Şimdi Ara

SAKIN LENOVO ALMAYIN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aramızda yeni bilgisayar almayı düşünen varsa Lenovo'nun uzağına bile yaklaşmasın, bucak bucak kaçsın. Konu uzun, okumak istemeyen arkadaşlar için 3 maddede özeti geçtim, buyrun:

  • Ucuz fiyata çok iyi özellikler vadediyor, ama rakiplerinden daha ucuza satabilmesinin sebebinin ürünlerinin vasat+vasat kalitesi. Lenovo siz bilgisayar alırken işlemci, ekran kartı, fiyat gibi özellikleri karşılaştıracağınızı biliyor, hiçbirimiz ürünü satın almadan yapım kalitesi ve sağlamlık hakkında fikir sahibi olamayız bunu da biliyorlar. Bu yüzden ucuza, iyi özelliklere sahip ama vasat kalitede bilgisayarlar üretip satıyorlar.
  • Diğerlerinin başına gelmiş olabilir, onların şanssızlığıdır benim başıma gelmez diye düşünürseniz ve ısrarla alırsanız sizi günler sürecek maceralar bekliyor.
  • Ayrıca bozulan bilgisayarınızı tamir ettirmek istediğinizde, hiçbir şeyden anlamayan, adına çalıştığı firmanın ismini bile doğru yazmaktan aciz (lenova yazmışlar), sizi uğraştırmak için tasarlanmış personeller sizi bekliyor.

    Neden böyle bir başlık açma gereği duydum:
    Yeni aldığım z710 modeli laptoptan olmaması gereken bir ses geliyordu, sorunu detaylı belirterek ürünü iade isteğiyle teknik servise kargoladım, fakat teknik servis hiçbir şekilde sorunu kabullenmedi ve birkaç gün beklettikten sonra ürünü sorunsuz diyerek bana geri gönderdi. Bilgisayarı iade edebilmek için günler süren bir mücadele verdim, cebimden yol parası ve telefon parası derken 150 lira çıktı. 20 günün sonunda bu işi uzaktan halledemeyeceğim kanaatine vardım ve 100 km yol giderek teknik servisteki çalışanlarla bizzat görüştüm. Onları bilgisayarı detaylı incelemeleri için ikna ettim. İncelemeleri sonucunda bilgisayarın anakartı arızalı çıktı. Sonunda aldığım yere iade ettim ve vatan bilgisayarın paramı hesabıma geri yatırmasını bekliyorum. Bu olaylar esnasında internette araştırırken benim gibi birçok kişinin lenovo hakkında benzer sorunlardan şikayetçi olduğunu, ürünlerin kalitesizliğinden ve teknik servisin ilgisizliğinden yakındığına şahit oldum.

    Lenovo'nun izlediği strateji, sizin kağıt üzerinde ölçemeyeceğiniz şeylerden kısıp (mesela sağlamlık, ekran kalitesi, satış sonrası hizmetler gibi), ölçebileceğiniz şeyleri (cpu, gpu, ram,vb.) ve fiyatı iyi tutmalarıdır. Dolayısıyla satın alma aşamasında kağıt üzerinde her şey mükemmel görünüyor, ama ürünü satın aldıktan sonra gerçekle yüzleşiyorsunuz.

    Biliyorum, bazı arkadaşlar yorum yazacak "bende de lenovo var hiçbir sorunu yok, markaya çamur atma" falan diye. Bırakın da bi zahmet arada hatasız bilgisayar üretsinler. Lenovo başlığına bakarsanız benim gibi birçok kişinin aynı sorundan muzdarip olduğunu görürsünüz. Biz tüketici olarak olasılıkları hesaba katmayız, bizim için bir marka ya iyidir ya kötüdür. Ama gerçek şu ki olasılıklar dünyasında yaşıyoruz ve Lenovo alırsanız sorun yaşama olasılığınız diğer markalardan çok daha yüksek.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazardouspunch -- 16 Aralık 2013; 1:46:52 >







