Şimdi Ara

Samanyolu Galaksisi'nde toz ve gaz bulutları yayan yıldızlar keşfedildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samanyolu Galaksisi'nde toz ve gaz bulutları yayan yıldızlar keşfedildi



    Araştırmacıların "Old Smokers (Yaşlı Sigara Tiryakileri)" olarak adlandırdığı yıldızların, Avrupa Güney Gözlemevi'ndeki (ESO) teleskopla yaklaşık 10 yıl süren gözlemler sonucu keşfedildiği bildirildi.



    Ayrıca Bkz.Geri viteste dünya rekoru kırıldı



    Gözlemler sonucu Samanyolu'nun merkezine çok yakın, Güneş Sistemi kadar büyük toz ve gaz bulutları yayan bir grup dev yaşlı yıldız keşfeden gök bilimciler, bunların uzun yıllar faal kalıp aniden büyük duman bulutları yaymaya başladıklarını kaydetti.



    Gözlemleri yöneten Hertfordshire Üniversitesinden Profesör Philip Lucas, "Bu, yeni bir yıldız türü ve hepsi gökyüzünün aynı bölgesinde, Samanyolu Galaksimizin merkezine çok yakın bir yerde kümelenmiş gibi duruyor." ifadesini kullandı.



    Araştırmanın detayları, "Monthly Notices of the Royal Astronomical Society" dergisinde yayımlandı.




    Kaynak:https://www.theguardian.com/science/2024/jan/26/old-smokers-astronomers-discover-giant-ancient-stars-in-milky-way







  • Bir başka yıldız sistemine insanlığın gitmesine (araç da göndersek olur) 100-200 sene var gibi. Tabi önce bir birimizi yok etmezsek ki bu daha olası bir durum.

  • fendur kullanıcısına yanıt
    once yeni matematik yeni fizik gerekli. mevcut teoriler modeller evreni tam dogru acikliyamiyor. su an evreni aciklayan mevcut fizik 20yy in basinda ortaya cikmisti, aya ulasilmasi 1970leri buldu. burdan yola cikarsak yeni fizik ile yeni teknolojilerin ortaya cikip olgunlasmasi 40la 50sene diyebiliriz. her durumda bir 100 sene gecer gibi. tabi insanlik kendini yok etmezse. su anki durum pek ic acici degil.

  • İyi de Aya gitmek için kullanılan fizik 20. yüzyılın başında bulunan fizik değil ki. Aya Newton fiziği ile de gidersin. Eğer başka yıldızlara gitmek için yeni fizik gerekir diyorsan (ki emin değilim) aynı mantıkla üzerine 250-300 sene koyman lazım.

  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Pratik ve teknik sorunlardan dolayı yeni bir fizik yeni teknolojilerle gelmeyebilir. Esasında yeni bir fizik dahi geliştirilemeyebilir. Kozmolojideki gelişmeler bilgi düzeyimizin hala ne kadar az ve iptidai seviyede olduğunu ve birçok engelle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Üstüne gezegenimizi kendi aleyhimizde dönüştüren konformist anlayış ve yaşam tarzımız, ayrıştırıcı politika, askeriye ve dine insan türü olarak bilime nazarla öncelik tanımamız işleri daha da sıkıntılı hale getiriyor. İnsanlık bence yok olmayacak ama - aslında tarihin gösterdiği üzere her zaman olduğu gibi - sürünecek. Mevcut bilim ve teknolojisinin de kıymetini yeterince bilmeyecek. Hakkını tam teslim edemeyecek.

  • Beyaz delikler gibiler ??

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    yani, evreni sekillendiren dinamikler beklide hic bir zaman insan akli ile cozulemiyecek kadar karmasik olabilir. acik sekilde belliki evrenin buyuk bir parcasini goremiyoruz olcemiyoruz. olcum ve gozlem kapasitemizin otesinde seyler var. elde olcum ve data olmadikdan sonra yeni fizik gelistirmek hayal. kutle cekim dalgalarindan biraz umutluyum. kutle cekim gozlemi daha yolun en basinda. gelisip ilerledikce daha once gozlemleyemedigimiz seyleri gosterebilir sonrasinda bazi seyler corap cokugu gibi acilabilir. tipki 19yy in sonunc 20yy in basinda oldugu gibi. su an icin neyi yapilabilecegini neyin yapilamiyacagini soylemedi mumkun degil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.