Şimdi Ara

SADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU) (434. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.773
Cevap
127
Favori
500.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 432433434435436
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cawrash C kullanıcısına yanıt
    Bendede çok sık oluyor oreo güncellemesi yapmadım. Youtube izlerken birden ilerleme duruyor ve bağlantı kesildi hatası.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    dostum selam, önyargını anlamadım. Tabiki burda yaşanan sıkıntıların büyük yüzdesi ayarlardan birşeyleri kaçırdığımız için yaşanıyor. Zaten forum siteleri de bu sebeple var. Birbirimize destek olmak içim tecrübelerimizi paylaşmak için. Ama sistemi incelemeden TV sıkıntılı değil, kablo sıkıntılı değil gibi yargılara nasıl vardın merak ettim. Şunu da belirteyim artık kullanım kılavuzları sadece cihazı çalıştıracak basit bilgileri verecek şekilde yazılıyor. Kitapçığı yalayıp yuttum zaten hiçbir denemeden sonuç alamadığım için yazdım buraya. Neyse işin özü TV'de Bravia sync manüsü var, burda cihazları tara gibi bir seçenek var, bunu dedikten sonra soundbar'ı tanıyor TV. Çok detay bir yer. Ben bu adımı sony cihazları senkronize etmek için bir menü adımı gibi düşünmüştüm. Aynı sorunu yaşayabileceklere yazmış olayım.
  • Daha önce sordum ama cevap alamadım, bilen varsa cevaplarsa sevinirim.

    Tv.'de usb bellek takıldığında gelen otomatik ekranı iptal etmenin bir yolu var mı ?
  • siyah8080 kullanıcısına yanıt
    Hocam sorun halen devam ediyor mu?
    Bende de aynı durum var. Fişten çekip bir süre bekledikten sonra tekrar takınca düzeliyor.

    Siz nasıl bir çözüm buldunuz acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reef1905 kullanıcısına yanıt
    oreo versiyonu denemedim ama önceki versiyonlarda çare yok diye biliyorum. ille de çıkıyor o pencere
  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    O zaman güncellemesiz devam edelim bakalım:) teşekkürler cevabınız için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: b¤cek

    oreo versiyonu denemedim ama önceki versiyonlarda çare yok diye biliyorum. ille de çıkıyor o pencere
    Cevap için teşekkür ederim...
  • Arkadaşlar merhaba,

    Bugün 65XF9005 Android TV aldım ve kuruldu. Bu televizyon donuyor. Android program yüklemedim desem yeridir, 1 veya 2 tane ancak uygulama var. Daha bismillah TV donmaya başladı. Elektriği kapatıp açıyorum düzeliyor sonra yine donuyor. Android son versiyon yüklü. Bu konuya çözüm bulabilen var mı?
  • mmmpower kullanıcısına yanıt
    Son versiyon bazı tv'lerde aynı problem var, hala çözümü bulunmadı, yeni firmware ile düzelme ihtimali var ama kesin değil,
    tv'yi sıfırlayıp hiçbir uygulama kurmadan bir deneyin.
  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    Anladım, yabancı forumları biraz dolaştım, bu sorunlar 2015 yılından geliyor, pek çok kullanıcı bunu eskiden beri yaşıyor, güncelleme ile düzeleceğini sanmam, düzeltseler şimdiye düzeltirlerdi diye düşünüyorum. Yarın sony i arayım bakayım, olmazsa iade etme şansımı deneyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mmmpower kullanıcısına yanıt
    Deneyiminizden memnun olmadığınız için üzgünüm ama durumu yanlış yorumladığınızı düşünüyorum.

    Öncelikle bahsettiğiniz televizyon 2015 yılında yoktu bile. 2018 model bir televizyon aynı işletim sistemini bile kullanıyor olsa içindeki donanımdan yazılımın optimizasyonuna kadar tamamen farklı bir üründür. farklı android versiyonu, farklı tv nasıl elinizdeki ürünle kıyaslıyorsunuz anlamıyorum.

    Android TV'lerde de telefonlarda da en üst seviye donanımlarda bile çeşitli sorunlar çıkarabilmekte bu inkar edemeyeceğimiz bir gerçek. Ancak milyarlarca cihaza ulaştı artık ve bir şekilde günlük hayatımızı idare ettirebileceğimiz kadar işlevsel bir sistem.

    Cihazımda sadece gerçekten ihtiyaç duyduğum programlar kurulu, özellikle bedava diye içi reklam dolu uygulamalar/oyunlar indirmekten uzak duruyorum. Netflix-amazon-puhu tv-kodi-twitch-mxplayer-tunein radio-spotify gibi servisler kurulu ve performans konusunda hiç bir sorun yaşamıyorum.

    ya cihazınızda donanımsal bir sorun vardır, ya da performansı boğan bir şeyler yüklüdür.

    not: bende kd-55xe9005 var.




