Şimdi Ara

Samsung Bulaşık Makinesi Neden Alınmaz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
17.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, konumuz bulaşık makinesi ve yaklaşık 3 yıl süren samsung bulaşık makinesi kullanımı sonucunda yaşadığım pişmanlığımı belgeler ile kullanıcı adaylarına sunmak istiyorum.

    Bulaşık makinesini internet üzerinden 10.05.2014 tarihinde aldım. Kurulum ve kargoda sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. Buraya kadar sorun yok.

    Süreç içerisinde makine gayet iyi yıkadı. Yıkamasında gürültüsünde vs gibi konularda bir memnuniyetsizlik yaşamadım. Ama gel gelelim arızalandığında..

    Makine Ağustos 2017'de arıza vermeye başladı. Su fışkırtmıyor, bazende "HE" kodu hatası veriyordu.

    Garantisi bittiği için güvenilir bir özel servisi aradım, Servisteki elaman aynen şunu dedi, "Abi samsung parçalarını bizde gidip servisten alıyoruz, serviste bizden işçilik parası alıyor. Bize ayrı oraya ayrı para vermektense git servisi çağır en azından bize servis parası ödemezsin".

    Servisi çağırdım, bir gün sonra servis geldi. Makineye baktı su alıyor ama fışkırtmıyor dedi. Motoru yanmış birde kapak dilince sorun var onu da değiştireceğiz dediler. Fiyat çıkardılar:

    *Arıza tespit, servis ücreti 50 TL (verdim mecburen)
    *Motor Fiyatı: 400 TL
    *Kapak Kiliti: 140 TL

    Makinenin güncel fiyatı 1200 TL Sadece motor arızasının kullanıcıya maliyeti 540 TL, neredeyse makinenin %50'si.

    Gidip parçası kolay bulunan bir bulaşık makinesi alacağım.

    Bu deneyim umarım size de fikir verir. Marka tercihinizi buna göre yaparsınız. Evimde geçen yıl aldığım klima, çamaşır makinesi, buzdolabı da samsung, dur bakalım onlar için nasıl pişmanlıklar yaşayacağım.

    iyi günler.
    Samsung Bulaşık Makinesi Neden Alınmaz.
    Samsung Bulaşık Makinesi Neden Alınmaz.







  • Merhaba windlover kardeş, uzun zaman sonra size cevap veriyorum ama bendede HE hatası veriyordu, bu HE hatası su ısıtma hatası imiş. Bu gün makinayı açtım. Resistanz arızasından şüphelendim ama resiztanzı ölçtüğümde 28 Ohm çıktı buda resiztansın sağlammış. sonra Resiztansın yanında Switch ( siviç ) olduğu dikkatimi çekti multimetre ile ölçtüğümde Switch tetiklemediğinden akım geçmediğini gördüm. Darıcada malzeme satan yerden birebir aynısı olmasada yerine oturan Switch i 15 TL ye aldım.. Makinaya taktım sorun çözüldü. Yetkili servis Switch komple yeri ile 120 TL fiyat istedi. 15 TL ye yan sanayide olsa işimi gördü şu an makina sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Switch ve resiztans yanya duruyorlar..

    önce Resistansın direncini ölçün resiztans sağlam ise siviç i kontrol edin ..




    Kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Servislerin genel olarak bir çoğu böyle. Maklneyi onarırken parçaları onarmazlar. Bozuk parçayı atıp yeni parça takarlar. Yetkili servislerin hiç biri motoru alıp kömürünü kapasitörünü onarmakla uğraşmaz. Çünkü yasak. Motoru yenisiyle değiştirir.

