Şimdi Ara

SAATLER (1346. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
104
Favori
3.880.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13441345134613471348
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • biraz degişik renk getirelim bende bugun çinden halis replika arşivimi paylaşayım :)..yılbaşı sonrası hong kong ta olacagım birkac seagull torubillion makine daha alacagım ..isvicre makineleri benim için ulaşılmaz sebebi de saat kollektörü olarak 1 saatle yetinemem 10larca swiss saate sahip olabilmem ise ancak boşanmam ve tüm maaşımı saatlere veremem ile mümkün olabilir :) ..şimdlik bu makinelerin iyilerini görerek deneyerek alarak garanti ve saglamlık konularını şansa bırakıp ruhumu sevindirmem :) bugune dek aldıgım 50 ye yakın replikadan arıza cıkaran olmadı bu da benim şansım birazda ufak saat bilgimi alışveriş öncesinde konuşturmam sanırım ..bu konu altında şunu itiraf etmeliyim moda markası yerine kaliteli replikayı herzaman tercih ederim ..son seyahatimde cok harmanlayamadım bu sefer yayan bir şekilde hong kong ta girmedigim sokak kalmıyacak :)..bu işi hicbir zaman ticaret için yapmıyorum yapmadım ama seyahat öncesi bazı modelleri aldıgım fiyattan dükkanıma koyacagım yeni modeller almak icin biraz biriktirmelyim hemde hanımdan fırca yememek için :) bu arada bu replika modelleri türkiyede pek görmedim hong kong içerisinde satılan ve çin içerisinde satılan replika modeller biraz daha farklı oldugu söylendi çinde cok daha ucuz hatta kiloyla tabir edilen ama çelik ve makina kalitesi oldukca düşük replikalar oldugu söylendi ..bunlar iyi tabir edilen replikalar hatta satıcı 2 sene garanti verdi ama bozulan olmadı yinede ben merak ediyorum o satıcıya tekrar gidicem en son gecen sene gitmiştim hala oradamı bakalım :)

    ilk model audemars piguet replikası : otomatik kinetik çin mekanizma .mekanizma hakkında bilgim yok görüntü hoşuma gitti fonsiyonların tamamı aktif ve zaman sapması tespit edemedim .bir iki kere taktım ..



    ikinci model hublot aryton senna replikası : japon miyota mekanizma kronometreli pilli..kullanılmadı


    üçüncü model omega seamaster modeli : çelik kalitesi cok güzel ..makinesi eta klonu ..otomatik ..





     SAATLER


     SAATLER


     SAATLER


     SAATLER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayguru -- 5 Aralık 2011; 12:14:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burbank

    quote:

    Orijinalden alıntı: polish

    quote:

    Orijinalden alıntı: tuncaybe


    Hem spor hem klasik olarak kullanılacak (klasik ağırlıklı), 1.500 TL civarında bir saat arıyorum, saati hediye olarak alacağım için öneriler daha da önemli, daha önceki mesajımda paylaştığım Aerowatch aslında aradığım türde bir saat ama emin olamadım, bir de otomatik olsa iyi olur tabi.

    Bu arada saatiniz gerçekten güzelmiş güle güle kullanın :)


     SAATLER


    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim,

    Eğer saat hediye olacaksa, sıfır almak durumundasınızdır. Malesef 1500 Liraya kadar bayiden, otomatik alma ihtimaliniz pek yok (asya kökenliler hariç)
    Öncelikle hediye alacağınız kişinin tarzını bilmelisiniz. sade ve net saatlerden mi hoşlanır, yoksa komplike saatlerdenmi? büyük kasamı sever, küçük kasamı?

    Elinizde en az 1-2 kriter olmalı, yoksa o fiyata alınabilecek yüzlerce model arasında sıkışıp kalırsınız.

    Eğer kronograf olmazsa olmaz bir özellik değilse, mağazadan peşin indirimle 1000 - 1200 tl arası otomatik
    Tissot prs516 ve Visodate alınabilir.


