Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (616. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.319
Cevap
71
Favori
517.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 612613614615616
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • PROBİSCİ kullanıcısına yanıt

    oksijen sensörü için malfunction(arıza) mı yazıyor yoksa open circuit(açık devre) mi yazıyor ? Devre arızasıysa sensörün soketini kontrol edin voltaj geliyormu devreleri bi kontrol ettirin.

  • ayrıca eğer katalizör eskiyse içi dolmuş olabilir ve hava yakıt karışım değerlerini okuyamıyor olabilir.

  • Darkness22 D kullanıcısına yanıt

    Alma kardeşim kısa ve net...2004 bulursan al isterse km 350.000 olsun az daha fazla para ver onu al değer.

  • Selamunaleykum herkese iyi günler hayırlı işler dilerim.2 aydır önceki kullanıcısının düz arabalara bakan ara sokak tamircisi tarafından herşeyi karman çorman edilmiş volvo s40 1.6 2000 model (B4164S) aracımı adam etmek için uğraşıyorum.herif çözemediği herşey için çözümü iptal etmekte bulmuş sanırım.Uzun süren servis,rektefiye birkaç sensör baskı balata triger vs.değişiminden sonra aracı eskisine nazaran çok çok iyi durumda ve sorunsuz binmeye başladım nihayet. Fakat rolanti ile ilgili sorunumu hep atladılar.araç boştayken,vites değişene kadar dur kalklarda vs stop edip duruyordu ve servisin taktığı sıfır orjinal rolanti valfinin ayarlamayı düzgün yapmadığı kanısına vardım.bozukmu değilmi emin olmak için valfin soketini kontrol ettim voltaj düzgün geliyor bu yüzden değiştirmeye karar verdim. 1500 tl lik valfe 4500 tl diyen servistekilerin yüzünü bile görmek istemediğim için 560 TL ye THRONE marka rolanti valfi aldım ama benim rektefiyeci tornavidayla eliyle manuel bi rolantiyi yükseltti ve sorun çözülmüştü.1 hafta düzgün gitti fakat bu kez tam tersi rolanti yükekliği ve gaz verip çekince gaz takılı kalmış gibi rolantiye geç düşme durumu başladı.sizce rolanti valfini ve potansiyometreyi değiştireyimmi ? elimde hazır ama en azından stop etmiyor sorunsuz binerken yeniden düzeni bozmayayım diye takmadım yeni aldığımı.gaz kelebeği tertemiz ama açısında kalibrasyonunda mı sorun var yoksa rolanti valfimi emin olamadım.

    Bir de ön paneldeki AC klima ve DSA düğmeleri muhtemelen iptal edilmiş.diğer koltuk ısıtma,cam ısıtma vs tüm düğmeler çalışıyor ama AC sarı ışığı yanmasına rağmen basınca yeşil yanmıyor ON konumuna geçmiyor. Bunların sigortalarını iptal edilmişmi kontrol etmek için hangi sigortaya bakmalıyım? Şemasını aradım bulamadım. Elinde şeması olan varsa paylaşabilirse sevinirim.

    Teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuni-s40 -- 24 Aralık 2022; 11:34:9 >




  • yuni-s40 Y kullanıcısına yanıt

    Rolanti dalgalanması benim araçta da var. Araç ilk çalışmada 1000 devir civarında normal iken, ısındıktan sonra 400-500 devirlere düşüyor rolantisi. 30-40 dk lık kullanımlardan sonra durduğum zaman arada rolantide tutamayıp stop ediyor veya tam duracakken kendisi biraz gaz veriyor. Sanırım yaşı gereği bazı parçalar ömrünü tamamlandığından bunu pek çok araçta yapıyor. Ustam kontrol ettiğinde maf sensörü olabileceğini söyledi ama orjinal parça hem pahallı hem de yok. Yan sanayilere kimse iyi demiyor, benzer sıkıntılar olabilir diyor. Orjinal çıkma bakıyoruz şimdi. Tabi sorun kesin bundan mıdır onu da test etmeden emin olamayız.