    Bir diğer sorunun cevabı şu: motor arızalı olduğunda servisin makinenin içini açmasına gerek yok. Makineyi çalıştırıp dinleyip motorun arızalı olduğunu rahatlıkla anlarsın. O da şöyle oluyor. Bulaşık makinelerinin sıralı çalışma şekli var. Makineye start veriginde önce boşaltma motoru çalışıp makinenin içinde kalan suyu atar. Hemen ardından valf çalışıp makineye su alır. Su alımı bittikten sonra yıkama motorunun çalışması lazım ki. Makinenin aldığı suyu fiskiyelere pompalasın. İşte bu kısımda yıkama motoru arızalı olursa makine aldığı suyu geri boşaltıp arızaya geçer. İşte burda anlarsın arızalı parçanın yıkama motoru olduğunu. Yani bu aşamalar makine dinlenerek anlaşılır. Makineyi açmaya gerek yok. Maalesef Artık beyaz eşyalar en fazla 5 , 6 sene dayanacak kalitede üretiliyor. Yani firmalar makineyi sattıktan sonra bile para kazanmaya devam ediyor
  • He he yanmış demek ha. Madem bu kadar fiyat çıkarıyorlarsa Samsung servisi dışında bir tanıdığınız özel servis çağırın. Teyzemin de Siemens makinesi bozuldu. Servis çağırdılar 500 TL istediler. Bir de tanıdık özel servis çağırdılar 50 TL ye motor kömürlerini değiştirip makine gıcır gıcır oldu. Arızayı tanıdık bir servis çağırın tespit edin belki 150-200 TL bir şeydir. Servisler insanları kazıklamaya bayılıyor. Olmazsa Arçelik den 4 programlı Makine alıp garantisini 7 yıla çıkarın 7 yıl arkanıza bakmayın. Arçelik servisi çok iyidir :).

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef işler daha fazla karıştı,

    Servis motor bozuk ücreti de 540 deyince ben aldım makineyi balkona motorunu güzelce söktüm, götürdüm mahalledeki beyaz eşya servisine, dedim ki:
    Abi servis geldi, bunun motoru bozulmuş bir kontrol eder misin kömürü filan mı bitti? Adama motor 3 yıllık deyince dedi bunlarda kömür olmaz, 3 yıllık motor su değmediyse kolay kolay bozulmaz, ben yine de bir bakıyım dedi.
    Ertesi gün gittiğimde abi motorun kapasitörü bozulmuş, değiştirdim 20 tl versen yeter dedi.
    Nasıl dedim oldu mu şimdi?
    Evet oldu.
    Ama servis benden 400 tl istedi,
    Abi dedi servis seni kandırmış...

    Neyse götürdüm gittim taktım motoru, makinede sıkıntı yok çalışıyor mis gibi...

    Servis resmen dolandırdı, hiç bir şey yapmadan 50 tl mi aldı. Üstelik yap desem 400 tl'de alacaktı, beni dolandıracaktı.
    İlgili yerlere şikayette bulunacağım.

    Neler mi öğrendik:
    -Samsung alma,
    -Servisine güvenme
    -Bu ülkede işten anlamıyorsan kazığın en büyüğünü yersin.Samsung Bulaşık Makinesi Neden Alınmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cay571 -- 6 Eylül 2017; 14:4:41 >




