Şimdi Ara

SAKIN BURDAN BİRŞEY ALMAYIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SAKIN BURDAN BİRŞEY ALMAYIN arkadaşlar belki yeri deil ama canım yandı onun için burda açtım kusura bakmayın 20 aralık da teknosa dan e 900 telefon siparişi verdim daha doğrusu benim axses imde 2000 puan birikmiş buna tekno puan diyorlar teknosadan 250 ytl indirimle bişiler alınıyo bende e 900 telefon siparişi verdim 420 ytl ye 4 taksıt yani 250 si puan indirimi vermez olsaydım ayın 18 de verdim ayın 20 sinde 105 ytl hemen çekmişler ilk taksıdi buraya kadar herşey normal ama bu gün tam 20 gün oldu ne telefon var ne arayan nede soran 10 defa tefon ettim her telefon etmemde başka birisi çıkp beyfendi sizi biarz bekletecez diyo 10 dakka beklıyoz tamam sorununuzu çozecez size donecez dıyo kaç defa aradıysam hepsi boyle dıyo hala bana donecekler cuma gene aradım ben vazgeçtim paramı istıyorum dedim olmazmış niye ee biz burdan yaptınız alış verişi göremiyoruz peki dedim ne olacak bizim bu iş kem kum şimdi ben ne yapmalıyım ki bunlardan paramı alabilim veya kime şikayet edebilirim akbank müşteri hiz metlerinide aradım oda hala bana donec ek kendimi aptal yerine konmuş hissedıyorum sonuç TEKNOSA BENİ DOLANDIRDIMI? herkese saygılar selamlar







  • Geçmiş olsun öncelikle. Valla arkadaşım Tüketici hakları denen bir şey var ama, işlemiyor. Yani yapabilecen pekte birşey yok, mal eline gecince gıcıklığına iade et, böyle bir hakkın var onu kullan paranı al bari...

    Ayrıca zaten ordan birşey almam ben, çünkü olabilecek en pahalı yer orası!!
  • geçmiş olsun kardeş..ben de teknosadan hayatta toplu iğne bile almam...ben ps2'yi alırken(4 sene önce)

    bir kazık yemiştim..acısı hala içimdedir..tam şemsiye olayı yani..

    teknosa'ya..




  • Yapacak birşeyin yok elin mahkum bekleyeceksin. Yapabileceğin tek şey bulunduğun her türlü ortamda teknosayı kötülemek olacaktır.
    Ayrıca ambalajı ve etiketi açılmamak şartıyla 15 gün içinde telefonu iade etme hakkın var. Telefon eline ulaştığında ambalajına ve etiketine dokunmadan iade etmek istediğini söyle.
  • Mesafeli sözleşmeler yönetmeliğine göre 30+10 gun seni bekletme hakları var.

    Fakat senden urunu istemediğini ve siparişini iptal ettiğini yazılı olarak geçersen tüm işlemleri ve tutarı iade etmek zorundalar.


    "Ayrıca ambalajı ve etiketi açılmamak şartıyla 15 gün içinde telefonu iade etme hakkın var."Yanlış bilgi. Cayma hakkı kanunen 7 gündür.

  • Kanundan farklı olarak Teknosa'nın kendine özgü bir uygulaması var. Sattıkları telefonun kutusuna kendi etiketlerini yapıştırıyorlar ve üzerinde bu etiketi açmamak kaydıyla 15 gün içinde iade edebilirsiniz yazıyor. Ayrıca bu durumu teyit etmek için biraz önce 444 00 78 Teknosa Müşteri Hizmetleri ile bir telefon görüşmesi yaptım ve 15 gün içinde değişim veya iade hakkımın bulunduğunu söylediler. Yanlış bir bilgi söz konusu değil yani.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Chenk
    "Ayrıca ambalajı ve etiketi açılmamak şartıyla 15 gün içinde telefonu iade etme hakkın var."Yanlış bilgi. Cayma hakkı kanunen 7 gündür.





  • firma uygulaması/taahhütü olabilir , haklısın.

    Kanunen demiştim zaten.
  • Ok dostum
  • Bence sen telefonu aldığın Teknosa ya git telefonun gelene kadar orada bekle
  • [Deleted by Admins]
  • Parayla rezil ederler adamı bunlar. Hepsiburada dışında bi yerden alış veriş yapmam.
  • Teknosa rezaleti işte
  • O bandı açmadan telefonu kutusundan çıkarmanında bir yolu var kutunun arkası.Bazı kutular buna müsait arkasından da açabiliryorsun ama bazılarını açmak için bandrolü yırtmak şart
    TEKNOSA




  • Arkadaşlar konu açılmışken benim bir arkadaşım da teknosadan telefon aldı telefon arızalı çıktı geri gönderdi arızalalı diye garantiye girer başarıya git dediler tamir etsinler geri alalım dediler fakat almadılar. ve bütün bunlar 30 gün içinde oldu. ben de asla ve asla teknosadan alış veriş yapmam hayır duasını bile almam o da sorun çıkarırı.
  • Böyle bir durumda teknosa arızalı ürünü alıp yetkili servise gönderiyor. Servise gidip dönmüş bir telefonu geri almayı taahhüt edeceklerini de sanmıyorum açıkçası Bir yanlışlık olmasın?

    quote:

    Orjinalden alıntı: Lammez11

    Arkadaşlar konu açılmışken benim bir arkadaşım da teknosadan telefon aldı telefon arızalı çıktı geri gönderdi arızalalı diye garantiye girer başarıya git dediler tamir etsinler geri alalım dediler fakat almadılar. ve bütün bunlar 30 gün içinde oldu. ben de asla ve asla teknosadan alış veriş yapmam hayır duasını bile almam o da sorun çıkarırı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erAn_ -- 9 Ocak 2007; 14:49:09 >




  • urunun gelmesini beklemek durumunda degilsin su anda arayip urunu satin almaktan vazgectigini soyleyebilirsin.
    Ve cok dogru soylemisler teknosa en ufak bir sorunda musteri memnuniyetinin sifir oldugu bir firma
  • Yapılan alışveriş tamamen Akbank ile alakalı olan bir durum. Sadece Akbank'ın Teknosa ile birlikte yürüttüğü bir kampanyadır teknopuan uygulaması. Alım işlemleri sırasında zaten teknosa ile uzakdan yakından bir irtibat kurulmuyor. Tüm işlemler akbank üzerinden yapılıyor. Detaylı bilgi almak isteyenler için TeknoPuan Kampanya Detaylarını içeren linki vereyim.

    Kolay gelsin.
  • teknosa ile ilgili birşey söylerdimde.... neyse siz anlayin
  • KARDES SEN HICBI MUSTERI HIZMETLERINI ARAMADAN SADECE TEKNOSANIN YADA AKBANKIN YETKILI BI PERSONELIYLE GORUS.AMA MUDUR FLN OLSUN.OZAMAN GERCEKTENDE DIKKATE ALIYOLAR.BEN BU DURUMU 2-3 DEFA YASADIM.EGER MUDUR YARDIMCI OLMAZSADA DIREK AVUKATININ YANINDA OLDUUNU TUKETICI HAKLARI DERNEGINE SIKAYETTE BULUNACAGINI SOYLE/KESIN BISEYLER CIKAR !!

    INSANLARI SOMURMEYE CALISAN FIRMALARA
    VE ARKADASLAR HERKES MAGDUR OLDUU FIRMALARI YAZSINKI BU EGOMONYALARINI KIRALIM ARTIK SUNLARIN!!
  • allah belanı versin senin gibi teknosanın zehir zıkkım olsun benden kazandın para




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.