Şimdi Ara

Sağlıkla ilgili haberler ve çeşitli paylaşımlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
5
Favori
14.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bende geçenlerde bir konuya merak saldım MEYVELERİN İNSANA VERDİĞİ SAĞLIK VE GÜZELLİK konusu altında araştırmalar yapıyorum ve bu edindiğim bilgileri blogumda yazıyorum sizde bakmak isterseniz buyrun linkhttps://www.blogger.com/blogger.g?blogID=4182919682361321865#overview/src=dashboard yorum kısmına istek ve taleblerinizi yazabilirsiniz isterseniz de mail atabilirsiniz.
  • One a Day Vitamin Faydaları


    Vitaminler : Mineraller :
    A Vitamini – 2500 IU Demir – 10 mg
    C Vitamini – 60 mg Kalsiyum – 400 mg
    D Vitamini – 200 IU Magnezyum – 50 mg
    E Vitamini – 25 IU
    B1 Vitamini – 1.5 mg
    B2 Vitamini – 1.7 mg
    B6 Vitamini – 2 mg
    B12 Vitamini – 10 mcg
    Folik Asit – 0.4 mg
    Pantotenik asit – 10 mg

    Alıntıdır. http://www.acilservis.pro/one-a-day-vitamin-faydalari
  • KANSER TEDAVİSİ

    - Konuya nasıl gireceğimi bilemiyorum. Malumunuz kanser hastalığına yakalanma riski maalesef her geçen gün sayısında artış var! Her geçen gün Trombosit Kan yada Sarı Kan ihtiyacı artmaktadır.

    - Kanser ile mücadele edenler Kemoterapi ilacı almaktadır. Kemoterapi ilaçları, kanser hücrelerinin çoğalmasını ve büyümesini engelleyerek etkili olurlar. Kemoterapi İlaçları dört yol ile verilir. Ağızdan tablet ya da kapsül şeklinde, Kas içine ya da cilt altına enjeksiyon yolu ile, Damardan infüzyon şeklinde, Bölgesel olarak (organa yönelik uygulanan tedavi; karın içine, akciğer zarı içine, beyin omurilik suyu içine vb.) uygulanabilmektedir.

    - Kemoterapi uygulama sıklığı ve süresi tedaviye göre değişir.

    - Kemoterapi alırken hastanede yatıp yatmaması tedavi durumuna göre farklılık gösterebilmektedir. Kemoterapi sırasında dikkat edilmesi gereken, iğnenin takılı olduğu damar çevresinde kızarıklık, ağrı, acı, şişlik, yanma, soğukluk hissi vb. oluşmasıdır.

    - Kemoterapi uygulaması sırasında genel olarak olmaz. Hastalığına, Yapılan işleme, Tedavilere bağlı olarak ağrısı olabilir.

    - Evde sürekli kullandığınız ilaçlar kemoterapi ilaçları ile etkileşimleri olabilir ve birbirlerinin etkisini bozabilir.

    - Kemoterapi İlaçların yan etkileri vardır.

    - Kemoterapi ilacının yan etkileri tedavi süresince sürmektedir.

    - Kemoterapi ilaçları, kemik iliğini baskılayarak bu hücrelerin kandaki miktarlarını azaltırlar ve normal değerlerinin altına düşmesine neden olmaktadır.

    - Kemoterapide enfeksiyon hakkında bilgiler kısaca şöyledir; Beyaz kan hücreleri (lökosit/akyuvar/beyaz küre), vücudumuzun çeşitli mikroplara ve yabancı maddelere karşı savunma hücreleridir. Bu hücreler normal değerinin altına düştüğünde, vücudun enfeksiyonlara karşı direnci azalır ve salgın mikrobik hastalıklar ile mücadelesi zorlaşmaktadır.

    - Kemoterapi tedavi sırasında trombosit seviyesinde düşüş olacağından ötürü yaralanma çabuk olabileceği gibi kanı durdurmakta zorlaşıcaktır.

    - Kemoterapi ilaçları, ağız boşluğundaki hücrelere olumsuz etki yaparak, önce kuruluk ve tahrişlere, daha sonra da yara (mukozit ya da stomatit) denilen ağız sorunlarının oluşumuna neden olabilmektedir.

    - Kemoterapi ilaçlarında bulantı ve kusma meydana gelebilmektedir. Ayrıca tedavi süresince iştahsızlık, ishal,
    kabızlık ayriyetten
    idrar değişiklikleri görülebilmektedir.

    - Kemoterapi ilaçlarının cildi etkilemesi sonucunda nadiren kızarıklık, kaşıntı, cilt kuruluğu, döküntü, soyulma, sivilcelenme, güneşe karşı hassasiyet artışı gibi cilt sorunları ortaya çıkmaktadır.

    Saç/kıl kaybı bazı kemoterapi ilaçlarında, ilacı aldıktan sonra 10-21 gün içinde başlayabilir ve 1 ya da 2 ay içinde tamamlanır.

