Şimdi Ara

SABERTOOTH X58 ANAKARTA NVME SSD TAKMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MERHABALAR SABERTOOTH X58 ANAKARTA SAHİBİM. NVME SSD ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. ANAKARTIMDA SSD YUVASI OLMADIĞINDAN DOLAYI PCIe X4 ADAPTÖRÜ ALIP KULLANICAM. ALACAĞIM SSD YÜKSEK OKUMA-YAZMA HIZLARINA SAHİP. ADAPTÖR İLE KULLANACAĞIM İÇİN OKUMA-YAZMA HIZLARINDA DÜŞÜŞ OLURMU? DENEYEN YADA BU KONU İLE BİLGİLİ ARKADAŞLAR CEVAP VERİRSE SEVİNİRİM

    İŞLEMCİ : INTEL İ7-950
    ANAKART : ASUS SABERTOOTH X58
    RAM : 6 GB 1866 MHZ
    EKRAN KARTI : SHAPPIRE NITRO RX 570



  • Hocam denediniz mi bunu ?
  • Konuyu hortlatalım. Youtube'de deneyen ve normal ssd'nin 6 katı yukarısında hızlar yakalayan kullanıcılar mevcut ancak legacy bios destekleyen bir m2 bulmanız lazım 950 pro gibi.
  • Eger yedek depolama icin alinacaksa sorun olacagini sanmiyorum. Ama m2 den windows boot ettireceksek o zaman sorun oluyor. Bunuda duydugum kadari ile bios u kurcalayarak degistirenler varmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Geçtiğimiz hafta 950 Pro'yu 2. elden alıp sistemime PCI-E X16 slotu üzerinden dönüştürücü kullanarak taktım ve sonuçları aşağıdaki gibidir. Aynı şekilde Sabertooth X58 ve Rampage II Extreme üzerinde de denenmiş ve başarılı biçimde boot edilmiştir.

    DİPNOT: Win 10 M.2. üzerinden boot edilmektedir.

    SABERTOOTH X58 ANAKARTA NVME SSD TAKMAK
  • Sabertooth x58 de direkt boot edilebiliyorsa eger harika, sirf boot edilemeyecegini soyleyenler yuzunden gidip ikinci normal ssd mi aldim. Ama sorun degil m2 ye terfi edebilirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BURGESS kullanıcısına yanıt

    Deneysel olarak başından beri m2 ye geçme niyetim vardı hız avantajından ötürü, bir de sata arabirimi yüzünden ssdden tam verim alamıyordum, bu yüzden böyle bir çözüme gittim. Ha baştan uyarayım her m2 bu şekilde açmaz, 950 Pro'nun legacy desteği olduğu için eski anakartlarda sistem kurulsbiliyor üzerine. Ha diğer m2 ilerle de clover kurularak yapılabiliyor ancak ben arayq 3. Parti yazılım sokup da açılışı meşakatli hale getirmek istemedim. Saygılarımla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 3 Ekim 2020; 9:20:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski sistemlerde m2 ssd boot olayını duet refind diye bir yöntemle aşıyorlar ama bunu için bilgisayarı altta linkini paylaşıcağım makaledeki yöntemlerle bootable usb oluşturup her açışınızda oluşturduğunuz usbden boot etmeniz gerekiyor. Eğer yanlışım yoksa usbden boot edip virtual uefi arayüzünden m2bootable özelliği kazandırıyorlar sisteme. Ama biraz uğraşmak gerekiyor.


    https://www.win-raid.com/t3286f50-Guide-NVMe-boot-for-systems-with-legacy-BIOS-and-UEFI-board-DUET-REFIND.html





  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt

    EFI (legacy) destekli nvme m2 lerin listesi felan varmı hocam sitelerinde bile yazmıyor. 950 serisini bulmak imkansız 970 ler de legacy bios destegi var mı ? yada başka legacy destekli m2 ler. Araya 3. parti yazılım sokma fikri bencede saçma

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.