Şimdi Ara

Sağdan geçmek moda mı oldu? (Bir öküz hikayesi de benden...) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ailesinin sınırlarını ve sorumluluklarını öğretmeden "ben çocuk yaptım oldu" zihinyetiyle büyüttüğü ama aslında 3 yaşında çocuk kadar sosyal zekası olmayan insanlardan bahsediyoruz. Dağılalım bence...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankarametinerr

    quote:

    Orijinalden alıntı: kayhan1923

    Bende orta şeritte at arabası sürer gibi gidenlere sinir oluyorum
    bide sürekli sol şeridi işgal edenleri
    sağdan gitmeyi seviyorum çünkü boş oluyor

    hız limiti 70olan yerde orta seritte 70 ile gidiyorsa biri ister sinir ol ister olma. ben de ayarım buna sinir olanlara. geç kardeşim sola. solla geç beni gerekirse.


    Dostum Ankaralısın galiba Keçiören girişinde yeni monte edilen EDS'nin altından 70'le geçerken yemediğim korna, küfür ve selektör kalmadı çok muzdaribim bu işten çooook.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: download

    quote:

    Orijinalden alıntı: dogandd

    quote:

    Orijinalden alıntı: download

    1. Olay hakkında :
    Sağ şerit tıkalı olduğu için biraz yavaşlayarak sağınızdaki aracın geçmesine izin vermeli veya hızlanarak arkanıza gelebilmesini sağlamalısınız.
    Sizin kasıtlı olarak hızınızı eşitleyip vatandaşın sağ şeritteki park halinde bulunan minibüs e çarpmasını veya orda durmasını istemeniz yanlış bir davranış.

    2. Olay hakkında :
    200-300m sonra sola döneceğiniz için sol şeritten sizin 50-55km/h hızla seyrinizi takip etmek zorunda değil sağınızdan geçmesi normaldir.


    walla ilk yorumuna kesinlikle katılmıyorum, herkes hızına göre şeritte gitmek zorunda. madem şahin en sağa geçmiş ona hızını ayarlamalı. eğer hızı fazlaysa neden sağ şerite geçmiş arkadaşlara sormalı.


    Tabi yorumlar görecelidir fakat hız fazla olduğunu düşünmüyorum 60km/h diyor üstte bu hızda orta veya sağ şerit için uygundur diye düşünüyorum.


    quote:

    Orijinalden alıntı: CRaFTY_35

    sabırlı olmak gerçekten zor olabilir.bir arkdaşta sağdan gelenin önünüze geçmesini beklemeliydiniz demiş.Ya öyle mantıkmı olur? sağdan gidiyorsa yavaşlasın şeridini takip etsin.


    Yavaşlayıp şeridini takip etmesinin imkanı yok sağ tarafta sabit duran bir minibüs var krokiye bakmadınız sanıyorum.
    Hamle yaptıysa yavaşlanarak vatandaşın geçmesine izin verilir veya hamle yapmadıysa hızlanılıp geçilir ama hız eşitlenip park halindeki minibüse çarpsın diye beklenmez.


    sağda yani kendi şeridinde önünde duran bir minibüs varsa o da duracak o zaman.




  • Arkadaşlar iki konuya açıklık getireyim.

    1-İlk olayda kasıtlı olarak yanımdakiyle hızımı eşitlemek, onun sıkışmasına vesile olmak gibi bir durum yok. Zaten kavşakta ışıklardan hareket ettik birkaç yüz metre ileride olay cereyan etti.. Bu serseri 3 kuruşluk beyniyle ışıklarda fırlayıp sağımdan önüme geçmeye kalkıştı, ben zaten normal gidiyordum, kasıtlı olarak hızlanmam veya yavaşlamam söz konusu değil.
    İkinci olayda ben sola döneceğim için adam sağımdan geçmiyor, trafik akıcı ama yoğun, sağda solda araçlar ortalama bir hızla gidiyorlar. Bu önündekileri taciz edip sağdan geçmeye çalışıyor, nitekim sağda da solda da geçecek yer yok, buna rağmen tampona yapışıp geliyor.

