Şimdi Ara

Sakaryaspor [Ana Konu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
5.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sakaryaspor hakkında bütün haberler maçlar transferler yönetimle ilgili haberler bu sayfada paylaşılacaktır.



  • iyi olmuş
  • biraz bilgi verelim :
    1973-74 sezonunda 1. Lig'e çok yaklaşan ama Trabzonspor'a geçilen Sakaryaspor, 1980-81 sezonunda 2. Lig A Grubu şampiyonu olarak 1. Lig'e çıkmıştır. 1. Lig'de en iyi derecesini 1981-82 sezonunda 5. olarak yapan Sakaryaspor aynı sezon, Fenerbahçe'yi deplasmanda 1-0, Galatasaray'ı deplasmanda 2-0 geçmiş, Beşiktaş'la ise İstanbul'da 1-1 berabere kalmıştır. 1985-86 sezonunda sondan 3. olarak 2. Lig'e düşmiştür. Ancak ertesi sezon 2. Lig C Grubu'nda Konyaspor'u averajla geçerek yeniden 1. Lig'e dönmüştür. Ertesi sene Türkiye Kupası'nı Fenerbahçe'yi 5-1, Beşiktaş'ı 4-0'lık skorlarla eleyerek kazanan Sakaryaspor, Türkiye'yi Kupa Galipleri Kupası'nda temsil etmiştir. Kupanın ilk turunda Macar temsilcisi Spartakus takımını Duşan Pesiç ve Yücel Çolak'ın golleriyle 2-0, sonraki maçı ise 0-1 kazanarak geçmiştir. Ancak 2. turda Alman Eintracht Frankfurt takımına 3-1 ve 3-0'lık skorlarla boyun eğere elenmiştir.
    1989-90 sezonunda sonuncu olarak 2. Lig'e düşmüştür. Yeniden 1. Lig'e 1997-98 sezonunda 2. Lig yükselme maçlarında önce şimdiki ismi Marmaris Belediyespor olan Marmarisspor'u 3-0, sonra Erzincanspor'u 4-1, finalde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 1-0 yenerek dönmüştür. Ama ertesi sezon sondan 3. olarak 2. Lig'e tekrar düşmüştür. Ertesi sezon Marmara Depremi yüzünden 2. Lig maçlarına çıkamayan kulüp, 2001 yılında 2. Lig A Kategorisi'ne kabul edilmiştir. 2002-03 sezonunda Sivasspor deplasmanına giderken geçirilen kaza yüzünden yardımcı antrenör Aykut Yiğit ve iki futbolcusunu kaybeden kulüp, Süper Lig'e 2003-04 sezonunda 2. Lig A Kategorisi şampiyonu olarak dönmüştür. Ancak ertesi sezon sondan 3. olarak 2. Lig A Kategorisi'ne tekrar dönmüştür.
    2005-06 sezonunda 2. Lig A Kategorisi'ni normal sezonda 4. bitirerek yükselme maçlarına katılmaya hak kazanmıştır. İlk maçta lig 5.si İstanbulspor'la karşılaşan Sakaryaspor, normal süresi golsüz, uzatması 2-2 biten maçta rakibini penaltılarla 5-3, toplamda 7-5 yenerek final oynamaya hak kazanmıştır. Finaldeki rakibi lig 6.sı Orduspor'u 1-0 yenen lig 3.sü Altay olmuştur. Rakibini 4-1 yenen Sakaryaspor, düşmenin ertesinde yeniden Süper Lig'de oynamaya hak kazanmıştır. Ancak, 2006-07 sezonunda, Süper Lig'e çıkan kadrosunu büyük ölçüde değiştirmesinin faturasının ağır ödeyen kulüp, Beşiktaş'la 2 maçla berabere kalmasına ve evinde Fenerbahçe ve Trabzonspor'u yenmesine rağmen 22 puanla sonuncu olarak yeniden Bank Asya 1. Lig'e düşmüştür. 2007-08 sezonunda Hüsnü Özkara yönetimindeki kulüp, Bank Asya 1.Lig'i 58 puanla 3.sırada tamamlayarak play-off oynamaya hak kazanmıştır. Play-off'a lig 3.sü olarak katılan Sakaryaspor, lig 6.sı Boluspor ile eşleşmiş, Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan play-off müsabakasında normal süre ve uzatmalar 2-2 bitmiş, penaltılarla gülen taraf Boluspor olmuştur. Ertesi sezon takım ikili averajla tarihinde ilk kez 2. Lig'e düşmüştür. 2010-11 sezonu sonunda ise play-off maçları sonucunda tekrar 1. Lig'e dönmüştür.

