Şimdi Ara

Samsung 48-55H6500 -Vestel 55PF9090 Kararsızlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 aydır tv leri araştırıyorum. Samsung Lg ve azda olsa Vestel e bakıyordum. Lg deki genel şikayet çokluğundan ve daha önce benim de başıma Lg ile alakalı sorun geldiğinden vazgeçtim.Samsung 'a karar vermişken Vestel e baktım aklım karıştı.Sizden yardım istiyorum.
    Şimdi bütçem max 3.500 TL 46'' ile 55'' arası bi tv bakıyorum.Samsung'un F serilerini maalesef kaçırdım kapalı kutu bulamadım çünkü.Samsung'un bütçeme uygun modelleri şu an için 48H6500-55H6500-55H6470 panel hızları 100hz olarak biliyorum.Vestelin aklıma çelen modeli 55PF9090 .Aklımın takıldığı konu adının ''Vestel'' olması aslında.Yoksa tv hoşuma gitti.Forumda 55PF9090 a 50hz diyende var 100 hz diyende , müşteri hizmetlerini aradım böyle bi bilgiyi veremeyeceklerini söylediler.Aklım karıştı eğer 50 hz ise kesinlikle vazgeçeceğim.Tv Yi kullanma amacım hard disk film izlemek olursa internetten film izlemek , maç izlemek , ps 3 oynamak , 3d de oyle duracak yılda 2 maç 2 film en fazla :)) Vestelin çifte ekranı hoş bi özellik tabi tam performans veriyor mu belli değil.Siz ne önerirsiniz , bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.







  • Vestel 42pf9060 modelini kullandım lg 42lm615s tv m vardı,sd ve hd yayınlarda lg çok daha kaliteliydi , ikisinide sattım,
    sony 42w805b siparişini verdim,
    lg ,vestel arasında pek fark yok,görüntü işlemcisinde vestelin ciddi arge çalışmasına ihtiyacı var,
    Görüntü kalitesine önem vereceksen sony ,philips ve samsungun 7 serisi ve üstü tercih edilebilir,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde okuduğum yorumlarda vestelin görüntüsüyle ilgili olumsuz pek birşey yok gibiydi ,smart konusunda en iyisinin samsung olduğunu biliyoruz, sony zaten kaliteli ama fiyatları yüksek ,philly ısınamadım bi türlü.Samsung 7 serisi olunca da fiyat 3700 lira civarı oluyor ki o da 46''H7000 yani boyutu küçültüp kalite arttırıyoruz.
  • Daha önce philips lcd tv kullandım 42pfl5604 ,lg ve ve vestelden görüntü olarak çok üstündü, zaten vestel ve lg yi elden çıkarmamın sebebi görüntü kalitesinin orta düzey olması
    Mümkünse ikisinide karşılaştır öyle karar ver
    Samsung kullanmadım
    Tv almak ev almaktan zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 Hz 100 Hz olayına çok takılma, bende 7 ay önce TV almak için araştırmaya başladığımda olaya doğrudan Hz öncelikli yaklaşmıştım. Ancak özellikle forumdaki usta @albani nin yorumları üzerine Hz kısmını geri plana attım. Bir TV nin güzel resim üretmesi bir çok etkene bakıyor ve bunlardan en önemlilerinden biri TV nin yazılımı.

    Misal şu an Panasonic ETW60 kullanıyorum, paneli LG ve 50 hz olmasına rağmen ne banding sorunu var ne ışık sızması var nede bulutlanma var. Yani LG de var olan kronik sorunlar LG panel kullanan bu modelde yok.

    TRT HD de bir maç vardı geçen gün, onu izledim ve gerçekten şaşırdım. O kadar hızlı hareketlerde dahi ne futbolcuların bacaklarında ne de topta mozaiklenme ya da gölge izi yoktu.

    O nedenle uçuk kaçık hz rakamlarından ziyade birebir TV nin performansını gözlerinizle görüp almanızı tavsiye ederim.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    50hz ve 100 hz tamamen aldatmaca dediğiniz gibi
    Tv nin işlemcisi başarısızsa panelin gerçek hızı 200 hz de olsa dse oluşabiliyor,vestel ve lg de hareketli sahneler çok başarısız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın Müşavir anladığım kadarıyla smmm 'sin :)) meslektaşız .Cevabın içinde teşekkürler aslında 5 sene samsung 46B7000 kullandım o da 50hz bu sene bozuldu onun içi bakıyorum tv. Bu seneye kadar 50hz olmasının çokta dezavantajını fark etmedim açıkçası , ama şu an yeni alacağım için 100hz olmalı diye düşündüm en aşağı 5 sene kullanacağımı varsayarak. 3500 lira verip maç izlerken titreme gibi b sorun yaşamak istemem.Okuduğun yorumlarla ilgili link varsa ona da bakarım teşekkürler.Tv lere bire bir bakmaya çalısıyorum aslında ama her yerde istediğimiz görüntü açmıyorlar genelde hazırlanmıs demolar.
  • rkrlmaz R kullanıcısına yanıt
    Ben almadan önce (ki 1900 lira gibi bir rakama 47lb670 LG alabiliyordum) forumdan Panasonic ETW60 alıp kullananlara sordum, hepsinden olumlu dönüş aldım. TV yi birebir test etme imkanım olmadı almadan önce çünkü pana türkiyeden çekildiği için TV ler birkaç yerde vardı sadece. Yorumlara güvenerek aldım ve pişman olmadım. Elbette LED TV lerin halen aşması gereken çok sorunları var (panasonic te dahil) ama bize şu aşamada sunulan bu ve mevcutların içinden bütçye uygun en iyi modeli seçmeye uğraşıyoruz. Zaten bu kadar uğraşmamızın tek nedeni de dediğim gibi kusursuz Panel TV olmaması. Önemli olan en az kusurluyu almak.
  • rkrlmaz R kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhanjan -- 9 Haziran 2014; 17:46:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sizce fiyat performans olarak hangisi daha iyi ?
    Vestelin en üst serisi mi samsung un kendi içinde daha düşük serisi mi tercih edilmeli ?
  • bende sadece maç izlemek için tv alıcam. fiyat aralığım 1500 - 1750 tl arasında. ciddi anlamda Vestel 9 serisi düşünüyorum. acaba hızlı förüntilerde gölgelenme titreme yaşarmıyım tek korkum bu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.