    2-Ben de zamanında şahin kullandım, hatta araç sürmeyi şahinde öğrendim. Kendime ait ilk aracım 93 model Reno 21'di. Daha sonra Tipo, Albea, Palio falan kullandım. Hiç bir aracımda da serserilik yapmadım. Doktorum ve insan hayatının ne demek olduğunu, nasıl kolay kaybedilebileceğini, acil serviste trafik kazasında vs. vefat edenlerin yakınlarının nasıl perişan olduğunu defalarca gördüm maalesef..

    Sevgi ve saygılarımla...




  • İlk durumdaki gibi ışıktan kalktım geçen gün. sol ve orta şerit dolu olduğun için sağa girdim ve ışıktan sonra yol 2şeride düşüyor. neyse kalkışta seri olmasam orta şeritteki hayvan üstüme çıkıcaktı. neyseki tozumu yuttuğuyla kaldı Ama şahinli velede keşke iyi bi ders verseydiniz gerçi biraz daha seri geçseniz oda arkanızdan sinyallle girebilirdi belki
  • Trafik polisinin bomboş yolda yaptığını çizeyim. Moda kısmına siz karar verin.

     Sağdan geçmek moda mı oldu? (Bir öküz hikayesi de benden...)
  • İlk olaydaki gibi sağ şeridin ilerisinde araç olan durumlarda ve sol şeritte ip gibi dizili araçların olduğu yollarda, uyanılık yapıp sağdan yardırıp ilerde bi enayinin önüne geçmeye çalışan adamlara artık asla yol vermiyorum. Ne pahasına olursa olsun öndeki araca vurma ihtimali bile olsa öndeki aracın tamponundan ayrılmıyorum. Sırf kendini akıllı zanneden kişiye yol vermemek için. Ayrıca trafikteki bu tür magandalıkları taksiciler çok yapıyor. Genel itibariyle aracını düzgün kullanan kurallara uyan taksiciye daha rastlamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memocan2468 -- 8 Mayıs 2012; 20:02:46 >
  • orada herkes kendi şeridinde, en sağdaki aracın önünde minibüs duruosa aynasına bakıp müsaitse sola geçer değilse o zaman frene basar durur ne zaman müsaitse geçer. ortadaki arkadaş da istediği hızda gitsin yol vermek zorunda değil ama iyi niyet gösterip frene basıp yol verebilir ya da hızlanabilir.

    yol verme yüzünden birbirini çekip vuran bir ülkede kurallar olmuş olmamış ne farkeder
  • quote:

    Orijinalden alıntı: download

    1. Olay hakkında :
    Sağ şerit tıkalı olduğu için biraz yavaşlayarak sağınızdaki aracın geçmesine izin vermeli veya hızlanarak arkanıza gelebilmesini sağlamalısınız.
    Sizin kasıtlı olarak hızınızı eşitleyip vatandaşın sağ şeritteki park halinde bulunan minibüs e çarpmasını veya orda durmasını istemeniz yanlış bir davranış.

    2. Olay hakkında :
    200-300m sonra sola döneceğiniz için sol şeritten sizin 50-55km/h hızla seyrinizi takip etmek zorunda değil sağınızdan geçmesi normaldir.


    1. yorum tamamen hatalı,şeridi kim değiştirmek zorundaysa o arkadan gelenleri bekler kendi şeridinde olan araç normal hızla kendi şeridinde gider , burada trafik durumunu kontrol etmek zorunda olan sağdaki araçtır, yok sağdaki kendine çok güveniyorsa gazı kökleyip sola dalsın ve arkadan gelende sol yandan vursun bakalım kazada kim haklı çıkacak, şerit ihlali nedeniyle sağdaki her zaman daha fazla oranda kusur alacaktır.




