Şimdi Ara

Samsun'da üniversite mezunu işsiz genç intihar etti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
2
Favori
6.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cem1907 C kullanıcısına yanıt
    Aynen dogru olan senin dedigin zaten !Turkiyede herkesi universiteye sokacagiz diye kontenjan artirdilar.Kalite dustu.Sirf puani yuksek diye muhendislik ve tip yazanlar.Acikta kalmayayim diye universite okuyayim diye ogretmenlik yazanlar yuzunden bir yere gidemiyoruz.



    Simdi ara eleman acigi var teknik lise mezunlarina ihtiyac artti.Katsayi yuzunden magdur durumuna dusen teknik liselere olan ihtiyac gunumuzde ayyuka cikti.Firmalarin adam aradigi kisim o.Yoksa muhendisin en iyisini ise alma gibi bir dertleri yok firmalarin.Muhendis cok ucuza kapatmanin pesinde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darklord1905 -- 21 Şubat 2017; 9:51:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cocainbar kullanıcısına yanıt
    Aynen,herkes sizin gibi nefessiz yalamıyor ki başka iş bulsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Porno Graffiti kullanıcısına yanıt
    Maalesef hocam yaşayan biliyor.Anlatamazsınız bunları vurdumduymazlara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: setup4pc

    Çalışana iş çok gelsin yozgatın bi köyündeyim kaymakamlık bilakis iş buluo gençlere başvuran yok bu kardeş yazık etmiş kendine.

    kaymakamlık değil işkur'dur o. seni partin gönderdiği için bulacak tabi. gerçi köyde ne iş veriyorlar cok merak ettim. koskoca İstanbul'da onbinlerce firma olmasına rağmen millet birbirini eziyor iş için. sonra maaşlı troll olduğunu hatırladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *ORION*


    quote:

    Orijinalden alıntı: mr.police

    benim de aynı şekilde intihar etme ihtimalim var. birgün belki yapabilirim.

    Saçmalama kardeşim, gün doğmadan neler doğar. Devamlı kendine hedef koy ve ona ulaşmak için azmet.

    hala gücüm varken deniyorum. ama bu ülkeden kurtulamazsam asacam kendimi. ya da karbonmonoksitle zehirleyecem. bu ülkede yaşamak inanılmaz bir mutsuzluk sebebi benim için. zaten iş güç te yok. biktim hayatimdan. zar zor sabrediyorum. kendime hala 'bişeylerin düzelmesi için zaman ve umut var' diyorum. ve gayret ediyorum. ama sonunda hayallerime ulaşamazsam sonuç belli. yine de umursadiğin için teşekkürler kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her konuyu karalama fırsatı olarak gören akıl fukaraları gelmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin durumun burdaki çoğu insandan iyidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi böyle konuların altına çomarların mesaj atması yasaklanmalı laflara bak hele niye asgari ücretle çalışmıyormuşmuşta sen git çalış lan, torpille işe girerken iyiydi makarnacı seni.

    16 sene oku sonra gel 12 saat ayakta dur sana 1400 lira verelim oh ne dünya anasını satayım.
  • Bir de bunun çocuğum şehir dışına gitmesin yanımda okusun diye özel üniversitede yüzde 50 burslu okuyanları var. Bir çoğu tanıdıklarım da var işsiz. Öyle zengin de falan da değiller. Orta halli. Anne- Baba emekli çocuğum okusun ezilmesin diye yemiyor içmiyor çocuğuna yatırım yapıyor ama sonuç hayal kırıklığı tabi. Bu işin sorumlusu her yere üniversite açan zihniyettir kimse kusurabakmasın. Sen üniversite açarsan insanlar okur niye okumasın ? İş beklentisine girmesi de gayet doğal. Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şeyde yok diyemezsiniz. O zaman kontanjanları ona göre açın.Okuduğu bölümün işini yapmak insanların hakkı. İş beğenmiyor demeyle olmuyor o iş. Hala yeni üniversiteler açılıyor. İş bulamadığı için bir de bunun yüksek lisansını yapanlar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçlu Kalem -- 21 Şubat 2017; 10:56:18 >
  • Her konuda biat dışında bir halt bilmeyenler de gelmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 21 Şubat 2017; 11:1:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an piyasada olması gerekenden fazla üniversite mezunu var.Bunların çoğu iş bulamadıkları için lise mezunları ile aynı statüde çalışıyorlar.İstediklerinden değil zorunlu olduklarından.Akp den tanıdıkları olan para yedirerek ve akp adına işlerde ücretsiz çalışarak yaranmak adına işe girerim diye yırtınıp duruyorlar.Zaten milletvekillerin birinci ikinci üçüncü işsiz tanıdıkları kalmadı.Hepsini bir güzel kadrolara yerleştirdiler.Sağda solda kalanlarda para yedirerek kadroya girmeye çalışıyorlar.Piyasada büyük oranda kalifiyeli elemana ihtiyaç var.İnşaatlarda sanayilerde millet usta bulamıyor.Bazı sektörlerde ustaların maaşı mühendislerden çok daha yüksek.Cidden elle tutulur bir bölüm veya güzel bir üniversiteden mezun olmayacaksanız boşuna uğraşırsınız ve sizde işsizler ordusuna katılırsınız.Piyasada lise mezunlarına iş daha fazla.Biraz kendilerini geliştirseler cidden güzel işe girebilirler.Evde yatmakla iş gelmiyor.Ekmek aslanın ağzında çok eskilerde kaldı artık devir aslanı bulma devri.Ortada aslan bile kalmadı.Herzaman dediğim gibi yurtdışı konusunda en ufak ümidi olan gitsin.Konuya gelirsek bu çocuğun intihar etme sebeplerin başında işsizlik olabilir ama sadece işsizlik değildir.Yaşıda çok fazla değil.Piyasada 30-35 yaşlarına gelip hala işsiz olan birçok üniversite mezunu mevcut.Sanırım ciddi ailevi veya özel birçok piskolojik sorunlarıda vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 36 yasinda magaza isi yapiyorum asgari ucret arti prim isler durgun 3 aydir prim de yok prim dedigimm 400 lira