    Yorumlar için tekrar teşekkürler, aslında alacağım saati biraz mecburen Pırlant'tan almak zorundayım çünkü yıl sonunda süresi dolacak 1.250 TL'lik hediye çekim var, bu da seçeneklerimi sınırlıyor ne yazık ki, sitesinden seçebildiğim tek saat bu Aerowatch'du, bu hafta bir de mağazalardan birine gidip bakacağım.




  • emperio armani replikası : ben bu replika oldugundan emin degilim aynı fabrikadan cıktıgından kuşkuluyum hatta :) ..japon mekanizmaya sahip tam olarak mekanizma modelni bilmiyorum ama pilli kronometreli ve saniyeyi ileri dogru degilde geriye saran mekanizma ..çin pilli mekanizmalarda olmayan bir özellik oldugu için almıştım ..

    patek philippe replikası : moon phase olması hoşuma gitmişti ..kasa ve makinesi tamamen çin zaten 60 usd ye aldıgım bir makineydi :) hafif bir kasası var malzeme kalitesi açısından en düşük görünen model ama 1 senedir hiçbir sorun cıkarmadı oldukca kullandım ..

    iwc replikası : iwc nin böyle bir modeli oldugunu zannetmiyorum tamamen çin tasarımı oldugunu tahmin ediyorum ..kasada mat renk ham çelik olması power rezerve olması ve eski retro görüntüsü hoşuma gittigi için almıştım .power ezervesi 2 gün rahat gidiyor kolda cok kolay rezerve oluyor oldukca başarılı bir çin mekanizması var sevdigim saatlerden birisi ..kayışı çabuk deforme oldu günlük taktıgım saatlerden biri bu da ..

     SAATLER


     SAATLER


     SAATLER


     SAATLER


    edit :satış sitelerinde biraz daha cafcaflı resimleri mevcut ben pencerenin önünde cektim öldürdüm saatleri :)

    http://www.tpwatches.com/omega-omg-006-omega-011-planet-ocean-black-automatic-orange-22754.html

    http://www.tpwatches.com/hublot-ayrton-senna-foudroyante-black-hb06-29750.html

    http://www.tpwatches.com/audemars-piguet-black-leather-band-silver-case-white-face-42mm-14mm-23260.html

    http://www.tpwatches.com/patek-philippe-classic-chronograph-lemania-movement-rose-gold-case-with-white-dial-27759.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayguru -- 5 Aralık 2011; 13:17:22 >




  • @ Bayguru

    Benim de değişik saatlerim var. Bir saatle yetinememe durumu çoğu saatsever için geçerli bir durum.

    Ancak ben de 10 tane swiss mekanik alamıyorsam da onun yerine japon otomatiklerinden alıyorum. Bence sen de Çin çakmaları yerine böyle birşey deneyebilirsin. Hem de hazır Hong Kong'a gitmişken özellikle Seiko otomatiklerin pek çok modelinden uygun fiyata bulabilirsin.

    Mesela bugün kolumda olan şu Orient otomatiği Markafoni kampanyasından 165 tl'ye almıştım. Markasını bildiğin, mekanizması güvenilir böyle bir orjinal japon saati almak, sence de çalışma randımanının, malzeme kalitesinin ne olacağını bilmediğin sahte saat almaktan çok daha mantıklı değil mi?

     SAATLER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 5 Aralık 2011; 12:46:33 >




  • Arkadaşlar elimde şöyle bir saat var bayaha eski. Satmaya kalksam ne kadara satabilirim acaba ? ön fotoğrafı kötü boş zamanımda daha güzelini ekleyeceğim.

     SAATLER

     SAATLER




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burbank

    @ Bayguru

    Benim de değişik saatlerim var. Bir saatle yetinememe durumu çoğu saatsever için geçerli bir durum.

    Ancak ben de 10 tane swiss mekanik alamıyorsam da onun yerine japon otomatiklerinden alıyorum. Bence sen de Çin çakmaları yerine böyle birşey deneyebilirsin. Hem de hazır Hong Kong'a gitmişken özellikle Seiko otomatiklerin pek çok modelinden uygun fiyata bulabilirsin.