  • nasıl bir ses geldi pcden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amönyak

    nasıl bir ses geldi pcden

    Tiz bir ses geliyor, fan sesi değil fan gayet sessiz çalışıyor. Bilgisayarın mouse'padinin sol tarafından geliyor.
  • hazardouspunch H kullanıcısına yanıt
    sanırım hddden geliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amönyak

    sanırım hddden geliyor


    Ben de öyle bir ihtimal gördüm fakat şöyle ilginç birşey oldu, aygıt yöneticisinden bilgisayarın işlemcisiyle tümleşik gelen ekran kartını devre dışı bırakınca ses kesildi (bilgisayarın 2 ekran kartı var, biri gt740m biri de HD Graphics 4600) intel olanı devre dışı bırakınca ses kesiliyor. Dolayısıyla sorunun bu ekran kartı ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
  • hazardouspunch H kullanıcısına yanıt
    o cpuya entegre işlemciden o yani o değişçekse işlemci değişçek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amönyak

    o cpuya entegre işlemciden o yani o değişçekse işlemci değişçek

    Değişecek değişmesine de adamlar sorunu görmemezlikten geliyorlar, değiştirmiyorlar. Artık değişse de istemem zaten sıfır ürün aldık dedik outlet'ten beter çıktı. Paramı iade etseler başka bir şey istemeyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazardouspunch -- 6 Aralık 2013; 18:40:34 >
  • hazardouspunch H kullanıcısına yanıt
    hd graphicsten bi şey olmaz
  • Ben z510 modelini yani 15 inch olanını geçen pazar ve bu pazar günü Konya Vatan da inceledim ama aklıma takılan çok önemli bir konu var: Ekran

    Z510 yada z710 almak istiyorum, konfigürasyonu beğeniyorum ama ekranın rengi çok tuhaf. Acaba Vatan daki teşhir ürününde mi sorun var yoksa tüm z510/z710 ların ekranımı öyle diye siz bir kullanıcı olarak sormak istedim.
    Ekranda dikkatimi çeken şey renkler. Beyaz renk diye bir renk yok, sanki çok açık bir buz mavisi beyazı var. Genel olarak mavi tonlar ağırlıkta gibi ve tüm ayarları değiştirmeme rağmen teşhirdeki hiç bir pc nin ekranını yakalayamadı. Görevli kişi de renklered gariplik olduğunu farkında ama yok işte mat ekran, yok işte full hd diyerek önce geçiştirmeye çalıştı. Sonra da evet gariplik var dedi. O da renkleri değştiremedi.

    z710 sahiplerinden ricam z710 uın yanına paşka bir laptop koyarak foto çekmeniz ve burada paylaşmanız. Eğer başka laptop yoksa tek başına fotolar da olur.

    Şimdiden teşekkürler




  • Renk olarak yukarıda yazdığım durum varmıydı?
  • Geçmiş olsun casper lenovo toshiba acer exper aynı malın soyu. Bende casperla alakalı sorun yaşadım. Aldıktan 1 yıl içinde 4 kez arızalandı hemen hakkımı aradım ve paramı çatır çatır geri aldım. Hemde 14 gün içinde. Hakkınızı arayın ve sistem özelliklerine aldanıp salak saçma kusurlu malları almayın. Özellikleri varsın az olsun ama kasasında bir estetik, işçiliği kaliteli olsun. Benim görüşüm tabi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyada ve Türkiyede en çok satılan notebook markasına sakın almayın demek oldukça dramatik olmuş..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StarForce

    Dünyada ve Türkiyede en çok satılan notebook markasına sakın almayın demek oldukça dramatik olmuş..

    katılıyorum ve deyip geçiyorum.
  • Başlık çok iddaalı olmuş. Ama konunun içeriği bu denli bir başlık için yetersiz. Her markada problem yaşamanız ve probleminize tek celsede çözüm bulamamanız olasıdır. 3 tane notebook almışsınızdır. Hepsi aynı hatayı vermiştir. Buna tamam ama, aldığınız notebook bir sorun çıkarması tamamen markayı kötülemeye yetmez. Sorununuzdan konuda çok kısa bahsetişsiniz. "saçma ve rahatsız edici ses" tam olarak bilgisayar hangi durumda çalışıyorken çıkıyor? Örneğin, oyun oynarken bilgisayarın fanı yüksek devirde çalışır ve haliyle ses çıkarabilir. Bu durum gayet normaldir ama sizi rahatsız ediyor olabilir. Probleminizi açıklayıcı şekilde kargo notuna eklediniz mi?
  • 1 yıldır z585 kullanıyorum gayet memnunum bi kere win7 kurayım dedim sistemi çökerttim yolladım ücretsiz format atıp yolladılar laptopum çalındı sonra bulundu tabi içine etmişler kurulum dvd si yolladılar irlandadan 1.5 günde geldi tamamen ücretsiz adaptörde yoktu tabi siparişini verdim 130 tl yolladım hesaplarına 2 günde de onu yolladılar gayette ilgililer ve kurulumu menüsü flnda çok hoş ben memnunum tek sorunum menteşeleri pek güven vermiyor elimde kalcak diye tırsıyorum kapatıp açarken onun dışında tavsiye ederim alacaklara konu sahibi arkadaşın biraz şansızlığına gelmiş umarım sorununu çözerler.
  • yazın sonunda y500 tek kartlı hd ekranlı modelini aldım. küçük şeyleri kafama taktım ve değişimini istedim 22. gün.
    yolladım servise değişim raporuyla geri geldi ve laptopu değiştirdim.
    ama şu sıkıntı vardı serviste. birimleri arasında koordineli çalışma yok. birbirlerinden habersiz çalışıyorlar. fatura fotokopisini kaybetmiş salaklar.(ekranla klavye arasında zarfın içindeki şeyi nasıl kaybettilerse...)
    ben 2 güne bi arayıp bilgi aldım ve sıkıştırdım, sürekli kontrol ettim durumu. kaybettiklerini de kabul etmiyorlar; yenisini yollarmısınız dediler. yolladım e postadan taratıp.
    beni 3 gün sonra arayıp e postaya fatura fotokopisini yollar mısınız diyor çalışan... ben 3 gün önce yollamışım haberleri yok...


