Şimdi Ara

Samsung, 2024 QD-OLED oyuncu monitörlerini duyurdu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    O özellikte olan geçen yıl çık 34 oled olan G8 var zaten, kulllanıyorumda.

    Bu yeni G8 ve daha büyük modelinde var gözüküyorda, işte G6 modelinde neden koymamışlar ki onu eleştirdiydim. Tekrar bu modelik tizenlisi çıkar mı sanmıyorum, 27ye akıllı tv uygun görmemişler anlaşılan.  

  • SB16 S kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlamayın ama siz one connect box olayını çok yanlış yorumlamışsınız. 6 sene dediğiniz için söylüyorum ya q80r ya da q90r kullanıyorsunuz. Bende bir 65q80r kullanıcısıyım.
    Lakin one connect box olayı tamamen tv yi duvara sıfır yaslayabilme(özellikle sıfır askı aparatı ile q90r bildiğin tablo oluyor duvarda) ve tv yer her türlü kablo girişinin görselliği baltalamaması için yapılmış mükemmel bir çözüm. Bu sayede tv duvara monte edilip altında bir mobilya olmasa bile o kablo ile alakalı her türlü cihazı tvye atıyorum 5 metre uzaklıkdaki bir dolabın üstüne/içine/arkasına koyabilme/saklayabilme özgürlüğü yani oda görselliği üzerine bir çözüm.

    Ve biliyorsunuz ki o kutunun içinde güç kaynağıda var 220yi gerekli voltlars ve akımlara düşüren. Bu sayede tv ince. Keşke şu %80 i cam gibi incecik olup arkasında kocaman çıkıntısı olan oled tvlerede bunu yapsalar ve duvara yapıştırdığın bir sticker gibi tvyi duvara koyabilsek.


    Dediğim gibi one connect box tamamen bu ve mükemmel bir çözüm

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • SARIMSAKLI MAYONEZ kullanıcısına yanıt

    65Q80CN kullanıyorum. Kutunun içerisinde güç kaynağı olduğunu düşünmemiştim ama o güç kaynağı öyle büyük bir güç kaynağı değil, 65Q80C modelinde de benzeri kutu var ama 1/5 yüksekliğinde bir kutusu var. Bu arada TV öyle aşırı ince bir TV değil, yani o kutu olmasaydı TV'nin içerisine güç kaynağı rahatlıkla sığabilirdi. Tamam, adaptörün ayrı olması daha estetik duruyor ama kullanmadığım özellikleri içeren kutuya gerçekten gerek var mıydı?

    Sorun kutunun büyüklüğü değil de, kullanmadığım özelliklere fazladan para vermiş oluyorum. Benim istediğim şeyler:

    - TV'nin QLED olması, yani Quantum Dot teknolojisini içermesi.

    - Ekran parlaklığını odanın ışığına göre otomatik ayarlayabilmesi.

    - Panelinin renk doğruluğunun yüksek olması, yüksek kontrast oranına sahip olması ve parlaklığının yeterli miktarda olması.

    - DAC cihazı bağlayabilmem için optik veya S/PDIF ses çıkışının olması.


    Bunların yanında neden içerisindeki güçlü işlemciye, RAM'lere, depolama alanına, ne kadar kaliteli de olsa dandik ses veren hoparlörlere, uydu alıcısına, dijital ve analog karasal ve kablo TV alıcısına, bir tanesi daha kaliteli diğerleri daha kalitesiz olan birçok HDMI girişine, TIZEN yada kullanacak bile olsam Android işletim sistemine para veriyorum? İhtiyacım olan şeyleri zaten kendim ekleyebilirim. İhtiyacım olan şey yukarıda (önceki paragrafta) maddeler halinde yazdığım şeyler, bu paragrafta yazdığım şeyler ise hiçbir zaman kullanmadığım şeyler ama bu yazdıklarıma da bayağı bir para vermiş oluyorum. Bu özellikleri eklemeseler olmuyor mu?

    Aslında 65 inch bir monitör ve bir Apple TV ikilisi şeklinde almak isterdim ama monitörleri o boyutlarda üretmiyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SB16 -- 5 Ocak 2024; 9:59:9 >




  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

    Tizen'i televizyondan ayrı olarak bir kutu şeklinde satsalar, örneğin Samsung Tizen Box şeklinde bir ürün olarak satsalar daha kullanışlı olmaz mıydı? 5 sene sonra Tizen Box'ınız güncelleme almadığında değiştirmeniz çok kolay olurdu fakat televizyonunuz güncelleme almadığında içerisinde gelen Tizen işletim sistemi televizyonla birlikte açılıp duruyor, gereksiz olarak enerji tüketiyor. Buna gerçekten gerek var mı? Modüler bir yapı daha güzel olmaz mı?

  • SB16 S kullanıcısına yanıt

    Hocam bu konuştuğumuz ürünün monitör olduğunun farkındasınız değil mi? :) Konumuz farklı burada. Ek olarak bu monitördeki işletim sistemi güncelleme alıyor, yeterince hızlıda.


    Tv olarak bakacak olursak,Tvlerin işletim sistemlerinden bende memnun değilim, sanki eski bilgisayarlar gibi. Özelliklede kanal değiştirmelerdeki yavaşlıklardan bende muzdaribim. Gerçi artık eskisi kadar hantallar mı bilmiyorum, tv izlemeyi yıllar yıllar oldu. Arada öylesine baktığımda kanal değişimlerin ömür törpüsü olması devam ediyor, özellikle ekonomik modellerde.

