Şimdi Ara

Sahte Saat Nasıl Anlaşılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üretim teknolojisi ilerledikçe rağbet gören üründe olduğu gibi saat yapımında da sahte ürünlerin yaygınlaştığını görebiliriz. Hatta bazı saat mağazalarında rekabete ayak uydurmak için gerçek saatlerin yanında daha uygun fiyatlı sahte saatler de boy gösterebilmektedir. Peki, gerçek bir saati sahte bir saatten ayırmanın yolları nelerdir?

    İlk bakışta gerçek bir saat ile sahte bir saati ayırmak oldukça güçtür. Bunun için bir uzmana başvurmak gerekebilir. Aslında saat zaman içinde kendisinin gerçek mi sahtemi olduğunu açığa vurur. Saatin belirli aksamları yıpranmaya, paslanmaya başlayabilir, boyasını atabilir. Hatta sahte saatlerin kordonu adi deri ya da metal aksam ile yapıldığından beklenmedik bir anda kopabilir.
    Sahte saatlerin de kalite kalite ayrıldığını birçok internet sitesinden görebilirsiniz. Ne kadar doğru bir tabir olduğu tartışılabilir ancak sahte saatlerin de kalitelileri mevcut. Hatta öyle sahte saatler var ki birçok gerçek saatten daha pahalı fiyata alıcı bulabilmektedir. Sahteciler hem üretim hem de pazarlama konusunda kendilerini aşmış diyebiliriz. :) Kalitesiz sahte saatler kopyalandığı saat ile aynı fonksiyonları yerine getirmezler. Alarm, tarih gösterme v.b. fonksiyonların çoğu kalitesiz sahte saatlerde çalışmaz. Bazı sahte saat üreticileri saati sadece aksesuar olarak nitelendirdiklerinden bu fonksiyonları gereksiz görmüş olmalılar ki yer vermemişler. Ancak bazılarının da hakkını yememek lazım. :) Çin seyahatim esnasında Pekin’deki sadece taklit ürün bulabileceğiniz büyük bir çarşıda, standlarının önüne sıra olmuş turistlere sahte saat satan burnundan kıl aldırmayan satıcılar sahte saatlerin ne kadar çok kabul gördüğünü gözler önüne seriyor.
    Fiyat
    Alacağınız saatin fiyatını İnternet'ten veya diğer mağazalardan araştırabilirsiniz. İnternetten fiyat araştırırken güvenirliği kanıtlanmış siteleri tercih etmek gerek. Gerçek bir saat ise fiyatının çok oynayamayacağını farz edebilirsiniz.

    Mağaza
    Saat alınan mağazanın yıllardır aynı işi yapan ve güvenirliğini kanıtlamış bir yer olmasına özen göstermelisiniz. Ebay gibi büyük online alışveriş sitelerinde bile satıcılar birkaç satış yapıp ortalıktan kaybolabilmekte. Bu sebeple satıcının ne kadar zamandır bu işi yaptığı ve diğer kullanıcılardan alınan dönüşler fikir verebilir. Gittigidiyor, Ebay gibi sitelerden sipariş verecekseniz satıcı ile telefonla görüşmeniz çok doğru olacaktır. Pek tanınmayan bir İnternet sitesinden sipariş verekcekseniz sitenin Alexa itibarının kontrol edilmesi, hangi ülkede barındırıldığı bilgisi şirketin güvenilirliği konusunda bilgi verecektir....DEVAMI Sahte Saat Nasıl Anlaşılır?
     Sahte Saat Nasıl Anlaşılır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkedo -- 25 Ağustos 2016; 23:03:37 >







  • Edifice550 saatimin kordunu 5. yılında ortasından bükülerek koptu,

    Şimdi bu sahte olduğu anlamına mı geliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.