  • SAMSUNG YETKİLİ SERVİSİNE
    Ek 1 de bilgileri yer alan Samsun Dw-fn310 model kodlu bulaşık makinesi, garantisi bittikten yaklaşık 3 ay sonra arıza vermesi nedeniyle müşteri hizmetlerini arayarak servis istek talebi oluşturdum. Ertesi gün yani 22/08/2017 tarihinde adresime gelen servis ekibi bulaşık makinesini hiç açmadan, yerinden çıkarmadan, sadece dışardan dinleyerek motorunun arızalı olduğunu, değişmesi gerektiğini belirtmiş, kapağının da bozuk olduğunu, motor arızası için 400 TL, kapak arızası için ise 140 TL masrafının olduğunu belirttiler. Yaklaşık 10 dk süren bu bilgilendirme sonrasında 50 TL servis ücreti ( EK 2) vermem gerektiğini, bunun zorunlu olduğunu söylediler. Vermek istemediğimi belirtmeme rağmen vermezsem bu ücretin kendilerinden kesileceğini belirttikleri için 50 Tl ücreti verdim.
    İnternette aynı bulaşık makinesinin piyasa fiyatının yaklaşık 1200 tl olduğunu öğrendim. Toplam 540 tl olan bulaşık makinesi yaptırmak yerine yeni bir tane almayı düşündüm. Bu yüzden de bulaşık makinesini balkona çıkartarak kendi amatör bilgim ile içini açtım, motorunu ve motorun hemen yanında olan kapasitörü söktüm. Motorunu söktükten sonra mahalle de bulunan beyaz eşya sevisine götürerek motoru arızalı olduğunu belirterek arızanın neden kaynaklandığını öğrenmek istediğimi söyledim. Ertesi gün bu beyaz eşya servisi arızanın motorun kapasitöründen kaynaklandığını ve fiyatının 20 TL olduğunu, değiştirdiğini, motorun artık çalıştığını söyledi (Ek3). Motoru alıp balkonumda amatör elektronik bilgim ile bulaşık makinesine geri taktım. Şimdi haftalarca denediğim bulaşık makinesi iyi bir şekilde çalışmaktadır.
    Yukarıda anlattığım ve deneyimlediğim servis olayında haksızlığa uğradığı ve dolandırılmak istediğimi düşündüğümden dolayı servisinizden aşağıdaki sorulara cevap vermesini istiyorum.
    1- Bulaşık makinesi hiç incelenmeden, içi sökülmeden motor arıza olduğu belirtilen makinenin motoru için neden bu kadar yüksek fiyat( makinenin güncel fiyatının bile 3/1’) istenmiştir?
    2- Motor arızası olduğu açılmadan nasıl bilinmiştir? Motorun değil de motora ait bir parçanın arızalı olduğu ihtimali hiç mi değerlendirilmemektedir?
    3- Başka serviste 20 TL tutan bir arıza için servisiniz talep ettiği ücret 400 TL olmuştur. Bu tüketicileri nitelikli ve planlı bir biçimde kandırmak, dolandırmak amacı mı taşımaktadır?
    4- Hiç makine açılmadan 10 dk içinde yapılan makine dinleme için alınan ücret neye dayanılarak alınmaktadır? Madem ücret alınıyor, talep ediliyor neden arıza iyi bir biçimde tespit edilmemiştir? Makine açılarak çeşitli araçlarla kontrolü neden sağlanmamıştır?
    Yukarıda yer alan soruların cevaplanmasını ve tarafıma yazılı bir biçimde bildirilmesini, servisinizin arıza tespit için aldığı 50 TL’lik ücreti tarafıma geri ödenmesini talep ediyorum.
    Gereğini arz ederim.19/09/2017
    Ek1: Servis Formu (montaj)
    Ek2:Servis formu ( arıza tespit ve istenen, alınan ücretler)
    Ek3: Makinenin motorunun ve kapasitörünün söküldüğünü ve değiştiğini gösterir resimler.




  • bu yapılan güpegündüz soygundur . Yazık ki onlara ne yazık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung bulaşık makinesi hikayem çok ilginçtir.

    Neyse ki, satın aldıktan hemen sonra arıza yaptı. Yaklaşık 3-4 ay boyunca en az 50 kez servis geldi gitti.

    Yapılan işlemler defalarca kez yeniden, yeniden yapıldı. En sonunda pes ettiler ve ücretimi iade ettiler.

