Şimdi Ara

S400 lerin ülkeye gelmesinden 24 sonra olmaya başlayacaklar. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

    şuan senin cahil tavsiyesini uyguluyor zaten hükümet oyüzden görücez babayı kısa zaman içinde
    Senin dediğin gibi cahil olsam o bilmiş suratına tokadı yerdin.
  • Bu konuda kaç makale okudun çok bilmiş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Parsbey

    Rusya domates, salatalık ambargosuyla ülkeye diz çöktürttü.
    Rahip krizi bile hükümetin pes etmesine yetti.

    Şimdi ise adam senin finans sektörünü göçertecek. Batıdan hiçbirşey alamayıp hiçbirşey satamayacaksın.
    Ticaretinin %80 ini batıya yapıyorsun.
    Sanayide batıya bağımlısın artık tarımda bile kendine yeyemiyorsun.

    Hiçbirşey olmaz diyen arkadaşlar torbacınızı merak ediyorum.
    Ülkemiz için coğrafyadaki sıkıntıları göz önüne alarak şunu soruyorum s400 almadık diyelim bunların tehditleri bitecek mi?

    Yarın doğu akdenizden sondaj gemilerini savaş gemilerini çek dediklerinde yoksa ambargo geliyor dediklerinde ne yapacağız? Oraya doğru gidiyoruz zaten

    Yada elbabtan afrinden askerleri çek dediklerinde ne yapacağız?

    Geniş düşünmek lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gezi de denediler icerdeki hain batı hayrani zuppe takımı ile macaları yemedi, 15 temmuz da cia destekli ordu ile geldiler yine yıkamadilar BAŞKAN ERDOGANİ, amerika ile ırak ve suriyede ustu ortulu savaş halindeyiz zaten yarısı homo harısı hapci ordusu ile turk devletinin karşisına cikamaz bu korkaklar merak etmeyin,

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dış politika ben tek siz hepiniz şeklinde yapılmaz. Yapılınırsa böyle tek başımıza kalakalırız.

    İsterseniz kızın ama devletin dini olmaz, duygusallığı olmaz. Devletin çıkarı olur.
    Biz Filistin için İsraille aramızı bozduk. Şimdi onun ceremesini çekiyoruz. Eskiden rumlarla yaşadığımız s300 problemi olsun, diğer sorunlar olsun İsrail hep yanımızdaydı. İsrail ile aramızı bozmamış olsaydık şuan doğu Akdeniz'de İsrail ile beraber hareket edip Yunanistan ve rumları biz sıkıştırıyor olurduk.

    Öyle eyyyy sen kim sin ya şeklinde bağırıp çağırıp Rabia lı dış politikanın sonuçlarını görüyoruz. S400 gelirse siz caydırıcı olacağını mı zannediyorsunuz?

    Bir şekilde İsrail ile arayı düzeltip İsrail, Yunanistan, Rumlar, Mısır ittifağını kırmamız gerek. Tek çıkar yol bu. Yoksa heryerde geri adım atarız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında küçük ada parçasına bile kübaya bir şey yapamayan abd tr ye mi girecek ? Ya da dur vietnamda boş yere askerleri ölen, kendi kulelerini vatandaşlarını patlatıp savaş açtığı halde yine alamadıkları ırak falan ? Şimdi de bildiğiniz düzenli bir ordusu olan, donanma kuvvetleri, hava kuvvetleri olan Türkiyeye mi abd girecek istedikleri kadar yunanistana aleksandriapolis e asker yığsınlar, edirne sınırından bir adım atsalar rus ve çin bloğu savaş ilan eder, kuzey kore güney koreye girmeye başlar savaşı çocuk oyuncağı zannediyorlar istedikleri kadar makale senaryo vb yazsınlar sadece komik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S400 falan yok endiselenmeyin

    Guya haziranda erken teslim olacaktı iptal oldu

    O is coktan bitti papazi salan serkan gölgeyi ev hapsine alan hukumet s400 alacak ha? Beyninizi peynir ekmekle mi yediniz sürüncemede kalacak ve sonrada iptaaal

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza5806

    S400 falan yok endiselenmeyin

    Guya haziranda erken teslim olacaktı iptal oldu

    O is coktan bitti papazi salan serkan gölgeyi ev hapsine alan hukumet s400 alacak ha? Beyninizi peynir ekmekle mi yediniz sürüncemede kalacak ve sonrada iptaaal
    He canım he.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Regardy sth.

    He canım he.