  • güncelleme sonrası sony de problem yaşayanlar çok oluyor.

    güncelleme Beta da değil..

    neden sorun oluyor ??
  • b¤cek B kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yanıt için teşekkür ederim. İyi bir SONY sever olarak bahsettiğiniz hususların farkındayım ve gayet iyi yorumluyorum diye düşünüyorum. 2015 yılında bu TV'nin olmadığınız bizde anladığınız üzere biliyoruz. Ben konunun detaylarına indim ve yabancı forumlarda daha o zamandan bu sorunların olduğunu gördüm, bunu da şundan dolayı söyledim, eğer bir yazılım güncelleme bu konu özeline veya genel gelecekse, ki ben sanmıyorum, o zaman çoktan gelirdi. Yani 2015 te olan bir sorun bugün halledilmiş olarak çoktan tarihe geçmeliydi.

    Diğer konuda şunu atladınız heralde, ben TV'ye neredeyse hiç bir şey kurmadığım anda bu donmalar gerçekleti. Yani TV daha 2 saat falan anca olmuştu kurulalı. Yurdışında pek çok bu konu ile alakalı sorun yaşayan insan var, ve burada sorun eminim android'de değil. Bu anlamda istediğiniz kadar sistemi zorlamakta sorun olmadığını düşünüyorum ki araştırmalarımda bu yönde. Pek çok kişi bu sorunu yaşayınca sıfırlayıp yeni sistem kurmuş ama donma devam etmiş? Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

    Benim araştırdığım bir kaynakta bu problemin düşük yayın kalitesi ve bağlantı gücü düşük uydu tanımlarında daha çok olduğunu belirtmiş ki bende buna katılıyorum.

    Bir takım önlemler aldım ve dün hiç donma olmadı ve üstelik androidi dün itibari ile ciddi anlamda zorladım. Burada bende sorunun düşük sinyal kalitesinden kaynaklandığını düşünüyorum, TV çok fazla içerik, epf, guide vs verilerini çekmeye çalışıyor ama işlemler o kadar hızlı olmadığı için kanal geçişlerinde sistemi kitliyor, bunun android ile bir alakası yok diye düşünüyorum. Ben uydu servislerinin hepsini kapattım, güncelleme, akışlar vs kapalı olduğunda donma yaşamıyorum en azından şimdilik yaşamadım.

    selamlar




  • konu dışı :

    arkadaşlar ;

    görüntü ve ses kalitesi çok yüksek olan , problemsiz , denenmiş ..

    devam etmekte olduğunuz veya takip ettiğiniz .. iptv almak istiyorum.

    bir kaç arkadaştan tavsiye aldım. toparlayıp değerlendirip , ay sonu vdsl ye geçmeyle birlikte iptv ye geçmeyi planlıyorum.

    iptv tavsiyeniz var mı ??

    saygılar.
  • _XaNDeR_ kullanıcısına yanıt
    siyah8080 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar bu durum benim zaman zaman yaşadığım bir sorun. Yani tv yi aldığım günden bugüne yaşadım 8-10 kez bu durumu. Bende her seferinde fişi çekip hallettim. Ancak alakası var mı bilmiyorum ama son güncellemeden sonra yaşamadım henüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar youtube uygulamasında 4k 60 fps video izlerken sanki tv kasıyor gibi aktarıyor görüntüyü. Yanı ne bileyim sanki fps düşüyor videoda.

    Fakat pc üzerinden tv ye aynı görüntüyü aktardığımda yağ gibi akıyor video.

    Sizde de bu sıkıntı var mı, tv donanımsal olarak bazı videolarda yetersiz kalıyor gibi. Tv de zaten menü kısmı kasıyor bende.

    Deneme yaptığım video ise bu:

    https://www.youtube.com/watch?v=5BY-TAYTZi8&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzaylioglan -- 17 Kasım 2019; 17:37:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzaylioglan U kullanıcısına yanıt
    Şimdi denedim hocam en ufak bi kasma yok. İnternetim 50 mbps kablonet. Muhtemelen İnternet ile alakalıdır sizin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozzo27 kullanıcısına yanıt
    Netle alakalı değil hocam. Tv de yüklü olan android kasıyor bende. Sebebi ne bilmiyorum, arayüz yavaş çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mmmpower kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sanırım ben sizin bir önceki mesajınızı yanlış yorumladım, tamamen android ve uygulamaları performansı için konuştum. Siz donma ve takılmaları kanal geçişlerinde mi yaşıyorsunuz, menülerde gezerken mi? Kanal geçişlerinin sony android tvlerde oldukça yavaş olduğunu ben de kabul ederim. TVmenüleri ve uygulama açılış hızları olarak değerlendirerek yorum yapmıştım ben. Uygulama kullanımı sırasındaki performans sorunlarının da sinyal ile alakalı olmasını beklemiyorum, hatta ben genel olarak internet bağlantısı stabil olmayan bir yerde tutuyordum televizyonu ve internet gerektiren durumlar dışında donma/yavaşlama hissettiğimi söyleyemem.
  • 
Sayfa: önceki 432433434435436
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.