    En sonunda ücret iademi aldım ve kurtuldum. Artık Samsung'un yanından bile geçmiyorum.
  • Benimde samsung bulaşık makinem var ve başlığa tamamen katılıyorum. Şikayet sitelerine de yazın bence. Bizdeki makine dün 4e hatası vermişti bugün de he hatası veriyor servis çağırmayı düşünmüyorum bile...https://www.sikayetvar.com/samsung/samsung-bulasillarim-temiz-yikanmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serzt kullanıcısına yanıt
    samsung alma aldırma.. çamaşır makinemin senlerdir bitmeyen 4e hatasından, ve buzdolabının sürekli rezistant hatası verip alt tarafa su akıtmasından bıktım usandım.. Servisleri leş, firma dünya çapnda olmasına rağmen kesinlikle uzak durulması gereken bir marka. git alman al kafan rahat etsin.. şikayetvar sitesinde kaç tane şikayetim yayında ben bile unuttum.. Bir daha samsung mu asla..
  • cay571 C kullanıcısına yanıt
    Kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Servislerin genel olarak bir çoğu böyle. Maklneyi onarırken parçaları onarmazlar. Bozuk parçayı atıp yeni parça takarlar. Yetkili servislerin hiç biri motoru alıp kömürünü kapasitörünü onarmakla uğraşmaz. Çünkü yasak. Motoru yenisiyle değiştirir.

    Bir diğer sorunun cevabı şu: motor arızalı olduğunda servisin makinenin içini açmasına gerek yok. Makineyi çalıştırıp dinleyip motorun arızalı olduğunu rahatlıkla anlarsın. O da şöyle oluyor. Bulaşık makinelerinin sıralı çalışma şekli var. Makineye start veriginde önce boşaltma motoru çalışıp makinenin içinde kalan suyu atar. Hemen ardından valf çalışıp makineye su alır. Su alımı bittikten sonra yıkama motorunun çalışması lazım ki. Makinenin aldığı suyu fiskiyelere pompalasın. İşte bu kısımda yıkama motoru arızalı olursa makine aldığı suyu geri boşaltıp arızaya geçer. İşte burda anlarsın arızalı parçanın yıkama motoru olduğunu. Yani bu aşamalar makine dinlenerek anlaşılır. Makineyi açmaya gerek yok. Maalesef Artık beyaz eşyalar en fazla 5 , 6 sene dayanacak kalitede üretiliyor. Yani firmalar makineyi sattıktan sonra bile para kazanmaya devam ediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar Buzdolabı dışında Samsunga bulaşmamak lazım derim bunca yıldır farklı markalarda beyaz eşya sattım maalesef Samsungun servisi ile bayisi olduğumuz dönemde biz bile uğraşamadık ki son tüketici ne yapsın
  • shopsiemens S kullanıcısına yanıt
    Samsung bence telefon grubu ve buzdolabı dışında beyaz eşya mümkünse üretmesin.



    LG ona nazaran daha iyi ama LG nin de telefonları çöp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -YucukluSucurtam-

    Samsung bence telefon grubu ve buzdolabı dışında beyaz eşya mümkünse üretmesin.



    LG ona nazaran daha iyi ama LG nin de telefonları çöp

    Bence telefonda yapmamalı ya neyse

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Türkiyede en çok mahkemelik olan marka Samsung dur tüketici mahkemelerinde mutlaka yerini 1. Sırada alır.



    Ama güya icatçı tüketici dostu ne dersiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shopsiemens S kullanıcısına yanıt
    Bende buzdolabıda var 5 yılı yeni doldurdu sağ kapak tarafı çok ısınıyor komşulardan farklı modelde de durum aynı, sebzeli kırıldı fazla bir i güç kullanmadan, kapak kısmındaki haznelerdede çatlayana var ama çalışması soğutması taze tutması çok iyi onda da yanlış bilmiyorsam LG motorunu kullanmasının payı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cay571

    Maalesef işler daha fazla karıştı,

    Servis motor bozuk ücreti de 540 deyince ben aldım makineyi balkona motorunu güzelce söktüm, götürdüm mahalledeki beyaz eşya servisine, dedim ki:
    Abi servis geldi, bunun motoru bozulmuş bir kontrol eder misin kömürü filan mı bitti? Adama motor 3 yıllık deyince dedi bunlarda kömür olmaz, 3 yıllık motor su değmediyse kolay kolay bozulmaz, ben yine de bir bakıyım dedi.
    Ertesi gün gittiğimde abi motorun kapasitörü bozulmuş, değiştirdim 20 tl versen yeter dedi.
    Nasıl dedim oldu mu şimdi?
    Evet oldu.
    Ama servis benden 400 tl istedi,
    Abi dedi servis seni kandırmış...

