Şimdi Ara

Samsung Dex Kullanıcılar Külübü(Dex Nedir,Ne İşe Yarar) (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
797
Cevap
68
Favori
58.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rcmf1907 R kullanıcısına yanıt
    Bir arkadaşa cevap olarak yazdığım şu mesajda istifade edeceğiniz bilgiler mevcuttur:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155799346

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar bi tane usb c to hdmi kablo aldım bide gamepad aldım bluetoothlu olandan. akşamları 1-2 saat xbox gamepasss ile buluttan oyun oynamak istiyorum. bilerek dex station yada usb c hub almadım bataryaya fazladan yük bindirip ömrünü kısaltmamak için. sizce iyi mi yaptım. eve genellikle yüzde 40-50 sarjla geliyorum. 1-2 saat oyun oynasam biter zaten. sonrada telefonu sarja takar yatarım

  • Güzel düşünmüşsün, lakin hem bluetooth hemde wifi kullanacağı için, telefon baya ısınacak, ben köye gittiğimde şarjlı olanlardan kullanıyordum, gamepad bağlayıp saatlerce oynuyordum. ps1 ps2 swich gibi oyunları. Tabi bu cihazlar konsol gibi olmadığı için bir müddet sonra batarya şişme ihtimali olabilir, şarjda takmasan bile, sürekli yükse frekans çalıştığı için.

    Ne tür oyunlar oynamak isyiyosun.

  • Byblack58 kullanıcısına yanıt

    Şarjın çok çabuk biter hele oyun oynarken.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Byblack58 kullanıcısına yanıt
    Bir taraftan batarya ömrünü düşündüğünüzü belirtip diğer taraftan

    quote:

    telefonu sarja takar yatarım


    yazmışsınız. Bataryayı %100 şarj edip uzun süre şarjda bu şekilde takılı bırakmak batarya ömrüne en çok zarar veren işlemdir. Bu sebepten Samsung "Pili korur" diye ayar getirip şarj esnasında pil doluluğunu max. %85 düzeyinde tutmayı önermektedir.
    Aldığınız ürün hayırlı olsun. Eski mesajlara bakarsanız her ne kadar pratik gibi dursa da type-c to HDMI kablolarını kimse önermiyor. Orijinal Samsung Dex ürünleri de şarja takılı olmayı şart koştuğundan onlarıda önermiyorum. Gerek markalı, gerek yan sanayi şarja takmayı şart koşmayan ürünler mevcut; onları tavsiye ederim. Ayrıca arkadaşında belirttiği gibi xCloud'da (Microsoft buluttan oynama) oynama için kayıpsız internet bağlantısı gerekir (rekabetçi oyunlar zaten çok zor). Bunu mobil internet veya 5Ghz wifi ile, en sağlıklısı ise ethernet ile sağlayabilirsiniz. Dex destekli bazı hub'lar gigabit ethernet portu bile barındırmaktadır mesela...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Hayalci kullanıcısına yanıt

    Telefona çok yük bindireceğini düşünmüyorum çünkü telefon sadece dex modunda ekranı yansıtacak. Sadece aşırı ısınma felan olur mu kablo ile görüntü aktarırken onu merak ettim. Bide sarjım yeter mi 1-2 saat oyun oynamaya. İşte bilerek bataryaya yük binmemesi için dex station almadım. Yoksa aslında o aklımdaydı. Hem fanı da var telefonu da soğutur. Eğer telefon çok ısınırsa kablolu bi fan alırım arkasına koyarım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Byblack58 kullanıcısına yanıt

    1-2 saat normal kullanımda götürür belki ama oyun oynarken pilinizi çok çabuk tükeneceğini düşünüyorum.