    - Kemoterapötik ilaçların bazıları, kadın veya erkekte cinsel organları ve fonksiyonlarını etkileyebilir.

    - Kemoterapi tedavisi sırasında çocuğunuza viral ya da bakteriyel canlı aşıların yapılması önerilmez. Canlı aşılar; kızamık, kızamıkçık, kabakulak, su çiçeği ve çocuk felci aşılarıdır.

    - Çocuğunuz hastalığına ve tedavisine bağlı olarak okul yaşantısı ile ilgili sorunlar yaşayabilir.

    - Kemoterapi tedavisi döneminde, alınan ilaçlara bağlı olarak bazı yan etkilerin görülebileceği ve bu yan etkilerin kontrolüne yönelik önlemler alarak, çocuğunuzun normal yaşamını sürdürebilmesini sağlayabileceğiniz sitemizde önceki bölümlerde açıklanarak, görülebilecek yan etkiler bir liste halinde verilmiştir.

    - Randevu gününü beklemeden acilen hastaneye başvurmanız gereken durumlar vardır.


    u




  • Herkes birşeyler paylaşmış, ama ben sizinle hangi konuyu paylaşacağıma karar veremediğim için direk en sevdiğim ve devamlı güncel konuları takip ettiğim siteyi paylaşmak istedim.
    Sağlığım İçin - Sağlıklı Yaşam Rehberi
    Burada genel olarak takip ettiğim konular gebelik, tüp bebek merkezleri, güncel diyet listeleri ve bitki kürleri. Ayrıca bu siteye hizmet veren doktorlarda mevcut. Ücretsiz olarak soru sorup yanıt alabiliyorsunuz.
    Umarım size yardımcı olabilir...
  • sağlık turizmi tam olarak ne oluyor ?
  • Not: Bu yazı kesinlikle reklam amaçlı değildir...

    Yıl 2016... Sağlıkta Gelinen Son Nokta!
    Haber-Foto: Şeyda AŞTIR/ Vefat eden eşini ziyarete giden 80 yaşında ki Halit amca, mezarlıkta birden fenalaştı. Ölümle burun buruna gelen Halit amca, taksicinin yardımıyla gittiği Sağlık Ocağından, en yakın olan Medical Palace ve Özel Melikgazi Hastanelerinden ‘doktor yok’ bahanesiyle geri çevrildi. Zamanla yarışan Halit amca bu kez Memorial Hastanesine gönderildi. Memorial hastanesi ekibin kapıda karşıladığı Halit amca başarılı bir operasyonla kalbine pil takılarak hayata döndürüldü. Hastaneye gittiğinde nabzı yok denecek kadar az olan Halit amcanın yarın taburcu olması bekleniyor.



    80 yaşında ki Halit Polat, vefat eden eşini ziyarete gittiği mezarlıkta birden fenalaştı. Taksicinin yardımıyla 3 hastane değiştiren Halit amca hastanelerinden hepsinden, ‘doktor yok’ bahanesiyle geri çevrildi.

    Taksici Halit amcayı, önce bir sağlık ocağına götürdü. Oradan en yakın hastaneye götürülmesi tavsiye edilen Halit amcanın nabzı yok denecek kadar azdı. Buran en yakın hastane olan Medical Palace hastanesine götürülen Halit Amca, hiç müdahale edilmeden ‘doktor yok’ bahanesiyle geri çevrildi. Ardından yine en yakın hastanelerden biri olan Melikgazi Hastanesine götürülen Halit amca, en azından burada ilk tedavisini oluyor. Melikgazi hastanesi ekibi, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesine ulaşamadıklarını, Eğitim ve Araştırma hastanesinde de yatak olmadığını, kendi hastanelerinde de doktor olmadığını söyleyerek, Halit amcayı resmen kaderine terk etti.

    Halit amca en sonunda ambulansla Memorial Hastanesine götürüldü. Memorial ekibi nabzı durmak üzere olan Halit amcayı kapıda karşılayarak başarılı bir operasyonla pil takarak hayata döndürdü.

    Hasta yakını İlhan Deniz, hastane kapılarından nasıl geri çevrildiklerini şu şekilde açıkladı; “Baş dönmesi şikayeti ile en yakın hastane ora olduğu için Medical Palace hastanesine götürülüyor orada doktorumuz yok diyorlar ve acil olan hastayı kabul etmiyorlar. Daha sonra en yakın hastane Melikgazi hastanesi diye oraya götürüyorlar. Orada ilk acil müdahaleyi yapıyorlar ama sonrasında orada da doktor olmadığını söyleyerek sevk işlemi gerçekleştirmek için fakülte devlet hastanesi bütün hastanelere ulaşmaya çalışırken en son ben devreye girdim. Oradan ambulansa bindirip Memorial hastanesine getirmelerini rica ettim. Memorial Hastanesi Başhekimi Mehmet Akif Bey kabul etti. Sağ olsunlar teşekkür ederim kendilerine. Daha sonra hastamızı ambulansla getirdik. Sayın Yakup hocamızla birlikte tedaviye başladılar. Ve hastamızı hayata döndürdüler, teşekkür ediyoruz. Bugünde hala hastaneler doktorumuz yok diyip hasta kabul etmiyor. Durumu acil olan hastayı kapıdan çeviriyorlar. Bizimki kurtuldu ama kurtulamayan hastalarda olabiliyor.”

