Şimdi Ara

Dikkat! İBB görünümlü sahte e-devlet mesajlarıyla dolandırıcılık yapılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • e-devlet
    İnsanların kişisel bilgileri internete sızdırıldıkça oltalama saldırılarının da boyutu büyüyor. Geçmiş yıllarda sadece mail ile yapılan saldırılar bugün ele geçirilen telefon numaraları sayesinde SMS ve hatta WhatsApp üzerinden bile yapılabiliyor.



    Sahte e-devlet mesajları



    Türk vatandaşlarının en önemli başvuru noktalarından e-devlet kapısı da saldırılardan nasibini alıyor. Telefonlara SMS gönderen saldırganlar, kullanıcının e-devlet hesabına izinsiz giriş yapılmış havası uyandırıyor ve zararlı bir linke yönlendiriyor.



    Ayrıca Bkz.WhatsApp hesabınız sesli mesaj yoluyla ele geçirilebilir! İşte korunmanın yolu



    Bu linkte ise e-devlet platformunun tasarımını birebir kopyalamış bir sahte site yer alıyor. Kullanıcı uygulamayı açmaya çalıştığında ise kredi kartı dahil kişisel verilerini kaptırma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.



    T.C. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yaptığı paylaşımda bu dolandırıcılık yöntemine dikkat çekerken resmî kurumların duyuruları haricinde herhangi bir duyuruya itibar edilmemesini istedi.












  • Telsiz kullanım ücreti, ÖİV cart curt almayı, zam yapmayı biliyorlar. BTK ağırlığını koyup bunları engellesin, operatörleri zorunlu tutsun.

    Topluca kitleye gönderilen mesajlar, aramalar belli. Adamlar aynı numaradan serbestce binlerce arama yapıyor veya SMS gönderiyor

    operatörler bunu tespit edemeyecek mi istese?

    Bunları bir sistemle engellemediği sürece dolandırıcılar rahat rahat takılmaya devam eder.

    Bunlardan ziyade 0850 numaralardan aranmaktan bıktım ben artık. Sabahın 8 inde 0850 li dolandırıcı numarasından aranmak nedir arkadaş. Yıllardan beri bunun önüne bir türlü geçemiyorlarmı anlamadım. Ben bu numaraları engellemeyi bıktım onlar sürekli farklı numaralardan aramaktan bıkmadılar.
  • Bunlardan ziyade 0850 numaralardan aranmaktan bıktım ben artık. Sabahın 8 inde 0850 li dolandırıcı numarasından aranmak nedir arkadaş. Yıllardan beri bunun önüne bir türlü geçemiyorlarmı anlamadım. Ben bu numaraları engellemeyi bıktım onlar sürekli farklı numaralardan aramaktan bıkmadılar.
  • Bunlara bir çözüm bulunmalı artık. Bunların bir de arayan versiyonu var. Bazıları arıyor cevap da vermiyor.
  • operatörler numara bilgisiyle beraber şirket yada kişi bilgisinide yollamalı aranan kişiye 3. parti çözümler yeterli degil
  • Ne kolay dolandırma yöntemleri bir çözüm bulunmuyor. Dün akşam geldi aynı mesaj direkt sildim. Hiç telefondan anlamayan birisi direkt açar bu linki bir de e devlet yazınca korkup bakan olacaktır.
  • Bunu rahat 1 yıl öncede yapıyorlardı şimdi mi haber yapmak aklınıza geliyor
  • Devlet kendi Vatandaşına vergi sapladığı kadar bu denyolara da bişeyler saplasaydi, kimse cesaret edemezdi.
  • Dolandırıcılık, hırsızlık yapanın eli kesilmedikce önüne geçilmez.
  • Telsiz kullanım ücreti, ÖİV cart curt almayı, zam yapmayı biliyorlar. BTK ağırlığını koyup bunları engellesin, operatörleri zorunlu tutsun.

