Şimdi Ara

Sahte Samsung Pro Plus SD Kart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Satın aldığım Samsung Pro Plus 256GB SD kart sahte çıktı. Hangi noktalardan anladığımı sizinle de paylaşmak istedim. Ana satıcılar dışında artık SD kart almaya tövbe ettim.


    1) Kartın yazma ve okuma hızı vaadedilenden çok daha yavaştı. Kutusunda 160MB/s okuma, 120MB/s yazma yazıyor ama gerçekte 80MB/s okuma ve 35MB/s yazma veriyor.


    Sahte Samsung Pro Plus SD Kart
    Sahte Samsung Pro Plus SD Kart


    2) Kartın üzerindeki yazılar gereğinden fazla bozuktu. Mesela SAMSUNG yazısındaki A harfinin en tepe noktası düz çizgi gibi olması gerekirken tepe noktası yukarıda birleşmiyordu bile. Yani A harfi sahtesinde iki farklı parça gibi duruyor. Ayrıca sol alttaki micro SD XC I yazısı da okunmayacak haldeydi.


    Sahte Samsung Pro Plus SD Kart
    Sahte Samsung Pro Plus SD Kart



    3) Yanında gelen adaptörün yazma koruma anahtarı yoktu. Orijinalinde var gözüküyor. Ayrıca adaptörün yazı tonu farklıydı. Gri olması gerekirken yazılar siyah ve bold şeklindeydi. Sağ alt köşesinde dikdörtgen bir girinti var. Sahtesinde o girinti de yoktu.



    Sahte Samsung Pro Plus SD Kart



    4) Ürünü Hepsiburada üzerinden bir satıcıdan aldım. Hepsiburada'yı arayıp durum hakkında bilgi verdim. Ürün aynı satıcı üzerinden hala satışta. Hepsiburada beni arayıp teyit etmelerine rağmen satıcının profilini askıya almadı.


    Bonus: Ürünü satıcıya geri göndereceğim. Ben Hepsiburada'nın yerinde olsaydım ürünü kendim alır incelerdim. Gerekli deliller ışığında da satıcıya pişman olacağı bir ceza verirdim. Tüketicinin mağduriyetini de karşılardım. Bu hafta sonu o SD kart bana lazım olacaktı ama maalesef düşük kapasiteli bir kart ile idare etmek zorunda kalacağım. Olan yine bana oldu.









  • Mesajınızı aynı hatayı yaptıktan sonra gördüm bende. Yazmış olduğunuz şekil bozukluğu, kalitesiz baskı, cihazın görmemesi gibi sorunlar ile karşılaştım. Bende Hepsi Burada üzerinden bir satıcıdan almıştım. İade için uğraştırmazlar umarım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.