    sonuç olarak servisi bana bu konu hariç sıkıntı çıkarmadı hatta çalışanlardan biri bana 10 dk açıklama yaparak kargoda ürünümün başına birşey gelirse kendi sorumluluklarında olduğunu söyledi.



    sorun olarak sol hoparlörde yüksek seste çıkan cızırtı + klavyenin ortası civarlarından anakarttan gelen elektrik kaçağı sesi gibi çıtırtılar vıyırtılar ( 1 karıştan zor duyuluyordu) + hdd nin sesli çalışmasınıgöstermiştim. değişim yapıldı yeni gelen laptopda hoparlör cızırtısı çok daha fazlaydı diğer sesler de vardı aynen

    şu an mecidiyeköy 1 metro durağı ötede yurdumdan. üşeniyorum gidip hoparlörü yaptırmaya




  • 1 senedir Lenovo z580 kullanıyorum hiç bir şikayetim yok.
    Yanıltıcı bir başlık olmuş kronik bir sorun varsa almadan araştırma yapsaydiniz ona göre hareket ederdiniz.
    Ha diyelim 1 model sorunlu diye bütün markaya çamur atmaya hiç gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durumum sonuçlandı: Bilgisayarda anakart arızalıymış. İade kararı çıktı, ama sorunu kargoyla uzaktan halledemedim çünkü teknik serviste telefonu cevaplayıp şikayetinizi not alan kişiler sizin dediklerinizi yanlış not ediyorlar. Sonunda tek tek okutturup teyit etseniz bile teknik servisteki çalışanlar tutarsız, kimi işi hiç bilmiyor veya baştan savıyor, kimisi de gerçekten ilgili. Benim gibi baştan savanlara denk gelirseniz şansınız yok hayatınızı cehennem ediyorlar. En sonunda 100 km yol gittim ve teknik serviste çalışanlara durumu kendim anlattım, ilgili bir beye denk geldim ve arızayı farketti. 20 günlük uğraş sonunda iade/değişim kararı çıktı ve hemen götürüp iade ettim, hakkımı aramasaydım sıfır fiyatına arızalı ürün almış olacaktım.

    Dolayısıyla başlığın sebebi sadece tek bir üründeki probleme dayanmıyor:
  • Servisin çıkarttığı zorluklar ve işlerini baştan savması
  • Yeni aldığım bilgisayarın arızalı çıkması (uzun süredir kullanılan bilgisayarlarda arıza çıkabilir, bu normaldir sonuçta elektronik alet kullanıma bağlı olarak zarar görebilir. Fakat yeni aldığınız ürün arızalı çıkıyorsa bu o şirketin üretim kalitesi hakkında size fikir verir, demek ki lenovo'da kalite kontrolü çok zayıf)

    Dolayısıyla lenovo sahibi olup memnun olan ve hemen savunmacı cevap yazan arkadaşlar başlığımın son satırını okusunlar. Hepsi arızalı, hepsi kötü ürün olacak diye bir şey yok tabi ki ama lenovo'da, diğer kaliteli markalara göre sorun yaşama olasılığınız daha yüksek. Bu da Lenovo almayın demem için yeterli bir sebep diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hazardouspunch

    Arkadaşlar aramızda yeni bilgisayar almayı düşünen varsa Lenovo'nun uzağına bile yaklaşmasın, bucak bucak kaçsın. Konu uzun, okumak istemeyen arkadaşlar için 3 maddede özeti geçtim, buyrun:

