Şimdi Ara

Samet Aybaba'dan teknik direktör ve transfer açıklaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
57
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, teknik direktör ve transfer çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Aybaba, "Hocayla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Değerlendirme yapıyoruz. Kulübün bir planı var. Tercihlerimiz konusunda bir teknik direktör istiyoruz." dedi. Yusuf Sarı'yla ilgili transfer iddialarına içinse Samet Aybaba, "Yusuf Sarı kaliteli bir oyuncu. Hiçbir görüşmem olmadı." yanıtını verdi.


    Samet Aybaba, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.




    Yeni teknik direktörle ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirten Samet Aybaba, "Hocayla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Kolay değil. Yerli olarak iki değerimiz vardı. Rıza hoca ve Sergen Hoca. Şimdi Sergen hoca var. İçimizden biri. Hepsine saygı duyuyoruz. Hepimiz aynı görüşteyiz. Değerlendirme yapıyoruz. Kulübün bir planı var. Tercihlerimiz konusunda bir Teknik Direktör istiyoruz. Başkanımızın görüştüğü 2-3 isim var. Onun dışında yazılanların çoğu doğru değil. Antrenör planımızı 1.5 yıl üzerinden yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

    "En kısa sürede çözeceğiz"

    Sözleşmeleri sezon sonunda bitecek Cenk Tosun ve Salih Uçan'la ilgili ise Aybaba, "Cenk Tosun ve Salih Uçan'la yeni kontrat için görüşeceğiz. İkisiyle de kendim görüştüm. Oyuncunun performansı da çok önemli. Biz oyuncumuz mutlu olsun istiyoruz. İkisiyle de görüşeceğiz. Bunları en kısa sürede çözeceğiz." yanıtını verdi.

    "Görüşmem olmadı"

    Transfer gündemindeki Yusuf Sarı içinse Samet Aybaba, "Yusuf Sarı kaliteli bir oyuncu. Hiçbir görüşmem olmadı. O düşüncedeki takımlar için iyi bir oyuncudur. Kendisine başarılar diliyorum." dedi.

    "Mevcut kadro 13 kişi"

    Teknik direktörle ilgili Samet Aybaba ayrıca, "Sergen Yalçın zaten doğal aday. Görüşme yapmadık. Antrenör adayları var. Henüz daha başındayız. Mevcut kadro 13 kişi. 6 tane Afrika Kupası'na giden futbolcu var. Öyle bir durum varki 13 kişiyiz. Şu anda önümüzde 4 tane maç var. Hoca gelecek, 13 kişiyle antrenmana çıkar mı çıkmaz mı, sürekli bunu konuşuyoruz. Çok iyi hoca adayları var. Bakıyoruz, takım performanslarını izliyorlar. Bir an önce teknik direktör getirmek istiyoruz. 14 tane yabancı oyuncu var. Bütçe isteyecek. Şu anda ona verebileceğimiz bir cevap yok. Dolayısıyla görüşmeler bir yerde tıkanıyor." ifadelerini kullandı.

    "Altyapı benim en önemli işim"

    Samet Aybaba altyapıyla ilgili, "25 günlük süre içerisinde en çok uğraştığım yer altyapı. Planlarımızı yapıyoruz. Ülkemizin tamamında oyuncu izleme ekibimiz 3 kişi. Ajax 300 kişi. Sonra niye oyuncu yetişmiyor. İcraata gelince kimse bir şey yapmıyor. Biz yapacağız. Hedefimiz buna yönelik antrenör arkadaşlarla görüşmek. Altyapı benim en önemli işim. Futbol ekonomisini doğru yönetmek için altyapıya önem vermeniz gerekiyor. Bir an önce Fulya'dan çıkmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

    "Bu kadar kötü bir performans olabilir mi?"

    Takım ve kadro dışı kalan oyuncular ilgili Aybaba, "Oyuncular diyor ki bu takımda disiplin yok. Hiç bir arada değiliz. Soyunma odasında bile bir arada değiliz. Herkes bunu söylüyor. Bir de ilave yapıyorlar, takımın lideri yok. İçinde bu kadar sorunun olduğu bir marka nasıl başarılı olabilir. Beşiktaş'ın üst üste şampiyon olduğu kadroya yakın ödenen ücretler var. Ortada bir başarı yok. Takım bunları yaşıyor. Oyuncular bunlardan şikayetçi. Biz, eski hallerine dönmesini istiyoruz. 60 milyon euroluk bir oyuncu bütçemiz var. Bu kadar kötü bir performans olabilir mi? Bütün alacaklar ödenmiş. Siz karşılığında ne vermişsiniz, hiçbir şey vermemişsiniz. Genç oyuncu tercihini artıracağız, bakın bunlar da var diyeceğiz."

    "Planımız 1.5 seneyi kapsayan oyuncu bulmak"

    Transfer çalışmalarıyla ilgili Samet Aybaba, "Planımız 1.5 seneye kapsayan oyuncu bulmak. Bu sayı şu anda az olacak ama sezon başında daha fazla olacak. Genç oyuncu diye bir şey yok, altyapıdan alacağız. Dışarıdan genç oyuncu almayacağız. Chelsea ve PSG ile transfer için görüşmeler yaptık. Onlar isim verdi, biz isim verdik ancak anlaşamadık." dedi.

    "Onlardan öğreniriz"

    Bütçe ve ekonomik durumla ilgili soruya Samet Aybaba şu yanıtı verdi, "6 milyon euro bütçemiz gözükse de futbolu farklı yürüten kulüplerimiz var. Onlardan öğreniriz. Bu ülkede her şey yapılıyor arkadaşlar, Beşiktaş olunca farklı şeyler konuşuluyor. Beşiktaş olunca çok eleştiriliyor, masaya vuruluyor, yaptırılmıyor."

    "Kupa hedefi birinci hedef"

    Samet Aybaba, "Bu sezon hedefi için Türkiye Kupası'nı çok net bir şekilde hedefliyorum. Özel bir prim sistemi planlıyorum. En büyük hedefimiz o. İkinci hedefimiz UEFA'ya katılacak bir sıralamada olmak. Kupa hedefi birinci hedef. Özel başka şeyler uygulayacağız." değerlendirmesinde bulundu."

    Samet Aybaba ayrıca Semih Kılıçsoy'un sözleşmesinin uzatılacağını açıkladı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukulas -- 28 Aralık 2023; 14:35:26 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.