  • Gerçekten sabretmek zor hele arkadan gelip korna sellektörle taciz edenler var yaa
  • 1.olaya benzer bir durumu bende yaşadım şöyle anlatayım; şehir içinde iki şeritli bir yolda, ben sol şeritteyim 10 15 metre ilerimde sağda durakta durmuş bir otobüs var. Dikiz aynasından baktım arka tarafta bir haraketlenme bir dalgalanma siyah bir dacia logan sağlı sollu geliyor. Baktım otobüsün arkasından sağ şeritten önüme kırıcak bastım gaza yol vermedim. Sonra acı bir fren sesi ben tabi yoluma devam ettim, aynadan baktım otobüse çarpmış inmiş bakıyolar. Sevindimmi bu duruma hayır ancak yaptığı haraketler başkasının canını yakabilirdi hiç değilse kendi canı yandı belki akıllanmışıtır.
  • benzer olay bugun incirli caddesin de başıma geldi
    gri xenonlu ses sıstemlı ınce yanak lastıklı bi doğan süreklı şerit değiştirerek gidiyor bende yolumda ılerlıyorum sol şeritte ztn 2 şerit sağ şerittede genelde otobus mınıbus veya mal ındıren ticariler duruyor bu embesıl dırek onume kırdı ama umrumda değil hiç hız kesmedım yapışacaktı otobusun arkasına son anda durdu hemen peşime takıldı sellektör yapıyor hiç umursamadım geçti gitti bunları dikkate almayın .
    bunun gibi bir olayda zeytınburnun da oldu perdeciler çarşısının orda beyaz doğan içinde 5 tane embesıl yol vermedım korna basmak yerıne böğürüyor (aynı 4 tekerlekli ahır gibi arabanın içi )arkamdan lan yol versene dedi bende tek oldugum için arabada allahından bul dedim yoluma dvm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bal974

    Birinci olayda eğer siz hızınızı inadına bilinçli olarak arttırmasaydınız Şahin geçebilecek ise, bence bu kadar inatlaşmanıza gerek yok. Bırakın geçsin gitsin.
    Adam keyfinden veya apaçiliğinden sizin şeridinize geçmeye niyetlenmiyor, yolu kapalı. Ya arkanızdan şerit değiştirecek, veya sizden hızlı davranıp önünüzden. Bunda garip bir durum yok. Belki arkanızda da çok trafik vardı ve giremeyecekti. O da sizden önce geçmeye niyetlenmiş.

    Ben böyle durumlarda eğer benden önce davranmış ve niyetlenmiş ise ve ileride bulunduğu şerit bir sebepten kapalı ise (parketmiş araba, durakta bekleyen otobüs vs.) ayağımı gazdan çekiyormuş ve önüme girmesine izin veriyorum.

    İnanın insanlara yol verdiğinizde bir şey kaybetmiş olmazsınız. Evinize sinirleriniz bozulmamış sakin bir şekilde ulaşma ihtimaliniz daha yüksek.
    İnsanlar yaya olarak bir kapıdan geçerken birbirine kapıyı tutar, öncelik verir, ama aynı insan şöför olunca tamamen değişip kimseye yol vermemeye başlıyor.

    Sizi takip etmesi ise çok gereksiz, anlamsız ve saçma olmuş. Durdurup ne yapacak ki. Kavga mı edecekti ki edememiş zaten...

    Mantıklı çok mantıklı..
    Şahinci ve genç olabilir. Yol verebiliyorsanız vermeliydiniz. Bence anlatılmayan şeyler var. Işıklarda da inatlaşmışsız. Sakın küfürleşme ya da el kol hareketi korna (daaaaaaaat) şeklinde olmasın. Çocuk eğer ruh hastası değise bu anlattıklarınız mantıklı değil...

    İkinci olayı ise anlamadım. Sağınız dolu sizde soldasınız. Bu durumda superb nasıl sağdan geçecek ki?
    Eğer yer varsa sola yanaşırsınız adamda yoluna gider bunda ne var ki?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetgs1111

    1.olaya benzer bir durumu bende yaşadım şöyle anlatayım; şehir içinde iki şeritli bir yolda, ben sol şeritteyim 10 15 metre ilerimde sağda durakta durmuş bir otobüs var. Dikiz aynasından baktım arka tarafta bir haraketlenme bir dalgalanma siyah bir dacia logan sağlı sollu geliyor. Baktım otobüsün arkasından sağ şeritten önüme kırıcak bastım gaza yol vermedim. Sonra acı bir fren sesi ben tabi yoluma devam ettim, aynadan baktım otobüse çarpmış inmiş bakıyolar. Sevindimmi bu duruma hayır ancak yaptığı haraketler başkasının canını yakabilirdi hiç değilse kendi canı yandı belki akıllanmışıtır.

    Ya kanamalı hastası olsaydı, kalp krizi geçiren birini hastaneye götürüyor olsaydı yada çocuğunu hastaneye yetiştiren biri çıksaydı ne hissederdiniz?

