Şimdi Ara

SABİT İP BAĞLANTI SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.Bu sabit ip konusu ile ilgili benimde yardıma ihtiyacım var.İnanın kafayı tırlatmak üzereyim ne yaptımsa olmadı.İş yerinde sabip ip ile internete(limitsiz) bağlanıyoruz.Bu sabit ip yi bütün pclerde ve android telefonlarda kullanabiliyoruz sıkıntı olmuyor.Evim iş yerine yakın ve evden de wifi ile laptopla bağlantı kurup bu şekilde de internete girebiliyorum.Problemim ise şu;evimde smart tv var ve dahili wifi adaptörü var yani internete bağlanma özelliği var.Bu sabit ip yi ne yaptıysam tv ile kullanamadım hatta lg servisinden yardım aldım yine olmadı.Bağlantı da kullandığım sabit ip,ağ geçidi,ağ maskesi ve dns ayarlarını yazmama rağmen olmadı.Bu arada modeme müdahele edemedik şifresini unuttuk.Tekrar kurma gibi bi şansımız yaptığımız işin aksamaması için mümkün olmadı.wifi ile pc ve android telefonla internet bağlantısında sorun olmuyorken tv de neden sorun oluyor.Bu arada tv lg42lm660s.Bir bilen olurda yardım ederse çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler.







  • Cihazın teknik servisi duruma ne diyor? Yani geldiklerinde ne dediler?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 27 Kasım 2013; 18:27:31 >
  • Ben olayı tam anlayamadım. Sabit IP kullanıyor olmanız ile wifi cihazların modeme bağlanıp IP alması arasında bir bağ yoktur. Sabit IP'niz internete çıkarken kullandığınız IP'dir. Cihazlar ise yerel ağa dahildir ve farklı IP'ler alırlar.

    TV'niz modemi görüyor da bağlanmıyor mu? Sinyal zayıf/tv'nin alıcısı güçsüz olabilir mi? Modeme bağlanabildiğiniz başka bir cihazdan (telefon, laptop vs.) modeminizin dağıttığı IP aralığına bakın, örneğin 192.168.2.x bloğundan IP veriyorsa, Tv'nize manuel olarak söz gelimi 192.168.2.150 gibi uzak bir IP atayın. Ağ geçidiniz de modemin IP'sidir (önceki örneklerden yola çıkarsak 192.168.2.1'dir yani). DNS vs. otomatikte kalsın. Sinyal zayıf değilse, modemde aynı anda bağlanabilecek cihaz kısıtı/MAC adres engellemesi vs. gibi kısıtlar yoksa bu şekilde bağlanması gerekir.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    LG teknik destek bölümü ile tlf.görüşmesi yaptım yaklaşık 45 dak.uğraştık.Yani onlar tarif etti ben harfiyen denedim.En sonunda malum, sorunu modeme bağladılar ve yapacak başka bi şey olmadığını söylediler.Sorun modemde olsa laptop ve and.telefonlarla bağlantı yapamayız.Sorun şu olabilirmi pc.ve tlf.la bağlandığımız modeme proxy nosunu da girince bağlanıyoruz.Tv de proxy nosunu girebileceğimiz öyle bir yer yok.Ama servis bunu dikkate almadı.Aslında tv nin sabit ip ile bağlanamama gibi özelliksel bi durumu yok çünkü sabit ip ile bağlanma ibaresi var.
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Biz bu ağa direkt şifresyi girip bağlanmıyoruz.Gelişmiş seçenekleri kullanıp sabip ip bilgileri ile yani modemin sabit ip si, ağ geçidi, dns ve proxy numaralarını birebir aynı yapıp bağlanıyoruz.
  • samil1492 S kullanıcısına yanıt
    Tamam sizin sabit IP derken kastettiğiniz şey baskaymis. Eğer proxy çalıştırıliyorsa is yerinizde, tv nizde de proxy girebileceğiniz bir yer yoksa, baglanamayabilirsiniz. Modemde bir problem yok yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samil1492 S kullanıcısına yanıt
    Televizyonda proxy girme yeri yoksa bağlanamazsınız hocam öyleyse, imkanı yok.
  • Tekrar merhaba.İnterneti kullandığım sabit ip li modemim zyxel P661HW-D1.Benim elimde ise boşta olup kullanmadığım zyxel P660W-T1v3 modem var.Ben bu kullanmadığım modemi acsess point olarak veya router olarak kullanıp(ana modeme kablosuz bağlanıp) sabit ip sorununu ortadan kaldırıp tv ye bağlanabilirmiyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.