    Neyse götürdüm gittim taktım motoru, makinede sıkıntı yok çalışıyor mis gibi...

    Servis resmen dolandırdı, hiç bir şey yapmadan 50 tl mi aldı. Üstelik yap desem 400 tl'de alacaktı, beni dolandıracaktı.
    İlgili yerlere şikayette bulunacağım.

    Neler mi öğrendik:
    -Samsung alma,
    -Servisine güvenme
    -Bu ülkede işten anlamıyorsan kazığın en büyüğünü yersin.
    Sayin cay571 benim makinem de he arizasi veriyordu. Sayenizde servisi cagirmadan ayni parcayi degistirerek sorunum cozulmus oldu. Paylasiminiz icin tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Samsung ürünlerinden genel olarak memnun olan ender insanlardanım sanırım.

    Yazıları okuyunca anlaşılan o ki düğün öncesi gidip Buzdolabı Çamaşır Makinesi Bulaşık Makinesi ve Televizyonu paket halinde alarak tabiri caizse büyük oynamışım. Ama çok şükür şimdiye kadar bir bulaşık makinası arızalandı diğerleri henüz sağlam..

    Bu garanti bittikten 3 ay sonra arızalanması kronik bir durum gibi :)

    3 yıl bitti 4.ayda aynı malum burada yazılı sorunu yaşadık..

    Motor veya anakart arızası dediler. Motor arızalı çıkarsa 560 tl anakart arızalı çıkarsa 400 küsür tl.. Kısmetimize bakalım ne çıkacak.

    Sn. cay571 yazınızı görmeseydim muhtemelen yarın "tamam getirin hangisindeyse sorun takın" diyebilirdim.

    Bu motoru götürebileceğim baktırabileceğim bir yer bulacağım artık. İstanbul Bahçelievler tarafında tanıdık biri var ise oraya da yönlenebilirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cay571

