Şimdi Ara

SAHİBİNDEN SAHTE KİMLİK İLE KARGO DA DOLANDIRICILIK İZMİR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
7
Favori
33.661
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhabalar ;

    Benim başıma geldi, aramızdan kimsenin başına gelmesin diye konuyu kaba taslak anlatıyorum ve şahsın fotoğraflarını paylaşıyorum. İzmir bölgesinde gören tanıyan olur ise lütfen ulaşsın.

    Alıcı bana sahibinden üzerinden ulaşıp telefonu almak istediğini söyledi. Bende kendisine önce havaleyi yapın ve telefonu göndereyim dedim. Oda devrin kötü olduğunu güven sıkıntısı olduğunu İZMİR de tanıdık biri var ise kargoyu ona yollayın ben onadan ücreti karşılığında teslim alabileceğimi söyledi. Bende 10 yıllık arkadaşım ile irtibata geçtim ve yapabilecek mi diye sordum.Oda bana evet hallederiz parayı sana havale yapar teli teslim ederim dedi. Bende arkadaşı arayıp tamam İZMİR' den teslim alabilirsiniz dedim. Sonrasında arkadaşımın bilgilerini; ADINI, SOYADINI ve telefon numarasını verdim. Cumartesi telefonu kargoya verdim ve gitti. Alıcı olan arkadaşa da bunun bilgisini verdim.

    Sonrasında Pazartesi Sabahı kargo kontrolünde saat 09:06 kargoyu teslim alındığını gördüm. Arkadaşı aradım ve kargoyu teslim almışsın var mı sıkıntı diye sorduğumda HAYIR BEN DAHA YOLDAYIM şeklinde bir cevap aldım. Hemen çağrı merkezini aradım böyle bir durum var dediğimde oradaki çok bilgili arkadaşlar Bey fendi Sistemsel bir sorun var kargonuz hala şubede Bekliyor dedi. Bende arkadaşımı arayarak kargo şubede olduğunu söyledim. 10 Dakika sonra arkadaş şubeye gittiğinde Kargonun teslim edildiğini söylşemişler kime dediğinde ise Arkadaşın ismini söylemiş. Peki demiş İMZA EVRAĞINA BAKABİLİR MİYİM TC TAMAMEN FARKLI, İSİM SOY İSİM YARIM YAZILMIŞ. Fakat benimle telefonda anlaşan kişi ile konuştuğumda kendisi tamamen bir Namus abidesi çıktı, Haram lokma yemediğini, benim ondan özür dilemem gerektiğini vs.. vs.. İşi Kargo elemanlarının yaptığını kendi aralarında anlaştıklarına kadar iftira atıyor. aşağıda telefon numaraları ve ekran görüntülerini paylaşıyorum. sonrasında polis kamera kayıtları vs. tamamen boş. cihaz sıfır kullanılmamış bir;

    IPHONE 7 128 GB RED
    SERİ NO: DNRTC8L2HX98
    İMEİ : 355313086373782


    Cihazı bugün etkinleştirlmiş ve kullanılmaya başlanmış. Sacvcılık tarafından gerekli işlemler başlatıldı. İmei kapatması yapılamıyor cihazın BTK kaydı şuan için yok.

    İlgilenen, duyan, bu konulara hassasiyeti olan arkadaşlarımdan rica ediyorum. Tamamen dizi film gibi bir olay ile cihaz gitti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalaritmetik -- 12 Nisan 2017; 16:8:29 >







