Şimdi Ara

Şahıs şirketi swift gönderimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Çin'deki bir şirket ile anlaştım 33.575,00 dolarlık bir total ödeme yapacağım. %50 işten önce %50 shipping sonrası olacak. Daha önce hiç yurtdışına para gönderimi yapmadım. Ziraat gibi devlet bankalarından diğer ülkelerin bankalarına USD şeklinde gönderim yapılabiliyor mu? Eğer komisyon vb diğer ödemeler çok sıkıntı yaratıyorsa bunun dışında alternatiflerim var mı?




  • Nakliye anlaşmalı mı yaptınız ??

    Fiyatınız yüksek parayı swift ile değil ithalat yolu ile elden ödemeli bankadan gönderin aksi halde %6 vergi ödemek durumunda kalırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaWYeR53 -- 15 Eylül 2023; 13:12:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SaWYeR53 kullanıcısına yanıt

    Nakliye anlaşmalı değil malesef. Trade Term: FOB şeklinde olacak. Yani ürünler Çin'deki bir limandan İstanbul'a gelecek. Aradaki gümrük ve lojistik masrafları da bana ait. Elden ödemeli banka ne demek bilgim yok malesef biraz açar mısınız?

  • kararsızkararlar kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz miktar az bir miktar değil bu kadar yüksek miktarda bir alışverişe kalkışdıysanız mutlaka gümrük müşaviri tutmuş olmanız gerekli. Gümrük müşaviri sizlere gerekli prosedürü söylemedi mi ? Eğer müşaviriniz var ise size KKDF vergisi ödememek için bankadan nasıl işlem yapacağınızı söylemesi gerekliydi çünkü.

    Getireceğinin ürünün gtip numarasını özelden paylaşırmısın. Ürünle alakalı günrük mevzuatlarını iyice inceleyip araştırdınız mı ?

    Devlet bankalarına gidip ithalat ödemesi diyerek ödeme yapmanız lazım ama bu kadar kolay değil sizden istenen bir kaç evrakta gerekli yanınızda götürmeniz gereken.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.