    Güncelleme. Parçanın çıkma orjinalini buldum, değiştirdik. Sorun düzelti. Benim araçta bu arızayı maf sensöründen yapmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultramavi -- 28 Aralık 2022; 19:40:11 >
  • İyi tatiller. Forumda yer alan konuları en başından itibaren okudum. Çünkü ben de mayıs ayı itibarı ile volvo 2001 1.8 benzinli manual sahibiyim. Bir kere bütün katılımcılara teşekkür ederim. Çok faydalandığımı özellikle hava filtresi kutusu hakkındaki bilgileri gerçekten takdir ettiğimi belirtmek isterim. Aldığım aracın üstünde hala aracın orijinal garanti belgesi(İlk sahibinin adı ve satan yerin kaşesi var) ve manuali ile beraber ilk yardım kiti var. Benden önceki sahibi 2011 yılından beri kullanıyordu. Bende yıllarca denizde çalıştım. Elimde anahtar tutar. 2000 model ve 2001 model arasındaki farkları gayet güzel belirtmişsiniz. Bende şahidim. aracım 258xxx kilometrede. Bütün sıvılarını (Nasipse fren hidroliğini bu hafta değiştireceğim)değiştirdim. Hava filtre kutusu temiz hava bölümünü açtım ve sunroof temizliği ve üst çıtalarını kaplattım. Airbag ışığı yolcu koltuğu yanıyordu. Koltuk altındaki Tesisat ve soketleri yenileyip beyine bağlanarak orjinal haline getirdim. Anten motoru çalışmıyordu, onuda değiştirdim ve çalışır hale getirdim.Tavan döşemelerini de değiştirdim. Çok şükür. Ailemle beraber inanın yeni bir arabaya biniyormuş gibi mutluyuz.





  • Bunu şunun için anltattım. Ben 280.000 tl ye aldım. Yaklaşık 15.000 tl civarında harcama yapmışımdır. Helal olsun. 300.000 tl ye bugün bu donanım ve sağlamlıkta hangi araba varmış merak ediyorum. Bizim araçların yanında etrafımdaki şimdiki 2. el fiyatı 500.000 tl olan egeanın 1.4 atmosferiği, donanımsız ve yol, lastik, rüzgar sesi alan 550.000-600.000 olan toyotanın esamesi o fiyatlara değmez.

  • Allah kaza bela, ceza vermesin. Bütün donanımları da çalışıyor. Biraz uzun oldu. İsteyen olursa tecrübelerimi de paylaşırım. Saygı ve muhabbetlerimi arz ederim.

  • herkese merhaba, ben de 2000 model hiç tüp takılmamış 2.0T otomatik ile bu araca sahip oldum, aracım çok temiz ve bakımlıydı ben de soğutma sistemini yeniledim bir kaç yenileme daha yaptım motor aksamında, 2010 audi a3'ten geçmeme rağmen bayılarak kullanıyorum bu aracı, allah isteyen herkese nasip etsin. 2.0T ile ilgili soruları olan varsa ben de yardımcı olabilirim.

  • yuni-s40 Y kullanıcısına yanıt

    Biraz gec bir cevap olacak fakat ac yani klima düğmesi ön cama uflemedeyken otomatik yesile döner soguk ufler cama üfleme disindaki fonskiyonlarda ise soguga aldiktan sonra klima tusuna basilip acilip kapaniyor olmasi lazim. Gecmiyor ise dediğinz gibi klima kompresörü yada baglantilara bakmak gerekli. Ön panel tuslarinin cogu uzun basma ile calisan fonksiyonlara sahip. Dsa iptal etmek icin uzun süre basmak gerekiyor yine. Gostergede ışığı yanacaktır zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, ben de otomatik 2001 s40 1.9 T4 sahibi olarak aranıza katıldım. Bursa Volvo servis bakımlı ve orjinal 205bin km'de aracım. Hiçbir sıkıntım yok çok şükür.

    Malum sebeplerden, Atiker LPG takıldı 1000 km olmadı daha.

    100km/12 lt LPG yakıyor şehir içinde.


    Sadece benden önceki sahibi anahtarı plastik kısmı kırık olarak teslim etti. İçinde çipi var, kapıları açıyor ve aracı çalıştırıyor, ancak estetik olarak beni rahatsız ediyor. Anahtarı değiştirmek istiyorum.


    Birkaç anahtarcıya gittim, orjinaline benzeyen bir anahtar bulamadım, bana ev kapısı anahtarı gibi anahtarlar vermeye çalıştılar istemedim. Aliexpress de buldum, ordan almak istiyorum ancak bunlar çipliymiş. Orda 2 farklı çip seçeneği gördüm, biri ID44 diğeri ID48. Bilen var mıdır benim aracıma hangisi olur?


