Şimdi Ara

Samsung 22d5020 Vatan Bilgisayar ilk izlenimler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Uzun süren 22'' led tv arayışımın sonunda samsung 22d5020 modelini geçtigimiz pazar günü vatan bilgisayar ankara batıkent magazasından almış bulunuyorum. Bu süre zarfında edindigim tecrübeleri aynı veya benzer ürünü almayı düşünen veya vatan computerdan alışveriş yapmak isteyen arkadaşlar için paylaşmak istiyorum. Öncelikle bu ürünü alırken 2 ürün arasında kalmıştım: lg 22lv5500 ve samsung 22d5000(5010-5020). başlarda lg kafama yatsa da ürün türkiyede çok az bulunuyor ve fiyatı 700tl den aşagı degil hiçbir yerde. haliyle yine az bulunmasına karşın lg ye oranla daha çok bulunan ve fiyat çeşitliligi daha çok olan samsung a kaydım(stok durumları sadece bahsettigim modeller için geçerli). Herneyse yaptıgım araştırmalar sonucunda 22d5000 ve 22d5020 için ortaya çıkan fiyatlar, darty:680 tl, mediamarkt:700tl, bimeks 720 tl ve teknosa: 749 tl. vatan computerda ise 22d5000 modeli sadece teşhir ürün olarak bulunmaktaydı yani stokta yoktu. araştırmam sonucunda ürünü darty'den almaya karar verdim. gittigimde sagolsunlar ellerinden geldigince ilgilenmeye çalıştılar ancak ürünü o gün almamamın 2 nedeni, darty'nin standart en az 5 ölü pixelde degişim garantisi vermesi (1,2 tane çıksa ürün başınıza kaldı) ve ürünü o gün ps3'te deneyememem. o gün çok kalabalıktı ve eleman pazartesi gelirsen beraber deneriz filan dedi neyse ayrıldım ordan. sonra dedim vatan computerı arayıp bir de 22d5020 modelini sorayım (5000le aralarında sadece renk farkı var) ve batıkent magazasında stokda bulundugunu ögrendim (vatanın müşteri hizmetleri tam bir işkence sırada 5 kişi var ve 5 dk bekletiyor toplamda 10 kişi çalışıyor heralde :D ).

    Darty'ye gittikten bir sonraki gün vatan bilgisayar batıkent'e gittim. nakitte 562 lira fiyatı var ve kampanya bugün bitiyor dediler (hep de o gün biter :D). Burada bir parantez açmak istiyorum, nette sürekli vatan bilgisayar hakkında bu konuda olumlu görüşler mevcut fakat VATAN BİLGİSAYARDA 1 ÖLÜ PİKSEL ÇIKSA DAHİ ÜRÜNÜ DEGİŞTİRME OLAYI TELEVİZYONLARDA YOK !!!!! bunu bizzat sordum ve o sadece monitörlerde var dediler tv de ölü piksel çıkarsa artık şansına durumu yani. standart en az 5 ölü piksel için garanti var. neyse dedim artık şansımıza ne çıkarsa ve 22d5000 le 22d5020 yi yanyana koydum ve tek gördügüm 5000in çerçevesinin daha koyu ve tam siyah olması, 5020nin yine koyu ama kırmızıya çalmasıydı. Görevli arkadaşlardan 2 tanesiyle konuştum, gerçekten iyi bir şekilde ilgilendiler, sordugugum sorulara gayet açık bir şekilde cevap verdiler fakat bir eleman vardı ki hiç sormayın. birazdan anlatıcam onu. neyse nakit çektim ürünü hazırlamışlardı kasada ödemeyi yaptım faturayı vs. aldım ama kutuda birşey dikkatimi çekti. Tv kutularında açılacak yerlerden bantlar olur bu normal ama sanki benim ürün rastgele bi koli bandıyla bantlanmış gibiydi. bastırınca hafif bir boşluk oluyordu kasiyere sordum bu orjinal bandı dedi neyse tamam dedim ürün deneme yerine geçtim.

