken performansta çalışıp çalışmadığına bakıyorum o kadar ama Dell alacağınız için Dell’in kendi diagnostic test programı olması oldukça işinize yaratacaktır. Dell bu programla hoparlörlere ve mikrofona varıncaya kadar tüm parçalarda sorun olup olmadığını kontrol eder. Sorun varsa spesifik şekilde bilgilendirir ve bu sorun kodları ile Dell servise başvurduğunuzda gerekli parçalarla evinize kadar gelinip gözünüzün önünde tamir edilip gidilir. Gerçi bu evde servis hizmetini halen sürdürüyor mu bilmiyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 3 Eylül 2023; 0:15:38 >




  • sallami kullanıcısına yanıt
    Sallami hocam çok değerli bir noktaya parmak basmışsınız. Dizüstü sata portlarda komik kısıtlamalara denk geliyoruz maalesef. Bu M.2’lerde de kısıtlama olmayacağı anlamına gelmiyor. Fakat M.2’lerde bir kısıtlama varsa da çok daha yüksek rakamlarda olacağını düşünmek pek de yanlış değil.

    Burada bir örnek var, Lenovo M.2 portu için “Maksimum 1 TB” demiş ama aynı modelde 2 TB kullananlar olduğu alttaki mesajlarda görülebiliyor.
    https://www.reddit.com/r/Lenovo/comments/vdl7x6/is_it_possible_to_use_a_2tb_ssd_in_a_laptop/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 3 Eylül 2023; 2:53:37 >




  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkür ederim. Linkteki cihaza nvme ssd takılmış. Bizimki 2.5 inç geleneksel sata ssd slotu hocam. 2.5 inç, 7 mm slim hard disk takılan eski sata girişine sahip bir yer. Çok ters köşe yaptı bize. Tam ABD gidiş öncesine denk geldi. Amazonun aynı gün kargo vs imkanları olmasa sap gibi ortada kalacaktık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodin

    Genellikle bu kadar hızlı olmayabiliyorum ama müsait günüme denk geldi diyelim :)

    Doktora iyi gidiyor elhamdülillah, 1 ay önce yeterlikte silindir gibi üzerimden geçti 4 tane prof 1 de doçent ama sonunda yine de “yeterlisin” dediler. Bu büyük bir rahatlama idi benim için, şimdi daha rahat bir şekilde tez konusu üzerinde çalışıyorum.

    Evet HP Türkiye’de bir efsaneye kurban gidiyor maalesef. Ben 2016’dan beri HP kullanıyorum hem de giriş seviyesi 250 G4 kasası, oldukça memnunum, 7-8 yıldır da onca kişiye HP önerdim ve aldırdım, özellikle EH serileri gerçekten çok güzel. Hepsi de memnun kaldılar.

    Thinkpad E serileri aslında uygun fiyatlıydı. Tam f/p cihazıydılar ama neden bilmiyorum Türkiye’de anormal bir fiyat artışı yaşadılar.

    Thinkpad’in ikonik kırmızı noktalı klavyesi IBM’den geliyor. IBM, kişisel bilgisayar sektöründen çekilirken Çin’deki fabrikalarını ve kişisel bilgisayar patentlerini satışa çıkardı. O dönemin Çin’de parlayan ama dünyada bilinmeyen yıldızı Lenovo da bu fırsatı muhteşem değerlendirdi. IBM’in kişisel bilgisayar bölümünü patentleriyle birlikte satın alarak çok hızlı bir global yükseliş yakaladı. Böylece efsanevi Thinkpad bilgisayarlar da Lenovo’ya geçti. Lenovo Thinkpad markasını alıp devam ettirmekle kalmadı, çok daha ileriye taşıdı. IBM’in dayanıklılığı ile nam salmış bu Thinkpad iş bilgisayarlarını T serisi altında aynı dayanıklılıkla devam ettirirken L serisi altında bu cihazların daha ucuz iş serii versiyonlarını çıkardı, E serisi altında Thinkpad kalitesini ve efsanevi klavyesini günlük kullanıcılara yönlendirdi. X serisi altında yeni nesil incecik ama dayanıklı mobil bilgisayarlar çıkardı.

    Ufak bir işim çıktı devam editleyip devam edeceğim kaybolmasın :)

    Edit devam: Velhasıl kelam o kırmızı noktalı klavye çok özel bir klavyedir. Sadece kırmızı noktası değil, tuşlarının dizaynı ve boşluklarına kadar büyük bir Ar-Ge ürünüdür ve kullanan insanların belki de %95’ine göre dünyanın en rahat yazılan klavyesidir. Ben de işyerinde Think serisi bir masaüstü klavye kullanıyorum, kırmızı noktası yok ama benzer bir yazım deneyimi var.

