Şimdi Ara

SAMSUNG 160 GB HDD PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SLM ARKADAŞLAR ELİMDE ASROCK P4VD8 (478) ANAKART VAR BENİM BU MAKİNANIN ÜSTÜNDE 40 GB HDD VARDI VE BEN BU HDD 160 GB YÜKSELTTİM ARTI GÜVENLİK SİSTEMİ KURDUM BİLGİSAYARIMA YENİ TAKTIGIM SAMSUN 160 GB HDD MAKİNAYI KAPATIMMI HDD GÖREMİYORUM BİLGİSAYARDA ANCAK MAKİNAYA BİRKAÇ KEZ RESET ATTIKTAN SONRA HDD GÖRMEYE BAŞLIYORUM ARKADAŞLARIN SORUN NEYDEN KAYNAKLANABİLİR YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.TŞK.



  • Bios ta HDD power Down(Suspend mode) fln açık olabilirmi?Harddisk in elektriğini kesip tekrar açamıyor olabilir anakart.(Bu seçenek anakarta göre değişir.HDD beklemeye alma gibi bişey)
  • anakartının markası nedir tam olarak yazarsan yardım edelim bende de aynı sorun vardı anakart tanımıyordu saddece seagate hard diski tanıyordu..
  • Anakartınızın desteklememesi gibi birşey olabilir. Bazı eski anakartlar yüksek kapasiteleri görmekte zorlanmaktadır, bios update ve driver yüklemesi gerekebilir. Bunları denemeden önce; Bios'u fabrika ayarlarına geri getirebilirsin bunun için; kasanın elektrik kablosunu çıkar, bios pilini sökersin, bir süre beklersin... veya resimde bios pilinin yanında jumper var 3 tırnaktan 2 sine takılı çıkarıp bir yana al kasaya kabloyu tak ve pc yi açma düğmesine bas pc çalışmayacak, fişi çıkar ve jumperi eski yerine al. Makinan açılınca bios'a gir tarih ayarlarını düzelt, bios setup default ayarlarını seç (F10) save le çık..

    ASRock P4VM800 olduğunu tahmin ettiğim anakartınızda, HDD'nizinde İDE olduğunu tahmin ettim fakat, Anakartının markasını öğrendikten sonra modeline göre destek sitesini öğrenmek kolaylaşacak tabiki. Bunun için Everest Free Edition programını buradan indirerek kurulum gerektirmeyen bu uygulamayla, ekranda gösterdiği bilgilerle, donanımımıza yön verebiliriz.




  • ANAKARTIM ASROCK P4VM8 VIA CHİPSETLİ ONBOART ANAKART BIOS İŞLEMLERİNİDE ANLATIGINIZ GİBİ YAPTIM AMA SORUN DEVAM EDİYOR.
  • Hdd kablosuna sadece yeni aldığın 160'lık hdd takıp dene, başka birşey bağlama aynı kabloya...

    olmazsa... hdd kablosunu değiştirmeyi dene...

    yine olmazsa hdd jumper ayarlarını kontrol et. her anakart+hdd ikilisi her zaman otomatik kablo algılamasını başaramayabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.