    Deneme bölümünde öyle uyuz bir insan vardı ki işin sonu bağrışmaya sözlü tartışmaya kadar gitti. İlk olarak ürünü açtık ben inceliyorum var mı birşeyi diye, ön yüz temizdi, arkayı çevirdim ufak bir etiket var ve üstü biraz çizilmişti. Neden bu böyle dedim her üründe olur o aynı üründen 10 kutu açsak bile hepsinden çıkabilir dedi. Ben de böyle şey olabilir mi kaç tane sıfır elektronik ürün aldım hiçbirinde rastlamadım dedim iyi incelememişsinizdir dedi. Neyse dedim uzatmayalım, ürünün fotograflarını çekmem lazım dedim (ürün kargoyla başka şehre gidecek ve kargoda başına birşey gelme ihtimaline karşı daha önce konuştugum eleman fotograflarını çek dedi bana da mantıklı geldi yapayım dedim) bu arkadaş ben ürünü paketleyeyim sonra istedigin kadar fotografını çekersin dedi, yaw kardeşim kargoyla gidecek keyiften çekmiyorum dedim oflaya puflaya getirdi geri ürünü. neyse çektim fotografları tamam dedim sıra ürün çalışıyor mu ölü pikseli var mı diye denemeye geldi. o ara tam hatırlamıyorum ürünle ilgili bir iki soru sordum görevli arkadaş artist bir şekilde başını çevirip cevap vermedi. çok takmadım ama ortam negatif elektrikle dolmuştu resmen. sonra ürünü fişe taktı monitöre bagladı bu arkadaş, ben de miyop oldugumdan içeri tarafa girip (arada 1metre uzunlugunda ufak bir duvar var hani barlarda kasiyerle müşteri arasında olur ya) ürüne yakından bakmak istedim, buraya müşteri giremez yan taraftan bakın dedi (halbuki ürünü almadan önce başka bir elemanla bu uyuz arkadaşın beni almadıgı yere girip ürün testi yapmıştık). biraz söylenip dış taraftaki yan yere geçtim ürüne yakından bakmak için. bu sırada o eleman piksel testi yaparken bir iki soru sordum gene ürünle ilgili, gerekli ve sorulabilecek sorulardı. Bu sefer artist elemanımız yine başını başka yöne çevirip cevap vermemezlik yapınca magazanın ortasında bagırmaya başladım. Nasıl elemansınız siz, ben burayı müşteri memnuniyeti saglayan bir yer olarak düşünüp geldim sizin yaptıgınıza bakın tarzı söylemlerde bulundum. Ses fazla çıkınca kendininkini kısmak zorunda kaldı çok degerli artist elemanımız. Bu sefer o da söylenmeye başladı ama gel gör ki konu benim televizyonun fotograflarını çekerken ürünün ön yüzünü poşetin üstüne koymam, yani bu şekilde ürün çizilirmiş ve bu arkadaşın üstüne kalırmış mış mış. Ulan ne alaka? Ben burda bana yardımcı olmuyor diye adama bagırıyorum o ne diyor. Sonra dedim ki öyle bir çizilme olsa bile benim hatamdır sizin üstünüze yıkmam, ama konu o degil dedim. bir iki cümleden sonra tartışma bitti. Ürünü alıp kargolama için yetkili başka bir arkadaşa teslim ettim ve bikaç bilgi aldıktan sonra çıktım.

    Çok uzattım ama genel kanım şudur; Vatan bilgisayar bana aynı ürün için 120 tl (680-562) kar ettirerek gönlümü kazandı. Yetkili arkadaşlardan konuştugum 2 kişi gayet yardımcı ve sıcak kanlıydı. Bunlar iyi noktalar fakat tvlerde 1 ölü piksel çıksa dahi degişimin yapılmaması (bu arada benim üründe çıkmadı şansıma) ve o uyuz eleman verebilecegim eksi puanlar. bir de ürünün bandının biraz gevşek olup sonradan bantlanmış hissini vermesi ve arka etikette çizik olması biraz canımı sıktı ama bunlara eksi not vermeli miyim kararsız kaldım. Diyecegim şudur, indirim oldugu zaman veya aradıgınız ürün en düşük fiyata ordaysa, Vatan Bilgisayardan ''gönül rahatlıgı olmadan'' alışveriş yapabilirsiniz. Rahat olmayın oraya gidince, alacagınız ürünü iyice inceleyin(açılmış ürün olma iht. karşı) ve aklınıza gelen her soruyu görevli elemanlara sorun. Cevap vermezlere bagırın, çünkü başka türlü anlamıyorlar.

    Herkese iyi dilekler... (iyi günler, iyi alışverişler vs. her neyse yani)







  • sıkılmadan okuyanlara sabırlar diliyorum ama yinede güzelce anlatmışsın hayırlı olsun diyelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: duyguluboy

    sıkılmadan okuyanlara sabırlar diliyorum ama yinede güzelce anlatmışsın hayırlı olsun diyelim.

    teşekkürler. evet biraz abartmışım ama içinde gerekli bilgiler mevcut
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.