Şimdi Ara

S4 Zed Guide

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • League of Legends Sezon 4 Mid Lane Zed Rehberi
    İpuçları:
    Zed; mid, solo veya jungler olabilen AD assassin bir karakterdir. Early gamede başarılıdır. Teke tek fightlarda genelde hep kazanan taraf olur. Assassin bir hero olduğu için teamfightlarda diğerlerine göre daha kırılgan olan champlere; örneğin ADC ve APC'lere focuslanıp bunlardan en az birini öldürükten sonra fighttan kesinlikle kaçınılmalıdır. Daha sonra focus targetımızı öldürüp fight dışından bazı skillerimizle diğer rakip oyuncuları pokeluyabiliriz. Zedin çok az değişkenlik gösteren sabit bir buildi vardır. Attack damage, attack speed, life steal ve cooldown reductionlu sağlam bir build mid lanede işinizi görür. Bu kadar ofansif itemin yanı sıra Zede armor ve magic resist de (Karşı takıma göre) alınabilir.
    Zed, şimdiye kadar birkaç kere nerflenmiş olsa da yine de mid lanede hala profesyonel oyuncular tarafından tercih edilen bir herodur. Oynaması diğer herolara göre biraz zordur. Hızlı olmayı ve sağlam bir el becerisini gerektirir. Yine de Zed'le 2 tane AD itemi tamamlanınca farm yapmak kolaylaşır. Farmınız ne kadar çok olursa karşınızdaki adamı o kadar ezersiniz. Zed'in comboları da fazla farm yapmaya olanak tanır.
    Karşınızdaki rakibi hiç rahat bırakmayın durmadan kite ve poke yapın ki daha çok base'ine dönsün ve siz de daha rahat farm alın. Ultiniz açılmadan çok fazla trade’e girmeyin. Çünkü sadece W skilliniz ile kaçamadığınız durumlar olabilir. Bu durumlarda ultinizin gölgesi sizi kurtaracaktır.
    Counterları:
    Bence Zed; midde, solo ve jungle’a göre daha iyi gidiyor. Çünkü jungle'da daha az farm yapıp daha çok gank atmanız gerekir ve ganklerde de ölmemeniz gerekir. Zed diğer junglerlara göre daha kırılgan olduğu için ve soloda da karşısına armor kasan sağlam bir tank gelirse sıkıntı olabilir. Bu yüzden midde daha kırılgan heroları daha rahat öldürüp, daha çok farm yapabilirsiniz.
    Eğer rakibiniz; Lux, Heimerdinger, Teemo (Normalde solo herosu ama TR’de mid gidenler oluyor) vs. gibi armoru rune ve masterysi düşük olan herolar aldıysa hiç tereddüt etmeden Zed alabilirsiniz. Rakibiniz Zhonya’sını tamamlayana kadar onu ne kadar öldürürseniz bu sizin için daha rahat bir early game anlamına gelir. Fakat karşınıza Fizz ve Kayle gibi ultinizi direkt interrupt eden veya Malzahar gibi hard pokerlar gelirse biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu yüzden banlarınızı ona göre yapın ve ilk pickten mid için Zed almayın. Diğer takım arkadaşlarınıza söyleyip onlarla sonradan değişebilirsiniz. Bu size avantaj sağlar.

    Skilleri:
    Pasif: Düşene Tekme:
    Can değeri %50’nin altına inmiş rakiplere magic damage ile hatırı sayılır bir damage atar. Bu pasifi genellikle daha kolay farm almak için kullanabilirsiniz ya da energy seviyeniz azken rakibinize canı %50’nin altına indikten sonra son vuruş yapabilirsiniz.
    Q: Keskin Shuriken:
    Zed ve gölgesi bıçaklarını ileri doğru savurur ve geçtikleri hedeflere hasar verir. Bu skillimizi de hem farm yapmak hem de laneimizdeki rakibi pokelamak için kullanabiliriz. Ayrıca teamfightlarda da ADC ve APC’leri rahatlıkla almamızı sağlar. Bu skillimizi hem W ile hem de ultini gölgesi ortaya çıktığı anda eş zamanlı atmalıyız ki; rakibe daha çok vursun. Ama Shurikenler ilk geçtikleri rakibe daha çok damage atar. Bu yüzden ilk olarak önümüzde kırılgan bir rakip olduğunda kullanılmalıdır.
    W: Canlı Gölge:
    Zed yanına 4 saniye boyunca yaptığı büyüleri taklit eden bir gölge bırakır. Bu da farm dalgalarını biçmek için ideal bir skill. Fightlarda da Q ve E skilleriyle birlikte kullanılarak sağlam bir hasar vermenizi sağlar.
    E: Gölge Darbesi:
    Zed ve gölgesi bıçaklarını çevirerek bir gölge enerjisi patlaması yaratır. Ayrıca bu skillimiz rakibe slow atar.Bu yüzden W atıldıktan sonra E kullanılmalıdır ki; asıl damage atan skillimiz olan Q’nun isabet ihtimali artsın.
    R: Ölüm İşareti:
    Zed arkasına bir gölge bırakıp hedefe atılır ve ona ölüm işareti koyar. 3 saniye sonra işaret tetiklenir ve Zed’in işaret etkin haldeyken verdiği hasarın belli bir yüzdesi kadar hasar verir. Yeni gelen patch ile birlikte Zed artık ulti bittikten sonra rakibin arkasında beliriyor.
    Bu skillimizi rakibin ya ADC’sine ya da APC’sine atmak zorunludur. Normal combo ultiden önce uygulanır ve ulti atıldıktan sonra 2 gölgeyle ikinci bir combo uygulanır. Rakip büyük ihtimalle bu kadar damage’e dayanamaz ve ölür. Siz de W veya ultinin gölgesiyle olay yerinden olabildiğince hızlı kaçın.
    Ayrıca öncelikle Q, daha sonra E ve son olarak da W fulleyin.
    Combosu:
    W ) E ) Q sırasıyla atıp ultiyle girin. Tekrar E ) Q yapın. Skillshot yeteneğiniz ve refleksleriniz bir hayli iyiyse rakibi elinizden kaçırmanız biraz zor olacaktır.
    Başlangıç Eşyaları:
    Karşıdaki rakibe göre birkaç seçeneğimiz var:
    *Doran'ın Kılıcı + 1x HP Potu
    *Uzun Kılıç + 3x HP Potu
    *Doran'ın Kalkanı + 1x HP Potu

