Şimdi Ara

Sağlıkçıdan tercih yapacaklara öneriler!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sağlık meslek lisesi Radyoloji bölümü sonrası Marmara Üniversitesinde Radyoloji bölümü bitirdim 2007 yılında. Meslekte 10 yılı geride bıraktım.
    Ben liseden mezun olmadan 6 ay önce Florance Nightingale hastanesinde çalışmaya başladım(5yıldır memurum). Bizim zamanımızda İstanbulda Marmara ve İstanbul üniversitesinde sağlık meslek yüksekokulu vardı. Ve 30 ar ogrenci kabul edilirdi bölümlere.
    Şimdi Radyo Tv billboard reklamlarında gördügünüz gibi Üniversiteler ögrencilere müsteri olarak bakıyor. Yalanlar üstüne yalanlar. En sinirimi bozanda "İŞ GARANTİLİ" reklamlar.
    X üniversitesinde Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümüne 1.ogretim 120 ögrenci 2.ögretime 120 ögrenci sadece X üniversitesinden 240 ögrenci mezun olup iş hayatına atılıyor. +(İstanbulda 9 devlet 40 vakıf üniversitesi var)
    *İstanbulda kaç hastane var?
    *Eleman açıkları varmı?
    *Senede kaç cihaz satılıyor?
    *Mevcutta çalışan kaç kişi var?
    Bunlara baktıgınız zaman Radyoloji bölümünün senelik ihtiyacını 240 kişi rahat rahat karşılıyor fazlasıyla.. Geri kalan diger üniversitelerdeki Radyoloji bölümü mezunlarını ne yapacaklar??? Stajerlerim arasında iş bulan var çok azda olsa. İşverenler artık herşeyin farkında "Sen bu işi kabul etmezsen dışarda bekleyen binlerce kişi var". Benim dayım sağlıkçı benim işim 3000TL ye hazır diyenlerde oldu çigkofteci actilar maasi begenmediler heralde😃 Çok sayıda stajerim şuan evde depresyonda, bi kısmı magazacı tezgahtar.. Hala umudu inancı ve maddi imkanı olanlarda tekrar sınavlara hazırlanıyor 2 yıl çöpe attıgı günlerinin tecrübesiyle.
    Üniversiteler hakkında söylemem gereken bikaç husus var. Egitimleri berbat ötesi. Meslek için vasatın altında egitimleri var. Benim lisede aldıgım bilgilerin yarısı dahi yok ögrencilerde. Özel üniversitelerde çalışan tanıdıgım kişilere baktıgımda kendi yeterlilikleri yok ögrenciye verebilecegi hiç hiç birşey yok slayt oku geç gelenegi sürdürebilirler ancak. Stajerlerimin en çok dert yandıgı şey "Zorunlu yaz stajı". Bu normalde üniversitenin ayarlaması gereken bir staj ama üniversite ögrencilere yüklüyor bu sorumlulugu. Gidin kendinize staj yeri ayarlayın ! Şimdi egitim sektör olurda staj yerleri olmazmı? Staj yapacagınız hastaneler sizden para talep edecek(sigorta+yemek 700TL).
    Netten arastirmakla olmaz arkadaslar ne bolum istiyosaniz gidin o isi yapandan ogrenin meslegin ne oldugunu zaman o kadar kiymetliki kaybetmeden degerini anlayamazsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selnow57 -- 22 Temmuz 2017; 21:7:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.