    Topluca kitleye gönderilen mesajlar, aramalar belli. Adamlar aynı numaradan serbestce binlerce arama yapıyor veya SMS gönderiyor

    operatörler bunu tespit edemeyecek mi istese?

    Bunları bir sistemle engellemediği sürece dolandırıcılar rahat rahat takılmaya devam eder.

  • kimi kime şikayet edicez kardeşim, analyalayana 

  • Alo demeden aylık 30 40 lira milletten vergi al üstüne dolandırıcıların sms atmasına izin ver



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 3 Ocak 2024; 13:30:50 >
  • site kapatılmış. ben dün bilgileri vermiştim ama durumunu anlayınca hemen siteden çıkış yaptım. yakayı kurtardım anca benim gibi uyanık kaç kişi var ki, hemen çıkış yapabilsin. olan yine internet kullanmayı bilmeyenlere oldu. umarım en kısa zamanda bu tür şeyleri düzeltirler. teşekkürler.

  • Mesajın geldiği gibi onlardan olmadığını anladım ve sildim. Burada en büyük suçlu devlettir. Hatlarımız taciz yemekten kullanılmaz hale geldi. Sahi biz devlete neden vergi veriyoruz?
  • Bu açıklamaya göre 0850 li numaralar ve başlıklı SMS lerin denetlenmediğini görüyoruz. BTK uyuyor sanırım.
  • Reise küfür içeren mesajlar atılmış olsaydı aynı gün evine baskın yapıp tutuklanarak cezaevine yollamışlardı. Cezalar caydırıcı olmadığı sürece bu üçkağıtçılar daha çok keriz silkeler.
  • Bu kadar kişinin numarasına nasıl ulaşıyorlar? (Bana da geldi!)


    **Ayrıca ismini vermek istemediğim bir mağaza, sürekli reklam mesajları atıyor. İptal için şunu yaz gönder diyor ama gönderince hiç tepki vermiyor. E-devletten SMS izinlerinin hepsini engelledim ancak hala mesaj atmaya devam ediyor. Bunun çözümünü bilen var mı? (Mesaj atanı telefondan engelleyemiyorum)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mantarın Başı -- 3 Ocak 2024; 22:25:4 >
  • Avrupa birliği uyum bahanesiyle suçlara ceza kaldırıldı. Suçlu şikayet edenden önce çıkıyor binadan. Aslinda sürekli suç işleyenleri idam edeceksin ne hapishane inşaatı maliyeti ne mülteci ne enflasyon ne terim fonu derdi kalır. Mülteci kötülemekten başka bir laf çıkmayan bir kaç dallama var bildiğim.Yemedikleri halt kalmadı.Pişkinlikte sınır tanımıyor ve gelen polislerle kafa buluyor.
    Rüşvet alan vekil doktor hakim polis ... idam korkusundan yeltenmez bile. Gürcistandan gelip soygun yapıp gidiyor yakalansa bile sınırdışı ediliyor. Ne rahat ülke be.
    Ülke teksasa dönecek ama sonrası orman kanunu geçecek kim takar avrupa uyum yasalarını.
  • Benim anlamadığım konu, operatörler böyle yanıltıcı kullanıcı adını neden veriyorlar? yani mantık olarak bakıldığında benimde numarama oyunlardan bahis şirketlerinden vs bir sürü mesaj geliyor. Operatörler isim hakkı vs verirken daha kuralcı davranmış olsa gibi durumlar yaşanmaz.

  • İstanbulla bağım olmamasına rağmen yıllardır İBB ve İmamoğlu'ndan mesaj geliyor sürekli. Önceki başkanlar döneminde böyle bi şey yoktu. Numaraları nereden alıp neye göre sisteme ekliyorlar?
  • Bevkon kullanıcısına yanıt

    Bende ayni şekildeyim kara liste doldu taştı.

    Birde o yetmezmiş gibi bayraklı belediye başkanından mesaj geliyor arkadaş ben ist de oturuyorum bayraklı ne alaka bana mesaj atıyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 4 Ocak 2024; 13:53:58 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.