  • Sen iran'a veya afganistan'a gidebilirsin. Orada tam senin istedigin gibi bir duzen var. Adaletin islemesi icin el, kol kesmek gerekmiyor. Nefretten ve kandan beslenen soylemlerinizden biktik

    not: kuran'da sayısız kere "allah af dileyeni bağışlayandır, affedendir" şeklinde yazmaktadır. siz vahşet eğilimli olduğunuz için onlarca kez yazılmış tövbe ve bağışlama ilgili ayetleri görmek yerine, el kesilen maide 38'e odaklanırsınız elbette. islamda önce bağışlayıcılık var, ilk hatada bilek kesmek yok. bu zihniyetten artık uzaklaşın. ilk önce gerçek islam bu değil diyenler ellerindeki bıçakları bırakmalı.
    Geçmiş olsun, benzer şekilde olayı foumda fotoğraf makinesi satışında daha önce duymuştum. Sizin gibi, arkadaş vasıtasıyla satış yapan biri, alıcı kişiye arkadaşının ad-soyadını veriyor, şu saatte şurada buluşup ondan alacaksın diye anlaşıyorlar. Fakat sahtekar alıcı kargo şubesine gidip, aracı olan arkadaşın ad-soyadıyla kargoyu alıp toz oluyor...

    Bence kargo firmasından da şikayetçi olunuz, kimlik kontrolü yapmadan teslimat yapmaları onların hatası ve sizi mağdur etti nihayetinde. Umarım tez vakitte mağduriyetiniz giderilir.
    İnternet üzerinden alışverişlerde alıcılarda anladığım fakat bir o kadar da anlam veremediğim bir "güven" korkusu var. Yahu güven denilen şey tek taraflı değil, karşılıklıdır. Sen alıcı olarak bana güvenmek istediğin gibi ben de satıcı olarak sana güvenmek istiyorum. Ama bu ikinci husus genelde göz ardı ediliyor. Ve sırf alıcıya güven vermek adına abuk subuk yöntemlere başvuruluyor.

    Geçen hafta ben de ekran kartı sattım. Başka ilden birisi arayıp benim ikamet ettiğim ilde arkadaşı olduğunu ve onla elden alışverişi gerçekleştirebileceğimi söyledi. Tüm sorularını yanıtladım, resim ve videolarını çekip yolladım kartın. Ertesi gün de arkadaşı gelip benden kartı alacakken son anda yan yattı, ben de bizzat arabamla kartı onun evine götürdüm.

    Kartı benden aldı ve ben bunu deneyip geleyim dedi. Ben dışarda bekleyeceğim ve beyefendi kartı bilmediğim bir yere götürüp deneyecek. Onu da kabul ettim ve 15 dakika bekledim. Sonrasında geldi ve bana dediği şey bir kırtasiyeye gidip nüfus cüzdanımın fotokopisini istediği. Bir yandan da karta talip olan kişiyle konuşuyor telefonda ve ben yanındayken "çakala benzemiyor öyle" diyor.

    Kabul etmedim tabii ki. Öyle anlaşmamış olmamıza rağmen kartı getirdim evine, kırıp bozmayacağını veya başka birşey yapmayacağını bilmeden alıp götürüp denemene izin verdim, daha ne yapayım güvenmen için? Hala bana telefonda inşallah bir sorun çıkmaz diyor.

    Demem o ki alışverişlerde güven unsuru karşılıklıdır. O size parasını veriyorsa, siz de ona para edecek bir malınızı veriyorsunuz. O yüzden eğilip bükülmeyin güvensin bana diye, sizin de kırmızı çizgileriniz, prensipleriniz olsun.
    bu işi yapabilen çok kargo şirketi yok 5 - 6 tane var. telefonla arayıp "adıma kargo gelicekti son durumunu öğrenebilirmiyim" diyip isim soyisim ile sorgulattırabiliniyor, dolandırıcı şahıs bütün kargo şirketlerini arayıp sormuştur. bende ups kargoda çalışıyorum bu arada. çoğu zaman hepimiz yapıyoruz kargo takipinden son duuruma göre telefon edip evde kimse olmuyacak paketi şubede bekletirmisiniz ben şubeden teslim alıyım demeniz yeterli oluyor.
    bence kargo gönderici ve alıcı tarafada bir doğrulama kodu gönderilmeli kodu bilmeyen dolandırıcı şahsın paketi teslim alması anca böyle önlenebilir, ama yapan yok tabi.
  • Her geçen gün profesyonelleşiyorlar, ağzım açık okudum. Geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun, benzer şekilde olayı foumda fotoğraf makinesi satışında daha önce duymuştum. Sizin gibi, arkadaş vasıtasıyla satış yapan biri, alıcı kişiye arkadaşının ad-soyadını veriyor, şu saatte şurada buluşup ondan alacaksın diye anlaşıyorlar. Fakat sahtekar alıcı kargo şubesine gidip, aracı olan arkadaşın ad-soyadıyla kargoyu alıp toz oluyor...