    Summoner Speller:
    Ben Ignite ve Flash öneririm. Çünkü Mahvolmuş Kralın Kılıcının (Botrk) aktifi ile birlikte fazladan damage atma şansınız var.
    Kendi Item Set Sıralamam:
    Başlangıç: Uzun Kılıç + 3x HP Potu
    İlk Basede: Hırpalayan + Sürat Çizmesi
    İkinci Basede: Mahvolmuş Kralın Kılıcı
    Üçüncü Basede: Kanasusamış ve Çizme (Karşı takıma göre Ionia, Merkür, Ninja veya Gezgin)
    Son Olarak Setimiz:
    *Kanasusamış,
    *Mahvolmuş Kralın Kılıcı (Slow attığı için çok gerekli),
    *Çizme (Karşı takıma göre Ionia, Merkür , Ninja veya Gezgin),
    *Kara Balta (Hırpalayan olarak beklesin 5. veya 6. itemde tamamlayın),
    *Son Fısıltı,
    *Defansif Bir Item (Genellikler Koruyucu Melek. Fakat duruma göre; Randuin, Banshee, Ruh Gömleği veya Çivili Zırh).
    Runeler:
    *3x Büyük AD Rünü,
    *9x Sarı İçin Armor (Zırh) Rünü,
    *9x Mavi İçin Magic Resist (Büyü Direnci) Rünü,
    *9x Kahverengi İçin AD Rünü.
    (Hepsi 3. Seviye).
    Masteryler:
    Ofansif ve Defansif kısımları olmak üzere:
    AD, Armor Penetration (Zırh Delme), HP, Hp Regeneration (Can Yenilenmesi),Cooldown Reduction (Bekleme Süresinde Azalma), Armor ve Magic Resist'e verilecek.
    İsteğe göre Attack Speed (Saldırı Hızı).
    Eğer masteryleri ve runeleri daha farklı kullanıyorsanız buradan daha farklılarını bulabilir ve Zed hakkında fikir edinebilirsiniz:https://www.mobafire.com/league-of-legends/champion/zed-107
    İyi Oyunlar…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erky Perky -- 3 Aralık 2022; 2:19:47 >







  • Ben w-e-q kombosundan sonra ulti atmanı önermem. R-w-e-q kobmosu hem ultinin patlama damageini arttrıyıor hemde ultiden sonra kaçış mekanizmasını kullanmış oluyoruz.
  • Resim yok. Öldürseniz okumam.
  • Zed, mid, solo veya jungler dan sonrasını okumadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi kerede bi konuyla dalga geçmeyin gayet güzel olmuş ancak zed solo oynanırsa zırh delme rünü kullanılması daha uygun oluyor ama mid için söylemişsin zaten gayet güzel olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renklendirince okurum dursun burda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu şekilde okunmuyor be dostum Biraz renk kat resim koy falan ne bileyim
  • Renklenirse okuruz

    Edit: Adam yazıyı renklendirmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cowinenge -- 15 Ağustos 2014; 10:44:15 >
  • resim ekle az renkli falan yaz bu ne ya
  • Resim falan ekleyip yazıları renklendirirsen çoğu kişinin okuyacağına eminim.
  • İlk defa bir konuyu okumaya üşendim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SOLO hangi lane oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renk olsaydı millet alırdı bi dal
  • Botrkdan sonra bt yerine lw daha mantıklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav bi item vardı adını hatırlamıyorum şimdi %20 saldırı hızı %40 hareket hızı aktifli hırpalayanı ona çevirin.Sonra edebi güzel gidebilir.
  • en önemli kısım olan kombolar eksik olmuş bence.genel olarak w-e-q ile dürtersin ama kaçış mekaniği yüksek olan şampiyonlara karşı ult atarsın adam kaçarsa w ile takip edip kombonu bitirirsin.yada 2v1 de zayıf olana ult atarsın w ile uzaklaşır kombonu uzaktan yapar ultiye geri dönüp birini indirip kaçabilirsin mesela bu tarz kombolar olmalı bence en önemli kısımlar bunlar.Onun dışında rehber güzel olmuş eline saglık.en son olarak zed jung gitmez güldüm yani :)
  • Pek güzel olmamakla beraber fena da olmamış
  • bu nasıl bi guide allah aşkına çöp.
  • Adam LW almadan BT alın demiş
  • TroubleMaker123 T kullanıcısına yanıt
    lanede w e q r e q ile kill alınır

    edit: build çöp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GetadakiAdam -- 15 Ağustos 2014; 7:30:53 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.