Şimdi Ara

Saglikli ve Bilimsel Kilo Verme Tekniklerim - Garantili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • -------NOT: KONUYU OYLARSANIZ HERKES YARARLANIR.. TESEKKÜRLER-------

    Selam arkadaslar

    Ben yazilim mühendisiyim, diyetisyen vs degilim. Bahsedecegim seyler bilimsel olarak ispatlanmis seyler, bunlari arastirdim ve uyguladim, yakin cevrem de uyguladi ve memnun kaldilar. Bir konuya yazdim baya bir özel mesaj aldim. Herkese tek tek yazmaktansa toplu halde yazmak daha mantikli.

    Bu yaziyi paylasirken her hangi bir maddi ya da manevi beklentim/cikarim yoktur. Paylasacagim siteler, programlar sahsima ait degildir, sahsen kimseyi de tanimam etmem.Lütfen yaziyi anlayarak yavas yavas sindire sindire okuyun eger ilgi duyuyorsaniz :)

    KILO NEDEN ALINIR

    Simdi arkadaslar aslinda kilo vermek ya da almak dedigimiz olay cok basit bir prensibe dayali. Her insanin günlük almasi gereken bir kalori miktari var. Bu kalori miktari bizim harcadigimizdan az ise kilo veririz, fazla ise kilo aliriz. Her sey bu temel üzerine insa edilmis. Harcamadigimiz besinler, vücudumuzda daha sonra kullanimak üzere depo ediliyor. Erkeklerde daha cok göbek kisminda, kadinlarda daha cok basen kisimlarinda bu yaglar depolaniyor. Baska yerlerde de olabilir

    BÖLGESEL YAG YAKIMI VAR MI

    Sunu iyi bilmek gerekir, bölgesel yag yakma diye bir sey yok. Yani göbeginizde fazla yag varsa buraya odakli bir yag eritme mümkün degil. Yani isterseniz binlerce mekik cekin yine mümkün degil, cünkü bugüne kadar yapilan bilimsel arastirmalarda bölgesel yag yakimini gösteren bir sonuc yok. Siz yag yagmaya vücudun belirledigi bir bölgeden baslarsiniz, kimi kollarindan kimi göbeginden kimi kalcalarindan kimi yüzünden, kimi gögüslerinden.. Ben buradan yag yakmak istiyorum diye bir olay yok. Bunu iyi anlayin, aksini söyleyenler kesinlikle yalan söylüyordur. Göbekten yag yakiyorsa demek ki vücudu ilk olarak orayi yaktiriyor demektir, yoksa o göbegi eritmek icin sadece göbekle ilgili spor yapiyor diye degil.

    KALORILERIMIZI SAYALIM, RAHATLAYALIM

    Tekrar kalori olayina dönelim, cünkü isin sirri burasi. Günlük belirli miktarda kalori aliyoruz ve günlük islerle de kalorilerimizi yakiyoruz.. Ama az ama cok.. Spor yapan bir insan belirli miktar kalori yakar, ancak aldigi kaloriler, yaptigi spordan cok daha fazla ise bu kisi ne kadar cok spor yaparsa yapsin kilo alacaktir, almak zorundadir. Yani burdan cikan sonuc su, günün sonunda aldiginiz kalori ihtiyaciniz olan kaloriden az ise zayiflarsiniz, aksinde ise kilo alirsiniz ya da sabit kalirsiniz. O yüzden teknik tabirle "kalori acigi" olusturmamiz lazim. Yani günlük aldigimizdan daha az kalori almamiz gerekiyor.

    Bunu kafamiza göre belirleyemeyiz o yüzden yediklerimizdeki kalorileri sayacagiz. Ilk baslarda yahu kim ugrasacak bu islerle, bir sürü zaman aliyor vs vs ama gördüm ki inanin günde tüm ögünlerimi kattigimda 2 dk mi bile almiyor. Hatta sik yedikleriniz icin bir liste yaptiktan sonra cok daha cabuk oluyor. O yüzden bi zahmet zayiflamak istiyorsaniz 2 dakikanizi da ayirin..

    Ben kalori saymak icin yazio isimli uygulamayi kullaniyorum (android ve ios versiyonlari mevcut)https://www.yazio.com/en

    Saglikli ve Bilimsel Kilo Verme Tekniklerim - Garantili

    Alternatif olarak myfitnesspal'i da kurabilirsinizhttps://www.myfitnesspal.com

    bu uygulamalarin bir avantaji da, bir cok yiyecegin zaten eklenmis olmasi yani tek tek kalorilerini yazmaniza gerek yok. En kötü ihtimal kac gr yemisseniz onu yazacaksiniz. Ve hazir gidalardaki barkodu okutup otomatik olarak listenize eklettirebilirsiniz..

