Şimdi Ara

Sahibinden.com telefon takas dolandırıcısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sahibinden.com Lg cihazim icin ilan acmistim.Ertesi gün ismini Serdar olarak tanitan biri aradi.Fiyat sordu sonra elinde 6s oldugunu soyleyip takas teklif etti.1300tl de anlastik.
    izmir de web-global şirketi olduklarini.tanidik varsa dukkandan elden takas yapabilecegimizi soyledi.
    Aradaki farki havale yaparsam cihazi otobuse verecegini soyledi.
    Cok dusunup tereddut etmeme ragmen,bi anlik gafletle parayi yatirdim.
    Hesap "Ezgi Erikci" adina bir Ziraat bankasi hesabi.
    Sonra sahte otobus plakasi vs.malum.
    Kullanilan telefonlar 0535 823 85 81
    0537 776 75 69
    Bu numaralari taniyan bilen.Ezgi erikciyi taniyan bilen varsa yada ayni sekilde dolandirilan varsa lutfen iletisime gecsin.
    Sahis cok profesyoneldi.Oyle ilk defa bu isi yapiyormus gibi degildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • krdş türkiye bura ne bekliyon.Bu da sana güzel bi ders olmuştur umarım,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enes122 E kullanıcısına yanıt
    Türkiye ile olayın ne alakası var? Dünyanın heryerinde var hırsızlık,dolandırıcılık.Konuda ben ne yazıyorum,sen ne yorum yazıyorsun.Dersl olur olmaz,derdin bumu? Kardeş hitabetide hiç olmamış,yaşımı nerden biliyorsun kardeşin olucam.
  • Geçmiş olsun. Ürünü almadan farkı vermeyecektiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elden ele satış yaparken bile gidip bir telefoncuda yapmanızda fayda var, sahte telefon kakalayan tipler de mevcut ülkemizde. Polise gidip banka iban'ını, mesaj geçmişini falan gösterin. Prosedür nasıl işliyor bilmiyorum.
  • Burası türkiye, kalpazanlar,dolandırıcılar,yolsuzlar ülkesi


    Ne bekli12

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • skydiver132 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim,doğru söylüyorsunuz,bankamatik önünde 10dak. kadarda durdum,yatıramadım bir türlü.Ama arkadaşın diksiyonu,konuşması,çok profesyoneldi.İkna kabiliyeti yüksekti.Çok rahattı,hatta okadar profesyoneldiki bazı yerlerde benim kendimi sanki dolandırakmışım hissi veriyordu,insan psikolojisine çok hakim birisiydi.40 yaşıma geldim nerdeyse bu kadar iysini görmedim.
    Öyle tv'ler izlediğimiz hesabınız ele geçirildi,telsiz sesleri gibi değildi.
  • Sms ile aldım banka hesap bilgisini,cihazı hazırladığını vs yazıyor sms te,havale açıklamasına da iphone 6s alındı vs yazdım.Pek bişi çıkacağını sanmıyorum,Hesap sahibinin bilgilerini tanıdıklar vasıtası ile ele geçirir,emniyetten de bir tanıdık bulursam o yoldan gitmeyi düşünüyorum.
  • Elden ele satış yapmayacaksam hiç uğraşmam, satmam daha iyi. Gerçi İstanbul'dayım, başka birini bulurum diye bi rahatlık var tabi. Sana da geçmiş olsun bulursun inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 12 Mart 2016; 13:55:47 >
  • Git savcılık v.s başvur dostum benimde 4yıllık oyun hesabık çalınmıştı sosyal mühendislik işte şifreyi vermiştim adama satsam 400tl ederdi ama işe benim yaş 17 ve dosya açma v.s parayı 800-900 tutuyo dediler uğraşmadım ama sen uğraş
    Paranı fazlasıyla alırsın gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dizigen D kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun tekrar. Devir eski devir değil. Bu hayatta hiçkimseye güvenmeyeceksin. Birinci dereceden akraba (aile) dışında hiçkimseye güvenmem. Çocukluk arkadaşım bir ara yüklü miktarda (300 TL) para istedi benden. Paranın geri gelmeyeceğini bildiğim için vermedim. Yok çektim. Para konusu oldu mu insanlar çok üçkağıtçı oluyor. Sağlık olsun. Yetkili yerlere başvurarak sonuç alabilirsiniz. Sizi dolandıran kişi sizin bu işten vazgeçeceğinizi düşünerek böyle bir işe girişmiştir. Yoksa hesabın geçtiği para belli. Banka belli. Her türlü kişi bilgilerine ulaşılabilir. Yeter ki uğraşın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtalya üzerinden Türkiye'ye gelirken büyükbabamın emekli ikramiyesi olan 40bin markı arabasından bir motorsikletli çaldı.Yani kısaca ülke ile değil,insan ile alakalı bir olay.
  • zQrba kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.
  • Sürekli insanları eleştirdim fakat okadar çok şu hataya düşen var ki. İnsanların akıllanacağını düşünmüyorum.

    Hiç kullanmadığım ve kullanmadığım bir site sahibinden. En azından site sahipleri biraz akıllanıp, gittigidiyor da ki güvenlik sistemini kendilerine göre değiştirmeliler. Para ortada kalmalı onaylanana kadar.


    Hayır şimdi parayı geride alamazsın, kızı suçluda ilan edemezsin. Konuştuğun adam başka hesap başkasınındır kim bilir. Yani bu onursuzlardan daha akıllı olmak gerekiyor bu devirde.
  • Amcui kullanıcısına yanıt
    Karşı tarafın malı mülkü yoksa bişi alamazsında,ancak bir ceza aldırırsın.
  • skydiver132 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,2000 yılından beri internet üzerinden alım satım yapıyorum,ilk başıma gelen olay.Birazda kısmet,olacağı varmış.Hukuki boşluklar var,şahısları bir tespit ettirebilsem,kişisel çaba ilede alırım.Ama kim bilir nerede elemanlar.
  • JustLetmego J kullanıcısına yanıt
    Dolandırıcıların Ezgi erikci hesabını kullanıp para çekebildikleri kesin,yani hırsızlara ulaşmanın bir yolu.Dünyanın küçük olduğuna inanıyorum.
  • dizigen D kullanıcısına yanıt
    Yetkilileri karıştırmadan kişiyi bulmanız zor. Başıma benzer bir olay geldi. Aracıma vuran bi dolmuş şöförü kaçmak istedi. Karakola giderek olayı çözdüm. Konum hala mevcut, bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • skydiver132 kullanıcısına yanıt
    Emniyet vs olmadan zor,fakat sıradan bir şikayet dikkate alınmıyor,tanıdık olursa,hatır gönül ile çözülüyorlar işi.Yoksa karakola gittiğinizde ''niye yatırdın parayı'' diye suratınıza bakıyorlar.Sanki siz suçlusunuz gibi,sizde ''hırsızın hiçmi suçu yok'' oluyorsunuz.
  • PM atıldı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.