    SAMSUNG YETKİLİ SERVİSİNE
    Ek 1 de bilgileri yer alan Samsun Dw-fn310 model kodlu bulaşık makinesi, garantisi bittikten yaklaşık 3 ay sonra arıza vermesi nedeniyle müşteri hizmetlerini arayarak servis istek talebi oluşturdum. Ertesi gün yani 22/08/2017 tarihinde adresime gelen servis ekibi bulaşık makinesini hiç açmadan, yerinden çıkarmadan, sadece dışardan dinleyerek motorunun arızalı olduğunu, değişmesi gerektiğini belirtmiş, kapağının da bozuk olduğunu, motor arızası için 400 TL, kapak arızası için ise 140 TL masrafının olduğunu belirttiler. Yaklaşık 10 dk süren bu bilgilendirme sonrasında 50 TL servis ücreti ( EK 2) vermem gerektiğini, bunun zorunlu olduğunu söylediler. Vermek istemediğimi belirtmeme rağmen vermezsem bu ücretin kendilerinden kesileceğini belirttikleri için 50 Tl ücreti verdim.
    İnternette aynı bulaşık makinesinin piyasa fiyatının yaklaşık 1200 tl olduğunu öğrendim. Toplam 540 tl olan bulaşık makinesi yaptırmak yerine yeni bir tane almayı düşündüm. Bu yüzden de bulaşık makinesini balkona çıkartarak kendi amatör bilgim ile içini açtım, motorunu ve motorun hemen yanında olan kapasitörü söktüm. Motorunu söktükten sonra mahalle de bulunan beyaz eşya sevisine götürerek motoru arızalı olduğunu belirterek arızanın neden kaynaklandığını öğrenmek istediğimi söyledim. Ertesi gün bu beyaz eşya servisi arızanın motorun kapasitöründen kaynaklandığını ve fiyatının 20 TL olduğunu, değiştirdiğini, motorun artık çalıştığını söyledi (Ek3). Motoru alıp balkonumda amatör elektronik bilgim ile bulaşık makinesine geri taktım. Şimdi haftalarca denediğim bulaşık makinesi iyi bir şekilde çalışmaktadır.
    Yukarıda anlattığım ve deneyimlediğim servis olayında haksızlığa uğradığı ve dolandırılmak istediğimi düşündüğümden dolayı servisinizden aşağıdaki sorulara cevap vermesini istiyorum.
    1- Bulaşık makinesi hiç incelenmeden, içi sökülmeden motor arıza olduğu belirtilen makinenin motoru için neden bu kadar yüksek fiyat( makinenin güncel fiyatının bile 3/1’) istenmiştir?
    2- Motor arızası olduğu açılmadan nasıl bilinmiştir? Motorun değil de motora ait bir parçanın arızalı olduğu ihtimali hiç mi değerlendirilmemektedir?
    3- Başka serviste 20 TL tutan bir arıza için servisiniz talep ettiği ücret 400 TL olmuştur. Bu tüketicileri nitelikli ve planlı bir biçimde kandırmak, dolandırmak amacı mı taşımaktadır?
    4- Hiç makine açılmadan 10 dk içinde yapılan makine dinleme için alınan ücret neye dayanılarak alınmaktadır? Madem ücret alınıyor, talep ediliyor neden arıza iyi bir biçimde tespit edilmemiştir? Makine açılarak çeşitli araçlarla kontrolü neden sağlanmamıştır?
    Yukarıda yer alan soruların cevaplanmasını ve tarafıma yazılı bir biçimde bildirilmesini, servisinizin arıza tespit için aldığı 50 TL’lik ücreti tarafıma geri ödenmesini talep ediyorum.
    Gereğini arz ederim.19/09/2017
    Ek1: Servis Formu (montaj)
    Ek2:Servis formu ( arıza tespit ve istenen, alınan ücretler)
    Ek3: Makinenin motorunun ve kapasitörünün söküldüğünü ve değiştiğini gösterir resimler.
    Merhaba.

    sonuç ne oldu?

    Firma cevap verdi mi size?




  • windlover kullanıcısına yanıt
    Merhaba windlover kardeş, uzun zaman sonra size cevap veriyorum ama bendede HE hatası veriyordu, bu HE hatası su ısıtma hatası imiş. Bu gün makinayı açtım. Resistanz arızasından şüphelendim ama resiztanzı ölçtüğümde 28 Ohm çıktı buda resiztansın sağlammış. sonra Resiztansın yanında Switch ( siviç ) olduğu dikkatimi çekti multimetre ile ölçtüğümde Switch tetiklemediğinden akım geçmediğini gördüm. Darıcada malzeme satan yerden birebir aynısı olmasada yerine oturan Switch i 15 TL ye aldım.. Makinaya taktım sorun çözüldü. Yetkili servis Switch komple yeri ile 120 TL fiyat istedi. 15 TL ye yan sanayide olsa işimi gördü şu an makina sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Switch ve resiztans yanya duruyorlar..

    önce Resistansın direncini ölçün resiztans sağlam ise siviç i kontrol edin ..


    Samsung Bulaşık Makinesi Neden Alınmaz.
    Samsung Bulaşık Makinesi Neden Alınmaz.
    Samsung Bulaşık Makinesi Neden Alınmaz.Samsung Bulaşık Makinesi Neden Alınmaz.




  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Sonuç zaman sıkıntısından dolayı uğraşamadım, lanet olsun dedim arkasına düşmedim. Muhatap bulamıyoruz çünkü.
  • windlover kullanıcısına yanıt
    faydalı olduysam ne mutlu :) sevindim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.