    Alıntıları Göster
    Blok canım blok 2 ay sonra göreceğiz nasılsa

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza5806

    Blok canım blok 2 ay sonra göreceğiz nasılsa

    Alıntıları Göster
    Komik şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O işin içinde doğu akdenizdeki petrol var. İş sadece s400 meselesi değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk 3-4 paragraftan sonrasını okumadım, keza bizden çook çok daha önce nato ülkesi olup s-300 alan ülkeler vardı, bu ülkelerle sıkıntı hiç olmadı ve biz s-400 alınca mı göze battı ayrıca anlaşma sadece sistemi içeriyor, radar sistemi tübitak-aselsan ortaklığıyla ile geliştirilecek. F-35 leri vermemeye kılıf arıyorlardı, üretimde köprüyü geçene kadar canım cicim diyerek geçiştirdiler, çoklu üretimde kılıfı buldular sonra hepsi türkiye s-400 aldığı için diyip geçecekler s-400 olmasaydı patriot olsaydı bunlar patriot aldı patriotun sistemi güncel değil f-35 lerle çakışma yapar diyip yine yokuş yapacaklarını adım gibi biliyorum, hatta onu da almasaydık suriyede bulunan s-400 sistemlerini de bahane edebilirlerdi. Velhasıl kelam ülkenin batıdan korunmak için doğunun, doğudan korunmak için batının silahına ihtiyacı var kendileri yapana kadar. Etrafımız çakal ini ve ittifaklar anlaşmalar vs. alayı hikaye. Ki bu s-400 leri konuşlandırdığımız ilk gün abd isimli hesapta "stratejik ortağımız" gelip inceleme yapmazsa ben birşey bilmiyorum.

    Stratejik ortağımızın yıllardır yaptığı şeyler bunlar yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SomeoneWhoCares -- 4 Haziran 2019; 17:22:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ben Rusya'nın NATO'nun doğu Avrupa'da bir üs kurması ve etkinliğinin artma ihtimalinden rahatsızlık duyacağını düşünmüyorum pek. Bu ülkelerin insanları bizden farksız. Medya özgür değil, hükümetler demir yumrukla yönetiyor. Halk sovyetler zamanından kalma bir yönetim ve egemenlik anlayışına alıştırılmış. Ama Avrupa'ya bizden yakın ülkeler. Polonya burda bir istisna; gelenek ve dış siyaset bakımından Avrupa birliğinin istese gözden çıkarabileceği, kıymetsiz bir ülke.

    Türkiye, bunu başlarda Amerika'ya gözdağı vermek için mi yapıyor diye düşünüyordum, ama gün geçtikçe, hata üzerine hata yapıldığını görüyorum. Dediğim dedik bir yılmaz tavırla, Rusya ile ilişki arayışı içerisindeyiz. Mazeretimiz: ABD bize ne verdi, ne aldı?

    Cahil ve fanatik milliyetçilerin ağzından düşmeyen cennet vatan söylemi son zamanlarda neredeyse tamamen geçersiz Bunu zaten aklı selim, okuyan, üç beş kültür tanımış ve yabancı görmüş insanlar farkında. Ama milliyetçilerin de gazını birilerinin alması lazım. Bahsettiğim şey, jeopolitik önemlilik tabi. O kadar boru ve ticaret yolu anlaşmaları ve planlamaları yapıldı, hepsi ya rafa kaldırıldı ya da unutuldu. Şimdi Akdeniz'den ticari ve askeri operasyon yönetme peşindeler batılı devletler.

    Çekecek cefaları, bizim çekeceklerimizin yanında devede kulak kalır. Giderek unutuluyor, unutturuluyor ve kenara atılıyoruz.

    Rusya'nın da pek istekli olduğunu düşünmüyorum s400 satmaya. Yazıda da belirtildiği üzere, Moskova da, kendi sistemlerinin işleyişleri ve mekanizmasıyla ilgili bilgilerin NATO ekipmanlarınca deşifre edilebileceği ihtimali üzerinde duruyormuş. İki tarafın da yaptıkları siyasi hamleler, MENA'da ve Akdeniz'de kimin üstün olduğunu, kimin modası geçmiş olup olmadığını kanıtlamak için güç gösterisi bir anlamda. Tabi Rusya ve Türkiye ilişkileri pozitif çizgide ilerlese ve Türkiye, diğer NATO ülkeleri arasında üvey evlat gibi kalsa bile, NATO'nun modası geçmiş olmaz. Biz niye almaya bu kadar hevesliyiz, onu hala anlamış değilim.

    Ama s400 gerçekten radarda ayırt edemiyorsa dost-düşman kuvvetlerini, ve manuel ayarlama veya kontrol gerektiriyorsa, Amerika'nın da korkusunu anlamıyorum.

    Bir de şimdi Yunanlılar çıktı başımıza; Türkler s400 ile Ege'yi ablukaya alacak, biz tehdit altında kalabiliriz diye Avrupalı ağabeylerinin dikkatini çekmeye çalışıyor. Tam bir şımarık misafir çocuğu.

    Ha, Yunanistan s300 alırken sıkıntı yok ama; Larissa da üs kurulabilirmiş. Bak sen, ikiyüzlülük değil mi bu? Çifte standart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-48519216

    Bağlantıda kısaca şunu diyor. S400 ler gelirse Avrupa da ambargoya katılacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.