Şimdi Ara

Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27', 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.025
Cevap
31
Favori
101.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • uk05 U kullanıcısına yanıt

    Bildiğiniz her yere yazın, Şikâyetvar'a yazın, Tüketici Hakem Heyeti'ne, gerekirse Ticaret Mahkemesi'ne yazın. Bunun Samsung'a özel bir durum olduğunu sanmıyorum, Türkiye'de meydanı boş bulan firma "tüketici hatası" bahanesiyle tüketiciye nanik yapıyor, devlet de bir şey demiyor.

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    şikayetvara yazdım zaten, tüketici hakeme de gideceğim en kısa sürede.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bu cizgilerden aynı yerde 3-5 tane ekranın o köşesine parmağımla bastırdığımda yok olurdu bazen de yenileri çıkardı ama kesinlikle gidiyordu bu çizgiler. bu artık yok olmamaya başladı sürekli burda. Ne yapmam gerekir? Garantisi yok monitörün. Sorun neyden kaynaklı? Tamiri ne kadar tutar?

    Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 8 Kasım 2022; 14:53:22 >
  • Benim Samsung CHG70'in paneli garanti bitimine az bir süre kala (yoğun çabalarımla) komple değişmişti. (Bu modeli kullanan herkeste çıkan yatay dikey çizgiler meselesi) Aradan bir yıl kadar zaman geçti, o yeni panelde de aynı olay baş gösterdi. Garantiden değiştirdikleri panele garanti veriliyor mu acaba? Bu yatay dikey çizgi sorununda panel tamir olmuyor diye biliyorum, yani panel komple değişecek, o da zaten yeni monitör parası tutar. Açıkçası 3 yılda 2 kere aynı arızayı yaşayıp 2 panel eskiten bir firmadan bir daha monitör almayı pek düşünemiyorum. Eskiden bir monitör alırdık 10 küsür sene kullanırdık, dükkânda 15 senelik Samsung CRT monitör hâlâ çalışır vaziyette duruyor.


    @UnicornKnight hocam, bu tamir olan ürünün garantisi konusunda bilginiz var mı acaba? Zamanında bayağı uğraşmıştınız diye hatırlıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 3 Aralık 2022; 9:21:14 >
  • THH'ye konuyu tüm detayları ve servis geçmişini de içeren evraklar beraberinde taşımanız gerekiyor. iyi tarafı bunun için kaymakamlığa kadar gitmenize gerek yok, e-devlet üzerinden hallediliyor.



    Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600
    Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600www.turkiye.gov.tr
    Tüketici Hakem Heyetlerine Başvuru İşlemi
    https://www.turkiye.gov.tr/tuketici-sikayeti-uygulamasi

    kötü yanı ise hakem heyetlerinin iş yükleri çok artmış durumda. bulunduğunuz bölgeye göre değişmekle birlikte; karar kısa zamanda da çıkabilir, aylarca da sürebilir.

  • UnicornKnight kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim; uğraşmaya değer gibi, sonuçta bu ayarlarda yeni bir monitör 15.000 TL civarında. Yalnız garanti kapsamında parçası değişen bir ürünün garantisinin uzayacağına, yenileneceğine pek ihtimal veremiyorum. Yani garanti bitimine 10 gün kala panel değişti, "al sana 2 yıl daha garanti veriyoruz" demezler herhalde. Tabii THH müşteri lehine farklı bir karar da verebilir.

  • ben menfi ya da müspet ne şekilde karar çıkacağına dair bir öngörüde bulunmadım zaten dikkat ederseniz, sadece karar ne yönde olursa olsun bunun belirlenmesinin uzun sürebileceğini söyledim. satış sonrası ve garanti kapsamına dair tüketiciyi koruma kanunu başta olmak üzere sürüyle kanun ve mevzuat var, bunlara bakmak lazım. nacizane tavsiyem Adem Helvacı - YouTube ve/veya Tavsiye Forumu üzerinden Adem Helvacı abiye bir ulaşın, konuyu detayları ile anlatıp tavsiyesini rica edin, vakit bulup yanıtladığında eminim ki en doğru yönlendirmeyi o yapacaktır.