    Taraftar grubu 1990 yılında Sakaryaspor altyapısında futbol oynayan gençler tarafından kurulan Tatangalar grubudur.


    kaynak viki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9BF64E75 -- 16 Haziran 2011; 1:43:02 >




  • Tüh be ben açacaktım bu konuyu neyse hayırlı olsun
  • Hayırlı olsun hemşerilerim
  • sakaryaspor bu sene de bank asyadan çıkar ve süper toto ligine gelir
  • Mesajım bulunsun
  • Neyse 6 puanimiz garanti ;))
  • Bankasya Fenerbahçe-Sakaryaspor maçı ne zaman acaba ? bank asya 1.lig fikstürü belli olunca görürüz
  • Furkan Aydın diye bir futbolcu vardı fenere gitmişti ne oldu şimdi ona geri gelse ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steve Harris -- 11 Temmuz 2011; 12:42:42 >
  • feneri küme düsürmezler TFF nin basında mehmet ali aydınlar oldukça AMA düsürseler çok güzel olacak fenerbahçe-sakaryaspor derbiye hoş geldiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efsaneçocuk

    feneri küme düsürmezler TFF nin basında mehmet ali aydınlar oldukça AMA düsürseler çok güzel olacak fenerbahçe-sakaryaspor derbiye hoş geldiniz


    düşsede düşmesede fenerle oynayacağız bu sene




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayati54


    quote:

    Orijinalden alıntı: efsaneçocuk

    feneri küme düsürmezler TFF nin basında mehmet ali aydınlar oldukça AMA düsürseler çok güzel olacak fenerbahçe-sakaryaspor derbiye hoş geldiniz


    düşsede düşmesede fenerle oynayacağız bu sene


    24 temmuzda sakarya da değliim yoksa giderdik




  • http://www.sakaryaspor.com.tr/genclerden-cok-memnunum/

    Sakaryaspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım alt yapı ve A2 kadrosundan gelen oyuncuların yer aldığı Giresunspor maçından 1 – 0 galibiyetle ayrılmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirterek,’’Sonucu kastetmiyorum. Hazırlık maçlarında sonuçtan daha çok oynanan oyun, futbolcularımın sahada verdiğimiz görevleri yerine getirmesi bizim açımızdan çok önemli. Bugün karşılaştığımız Giresunspor da forma giyen oyuncular uzun süredir bir arada oynayan isimlerden kurulu.Bu da onlara olumlu anlamda yansıyor.Bizim oyuncularımız da sahada çok iyi mücadele ettiler.Onları hazır buldum.Tabi gelişime açık yanlarımız var.Zaten bu tip maçlarda gördüğümüz hataları yapılması gerekenleri oyuncularımızla birebir paylaşıyoruz.Bugün sahada olan tüm futbolcularımın sergiledikleri mücadele ve performanslarından çok memnunum.’’dedi.
    .




  • FB ile olan açılış maçı NTVspor dan yayınlanacakmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onea54

    FB ile olan açılış maçı NTVspor dan yayınlanacakmış

    Biletler cok pahali ya 30 tl.kale arkasi! Bu taraftar 2 sezondur sacma sapan takimlarin maclarini izliyor takima destek olmak icin , yonetim jest yapacagina ... Ayip ulan.
  • Bu arada alinti yaptigimi unutmusum hocam.sana degil cemkirmem yanlis anlama :)
  • Al iste bu olur ancak stat bombos...
  • 30 tl ama kale arkası ve maroton yanlıs okumussun marotonda 30 tl
  • Eee nerdesiniz hemserim.su konuya sahip cikalim ;)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.