    Mesela bugün kolumda olan şu Orient otomatiği Markafoni kampanyasından 165 tl'ye almıştım. Markasını bildiğin, mekanizması güvenilir böyle bir orjinal japon saati almak, sence de çalışma randımanının, malzeme kalitesinin ne olacağını bilmediğin sahte saat almaktan çok daha mantıklı değil mi?

     SAATLER


    bende geçen hafta aldım bu saatin aynısından, çok güzel bir saat ve en azından orijinal




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burbank

    quote:

    Orijinalden alıntı: Canzz
    Ah şuna bir param yetse ah.

     SAATLER


    bkz.http://www.uboatwatch.it/collections.php

    Bence paranız yetse de bunun yerine başka markalara bakın. kullandıkları ETA mekanizmalar ve Omega, ML gibi markalara ulaşan fiyatlarıyla U-Boat'a verilen paraya bence biraz yazık olur.

    Welder bu yüzden popüler galiba :) u-boat'a verilmez okadar para denilip daha düşük fiyatlı olan welder tercih ediliyor gibi. Ben de welder bakıyorum aslında ama bunun gibi modeller bulamadım malesef. Omega'yı da severim ama pek ihtiyacım yok aslında.

    takım elbise ile formal giyimle iyi giden Seiko Kronograph saaatim var daha çok kot tshirt ile daha casual giyim ile gidebilecek bir saat bakmaktayım




  • @burbank

     SAATLER
    bu modelide markafoniden aldım ilk kampanyada .orient ve seiko da bakacagım aslında .orient seiko da mevcut kolleksiyonumda .çin çakması tabiri caiz ise ilk çin seyehatimde yakalandıgım bir hastalık belki ama bu sefer gittigimde de ilk işim bu saatlere bakmak olacak seikolara da bakarım ama oda çakması cok birde orjinal diye cakma seiko vermesinler en son gittigimde ipad aldım onu bile en büyük marketten aldım bir sokak altında 100 usd ucuza vardı korktum acıkcası başka bir diyar orası :) ..

    açıkcası türkiyeden replika almak gercekten cok riskli genelde kiloyla satılan modeller var orta kalite replikayı ilk gittigimden kendime almıstım ama bu sefer sadece çinlilere özgü seagull markası ve tourbillon olan modellerden alıcagım ..yurtdışı sitelerde oldukca makale okudum flyıng tourbillion lar genelde güzel yorumlar almış .tabiki bu çin üretimi olanlar tek yöne dönüyor ve gercek tourbilion degil ama yinede merak işte ..sadece iswicre markalarına olmuyor benim gibi karışınca işin icine asyalarda girince karman corman oluyor delilik başlıyor :)

    elimdeki bu birkac modeli öylesine paylaştım şık modeler ama elimde fazlalık aldıgım fiyatlardan yakında ilan acmayı düşünüyorum herhangi bir kar amacım yok 100 liraya 150 liraya bunların benzerleri asla yok ne piyasada ne de moda markalarında ..burada fazla resim paylaşmadım sonucta sadece kolleksiyonun paylaşıldıgı bir bölüm ve şimdilik bunlar benim kolleksiyonumda yakında yenilerini alınca onları da koyacagım ..

    bu ay içerisinde ikinci elde 11 e yakın saatimi satışa koyacagım hiç kullanılmamış jelatini üstünde olan bu orient dahil.. saat hastalıktır demişti bir abim sanırım ben asyasından japonuna avrupalısına hepsine yakalandım .sadece avrupalı biraz cebimi aşıyor o bakımdan asyalalılara takılıyorum




  • @burbank ustad yukarıda verdiginiz tourbillon mekanizma da basit duruyor acıkcası resim çin olabilir diye huylandım :) degilsede basit yapım bir tourbillion diye düşündüm.

    tourbillion hakkında iki adet video paylaşmak isterim :

