Şimdi Ara

Salon Isıtma çözüm önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler arkadaşlar,
    Kombili evimde OT kullanıyorum. Salon biraz büyük olduğu ve pek kullanmadığımız için salonun petekleri (2 adet) kapalı.Tv izlemek için günlük 2-3 saat kadar salonda oturmak istiyorum fakat sorun şu.
    Bizim apartmanda salonlar aynı hizada ve binada salonun peteklerini açan hiç bir daire yok,o yüzden çok çabuk soğuyor,ısıtmak için kombinin baya bir ısınması gerekiyor.Şöyleki kombi 3-4 saat çalıştığı zaman salon oda sıcaklığı 20 derece ye yükseliyor,diğer oda da bulunan ot devreden çıkıp tekrar çalışması için geçen sürede ki buna gecede dahili,salonun sıcaklığı 14 dereceye kadar düşüyor,tekrar 20 dereceye ulaştırmak için kombinin yine uzun süre çalışması gerekiyor buda büyük bir doğalgaz sarfiyatına sebep oluyor.

    Bu salonu ısıtabileceğim ekonomik bir yöntem var mıdır ? elektrikli soba alsam,sobanın fiyatı ve yakacağı elektrik tüketimini hesaba katarsak ( sadece yaza kadar kullanılacak )bu masrafı yapmaya değer mi yoksa kombi ile gittiği yere kadar idare mi edeyim ya da aklınızda başka bir ısıtma yöntemi var mıdır ?

    cevap için teşekkürler







  • Alt ve üst katın yakmaması tabi ki etkili olur ancak oda ısısı 14 dereceye kadar düşüyorsa bunların haricinde ısı kaybını gösteriyor. Pencere contalarını ve çerçeve kenarlarını kontrol edin soğuk hava sızıntısı var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cglynfrk

    Alt ve üst katın yakmaması tabi ki etkili olur ancak oda ısısı 14 dereceye kadar düşüyorsa bunların haricinde ısı kaybını gösteriyor. Pencere contalarını ve çerçeve kenarlarını kontrol edin soğuk hava sızıntısı var mı?
    Tüm kapılara fitil çektim,cam aralarını silikon-çekomastik ile kapattım,peteklerin arkalarında izopan da var,ısının bu denli düşmesi,evin yalıtımsız olması ve geceleri genelde dışarının eksi derecelerde olması.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.