  • Az önce Samsung servisiyle telefonda görüştüm, CHG70 için yeni panel fiyatı 4000 TL dedi. Halbuki ben 3 yıl önce monitörü 3000 TL'ye almıştım.Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 Daha 1 hafta önce 165 Hz IPS ekran HP X27q indirimde 5700 TL'ye satılıyordu. Yine aynı arızayı vermesi %100'e yakın olan bir panele niye 4000 TL vereyim? Garantisi bittiyse CHG70 tamir ettirmekle panel değştirmekle filan uğraşmayın, gidin yeni bir monitör alın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 5 Aralık 2022; 10:27:33 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Şaka gibi fiyat. CHG kesinlkle uzak durulması gereken bir seri her ne kadar quantum dot sayeside renkleri calı gösterse de. Gerek bu modelde kullanılan va paneli, smearing sorununundan ve alan herkesin eninde sonunda karşılaştığı açılışta 1-5 dakika arası süren dikey çizgi sorunundan dolayı.

  • Nathan - Drake kullanıcısına yanıt

    Hocam o çizgiler kaybolmuyor, başlarda bir süre sonra kaybolsa da eninde sonunda kalıcı hale geliyor; ekran hurdaya çıkıyor yani, tamir de olmuyormuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 6 Aralık 2022; 9:43:52 >
  • Nathan - Drake kullanıcısına yanıt

    Evet. Ayrıca CHG70'in 60 Hz'teki tepki süresi çok kötüydü. PS5'le kullanırken sorun yaratıyordu. (PS5, bazı oyunların performans modu ve 40 FPS modu haricinde, 60 Hz çalıştığı için). Bu sıkıntıları Odyssey G7 ile düzelttiler.


    Kavisten kaynaklanan ışık sızması da yaygın bir problemdi. Sızmayı azaltacak bir local dimming algoritması olmadığından göze batıyordu. (Odyssey G7'de algoritma geliştirildiği için, ışık sızması birçok zaman dikkat çekmiyor.)


    CHG70 aslında 2017 yılı için çok iyi bir modeldi. Geçmişteki Samsung 226BW seviyesinde bir işti. Ama Samsung'un her yenilikçi modelinde olduğu gibi, problemli ve eksikti. (226BW'de de, üç farklı panel üreticisi vardı. Panele göre, görüntü kalitesi ve ölü piksel ihtimali değişiyorduSamsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 )


    Mesela son çıkan Neo G7 ve G8'de de, HDR renk ayarı, ton haritalama ve real scene parlaklık sorunları var. (Renk & haritalama sorunu Neo G9 dahil bütün Samsung'larda var. Oyuna ve kaynağa bağlı olarak, soluk görüntü sorunu yaşanabiliyor.)


    İlk bakışta, Neo'lardaki Mini-LED, VA panel ve 1000 nit'e ulaşan parlaklığı görünce etkileniyorsun ama detaylara inince hep bir arıza ve pürüz çıkıyorSamsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 16 Aralık 2022; 9:26:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beyler bende de garantisi bitmiş C27HG70 var bir adet ve aynı sorunlar var tabi. Buna panel değişmek mi mantıklı yoksa yeni bir monitör almak mı mantıklı?


    Odyssey G5 c27g55t modeli var bunda da kronik panel sorunu mu var mı acaba? Odyssey 4K'ya buldum.


    Yoksa 1k fazla verip MSI OPTIX G27CQ4 almak mı mantıklı? MSI ise 5k'ya buldum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GasiOr -- 21 Aralık 2022; 10:1:7 >
  • GasiOr kullanıcısına yanıt

    Odyssey G5, CHG70'e göre her açıdan geri. Quantum dot'a sahip değil. Parlaklık ve renk gamı daha düşük.


    Tepki süresi bile CHG70'ten yüksek. Ergonomi ve malzeme kalitesi de CHG70'in gerisinde.