  • Ucuz fiyata çok iyi özellikler vadediyor, ama rakiplerinden daha ucuza satabilmesinin sebebinin ürünlerinin vasat+vasat kalitesi. Lenovo siz bilgisayar alırken işlemci, ekran kartı, fiyat gibi özellikleri karşılaştıracağınızı biliyor, hiçbirimiz ürünü satın almadan yapım kalitesi ve sağlamlık hakkında fikir sahibi olamayız bunu da biliyorlar. Bu yüzden ucuza, iyi özelliklere sahip ama vasat kalitede bilgisayarlar üretip satıyorlar.
  • Diğerlerinin başına gelmiş olabilir, onların şanssızlığıdır benim başıma gelmez diye düşünürseniz ve ısrarla alırsanız sizi günler sürecek maceralar bekliyor.
  • Ayrıca bozulan bilgisayarınızı tamir ettirmek istediğinizde, hiçbir şeyden anlamayan, adına çalıştığı firmanın ismini bile doğru yazmaktan aciz (lenova yazmışlar), sizi uğraştırmak için tasarlanmış personeller sizi bekliyor.

    Neden böyle bir başlık açma gereği duydum:
    15 gün önce Vatan'dan sıfır Lenovo Z710 aldım. 2000TL fiyatına göre diğer markaların 3000TL'ye sunduğu özelliklere sahipti. Ben de elalemin akıllısı modunda çok iyi bir bilgisayar aldım diye sevinirken sürpriz kendini gösterdi.
    Laptoptan çalışırken saçma ve rahatsız edici bir ses geliyordu. Şikayetvar.com'a girerseniz sadece benim aldığım modelde değil, aynı markanın diğer modellerinde de insanların aynı şikayette bulunduğunu okuyabilirsiniz.
    Bilgisayarı iade etmek istedim, teknik servisin onayı gerektiğini söylediler ve ben de onaylasınlar da kurtulayım lanet olası şeyden diyerek teknik servise kargoladım.
    3 gün sonra teknik servisi aradığımda, iadeniz onaylanmıştır, laptopu aldığınız yere götürüp paranızı geri alabilirsiniz dediler. Bir saat sonra beni aradılar ve "pardon yanlışlık olmuş, cihazda sorun bulunamamış, iade edemezsiniz. cihazı size kargoladık" dediler.
    Arkadaş, sorunu bulamıyorsan arayıp beni sorsana, "biz bulamadık ama nasıl karşılaştınız böyle bir problemle" diye, neden direk kargoluyorsun, ben hergün kargoya gidip gelmek zorunda mıyım? Ayrıca sorunu nasıl bulamazsın, çok zor değil, bilgisayarı 3 dakika kullan sesi duyacaksın zaten. Teknik servise bunu söylediğimde "birsürü testten geçiriyor arkadaşlar, testlerde birşey çıkmamış" diyor. Test değil tanrı sanki, dünyada böyle bir teknoloji yok ama bunlar nasıl yapıyorsa birkaç testten geçirip bilgisayarın sahip olabileceği her problemi bulabileceklerini düşünüyorlar. Tepki verince de tekrar gönderin tekrar bakalım diyorlar, sanki bilgisayarı kargoya vermek ve kargodan almak dışında hayatta hiçbir amacınız yokmuş gibi. İade hakkınız için verilen zaman dolana kadar sizi oyalıyorlar.

    Biliyorum, bazı arkadaşlar yorum yazacak "bende de lenovo var sorunu yok, markaya çamur atma" falan diye. Bırakın da bi zahmet arada hatasız bilgisayar üretsinler. Lenovo başlığına bakarsanız benim gibi birçok kişinin aynı sorundan muzdarip olduğunu görürsünüz.

  • Başlık çok iddialı ama ilk maddeniz çok gerçekçi... Yüksek özellikleri muadillerine göre ucuza vermenin mutlaka bir sebebi var..
    Dünyanın en çok satan markası olması en kaliteli markası olduğu anlamına gelmez.. Ben ilk maddeyle ilişkilendiriyorum bu durumu..




  • Bence sıkıntı ürünlerle alakalı değil. Sonuçta bilgisayarlar inanılmaz hassas sistemler ve arada arızalı ürünler çıkabiliyor. Bu normal. Asıl sıkıntı, bir markanın yeterince profesyonel olmaması. Teknik servis, mahalledeki Bilgisayarcı Ali Abi gibi çalışırsa tüketicisini mağdur eder. Bu açıdan Lenovo'da biraz sorunlu maalesef.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.