    Bence kargo firmasından da şikayetçi olunuz, kimlik kontrolü yapmadan teslimat yapmaları onların hatası ve sizi mağdur etti nihayetinde. Umarım tez vakitte mağduriyetiniz giderilir.
  • ya bu insanlar yüzünden bir yere gelemedi ülke.Bu nasıl iştir ağzım açık okudum bende geçmiş olsun
  • gerçekten çok etkilendim şaşkınlık içerisindeyimm çok geçmiş olsun.
    peki ben bir şey sormak istiyorum bunu muhtemelen kargo şirketi ödemek zorunda çünkü siz kime gönderdiniz ve karşılığında kim almış alakası yok alan kişinin o yüzden suçlu %100 kargo şirketi
    suçludur ve ödemek zorunda.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Her ne kadar suç sende olmasa da ben alışverişlerimi kendim halletmeyi tercih ediyorum. İl dışına ya önce havale şeklinde ya da satın alan kişinin İstanbul'da tanıdığı vs. varsa onu bana yönlendir alışverişi onla gerçekleştirelim diyorum. Bunun dışında devir kötü olduğundan parayı bankamatik yanında alıp, parayı hesabıma yatırıyorum sahte para ihtimaline karşı. Bunlar küçük bir not olsun istedim.

    Bunun dışında burada 2 suçlu var. 1.si dolandırıcı eleman. 2.si kargo firması. Kargo firmasının üzerine gidin. Bölge müdürlüğünü de arayın, yetkili birini isteyin. Taşınması yasal olan bir ürün bu sonuçta. Kargo firmasının bunu çözmesi lazım. Çözmezse önce kargo firmasına sonra da dolandırıcıya, çözerse sadece dolandırıcıya dava açın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhun -- 11 Nisan 2017; 19:35:9 >
  • Geçmiş olsun. Herkesin başına gelebilir. Bende satış yapıyorum zaman zaman. Ama arkadaşımın eline geçmeden. Karşı tarafa arkadaşımın bilgilerini vermiyorum. Telefonunu bile vermiyorum. O sizi arar ortak bir noktada buluşursunuz diyorum. Bu şekilde önlem alıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kargo şubesi bunu çatır çatır öder. ha ne zaman öder 5 ila 10 yıl sonra. arkadaşım hyundai ile davalık oldu 7 yıl sonra aldı parayı.
  • Vay arkadaş, kimin aklına gelir böyle bişey. Millet artık aşmış kenini, büyük ihtimalle hemen ucuzdan satıp elden çıkarır, bu kadarını yapan imeiden cihazın kapatılacağını da bilir.

    0553lü numarayı facebookta aratınca isim Kerem çıkıyor, sana Mehmet demiş. 2 numara var hangisi doğru.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.uzun -- 11 Nisan 2017; 19:57:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orhun

    Öncelikle geçmiş olsun. Her ne kadar suç sende olmasa da ben alışverişlerimi kendim halletmeyi tercih ediyorum. İl dışına ya önce havale şeklinde ya da satın alan kişinin İstanbul'da tanıdığı vs. varsa onu bana yönlendir alışverişi onla gerçekleştirelim diyorum. Bunun dışında devir kötü olduğundan parayı bankamatik yanında alıp, parayı hesabıma yatırıyorum sahte para ihtimaline karşı. Bunlar küçük bir not olsun istedim.

    Bunun dışında burada 2 suçlu var. 1.si dolandırıcı eleman. 2.si kargo firması. Kargo firmasının üzerine gidin. Bölge müdürlüğünü de arayın, yetkili birini isteyin. Taşınması yasal olan bir ürün bu sonuçta. Kargo firmasının bunu çözmesi lazım. Çözmezse önce kargo firmasına sonra da dolandırıcıya, çözerse sadece dolandırıcıya dava açın.

