Şimdi Ara

Sağlık ve fitness uygulamaları salgın döneminde patlama yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Koronavirüs salgınının dünya çapında bir anda patlak vermesi sonrasında insanlar evlere kapandı. Haliyle hareketsiz kalma tehlikesi ortaya çıkınca en azından ev ortamında egzersiz yapma ihtiyacı hissedildi. Bu nedenle sağlık ve fitness uygulamalarına ilgi adeta patlama yaptı.



    Beklenmedik ilgi



    Sensor Tower tarafından yapılan analize göre Şubat ayında düşüş eğiliminde olan sağlık ve fitness kategorisi Mart ayında bir anda yukarı fırladı. Mayıs ayının başlarına kadar kategorinin 656 milyon indirme rakamına ulaştığı görüldü. Analiz dönemi Mayıs ayına denk geldiği için ay tam olarak yansımamış. Bu bakımdan rakamların çok daha yüksek olduğu ifade ediliyor. Sadece Nisan ayında 339.7 milyon indirme sayısına ulaşıldı.



    Ayrıca Bkz.Yapay zekaya karşı mücadele ettiğiniz Hello Human çok kısa süreliğine ücretsiz



    İndirme sayıları artsa da satın alma eğilimleri aynı oranda artmıyor. Yılın ikinci çeyreğinde yüzde 13 civarında bir gelir artışı tespit edilmiş. Bu oran geçen yıl aynı dönem yüzde 47, önceki yıl dönem yüzde 76 seviyesinde. Mayıs ayında 160 milyon dolar civarında bir harcama yapıldığı ifade ediliyor.



    Kategori içerisinde Strava lider durumda. Ücretsiz ve ücretli versiyonlarla gelen Strava 3.4 milyon kez indirilmiş ve yüzde 179 artış göstermiş. Satın alma hacmi ise yüzde 166 artışla 6.4 milyon dolara yükselmiş.



    Karantina dönemi uzadıkça bu tarz uygulamalara olan ilginin devam edeceği açık. Dış ortamda spor yapamayan insanlar mecburen evdeki fitness durumlarını takip etmek durumunda kalıyor.



    Kaynak:https://www.phonearena.com/news/Health---Fitness-app-downloads-surged-in-Q2-2020-with-Strava-leading-the-pack_id125136







  • Salgın ve karantinadan dolayı sokağa çıkma yasağında bile koşan arkadaşlar indirmiştir uygulamaları.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İki gün spor yaptım yarım saat sonra bir daha da yapmadım. İnsan her zaman ki gibi gaza geliyor ve sonra yine yapmıyor şu sporu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    İki gün spor yaptım yarım saat sonra bir daha da yapmadım. İnsan her zaman ki gibi gaza geliyor ve sonra yine yapmıyor şu sporu
    Spor yapmak disiplin işidir zaten. Türk halkının ne kadar tembel, gevşek ve disiplinsiz bir toplum olduğunu sadece spor yapma şeklinde bakarak anlayabilirsiniz.
  • Dünya geneline bakılınca beklenen bir durum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.