    Not: Ben yazio'nun premium versiyonunu satin aldim, ancak almaya gerek olmadigini gördüm. Cünkü ücretsiz versiyon hayli hayli yetecek..

    UYGULAMAYI KULLANMADAN ONCE

    Uygulamayi kullanmadan önce, ideal kilo araligimizi, günlük ihtiyacimiz olan kaloriyi, günü kac kaloriyle tamamlayacagimizi ögrenelim..
    Ilk olarak ideal kilomuzu ögrenmek icinhttps://www.calculator.net/ideal-weight-calculator.html
    bu siteden, cinsiyet, yas ve boyunuzu girin
    Bize cesitli formüllerle hesaplanmis ideal kiloyu verecektir

    Saglikli ve Bilimsel Kilo Verme Tekniklerim - Garantili

    Sonuc tablosundaki en alt sirada BMI yani vücut kitle endeksine göre ideal olan kilo araligini gözönüne almanizi öneririm..
    Bu kilo araliginda kendinize bir kiloyu hedef olarak belirleyin.

    Sira geldi günlük kalori ihtiyacimizi hesaplamaya..https://www.healthline.com/nutrition/how-many-calories-per-day
    bu siteden bilgilerinizi girin
    cinsiyet, yas, boy ve agirlik bilgilerinizi giriniz. En sonda da günlük hareketlilik oranini seciniz
    Mesela benimki böyle cikiyor

    Saglikli ve Bilimsel Kilo Verme Tekniklerim - Garantili

    Günlük almam gereken kalori 2700, kilo kaybetmem icin 2159 (haftada yaklasik 250 gram), en alttaki de haftada 1 kiloya yakin kilo kaybetme icin.. Benim günlük max limitim 1500 kalori olarak belirledim. Bu yüzden haftada tam olarak 1 kilo kaybediyorum. Siz bu hedefi kendiniz belirleyin ancak cok fazla az kalori almayin o zaman baska sikintilar yasarsiniz. Mesela benim 1300 den asagi düsmemem lazim.. Bu degerlere bakarak kendinize uygun kalori hedefini seciniz


    UYGULAMAYI NASIL KULLANAYIM


    Programi telefona indirip kurduktan sonra, hedefimizi belirlememiz gerekiyor. Yukaridaki verilere göre kendi hedefinizi belirleyin. Daha sonra program araciligi ile yediginiz besinleri ekleyin ve aldiginiz besinlerin kac kalori olduguna bakin, hedefiniz dogrultusunda kac kalori daha almaniz gerektigini program söyleyecektir. Eger hedefinizden fazla almissaniz, kalori gösteren kisim kirmiziya dönecektir.. O yüzden hedefinizi gecmeyin!!

    Bu sayede günlük kalorilerinizi görebilir, beslenme düzenini buna göre sekillendirebilirsiniz.. Ayrica tartida ölctügünüz agirligi da buraya ekleyebilirsiniz ve kilo grafiginizi izleyebilirsiniz..

    Tabi arkadaslar tartiya cok güvenmeyin, daha saglikli ölcümleri mezura ile yapin. Inceldiginizi göreceksiniz..

    benim kilo grafigim söyleydi en son

    Saglikli ve Bilimsel Kilo Verme Tekniklerim - Garantili

    Son 30 günde tam tamina 5 kilo verdim.. Tabi yaptigim sey sadece kalori takip etmek degildi, asagida onlardan da bahsediyorum...

    Not: uygulamanin icinde yemek tarifleri vs oluyor, kac kalorilik yemek gibilerinden, onlardan da hazirlayabilirsiniz ya da internetten bir sürü bulabilirsiniz.

    DAHA AKTIF/KOLAY BICIMDE NASIL KILO VEREBILIRIM


    Bu kismi iki asamada anlatmak istiyorum. Birincisi spor digeri oruc..

    1- SPOR
    Kalori saymaya baslamadan önce r10 sitesinde bir arkadas fitness egitimleri satiyordu, ondan satin aldim (sanirim 50 tl idi), ilk baslarda baya kilo verdim (sanirim su kaybettim) ama bir süre sonra kilo vermem durdu.. Düsünüyorum neden acaba neden acaba bulamadim.. Halbu ki nerdeyse her gün fitness yapiyordum 30-40 dakika ama kilo vermem durdu, evet göbek biraz eridi ama yeterli degildi.. Sebebini arastiriken kalori sayma ya da kalori acigi olusturma ile ilgili kaynaklar buldum ve iste dönüm noktam bu oldu.. Yani yaptigim fitness'in cok anlami yoktu, cünkü aldigim kalori >= günlük harcadigim kalori + fitness oldugu icin kilo veremiyordum..