    Ek bir modüler parçaya gerek yok ki, tvlerin çoğu zaten akıllı hale geldi. İnternete bağlanıyor, oradan güncelleme çekebiliyor. bu arayüzün gücünü arttırsalar yeterli bence.

  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

    Yazışmada konu TV'lerden açıldığı için yazayım dedim. Arayüzün gücünü arttırdıkları zaman işte örneğin Xiaomi Mi Box'ı TV'nin içerisine dahil etmiş oluyorlar. TV alırken kullanmayacak da olsanız bir tane de Xiaomi Mi Box satın almış oluyorsunuz bu durumda. Ben tam tersini düşünüyorum, TV'lerde özellikler en minimumda tutulsa çok daha güzel olurdu bence. Kullandığımız özellikleri TV'ye eklemek hiç zor birşey değil, hem de güncelleme almadığında cihazı değiştirmek daha kolay. Xiaomi Mi Box'ı değiştirmenin maliyeti en fazla 2-3 bin lira olsun ama televizyonu değiştirmenin maliyeti en azından 10-15 bin lira. Televizyon güncelleme almadığında televizyonu değiştirmiyoruz, o durumda da içerisindeki işletim sistemi boş yere enerji tüketimi yapıyor, ekranda gereksiz bilgiler gösterip duruyor.

  • Monitor konusunda ViewSonic tercih edilir.

  • SB16 S kullanıcısına yanıt

    Anladım,yani o şekilde de olurdu ama tv üreticileri pek sıcak bakmazdı; mağlüm kapitalizm İlk aldığımızda hızlı çalışan telefon ne oluyorda aradan zaman geçince bataryayı değiştirsekte ilk zaman ki gibbi hızlı çalışamıyorsa her chiazda öyle bilinçli yıpratma illa olur, amaç yenisini aldırmak.Diğer yandan yazılım için tv yenilemek de düşük bir ihtimal, tv genelde arızalanırsa değişir Türkiyede.   onda da iyi olsun diye 4k alayım dersin, doğru düzgün 4k içerik bulamazsın. Akıllı tv olsun dersin, hayatta birkaç defa anca kullanırsın. :))


    Teknik olrak bahsettiğin aparatı bilmiyorum, hadi onla akıllı tv özelliği kazandırdık diyelim normal kablolu yayını oynatıyor mu bu cihazlar bilemiyorum.birde insanlar mümkün mertebe tvnin sade olmasını istiyorlar, bu tür parçalar vs giderek azaltma peşindeler. Bunların yerine hızlı bir arayüz ve akıllı tv özelliği kazandırılan bir tv sağlam olduğu sürece yenisini aratacağını sanmıyorum. ancak boyutunu değiştirmek veya daha iyi görüntü kalitesi için ya da bozulduğu için değiştirilir.(yaklaşık 15 seneden fazladır tvle işim olmadı, bizimkiler izliyor. ben anca mutfakta yemek yerden kısa süreliğine bakıyorum öyle)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 5 Ocak 2024; 19:43:14 >




  • Hem Smart Tv hemde monitör düşünenler 5K aşağıdaki monitörü tercih edebilirler.Ama fiyatı biraz tuzlu ..!



    SAMSUNG ViewFinity S9 LS27C902PAUXUF 27" 5K 5120x2880 Çözünürlük 5ms 60Hz Kameralı Akıllı Monitör

  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

    DAC cihazını televizyon için ses kartı gibi düşünebilirsin. Optik ses çıkışından gelen sesi analog ses sinyaline dönüştürür. Çok yüksek kaliteli olanları da var, televizyondan HiFi kalitesinde ses almaya yarar.

    Toplumumuzdaki tek cihaz takıntısını hiç anlayamıyorum. Televizyona ayrı bir box eklemenin nesi kötü olur ki? Apple TV yada Android Box'ta uydu alıcı falan yok ama gerekirse onlar da ayrıca satın alınabilir sonuçta.

  • Hocam genelde duvara vs asılıyorya, yanından sarkan kablolar vs biraz çirkin duruyor. arkasında istiflenir tabi ama. Sade olan daha güzel anlayışı var sanırım.


    ...Apple TV yada Android Box'ta uydu alıcı falan yok ama gerekirse onlar da ayrıca satın alınabilir sonuçta...

    Bak bu kötü, neden dersen. Senin fikrin neydi, tvleride monitör gibi yapın, içinde uydu alıcı, akıllıı tv yazılımı olmasın, isteyen sonradan eklesindi. Bu durumda hem uydu tv hemde akıllı tv için 2 tane alet daha alıp bağlaman gerekecek.Buda yukarıdaki prensibe göre mantıksız düşüyor

  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt

    Eğer 1 tane HDMI girişi olmasını kastediyorsan HDMI çoklayıcı çok basit bir cihaz, Çin'den satın alınabiliyor. Ben HDMI çolkayıcıya da, çoklu HDMI girişine de ihtiyaç duymuyorum hiçbir zaman. 8 senedir Apple TV kullanıyorum, televizyona sadece Apple TV bağlı. Apple TV yada Android Box varken uydu alıcıya hiç ihtiyaç duyulmuyor ki. Bu arada uydu alıcılı Android Box'lar da var, örneğin Hiremco markasının böyle modelleri varmış, bazı YouTube kanalları bayağı öneriyorlar. İnternet'te bu kadar çeşitli streaming servisleri varken uydu alıcı aşırı gereksiz bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SB16 -- 6 Ocak 2024; 23:23:54 >
  • por favor kullanıcısına yanıt

    Kulanıcı yorumlarına bakıyorum satış sitelerinde ölü pixel çıkınca değişim yapmıyorlarmış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.