    Memorial Kayseri Hastanesi Kardiyoloji uzmanı Yakup Çetinkaya, Halit Polat’ın tedavi sürecini şöyle anlatıyor; “Hastamızın daha önceden birkaç defalık bayılma öyküsü var. Bir ziyarette baş dönmesi şikayetiyle, genel durum bozukluğuyla önce bir hastaneye sonra başka bir hastaneye götürülüyor. Daha sonra biz hastayı aşağıda karşıladık acil servisimizde. Nabzı çok düşüktü. Aşağı yukarı 40-39 civarında dakikada nabzı vardı. Genel olarak tansiyon falan iyiydi ama nabzı çok düşüktü. Biz ilk günden planımızı yaparak, acaba nabız düşüklüğünden dolayımı şikayetler oluyor diyerek hastayı yoğun bakıma yatırdık. Gece yaptığımız takiplerde çok ciddi problem olmadı ama ertesi gün takiplerde hastanın şuur bulanıklığı olmaya başladı. Şuur bulanıklığı olduğu için biz nörolojiden yardım istedik. Acaba beyinle ilgili bir hadise mi var diye. Beyinle ilgili yaşlanma bulguları var ama felç inme dediğimiz bir durum söz konusu değil. Biz nabız düşüklüğünün hastanın şuurunu bozduğuna karar verdik. Geçici olarak kasıktan bir pil taktık. Planımızı da hasta ve hasta yakınına şuur düzelirse 1-2 gün içerisinde kalıcı pil takmamız gerek dedik.

    Geçici pili taktıktan sonra hastada yüzde yüze yakın şuur düzelmesi oldu. Bugünde memenin üzerinde 3-4 cmlik kesikle kalbe ulaştık. Oradan da geçici pili çıkartarak alt kasıktan, üst taraftan meme içerisinden kalıcı pili taktık. Çok şükür bir sıkıntı olmadı. Hastayı şimdi yatağına alacağız. Durumu gayet iyi.”




  • Propolisin faydaları nelerdir ? Propolis nasıl kullanılır?
    Dünyanın en güçlü antioksidan kaynağı olan propolisin faydaları nelerdir, propolis nasıl kullanılır.
    Propolis, yapışkan, reçinemsi şeklinde bir maddedir.
    Bal arıları, kovanı dış etkenlerden, mikroorganizmalardan ve diğer zararlılardan korumak için değişik bitkilerden toplayarak kovanlarına getirdikleri propolisle üzerini kaplarlar. Çok çeşitli bitki tomurcuklarından, yaprak ve gövdelerinden toplanıp biriktirilen reçinemsi bir madde olan propolis, genellikle kayın, karaağaç ve kozalaklı ağaçlardan toplanır. Arılar, kovanın iç duvarlarını düzgün hâle getirmek, peteklerin ağızlarını kapatmada ve başka canlıların içeriye girmesine engel olmak amacıyla propolis kullanırlar.
    Detaylı bilgi için linke tıklayınız. propolis nedir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dini haberlerh -- 27 Aralık 2016; 22:51:31 >




  • Sağlıklı olmak istiyorsanız aşağıda paylaştığım bir dizi video içeren listeyi mutlaka izlemenizi öneririm.
    Allah'ın bahşettiği en büyük nimettir büyük abdestini yapabilmek.Yapamayanlara sorun söylesinler.
    Kabızlık:https://www.youtube.com/playlist?list=PLZmZDc0L2hXrZ05XDJfb86Tw-lJZHw0rX



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proktolog -- 31 Ekim 2021; 23:57:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çocukların her hastalanıp ateşlendiğinde, calpol kaç ml veriyorduk, dolven kaç ölçek içiyordu vs gibi panik anında kg doz çarpımı hemen yapılmadığından yapılmışı var çok kullanışlı.


    yukarıdaki durumu biraz önce tecrübe ettiğimden şu hastalık ortamında başkalarıda faydalansın diye açıyorum başlığı reklam vs diye mesaj atmayın.


    Link: Ekşi Sözlük

  • Zona, su çiçeği virüsünün tekrar aktifleşmesi sonucu oluşan cilt döküntüsüdür ve oldukça ağrılıdır. Tedavisi için erken doktora başvurulmalı, kendisinin geçmesi beklenmemelidir. Çünkü tedavi alınmadığı takdirde "postherpetik nevralji" adı verilen kalıcı ağrı oluşabilir. Tedavisinde genelde hap tedavileri verilir ve ortalama olarak 5-7 gün boyunca kullanılır. Ciddi olan hastalarda hastaneye yatış yapılarak damardan da tedavi verilebilir.


    Kaynakça: https://cildiyehekimi.com/zona-hastaligi-nedir-zona-bulasici-mi





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.