    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=5bj9nfJn7K0

    http://vimeo.com/6188919

    buda çin yapımı tourbillion seagull movement..

    http://www.youtube.com/watch?v=2cfvvh7RGhM




  • @ Bayguru

    Seiko otomatiklerin çakmalarını pek yapmıyorlar, yapılanlarda çok anlaşılıyor. Bu konunda bir inceleme dosyasının yer aldığı meraklı bir elemanın blogunu bir incelemeni tavsiye ederim. Orada Seiko modelleri ile ilgili de çok güzel incelemeler var. Yine kendi alışveriş yaptığı güvenilir alışveriş merkezi ve mağazaların isimlerini paylaşmış. Singapur ve Hong Kong'daki mağazalarla ilgili bilgiler olması lazım.

    www.quartzimodo.com


    Yukarıda koyduğum fotoğraflardan ilki (FC) marka olan orjinal saatlerin incelendiği bir siteden alıntı. Orjinal olması lazım. İkincisi ise dediğiniz gibi Çin işi çakma birşey.
  • swatch unisex saatleri nasil beyler sizce 250tl celik kordon ve kasa sizce nasil beyler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oğuzmert

    swatch unisex saatleri nasil beyler sizce 250tl celik kordon ve kasa sizce nasil beyler

    Fiyatına göre iyi markadır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burbank


    Yukarıda koyduğum fotoğraflardan ilki (FC) marka olan orjinal saatlerin incelendiği bir siteden alıntı. Orjinal olması lazım. İkincisi ise dediğiniz gibi Çin işi çakma birşey.

    acıkcası seikolar her ne kadar japon kalitesini anlatsa dahi gerek tasarım gerekse kullanım açısından tarihin bir yerinde kalmış ileri gidememiş gibiler ..sanki tamam bu modeller burada dursun bunları daha fazla geliştirmeyelim alt tabaka olsunlar bunlara ek markalar yapalım collection felam diyelim daha kalitesini öyle sunalım demişler..genel olarak bir hantallık kasa çaplarında bir kücüklük camlarda bir minerallik vs ..acıkcası ben seiko citizen casio omega gibi markaları saglamlık evladiyelik olarak görüyorum ama tasarım konularında basit ve kendini geliştirmek istememiş olarak görüyorum ..

    güzel bir tourbillion degil bence..ikinci çin işi çakma birşey demişsiniz ama sapla samanı ayırmak lazım ikinci tourbillion degil ki sadece bir delik açmışlar işte :) evet çin işi çakma şeyler cok ama çin işi güzel alınabilir şeylerde cok bu konuda ayrılıyoruz sizinle ..çin işi tourbillion diyince flying tourbillioun deniliyor ve tek çeşidi var ..seagull üreticisi ..çin işindede zevkli makinalar var ama iyiler içindeyken ancak elinizde incelediginiz zaman bu virusu kapabilirsiniz nitekim sahibinden com gbi sitelerde genelde kiloluk modeller mevcut ..

    edit : ek olarak son dönemde çin saat üretim hacmini o kadar arttırdı ki modamarkaların zaten yuzde 95 ini yapıyorlar ,türkiyeden bir adam diyorki pierre cardin istiyorum yapıyorlar yukarıda tartışılan model mesela çin in bize özel ürettigi bir model .kendi mekanizmalerını kullanıyorlar japon mekanizma alıyorlar kullanıyorlar . iyi kötü bir cok marka model yapıyorlar çakma da yapıyorlar .benim yukarıdaki armani saatimi armani satan saatci anlayamadı mesela :) ..sonuc olarak bu üretim hacmi bir konuda tüm saatseverlerin işine yarıyor ..rekabet ve fiyat rekabeti..isvicre alamak isteyende daha uygun alıyor ..avrupa bu çin ile sadece ithalat kotası koyarak rekabet edebiliyor inanılmaz standartlar oluşturdular ..çinde diyorki ben öyle yaparımki senin vatandaşın gelir benden alır direk önüne gecemessin .ben kapalı çarşıda bavullara doldurup almanyaya taşıyanları kendi gözlerimle gördüm ..turistlere 50 dolarlık çakmaların 500 dolara satıldıgınıda gördüm .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayguru -- 5 Aralık 2011; 15:04:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdinc222