    Apple için ben de kullanmasam da kötülemezdim, çok kaliteli ama fiyatına değmez derdim, hem telefonda hem de dizüstünde hem de tablette diğer markaların da fiyat politikası Applevari bir düzeye geldiği için artık rahatlıkla Apple alın diyebiliyorum.

    Dell’in Type-C’den şarj olup olmadığı bile aslında belirsiz, belki de şarj olmuyordur oradan ama PowerDelivery özelliği olduğu için büyük ihtimalle Type-C’den de şarj edilebilir diye düşünüyorum. Watt değeri hakkında maalesef ne desem yalan olur, yabancı forumlardaki kullanıcı deneyimlerini araştırmak gerek.

    Gönderdiğim linki Google’a “Dell Inspiron 5415” yazarak buldum :) 4. Sırada çıkıyor bende, tıklayınca içerde “teknik özellikler” bölümüne tıklıyorum.

    Ben tüm kurulumu tamamladıktan sonra userbenchmark programını indirip onun basit kısa testi ile parçaların olması gereken performansta çalışıp çalışmadığına bakıyorum o kadar ama Dell alacağınız için Dell’in kendi diagnostic test programı olması oldukça işinize yaratacaktır. Dell bu programla hoparlörlere ve mikrofona varıncaya kadar tüm parçalarda sorun olup olmadığını kontrol eder. Sorun varsa spesifik şekilde bilgilendirir ve bu sorun kodları ile Dell servise başvurduğunuzda gerekli parçalarla evinize kadar gelinip gözünüzün önünde tamir edilip gidilir. Gerçi bu evde servis hizmetini halen sürdürüyor mu bilmiyorum :)

    Yeterliğin yormadığı kimseyi görmedim bugüne kadar. Sanırım doktoranın en kritik noktası burası.


    Ben HP notebooklardan ısrarla uzak duruyordum. Gördüğüm kadarıyla fiyatları da iyi duruyor. Belki Türkiyeye özgü kötü algıyı yıkmak için düşük fiyat sunuyor bile olabilirler bilmiyorum. Lenovo'nun Çin firması olduğunu bilmiyordum. Aklımda: "Laptop alacaksan Dell ya da Lenovo alacaksın" şeklinde bir cümle kalmış. Sanırım bu günümüz şartlarında pek doğru bir cümle değil. Fakat ThinkPad'in klavyelerini merak ettim şimdi. ThinkPad serisinin pahalı olmasının sebebi bizim uyanık satıcılarımızdır. Ben uygun fiyatlı olarak Lenovoda sadece IdeaPad serisini görmüştüm onda da kırmızı nokta yok :) Büyük ihtimalle klavye deneyimi de bahsettiğiniz gibi değildir.


    Şahsi seçimlerimi yaparken Apple'da ne var, fiyatı nedir yarı fiyatına başka firmalardan neler bulabiliyorum diye bakıyorum ben. Dediğiniz gibi fiyatına değmediğini düşünüyorum. Yoksa gerçekten Apple alıp geçmek lazım.


    Dell'in yerinde servis hizmeti tüm ürünlerinde olmasa da hala devam ediyor. Hangi satıcıdan aldığınıza bağlı bu durum diye biliyorum. Test bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Cihaz geldiğinde uygulayacağım. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.





  • Hasilyus H kullanıcısına yanıt
    Tekrardan hayırlı olsun, güle güle kullanın, çok güzel cihaz :)

    Evet maalesef Thinkpad E serisinin aşırı uçuk fiyatları bizim uyanık açgözlülerden kaynaklı, başta normal fiyatına getirdiler, baktılar ki herkes E14 ve E15 alıyor, uçurdular fiyatları. Yoksa ABD’de halen 700 dolar civarına satılıyor.

    O özel Ar Ge klavyeler Thinkpad E, P, T, L, X ve Z gibi serilerde var, o klavyenin tuşları bile rahat yazım için içbükey yapılmış. Ideapad’ler ve Thinkbook’lar düz basit klavye maalesef. Eğer fırsatınız varsa bir teknomarkete gidip Thinkpad deneyimleyin :)

    Ben teşekkür ederim, güzel sohbetti, soru ve sorunlarınızda her zaman ulaşabilirsiniz.
  • Arkadaşlar Merhaba, bu bilgisayar sizce nasıl, çocuklara alacağım 2 adet, biri ortaokul diğeri lise öğrencisi, ders çalışmak için kullanacaklar, arada ufak oyunlar oynayabilirler, sanırım ekran IPS ve 300 nit parlaklık var, buna ram takviyesi yapılabilir mi? Benim için en büyük avantajı peşin fiyatına 9 taksit olması, o yüzden teknosadan bakıyorum.