    Bunu farkettim ve daha sonra bir sey daha ögrendim. Agirlik calismak... fitness mi agirlik calismak mi? Bir sürü cevabi olabilir, ben tercihimi agirlik calismaktan yana kullandim. Cünkü daha yorucu, daha fazla kalori harcatiyor, ayrica kas kütlen arttigi icin de metabolizma daha hizlaniyor ve daha fazla kalori harciyorsun.. O yüzden ben de kendime basit bir dumbell seti satin aldim ve haftada 3-4 kere yarim saat- 40 dakika spor yapiyorum. Benim sevdigim spor oldugu icin böyle.. Hem zayifliyorum, hem vücudum sekle giriyor ve daha da gücleniyorum.. Ayrica kilo kaybederken kas da kaybettigim icin, bu sekilde tekrar kas kütlesi olusturabiliyorum..

    Aldigim set söyle bi seyhttps://www.amazon.de/gp/product/B01C9YD3I0
    Dumbell olarak degil de haltere cevirip öyle kullaniyorum. Kilolar suan yeterli, ilerde daha iyi bir seyler alacagim ama ilk asama yetiyor. Eger sizde alacaksaniz lütfen plastik degil de demir türünden olandan almanizi tavsiye ederim.

    Peki kardiyoyu biraktim mi? Hayir elbette, agirlik calisirken onu da araya sikistiriyorum :) Yani ikisini birlikte yapabilirsiniz

    2- ORUC
    Bu oruc bizim ramazan orucumuz gibi degil :) 16:8 diye geciyor ismi. Günün her hangi bir 16 saatinde hicbir sey yemiyorsunuz, kalan 8 saatte yiyorsunuz.. Tabi bu 8 saatte istedigimizi yiyelim gibi bir olay yok, yukarida saydigim kalori olayina bagimli kaliyorum. Diger bir sey ise, istediginiz zaman su tüketebiirsiniz sorun yok.. Sadece belirlediginiz 8 saatte yemek yiyin, daha sonra hic bir sey yemeyin. Benim araligim öglen 12 den aksam 8'e a kadar yemek yiyorum (günde iki ögün, ögle ve aksam), 8 den sonra ise öglen 12 ye kadar bir sey yemiyorum.. Bu oruc hem kalori alimimi düzenledi hem de vücudumun daha iyi hissetmesini sagladi. Cünkü mideme 16 saatlik bir bos alan birakiyorum, midem dinlenebiliyor..


    Uyguladigim plan bu sekilde.. Size seker yemeyin, ekmegi hayatinizdan cikarin vs demiyorum, kalori takibi yapacaksiniz, zaten yediginiz seylerin ne kadar yüksek kalorili oldugunu görünce hedefinizi tutturmaniz icin mecbur birakacaksiniz ya da azaltacaksiniz ya da yemek yerine cikolata yiyeceksiniz size kalmis (ama her halukarda zararli olacaktir)

    TAKIP ETTIGIM KANALLAR

    Fikirlerimin cogunlugu asagida linkini verdigim adam temellidir, sitesinde ilgili bilimsel makalelerin ingilizcesini bulabilirsiniz..
    Su videoyu okursaniz, yazdiklarimin bir cogunu anlattigini göreceksiniz https://www.youtube.com/watch?v=vT3hExczKWk
    (lütfen diger videolarini da izleyin cok faydalandim)
    aralikli oruc icinhttps://www.youtube.com/watch?v=ZFK0ZIjGx9A
    uyguladigim 5x5 agirlik programi .https://www.youtube.com/watch?v=UfoFRMnzAus&list=PLAIQxZ_6-rCktcAaCPxGZmygTA2fuLvBa

    sitesine de bakabilirsinizhttp://gucvefitness.com

    Diger takip ettigim kanal buhttps://www.youtube.com/channel/UCXH9dxtCeB3Gn_QnWnBJaTQ
    Ama ilk kanali daha cok takip ediyorum..

    KILO VERDIM FORMUMU NASIL KORUYACAGIM

    Suan kilo vermekten daha zor asamadayiz :) Ama artik kalori takip etmeyi biliyorsunuz, belki programa da ihtiyaciniz olmayacak. Günlük ihtiyaciniza göre kalorinizi tutun ideal kilonuzda kalin..