    Bir de yeni alacağım anahtarın çipine, benim anahtarın çipini aktarabilirler mi, içerik olarak? Yoksa eski anahtardaki çipi mi çıkarmak gerekir yenisine takmak için?


    Cevaplayan olursa şimdiden çok teşekkürler.





  • Bahsettiğiniz çip anahtarı elinize aldığınızsa yan tarafında duruyor. Minik dikdörtgen prizmaya benzer bir şey. anahtarın başladığı yerin kenarında küçük bir deliği olması gerekli . o delikten tel tarzı birşey sokarsanız çip kenardan çıkar zaten. Onun için yeniden çip yaptırmanıza gerek yok .


    Anahtar cektirip , mevcuttaki anahtarın içine çipi koyduğunuzda durum çözülecektir. aliekspressten sipariş verecekseniz çip den ziyade anahtarın yapısına ( oluklarının aynı şekilde olup olmadığına ) dikkat edin derim.

    Genel olarak anahtarların üst kauçuk kısmı soyulup dökülüyordu s40larda :)

  • Bu anahtar yeni sustalı tipe dönüşüyor mu arkadaşlar bilgisi olan yol gösterebilir mi S40 I (1995-2004) 

     S40 I (1995-2004)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt

    Antifriz kırmızı olan bizim araçlara keskin geliyor. Benim radyatörü deldi devirdaimle beraber radyatör değişti ve usta yeşil doldurdu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • carpediem81 kullanıcısına yanıt

    Maalesef... Zamanında çok araştırmıştım . Olmuyor.

  • Arkadaşlar merhaba. 97 model 1.8 benzinli otomatik 220 bin km’de aracımla ben de aranıza katıldım. Tüm etiketleri, camları, parçaları orijinal. 97-17 yılları arası Nişantaşı kayıtlı tek sahibi binmiş. Sonrası Bodrum’a satılmış. 17’den 2024 yılına kadar ise 50 bin km yapmış. Ben sanırım 3. Veya 4. Sahibiyim.


    Tüm donanımı sorunsuz çalışıyor. Tek şikayetim krank keçesinden yağ kaçırıyor. Önümüzdeki hafta onu da bostancı oto sanayi’de konaçoğlunda yaptıracağım. Ön takım vs hepsini halledeceğiz. Aracın kondisyonu, gidişi vs hepsine hayran oldum. Bu devirde bu paralara bu donanımsa araç bulmak zor. Aile aracımız yaptık inşallah sorunsuz bineriz. 1.8 motora hep önyargılıydım fakat umarım beni yanıltır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bytar89 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. 1.8 cc. Hacimli motorlar Türkiye de tutulmayan ara motorlar olsa da aslında düşük yakıt tüketimi ve yüksek performans ile benim en beğendiğim motor hacmidir hele LPG uyumlu motor olursa çok Daha İyi 1.8 Turbo LPG olursa tadından yenmez. Çoğu kişi bilmez ama turbo yüksek oktan sever ve LPG de benzine göre yüksek oktan( 103 civarı) olduğu için Daha vuruntusuz keyifli olur.
    Atmosferik olursa da turbo kaynaklı sorunlar ve masrafları olmaz. Velhasıl nasıl olursa olsun 1.8 candır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Carisma70 kullanıcısına yanıt
    Senede toplamda 5-6 bin km yaptığım için LPG’li araç bugüne kadar hiç kullanmadım. 1.6 Asx vardı o da lpg tam uyumluydu ama dediğim gibi fazla km yapmadığım için maliyetin pek bir anlamı olmuyor. S40 ncap’tan 4 yıldız almıştı yanılmıyorsam. Bu fiyatlara güvenlikli ve donanımlı ender bulabileceğim bir araç.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bytar89 kullanıcısına yanıt
    Mitsubishi Volvo kardeştir zaten :)
    Yılda 15 Bin km den az kullananlar için LPG cazip değil bence. Bi kere yakıt tasarrufu %50 olmuyor. Özellikle kışın LPG ye geçiş daha uzun süre oluyor. Küçük yerleşim yerlerinde LPG ye geçmeden işyerine vs. Varıyorsun. Yani en soğuk 2 ay LPG az kullanılmış oluyor. LPG filtre bakımı vs. Masrafları da tasarruftan düşmüyorlar. Bi de kötü montaj ve tamir ayar uğraştırdı mı bıktıriyor. Maddi ve manevi olarak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 612613614615616
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.