    Aynaya bakarak 1 sn içinde ne anlayabiliriz ki bir araç içinde olanlarla ilgili?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: decsan


    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetgs1111

    1.olaya benzer bir durumu bende yaşadım şöyle anlatayım; şehir içinde iki şeritli bir yolda, ben sol şeritteyim 10 15 metre ilerimde sağda durakta durmuş bir otobüs var. Dikiz aynasından baktım arka tarafta bir haraketlenme bir dalgalanma siyah bir dacia logan sağlı sollu geliyor. Baktım otobüsün arkasından sağ şeritten önüme kırıcak bastım gaza yol vermedim. Sonra acı bir fren sesi ben tabi yoluma devam ettim, aynadan baktım otobüse çarpmış inmiş bakıyolar. Sevindimmi bu duruma hayır ancak yaptığı haraketler başkasının canını yakabilirdi hiç değilse kendi canı yandı belki akıllanmışıtır.

    Ya kanamalı hastası olsaydı, kalp krizi geçiren birini hastaneye götürüyor olsaydı yada çocuğunu hastaneye yetiştiren biri çıksaydı ne hissederdiniz?

    Aynaya bakarak 1 sn içinde ne anlayabiliriz ki bir araç içinde olanlarla ilgili?


    Yazıklarımı dikkatli okursanız aynaya 1 sn baktım diye birşey yazmadım, aracın içindekileri gayet net gördüm 20 yaşlarında birisi kullanıyordu yanında da onunla yaşıtı birisi vardı. Ayrıca hastası olan ve acil bir yerelere (hastalıkdan) yetişmeye çalışan kişilerin dörtlülüerini yakarak etrafındakileri uyardığını ve yol istediğini her halde biliyorsunuzdur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nrglife

    trafik kurallarına uyan sürücüler ülkemizde o kadar azaldı ki
    kurallara uyarak araç sürdüğünüz vakit millet hatalı araç kullandığınızı sanıyor

    ışığa yaklaşırsınız sarı yanmıştır akabinde kırmızıya geçer
    tamponunuzda taşıdığınız römork gibi 1 metre arayla giden arkadaki araç
    selektör korna yapar neden geçmedin diye
    malum ülkemizde kırmızıdan sonra 1-2 aracın daha geçmesi normal olarak algılanıyor

    döner kavşakta sen döneceksin ki kavşak rahatlasın
    güzel ülkemizde ne mümkün
    döner kavşaktan dönene yol hakkını bırak
    yol vermiyorsun diye dövmedikleri kalıyor

    sen 4 yol ağzında ışıkta 30-40 araçlık sırada paşa paşa beklersin soldan içeri dönmek için
    paşam gelir arkandaki araçları sağından geçer geçer en önde olan senin yanına çaprazlama burnunu sokar
    bu yapılan hareketler de normal oldu artık

    en sağdan usul usul kimseye bulaşmayayım diye gidersin
    emniyet şeridinden gelen akıllı sağ aynana çarpar bir de noluyo kardeşim gibisinden el hareketi yapar

    caddeden sokağa dönerken normalde içerden alması gerekirken
    geniş aldığından burun buruna gelirsiniz, yine el kol hareketleri size
    sanki siz suçlusunuz gibi
    .
    .
    .

    hocam liste böyle uzar gider
    bizler sinir küpü oluruz


    düzenleme: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuci -- 8 Mayıs 2012; 21:52:36 >




  • İyi okudum merak etmeyin.

    Sağlı sollu gelmek ne demek bilemediğim gibi 25 yıldır araba kullanırken dörtlü flaşörlerin tek bir anlamı oldmadığını gördüm.
    Özür, tehlike,duraklama,durma,2 dklığına park, acelem var,hastam var vs. vs. anlamlar bunlar..

    Benim demek istediğim siz bir saniyede bir araç hakkında hüküm verip, gaza basıp, yol vermeyip kaza yaptırabiliyorsunuz ve bunu bir marifet gibi anlatıyorsunuz ve bizden onay mı bekliyorsunuz?

    Mesela o otomobil panikleyip yada kontrolu kaybedip otobüsten durağına dalsaydı ve ölümler olsaydı ne olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: decsan

    İyi okudum merak etmeyin.

    Sağlı sollu gelmek ne demek bilemediğim gibi 25 yıldır araba kullanırken dörtlü flaşörlerin tek bir anlamı oldmadığını gördüm.
    Özür, tehlike,duraklama,durma,2 dklığına park, acelem var,hastam var vs. vs. anlamlar bunlar..