    Umarim faydali olur. Sorulariniz olursa yardimci olmaya calisirim. Elbette uzman degilim, arstirmalarimin sonuclarini yazdim. Bu mantiga göre hareket edildiginde kilo verilmemesinin mümkün olmadigini düsünüyorum. O yüzden su icsem yariyor diyenler biraz masal anlatiyor :) Az kalori alirsaniz istemeseniz de zayiflayacaksiniz..

    Saygilar
    Ertan





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertan2002 -- 2 Ekim 2019; 23:20:16 >







  • yazıyı okumaya başladım ama en başında çok ciddi bir hata var. insanların kilo alması kalori açığına dolaylı olarak bağlı olabilir ama asıl kilo aldıran şey hormondur. insulin demek kilo almak demek. o yüzden direk kalori hesabı yaparak olmaz ne yediğin çok önemli. ayrıca spor insanın kendisi için yapabileceği en iyi şeydir ama kilo verdirme olarak etkisi küçücük. Bu söylediklerim bilimsel deneyler ve makaleler ile test edilmiş bilgiler. Biraz araştırırsanız bulursunuz. Kilo vermek için insanın yemek alışkanlığını değiştirmesi gerek en önemli nokta bu.
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    cevap icin tesekkürler hocam. elbette her yemegin ayni oldugunu düsünmüyorum. Yani 300 kalorilik bir cikolata ile bir ton baligi ayni degildir.. Insülinin kilo ile baglantisini bilmiyorum, sadece biyoloji derslerinden hatirladigim kadariyla vücuttaki fazla sekeri indirmeye yarayan horman.. Bu hormon icin sanirim seker hastalari da ekstra ilaclar aliyor.. Bunun kilo ile direk alakasi nedir bilmiyorum, biraz detay verirsen sevinirim, elbette kendim de bakacagim..

    Anlamadigim diger nokta, kalori hesabi yapilirken ben tüm detaylari görebiliyorum, aldigim yag orani, karbonhidrat ve protein. Zaten hedef belirttiginde program otomatik olarak günlük ne kadar protein, karbonhidrat ve yag alman gerektigini söylüyor..

    Ayrica yaziyi tam okumadigin icin spor ile ilgili dediklerimi anlamamissin :) Sporu kas kütlesini korumak, güclenmek icin yapacagiz dedim, elbette kalori de yakiyor ancak önemli olan aldigimiz kalorilerin fazlaligidir diye yazdim.. Bence yaziyi bastan sonra okursaniz daha iyi olur :) tesekkürler yorumun icin




  • quote:

    O yüzden su icsem yariyor diyenler biraz masal anlatiyor :)


    Kusura bakma da burası tam bir cehalet. Ben az yememe rağmen kilo alıyordum ve bilindik yöntemler işe yaramıyordu.

    Endokrin uzmanı destekli bir merkeze gittim. İnsülin direnci çıktı. Zaten su içsem yarıyor diyenlerin nerdeyse tamamı bu rahatsızlığa sahip oluyormuş.

    Eskisine göre daha çok yiyerek, mesela ben ekmek yemem pek doktor zorla yedirdi. Porsiyonları arttırıp doğru şekilde kombin edince 24 kg verdim.

    Bu programlar, spor programları bilinçsizce yapılması çok yanlış. Herkesin vücudu farklı, paraya kıyıp (1000-3000 tl) uzmana danışmak lazım.
  • Ayrıca bu tip yönlendirmelerin yalnızca uzman kişilerce yapılabileceğini ve sizin tavsiyenize uyarak olumsuz durumlarla karşılaşmaları da vicdani bir sorumluluktur.

    Bu programlar ancak ve ancak uzman hekim ve diyetisyene yardımcıdır, asla tek başına bir metot değildir.
  • deserthawk D kullanıcısına yanıt
    cevap icin tesekkürler.. Vücudunuz su mu topluyor da kilo aliyorsunuz? Bir cok insanin aksine bogazini tutamadigi icin böyle bi bahaneye sarildigini düsünüyorum. Elbette hormonal bozukluklar da olabilir ama insanlar yemek yemeyi kesmeden kilo vermeyi düsünüyor ve sucu da hep baska bir seylere atiyor..
    Yazimin basinda belirttigim gibi diyetisyen degilim dedim. Ayrica tavsiye ettigim seyler spesifik seyler degil genel seyler. Sadece ihtiyaciniz olan kalorinin altinda alinmasi gerektigini bunu da programlarla takip edebildiginden bahsettim. Ayrica spor ve 16:8 orucundan bahsettim ki sondakilerin bir zorunlulugu yok. Eger insanlar hala kilo almaya devam ediyorsa zaten hormonal bir bozukluklari oldugu icin doktora görünmesi gerek..