  • jarqha J kullanıcısına yanıt
    Yeni oyunları kaldırmayacak olsa da cihazlar fiyatına göre güzel, tercih edilebilir. Yine de AMD 5625U, AMD 5825U veya AMD 7730U bir cihaz hem işlemci hem de ekran kartı olarak çok daha iyi olacaktır. Özellikle de 7530U veya 7730U bir cihaz bulabilirseniz. Müsait zamanımda ben de bakacağım neler var diye.
  • @Bloodin hocam çok teşekkürler, aslında ben de Amd istiyorum, işlemci olarak Amd yi daha çok seviyorum ama, istediğim özellikleri içeren bi Ryzen 5 li laptop bulamadım, bilgisayarlardan da biraz uzak kaldım açıkçası, en son 13 yıl önce kendime bi masaüstü toplamıştım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jarqha -- 11 Eylül 2023; 23:9:6 >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    üstad eğer baktıysanız model tavsiyelerinizi görmek isterim. özellikle Lenovo ThinkBook 13s G3 20YA001ATX Ryzen 7 5800U 16 GB 512 GB SSD benzeri tavsiyeleriniz ne olur, ekran boyutu büyük de olabilir, şu vergi indirimi kapsamında bişeyler alacağız, sağlam f/p ürünü neleri tavsiye edersiniz...

  • yalnizkurt1 Y kullanıcısına yanıt
    https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-dell-inspiron-5625-ins5625amd10416-ryzen-7-5825u-16-gb-512-gb-radeon-graphics-16-notebook-fiyati,294281994.html

    Bu cihaz uygun olur mu? İşlemcisi, hoparlörü, ekranı çok iyi, bataryası büyük, kasası metal. W11 ile her şeyi kurulu geliyor, kurulum problemi ve Windows korsan derdi de olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 25 Eylül 2023; 22:34:38 >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    pek anlamam ama özellikleri iyi görünüyor ancak biraz tuzlu geldi açıkçası, 2 aydır fiyatı da hiç düşmemiş ilginç, 10-15k bandında ne tavsiyeniz olurdu. yani bi tık altı belki, haa yalnız vergi indirimiyle 15 gibi olursa belki yetişebiliriz...

  • yalnizkurt1 Y kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Casper, Exper gibi Türkiye’de montaj yapan üreticiler hariç hiçbir cihaz vergi indirimine girmeyecek. Onları da ben önermem zaten :)

    Bu cihazın olması gereken en düşük fiyat bu, Thinkbook 13S olsaydı muhtemelen daha pahalı da olacaktı.

    5625U’nun aynısı olan 7530U işlemcisi ile yeni MSI Modern de bir tercih olabilir, satıcı direk kendisi 3200 Mhz 8 GB ram daha takarak rami 16 GB yapmış ve 8 GB ile benzer fiyata satıyor. İletişime geçerek kullandıkları ram’i öğrenip alabilirsiniz.

    https://www.alsabilisim.com/urun/msi-modern-15-b7m-078xtr-01-amd-ryzen-5-7530u-16gb-512gb-ssd-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-51398?ref=akakce&v=1.98.5

    Akakçe listelemesi olduğu için güvenilirdir. Hepsiburada, n11 ve trendyol gibi sitelerde de mağazaları var zaten.




  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    düzenleme de fos çıktı, 9500tl altı nedir yaaa. üstad teşekkür ederim yorumlarınız için, okullar da açılıyor ne yapacağız bakalım, 2. ele de bakıyorum bulunduğum il için hayırlısı bakalım.

  • yalnizkurt1 Y kullanıcısına yanıt
    Evet düzenleme yerli üreticiler olacak diye öngörülüyordu ama keşke öyle olsaydı, bari Casper Excalibur ürünler filan indirime girerdi, 9500 altı olunca Casper olsa ne, Lenovo olsa ne, hepsi aynı. Belki kampanyayla 7520U işlemcili cihazlar bulunur ama onlar da fos, hem Zen 2 çekirdekli yani teknolojisi eski, hem de Radeon 610M çift çekirdekli çok güçsüz bir ekran kartı, Witcher 3’de 7-8 FPS filan alıyor anca… Oysa ki 5625U’daki 7 çekirdekli Vega bile aynı ayarlarda 25-30 FPS alabiliyor.

    Belki 5625U bulunabilir, şu an en ucuz 9800 TL, elbette yasa geçince yasaya uyabilmek için kampanyalar da olacaktır. Tabi o zamana kadar dolar uçmazsa…
  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.