Şimdi Ara

Sahte senet ile icra

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, hiç gitmediğim Ağrı ilinde 2020 senesinde imzaladığım 6000tl lik bir senet sonrası borcumu ödemediğim için senet icraya verilmiş. Eve icra müdürlüğünden kağıt geldi.


    senetin bir fotokopisi icra kağıdıyla beraber geldi. Senette ki İmzalar benim ama hayatımda ağrı iline hiç gitmedim. 2 avutkat arkadaşımla görüştüm, birisi bana vekalet ver dava açıcaz dedi diğeri bulunduğun il icra müdürlüğüne dilekçe yaz ağrıya hiç gitmediğini söyle itiraz et dedi .


    benim ne yapmam lazım?


    teşekkürler




  • Senetteki imza size ait ise senedin düzenleme yerinin Ağrı olması sizin oraya hiç gitmemeniz vs. bir şey ifade etmez. Sonuçta siz 6000 TL'lik senede imza attığınızı kabul ediyorsunuz değil mi?


    Ayrıca bahsi geçen senet bir kambiyo senedi ise yani muhtemelen bir bonodur; bono için icra dairesine herhangi bir itirazda bulunamazsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 18 Ocak 2023; 14:13:33 >
  • @K.chaLi Hocam cevabınız için öncelikle teşekkür ederim. Hayatımda hiç ağrıya gitmedim. senette adres kısmında ağrı-merkez olarak yazılmış. işin garibi imzalar bana ait ama hayatımda ilk defa senet gördüm desem yeridir. hiç boş yere imza atmadım senede imza atmadım.birisi benim imzamı kopyalamış.ü


    senedi 01.07.2020 de imzalamış vade olarak 01.07.2021 yazılmış. ama ödemediğim için bir miktar faiz işlemiş.


    Ayrıca dediğiniz gibi kambiyo senedi galiba. icra dairesinden gelen evrakta başlık olarak şöyle yazıyor.


    kambiyo senetlerine ( çek poliçe ve emre muharrer senet) özgü haciz yolu ile yapılacak takipte ödeme emri


    benim ne yapmam lazım yardımcı olursanız çok memnun olurum.


    teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitroture -- 18 Ocak 2023; 16:32:42 >
  • nitroture N kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam. Tahmin ettiğim gibi kambiyo senetlerine özgü bir takip. Kambiyo senetlerine karşı yapılacak itirazlar icra dairesine değil icra mahkemesine yapılmak durumundadır. İcra dairesine yaptığınız itiraz geçersiz olur. Hem de bu arada 5 günlük itiraz süresini de kaçırmış olursunuz. Zaten size gelen tebligatta icra mahkemesine itiraz edebilirsiniz şeklinde itiraz yolu gösterilmiştir.


    İmzalar bana ait diyorsunuz burada kafa karışıklığı oluyor. Herhangi bir imza atmadınız ve taklit edildiğini mi düşünüyorsunuz? Eğer öyleyse icra mahkemesine imza itirazında bulunmanız yeterlidir. Ağrıda bulunup bulunmadığınız ile icra mahkemesi ilgilenmez. Kambiyo senetlerinde düzenleme yeri gerçekte senedin düzenlendiği yer olarak belirtilmek zorunda değildir. Takibi yapan kişi Ağrı'da demek ki, oradan takip yapabilmek için Ağrı yazmış.


    Konuyu açarken "2020 senesinde imzaladığım" senet şeklinde belirtince imza size ait diye düşündüm.


    Kısacası imza size ait değilse 5 günlük itiraz süresi içerisinde takibin yapıldığı icra dairesinin bulunduğu yerdeki icra mahkemesinde imza itirazı davası açmanız, davayı açarken takibin durdurulmasına yönelik tedbir talep etmeniz, tedbire karar verilmesi için varsa imzalarınızın bulunduğu resmi evrakları (imza sirküleri vs.) sunmanız gerekir. Tedbir alamaz iseniz takip devam eder, haciz gelir. Tedbir en önemlisi. Aman ödeyim haciz gelmesin sonra istirdat (iade) davası açarım demeyin. Adam imza taklit eden biri ise çulsuzdur. Öyle bir adamdan para falan alamazsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 18 Ocak 2023; 17:25:7 >




  • Arkadaşım sen önce senet sahte mi gerçek mi ona karar ver. Diyorsunki ilk mesajında "Senetteki İmzalar benim" sonra bir arkadaş yazıyor ona diyorsun ki "birisi imzamı kopyalamış" Hangi dediğine inanalım senetteki imzalar senin mi değil mi basit bir şey bu...
  • @K.chaLi Sağolun hocam. mesajı yazarken yazım yanlışı yapmışım kusura bakmayın.


    senede ben imza atmadım ama senette ki imzalar benim. Bir yerden kopyalamışlar. Bir avukat arkadaşla görüştüm vekalet ver ben hallederim dedi. sizin dediğiniz şeylerden bahsetti. tekrar sağolun.



    @Storm Raider arkadaşım sakin ol. telefondan yazarken yazım yanlışı yapmışım. yukarıda da dediğim gibi senetteki imzalar benim ama bi yerden kopyalanmış çünkü hayatımda senet görmedim desem yeridir.

  • Dostlar selamlar hanım 2 sene önce çalışırken üniversite öğrencileri geliyor abla İngilizce eğitim seti satıyoruz imzala biz prim alcaz sonra iptal et telefonla arayıp diyorlar kıyamıyor gençlere dediklerini yapıyor. 1 hafta sonra aradığında sisteme giriş yapmışsınız iptal edilemez icra başlatacağız diyorlar ne sisteme giriş var ne bir eğitim. Bugün İzmir den ilamsız icra takibi geldi bizim ikamet ilimiz ankara, Eski evimize gittiği için belge elimizde değil içinde ne var ne yok bilemiyoruz bu durumda ne yapmamız gerek sadece Ankara'daki herhangi bir icra dairesine gidip itiraz etmemiz yeterli mi yoksa içinde zamanında hanımın imzaladığı senet sözleşme vs varsa icra mahkemesine mi gitmek durumundayız? İyilikten maraz doğar dedikleri tam bu oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrQuN -- 19 Ocak 2023; 12:41:31 >
  • OrQuN kullanıcısına yanıt

    İlamsız takip çek, bono gibi kambiyo senedi değilse icra dairesi itiraz edilebilir. Size gelen ödeme emrini okuyun itiraz süresi ve itiraz merci belirtilmiştir. Size en yakın icra dairesinden muhabere yoluyla İzmir İcra dairesinin o dosyasına itirazda bulunabilirsiniz.

  • K.chaLi kullanıcısına yanıt

    Selamlar bilgi için teşekkür ederim, belgeyi İnternetten görüntüleyince herhangi bir çek senet sözleşme yok sadece borcun var öde içerikli birşey. Elimize ulaşmadığı için İzmire geri döndü yeni mernis adresimize ulaşıp tebliğ edilince icra dairesinden itiraz edeceğiz.

  • OrQuN kullanıcısına yanıt

    Görüntülediğiniz belge nedir bilmiyorum ama UYAP Vatandaş Portalı'na girip oradan ödeme emrini doğrudan görebilirsiniz. Tebliğ beklemek ile uğraşmayın. Mernis adresinize tebliğ çıkmış ise muhtara da bırakılmış olabilir tebligat. Dikkat edin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.