    Artik magazalar bile boyle sartlara inglizce bilen universite mezunu eleman ariyorlar



    Akp den once kendi isimiz vardi tekstil 2009 teget gecen krizde aglayarak babamla kapattik



    Bir biz de degil osmanbey caglayan sisli gibi tekstil atolyelerinin yogun olduu yerlerde bircoklari kapatti



    Oteki tarafta milletin a... sina koyacaz diyenleri kollayan bizim gibi emekcileri ekmege muhtac edenlerden davaci olucaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • (Örnektir yanliş anlaşilmasin) yazdiğim halde laf vermeye yeltenmissin Lağim mi? kazicam deseydimde asalayici olmus dicektin ne dersem diyim bu kelimeyi diyecektin.Edebiyat ve Fizik 4 yil okuyupta Kağit toplayan kişilerin ben de hiçbir kul hakki yok ben devlet değilim kusura bakma.Devlet kadro açaydida yerleştirseydi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UncleGrndpa -- 21 Şubat 2017; 11:15:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğitim çalıştayına katılmıştım. tüm hocalar vardı. hiçbiri bölümler kapansın istemiyorlardı. çünki bölümler hocalara ekmek kapısı 3 hoca bir araya gelip bir bölüm açabiliyor. dedim ki "bölümler kapatılmasın isteniyorsa kontenjanlar her hocaya 1 öğrenci düşecek şekilde ayarlansın". buna hepsi güldü. alay ettiler. ve çalıştay sonunda onca profesörün tek bir dahice çözüm önerisi vardı o da "staj sürelerini arttırmak". güler misin ağlar mısın? gerçekten yazık.
    insanlar başka şehirlere gidip öpüşmesin, özel evlere çıkmasın diye çareyi her ile 2şer 3er üniversite açmakta bulanlar şimdi işsizliğe de çare bulsunlar da görelim.
  • Allah ailesine sabır versin. Giden gidiyor da olan geride kalana oluyor. 25 yaşında hayatının en güzel yılları be bende çok ıssız gezdim ama intihar etmek hiç aklıma bile gelmedi kim bilir başka ne derdi vardı kardeşimin :( Allah rahmet eylesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonrada Yurtdışına gidenleri hain ilan edersiniz. Yok işte bu ülkede adam gibi yaşamak yalamalara özel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam örnek demiş kardeş anlama sıkıntın mı var?
  • Hükümet pırlanta gibi okuyan nesili kendi çıkardığı taşeron sisteme kurban ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dragonfly23

    23-25 yaşına kadar yalnızca kalem tutmuş insanlara ''gel yozgat'ta iş çok'' demek nasıl bir yüzsüzlük, nasıl bir vicdansızlık bilemiyorum. Olum tamam yine kimi yalıyorsanız yalayın da az vicdanlı yalayın lan.

    Bakın bugün Türkiye'de edebiyat, tarih, felsefe, coğrafya, almanca, fransızca, rehberlik, bilişim, biyoloji, kimya, fizik öğretmeni yüzbinlerce insan işsiz ve bu bölümlere habire öğrenci alınmaya devam ediliyor. Üniversiteler tam anlamıyla işsiz üretme merkezine dönmüş durumda ve devletin umrunda bile değil. Bu bölümlere kadro açmayan devlet her sene binlerce din kültürü öğretmeni alıyor. Bu memlekette herkes geçimini Allah'tan mı sağlayacak lan? Herkes mi badem bıyık bırakıp allah kitap sömürücülüğü yapacak?

    Bu tip intiharlarla maalesef çok sık karşılaşacağız önümüzdeki dönemde. Herkes memur olacak diye bir şey yok tabi ki. Öyleyse üniversiteleri ona göre yapılandıracaksın bu kadar basit.



    Bazi bolumleri komple kapatmak lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.