    Bu isten para kazanmiyorum, kendimi uzman gibi de tanitmadim, bir konuya yazmistim bi seyler, baya bir mesaj gelince uyguladigim yöntemleri yazma gereksimi hissettim, yani bir art niyetle ya da birilerine zarar vermeyle ilgili bir sey degil ve dedigim gibi yazdigim seylerin kisiye zarar verecek bir tarafi da yok.. O yazinin tek cümle ile özeti, aldiginiz kalorilere dikkat edindir..




  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    İnsülin kan şekerini düşürmeye yarıyor evet. Bunu yaparken trigliserid (vücuttaki yağların depo şekli) oluşumunu sağlıyor. Yani yüksek glisemik indexli bir besin tükettiğimizde kan şekeri hızla yükselecek. Yükselen kan şekerini dengelemek için bolca insülin salgılanacak. Bu şekilde kan şekeri düşecek. Bunlar da trigliserite dönüşecek. Sistem kısaca böyle işliyor. Kan şekerindeki bu dalgalanmalar istediğimiz şeyler değil. Düşük glisemik indexli beslenildiğinde insülin salgısı da azalacak dolayısıyla trigliserid oluşumu da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen, o yüzden insulin kilo aldırır yazdım. insan düzgün beslendiği zaman vücut herşeyi ayarlıyor. dengesiz ve sağlıksız beslenince vücut kilo almaya başlıyor. insanlar lifli gıdalara ne kadar yakın olurlarsa okadar sağlıklı olurlar. japonyada mesela obezite orani %3 insanlar genelde zayıf ve ince bunun tek sebebi yeme alışkanlıkları. fastfood olduğu kadar sağlıklı bir yemek yiyebileceğiniz yerler oldukça fazla.
    millet dayıyor tatlıyı fastfoodu her öğün yarım ekmek sora kilo vermek için spora başlıyor. türk toplumunun yemek alışkalıkları sofra lezzetleri de zaten kilo aldırmaya müsait heryer baklava tatlı fastfood.
    şeker bağımlılık yapar aynı kokain gibi beyinde dopamin salgılanmasını sağlar yani beynin ödül mekanizmasıdır. insanlar bu durumun farkında da değil çünkü modern yiyecek endüstrisinde marketteki ürünlerin en az %70inde ilave şeker vardır farkında olmadan pasif olarak çoğu insan şeker bağımlısıdır. Bunu detaylı olarak ramazan ayında oruç tutanlarda görebilirsin daha bitkin moraller bozuk sinirli olur herkes, bunun sebebi şeker bağımlılığı ve akabinde oluşan moral bozuklukları ve fiziksel/psikolojik etkileri.
    Kısa bir dönem alkol yada sigara içseniz sizi kesinlikle etkilemez bağımlı olmazsınız sağlığınızı da etkilemez size zarar vereceği nokta onu hiç durmadan istikrarlı olarak kullanmaktan geçer 100 kere 1000 kere vs. şekerde hayatımıza yıllardır çocukluğumuzdan beri tecavüz ediyor çünkü yiyecek endüstrisinin tek derdi para. fazla uzatmayayım çünkü bu konu çok uzun. yapılan araştırmalar makaleler dediğim gibi internette bolca mevcut.
    uzun lafın kısası olabildiğince insan yemeğini kendi hazırlarsa içine ne koyduğunu bilir ve mümkün olduğu kadar satın alınan yiyeceğin 'içindekiler' kısmına baktığımızda tek bir ürün olmasına dikkat etmek lazım oda kendisi.




  • cevaplar icin tesekkürler arkadaslar. eve gecince eksik/yanlis kisimlari düzeltirim.
  • Hocam 13 kg verdim neredeyse teşekkürler dediğiniz gibi şeker baş belası. şeker yemezsem kilo almam ama yediğimde çok cabuk yağlanıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thrashard

    Hocam 13 kg verdim neredeyse teşekkürler dediğiniz gibi şeker baş belası. şeker yemezsem kilo almam ama yediğimde çok cabuk yağlanıyorum
    sevindim senin adina hocam :) simdi önemli olan kiloyu korumak.. Bu is biraz daha zor.. Suan 3 arkadasim daha basladi diyete bakalim sonuc ne olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.