    G5'in 2022 (AG55 165 Hz) modelinde renk gamını biraz iyileştirdiler ama hala geri.


    MSI CQ4 daha düzgün bir model. Alınabilir, ama onda da HDR desteği yok. Her ne kadar monitörlerin HDR desteği problemli olsa da, oyuna göre faydası oluyor. Bence kampanyaları bekleyip AG321CQR gibi bir model almanız daha iyi olur. (MAG değil. Bir sonraki AG modeli.)


    LG'nin de VA panelli iyi modelleri vardı. Rtings ve TFT Central incelemelerine bakarak seçebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 21 Aralık 2022; 22:35:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GasiOr kullanıcısına yanıt

    2 hafta filan önce CHG70 için yetkili servise yeni panel sordum, 4000 TL dedi. 6300 TL'ye Asus TUF Gaming VG27AQZ var, çoğunluk onu alıyor; zaten çoğu monitörde stok yok şu sıralarda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 21 Aralık 2022; 11:34:45 >
  • 2 ay önce monitörde dikine renkli çizgiler çıkmaya başladı. Samsung merkez eve servis yönlendirdi. Servis gelip bakmak için 250₺ servis ücreti istedi. Dedim "adres verin ben getireyim". Vermediler. Whatsapptan Seri numarasını alıp panel değişmesi gerektiğini ve 4100₺ ücreti olduğunu söyledi. Değişen panel için de 6 ay garanti olduğunu söylediler. Monitörün 2 yıllık garantisi Kasım 2022 ayında bitti. Bu çizgilenme ile ilgili çok şikayet var. Servise panel değişiminin gerektiği ile ilgili tutanak tutturup panel değiştirmeden; bu çizgilenmelerin ürünün kronik sorunu olduğu ve ayıplı mal kategorisinde denk bir monitörle değişimini istemek ne kadar mantıklı olur? Kullanıcı hatasından olmayan, darbe sonucu olmayan bir arıza nede olsa

  • Goday kullanıcısına yanıt

    Ben garanti kapsamında panel değiştirmiştim, siz de şansınızı deneyin derim. Bu modelin kronik sorunlu olduğunu herkes biliyor. Ama tabii burası Türkiye, tüketici hakları diye bir şey yok, o ayrı mesele. Tüketici mahkemesiyle filan uğraşmanız gerekebilir. Ama gidip de kendi paranızla yeni panel değiştirmeyin derim, değmez. Üstelik yeni panele de sadece 6 ay garanti veriyorlarmış.

  • Merhabalar, monitörü 1 yıldır kullanıyorum 2. el satın almıştım benden önceki sahibi garanti kapsamında panel değiştirmiş. Sorunsuz şekilde kullanıyorum, umarım da ilerleyen süreçte sorun çıkmaz. North Bayou H100 stand satın aldım monitörün orijinal standı masada çok yer kaplaması sebebiyle. Kutu içerisine baktığımda önceki sahibi bana kutu içinden çıkan stand dönüştürücü aparatını göndermemiş kendisi de bulamıyor dolayısıyla standı kullanamıyorum bende ilk aldığımda kontrol etmemiştim varlığından haberim yoktu. Bahsettiğim dönüştürücüye ihtiyacım var, satmayı düşünen olursa satın almak istiyorum. Teşekkürler...

    Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600




  • 3 yıl önce aldım bu monitörü bende de yatay çizgi problemleri vardı 2 yıldır şimdi ekranın her tarafına yayıldı ve düzelmiyo her şeyi denedim en son çare tüketici hakem heyetine başvurmak oldu bakalım ordan ne çıkacak, bu haliyle monitörün ederi ne kadar olur acaba onu merak ediyorum

  • hayatbulorg H kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Görseldeki duvar aparatı mı gerekiyordu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BLasTeaR kullanıcısına yanıt

    Vesa 10x100 olan bir duvar veya masa standı kullan için o aparat gerekiyor. Monitör kutusu içinden çıkmış olması lazım. Eğer 2.el alıp o aparatı almadıysanız duvar ya da masa standını takamazsınız.

  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.