    Benim demek istediğim siz bir saniyede bir araç hakkında hüküm verip, gaza basıp, yol vermeyip kaza yaptırabiliyorsunuz ve bunu bir marifet gibi anlatıyorsunuz ve bizden onay mı bekliyorsunuz?

    Mesela o otomobil panikleyip yada kontrolu kaybedip otobüsten durağına dalsaydı ve ölümler olsaydı ne olurdu.



    Sağlı sollu gelmek : bir sağ şeride geçmek bir sol şeride geçmek demek nizami olamayacak şekilde.

    Ben daha araba kullanalı 25 yıl olmadı ama bu adamın dörtlüleri yanmadığına göre bu yazdıklarınızdan hiç birini yapmıyordu 8 senede bu kadarını çözümledim.

    Bunu bir marifet gibi anlatmadım, sadece yaşadığım bir anımı paylaştım.


    Sonuçta trafik de anlık kararlar verilip aynı anda uygulanıyor benim kararım bu yöndeydi sizin ki durmak olabilir.

    Hayır sizden onay beklemiyorum. Siz onay vermiş olsanızda olmasanızda ben bu olayı yaşadım pişmanmıyım hayır.

    Peki bu araç o hızla benim önüme geçip benim kaza yapmama sebep olsaydı yada gelip yan kapıdan benim aracıma çarpsaydı ki yanımda yolcumda vardı.Ben o hızla kontrolümü kaybedip karşı şeride geçseydim karşı şeritten gelen minübüse çarpsaydım minübüs kontrolünü kaybetim otobüse çarpsaydı otobüs takla atsaydı vb. olasılıklar çoğaltılabilir. Ama hiç biri olmadı adam otobüse çarptı indi nasıl çarptım diye baktı.

    Daha fazla uzatmıyıcam. İyi forumlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DoMinicSS

    O arkadaş hatalı bu kabulümdür fakat şu şahinci tofaşcı genellemelerinden gına geldi artık. Konuyu açan beyfendiye değil lafım yanlış anlaşılmasın. 93 model Doğan Sl kullanıyorum. Arabamda 4tane çelik jant dışında fabrika sonrası yapılmış hiçbir değişim yok. Tecrübeme dayanarak iyi bir şöförlüğüm var çok şükür. Pist denemelerim ileri sürüş teknikleri eğitimlerinde lisansım var. Ne alaka derseniz, bende genelde sakin kullanımı tercih ederim çok acelem olmadıkca. Gel gelelimki trafikte beni sadece şahinciler falan değil takım elbiseli orta üst düzey araç sahipleride aynı şekilde sıkıştırdıkları çok oluyor. Hatta şirket aracı kullananlara ne demek lazım bilmiyorum. Arkadaşlar gerçekten trafik içinde etrafınıza dikkatlice bakın bu kuş serisini kullananların hepsi aynı falan değil.

    Sırf trafik içinde ciddiyetsizlikten hatta yokmuşum gibi davranılmamdan saygı gösterilmemesinden arabamı değiştirmek istediğim süreden daha erken değiştiricem. Apaçi denilen şu saçma lafın sadece o aksesuarlı şahin kullananlara mı kullanılması lazım yoksa karşısındaki araba 10.000tl altı bir araba olduğunu görünce ona saygısızlık yapanamı demek lazım. 1 sene kullanmayı düşünüyodum ama trafik içinde artık olmuyo gerçekten.

    sizin gibiler için sorun yok. sorun genelde şahin marka aracı aklınıza gelebilecek her türlü ışıkla donatıp yolda her türlü zırtapozluğu yapan denyolara.. bana da çok yapıyorlar. ama ben iveco daily kullandığımdan pek iplemiyorum. bi fren yapıyorum. arkada cayırtı kopuyor. hatta bu tarz artislik yapan bir taksiciye arkasından kamyonetle yaslanıp aklını başına getirmişliğim var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karbon 12

    Trafik polisinin bomboş yolda yaptığını çizeyim. Moda kısmına siz karar verin.

     Sağdan geçmek moda mı oldu? (Bir öküz hikayesi de benden...)




    puahashsdhashsadhas
    hocam geçerken poliin arkadan hafif dokunacaktın bak ozman şamataya :)
    yaa bu arada ciziminiz iyiymiş :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.