Şimdi Ara

şahış şirketi kurma ve genç girişimcilik hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar iyi günler, bugün itibari ile interaktif vergi dairesi üzerinden şahış şirketi kurma işlemini tamamladım, 29 yaş altı genç girişimcilik desteği programından yararlanmak istiyorum. dilekçe örneğini internetten buldum, bu belgeyi ivd üzerinden tam olarak nereden göndereceğimi bulamadım, mali müşavir veya muhasebeci desteğine ihtiyaç duyuyorum. yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.




  • hangi ildesin?

    açılışını kendin yaparak büyük hata yapmışsın

    ilk önce mali müşavirin yanına gidip ona yaptıracaktın işlerini

    yanlış bir şey yaptıysan geçmiş olsun

  • balomer kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam izmirdeyim, vergi dairesinden aradılar ve başvurumu teyit ettiler tekrar tekrar sonra ilerledi işlemler. başvuruda serbest meslek olarak, gerçek usül ve muhtasar 3 ay olarak seçildi, kira veriyor musun seçeneği hayır olarak seçildi ve ikametgah adresim(ev adresim) işyeri adresi olarak verildi ve başvuru sırasında ofis aile bireyi tarafından hibe olarak işaretlendi.

    yazılım mühendisiyim ve freelancer olarak çalışmak istiyorum, bu sebepten dolayı şahış şirketi kurduğumu belirttim vergi dairesindeki memura.


    ayrıca faaliyet konularını şöyle seçtim,


    620101 - BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA FAALİYETLERİ (SİSTEM, VERİ TABANI, NETWORK, WEB SAYFASI VB. YAZILIMLARI İLE MÜŞTERİYE ÖZEL YAZILIMLARIN KODLANMASI,MASAÜSTÜ YA DA MOBİL CİHAZLAR İÇİN UYGULAMA GELİŞTİRME, VB)


    620201 - BİLGİSAYAR DANIŞMANLIK FAALİYETLERİ (DONANIM GEREKSİNİMLERİ GİBİ DONANIMLA İLGİLİ BİLİŞİM KONULARINDA UZMAN GÖRÜŞÜ SAĞLANMASI, BİLGİSAYAR GEREKSİNİMLERİNİN BELİRLENMESİ, BİLGİSAYAR SİSTEMLERİNİN PLANLANMASI VE TASARLANMASI VB.)


    620902 - DİĞER BİLGİ TEKNOLOJİSİ VE BİLGİSAYAR HİZMET FAALİYETLERİ (KİŞİSEL BİLGİSAYARLARIN VE ÇEVRE BİRİMLERİNİN KURULUMU, YAZILIM KURMA VB.)


    tanımlanan vergiler,


    YIL.GEL.V. 0001

    G.STOPAJ 0003

    KDV GERCEK 0015

    GEL.GEÇ. V. 0032




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someone -- 25 Ocak 2024; 17:6:43 >




  • İşte Bu kadar uğraşana kadar bir müşavir tutsaydınız siz sadece işinize bakardınız
  • balomer kullanıcısına yanıt

    hocam bugün bir muhasebeci ile anlaştım, ortalama fiyatları ne kadar bilmiyorum ama 700 tl dedi bana. şirket açım ücreti 2000 tl alıyoruz normalde dedi ama siz yapmışsınız zaten dediler.

  • someone kullanıcısına yanıt

    açılış için biraz fazla muhasebe olarak normal

  • balomer kullanıcısına yanıt

    genç girişimci istisnası için de dilekçe göndermiştim dijital vergi dairesinden, onu da onaylamışlar pazartesi sgk ya götüreceğim belgeyi. çok teşekkür ederim ilgi ve alakanız için

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.