    çook eskiden dhden bir kamera satmaya kalkarken başıma gelmişti alıcı vatandaş sahte para vermişti tevafuk işte biz parayı atmye yakın yerde almış yatırmaya kalkınca cihaz almamıştı arkasından koşup yakalamıştık elemanı yüzsülük yapmıştı nerdeyse ağız göz dalıyorduk karaktersizlikte yüzsüzlükte niravana yaptığından bu tip arkadaşlar o gün bu gundur nakit satış kabul etmiyorum elden teslim alacaksan bile havale edeceksin beğenmeyen oğluna almaz olur biter diyorum kapanıyor mevzu ticaret maalesefki güven üzerinden yürür ama ortam çakal doluyken mağdur olmanın anlamı yok

    Satıcı arkadaşa geçmiş olsun telefonun sinyalini tespit edemiyorlarmı konumsal olarak?




  • Geçmiş olsun. Yanılmayan bir Allah'tır. İnsan kendisi gibi sanıyor bazı mahlukları. Umarım hakkınızı alırsınız ve o şerefsiz de cezasını çeker. Pek sanmıyorum ceza alacağını. Bu ülkede adalet hırsızdan yana. Mahkemeye işe düşmeyen bilmez
  • Geçmiş olsun hocam ama kargoyu ciddi ciddi takip eden biri yapmış olabilir çünkü daha arkadaşınız gitmeden aldığına göre önceden de takip etmiş...

    .kargo şirketinin başını ağrıtın derim hocam.
  • Çok ilginç. yeni türden dolandırıcıklar çıkmaya başladı. Allah kolaylık versin. Geçmiş olsun
  • Çok geçmiş olsun, inşallah tez zamanda yakalanır ve bedelini ödetirler. Yalnız ilginçtir bu tür olaylar genelde bahsi geçen site üzerinde oluyor, nedense artık...
  • Kargo kaybınızdan sorumludur.

    Tüketici Hakem Heyetine başvurmanızı öneririm. (Parasal sınırlara dikkat ediniz)


    -Örnek olması açısından ;

    Eşimin kullandığı ikinci el satış uygulamasından bir saatimi satışa çıkarmıştım.

    Eşim ürünün satıldığını söyledi, sevindim. Alan arkadaş, "iki gün sonra düğünüm var, sabah kargoya verir misiniz" falan demiş.

    İşim olduğu için ertesi güne kargoyu verebildik. Akabinde eşim uygulamadan baktığında siparişin iptal edildiğini görmüş.

    Daha sonra uygulamayı yöneten şirket arayarak, ürünün sahte kart ile alındığını bu nedenle siparişi iptal ettiklerini, kargoya vermiş isek hemen teslimatı durdurmamız gerektiğini söylemişler.

    Özetle, bir gün önce verseydik saat gidecekti.


    Kıssadan hisse...

    Geçmiş olsun.
  • geçmiş olsun ama kargonun parayı ödeyeceğini sanmam. gönderirken içinde telefon olduğu belli değil diyebilirler. fatura olmadığı sürece de ıspatlanamıyor büyük ihtimalle.
  • SPaCeLoRD kullanıcısına yanıt
    Faturada IMEI vs. yazılmıyor ise uygun bir fatura bulunur çok sorun değil dolandırılan arkadaş için.
  • Geçmiş olsun. Kargo şirketi bunu eşşek gibi ödemek zorunda. Alakasız birine teslim etmek onların sorunu.
  • Geçmiş olsun faturalı irsaliyeli fatura olmadığı sürece maddi yönden ne kadar pahalı olursa olsun herhangi bir bedel ödeme yapmayabilir ama avukata başvurun derim iphone 7 şu zaman da büyük para

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dolandırıcı kişi kargonun hangi şubeye gideceğini nereden biliyor ki onu anlayamadım? izmir'de 250 tane kargo şubesi var.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.