    Casio EFA-119BK-1AVDF 209 Lira. Sipariş verdim. Bekliyorum.
    http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=sacsefa119bk1a&categoryId=25008404

    Hayırlı olsun, güzel saat, fiyatı da makulmuş.
    Ancak nacizane uyarım, bu tür dijital ekranlı saatler alırken, farklı özellik olarak hava sıcaklığı özeliği yerine başka fonksiyonlu veya ilave fonksiyonu da olan modellerin tercih edilmesi. Çünkü hava sıcaklığı sensörü, bilekten vücut ısısını da aldığından dolayı kolda doğru ölçüm yapmıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayguru

    güzel bir tourbillion degil bence..ikinci çin işi çakma birşey demişsiniz ama sapla samanı ayırmak lazım ikinci tourbillion degil ki sadece bir delik açmışlar işte :)

    Zaten ilk mesajıma dikkatli bakarsanız, benim orada ikinci modeli tourbillon'a örnek olması için değil, tourbillon diye ifade edilerek satılmaya çalışılan ama tourbillon olmayan çakma saate örnek olması için koyduğumu farkedersiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burbank

    Bu da Tourbillon görüntüsü verilmiş ama Tourbillon olmayan standart bir otomatik mekanizma;

     SAATLER


    @ Bayguru

    Buyur yukarıda konuyla ilgili ilk mesajımdan alıntı. Bu tür saatlerin açıklamasında "Tourbillon" yazıyorlar genelde. Aslında öyle olmadığı konusunda genel bir bilgi vermeyi amaçlamıştım.
  • Beyler sorum arada kaynadı.

    İnternetten alınan saatler bozulduğunda yardımcı olmazlar ortada kalırsın dediler bana. Bence yanlış. Ne diyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megablaster -- 5 Aralık 2011; 15:29:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oğuzmert

    swatch unisex saatleri nasil beyler sizce 250tl celik kordon ve kasa sizce nasil beyler

    Valla onu bilmiyorum'da Bakır siyah kral bir model vardı 400-450TL birşey. Aslında süper ama Swatch'a o kadar para vermek gelmedi içimden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: megablaster

    Beyler sorum arada kaynadı.

    İnternetten alınan saatler bozulduğunda yardımcı olmazlar ortada kalırsın dediler bana. Bence yanlış. Ne diyorsunuz?

    resmi satış yerlerinden distribütör veya yetkili bayi garantili alırsan zaten dışarıda yetkili bayisinde de yaptırabilirsin. Uluslararası garantili alırsan, çok iyi markalar dışında burada geçerli olmaz. Zaten o çok iyi markaların da internetten alınması tavsiye edilmez.

    Bir de gitti gidiyorda saati teslim aldıktan sonra 2-3 gün onay süren oluyor. O arada saati kontrol edip bir sorun varsa kargo bedelini ödemek kaydıyla iptal edip paranı geri alabiliyorsun. Çünkü saati ilk aldığında ödediğin para önce havuza gidiyor, sen son onayı verdikten sonra satıcıya aktarılıyor. Bu arada da saati teslim aldıktan sonra sana 2-3 gün inceleme şansı tanınıyor. Ama bazı satıcılar özellikle mekanik saatlerde inceleme sırasında parça alımı felan olabilir kaygısıyla, ilanlarında özellikle "kargo görevlisi eşliğinde kontrol edildikten sonra zabıt tutularak iade alınır, diğer türlü alınmaz" şeklinde şerh düşüyorlar. Bunlara da dikkat etmek lazım.

    Bu nedenle kesin birşey söylemek zor. Biraz dikkatli olacaksınız internetten alışverişte veya belirli güvenilir yerler belirleyip oralardan şaşmayacaksınız.




  • 
Sayfa: önceki 13441345134613471348
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.