  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Evet hocam doğru dediniz. Telefonu sarj etme rutinim şöyle akşam yatarken Kablosuz sarj istasyonuna koyuyorum. Sarj cihazım akıllı prize bağlı onda da otomasyon var. Sabah işe gideceğim saatte 100 olacak Şekilde zaman ayarlı yaptım. Gece 2 de açılıyor. Sabah 6 da kapanıyor. Ortalama 4 saatte Kablosuz olarak sarj oluyor. Bu şekilde telefonu fazladan sarjda bırakmamış oluyorum. Yani o konuda endişem yok. Diğer konuya gelecek olursak evet evde fiber net var wifi 6 destekli modem var. Telefonla 5ghz olarak bağlıyorum modeme. Amacım zaten online oyunları oynamak değil. Story modunda kendi halimde takılmak istiyorum onda da bu kablolun işe yarayacağını düşündüm. Uzun sastlerde oturumda kalmayacağım o kadar vaktim yok. İnternet kaynaklı gecikme olursa eğer sadece onda problem yaşayabilirim. Onun haricinde kablolu bi şekilde dex kullanacağım için telefon görüntü aktarmada gecikme yaşatmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Byblack58 kullanıcısına yanıt

    Dex modunda telefonda ayar var 1 saatte bir dex kapatıp açıyor, kendi ayarı buymuş, telefonu sanırsam yormamak adına böyle bişey yapmışlar, ben dizi izlerken arada bir mause hareket ettiriyorum, filmin ortasında tak diye kapanıyor ekran. Bu arada dex ile full hd bir ekranda çok güzel oyunlar oynanıyor aga, cihaz bildiğin konsola dönüşüyor, ben ps2 oynadığım için pek yormuyor teli.


    Bu arada bu s20fe otg özelliği usb3 1tb ssd taktım, şak diye tanıdı, aynı anda 3 usb flaş disk ve bir ssd taktım hepsini gördü, cihaz resmen ayaklı pc gibi :)


    Bu videodaki gibi

    https://www.youtube.com/watch?v=UiIZhlDC7NU&feature=youtu.be




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalci -- 5 Eylül 2023; 16:13:43 >




  • Hayalci kullanıcısına yanıt

    evet hocam amaç zaten akşamları biraz farklı bişeyler yapmak. biraz forza horizan biraz gta 5 felan bakarım. arada bi fs22 oynarım öyle takılırım zaman geçiririm diye düşündüm. kablo geldi gamepadde yarın gelecek. yarın bi deneyeyim evde. tek sıkıntı işte 720p veriyomuş görüntüyü. en kötü bi 1080p olsaydı iyiydi

  • benim uzun süreli kullanımlarda gözlemim şu. %85 pil koruma ayarı açıkken usbc ile monitöre bağlandığımda %85 e gelene kadar şarj oluyor. %85 e ulaşınca pil şarj işlemi sonlanıyor ve pil bypass edilip usbc den alınan enerji ile cihazı kullanıyorsunuz. hatta çok uzun sürelerden sonra pil kendiliğinden %84e düşüyor telefon tekrar 85e getirip bırakıyor. bu açıdan şarjda laptop kullanmaktan bir farkı yok. gönül rahatlığı ile şarjda dex modunu kullanabilirsiniz.

  • Hayalci kullanıcısına yanıt

    Oyun oynamak için nasıl bir yol izlemeliyiz daha önce hiç denemedim merak ettim siz söyleyince?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Byblack58 kullanıcısına yanıt

    Bende FHD . 720p ayarı var zaten ama onu seçmiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayalci kullanıcısına yanıt

    Yok hocam buluttan oyun oynarken 720p veriyormuş telefona görüntüyü. Onun haricinde eğer kablo ne kadar destekliyorsa ve ekranda destekliyorsa 4k bile görüntü vermesi lazım.


    https://www.hepsiburada.com/paugge-4k-60hz-hdr-hdcp-2-2-destekli-usb-c-to-hdmi-2-0b-kablo-p-HBV000007ZCT8?url_src=and-product-detail


    Bundan aldım ben

  • Byblack58 kullanıcısına yanıt

    Bunda usb aparat yok. Bende usb3 ve sarj girişide var.

    720p iyidir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunlar açılıyor yarın bide gamepad gelsin de bakalım nasıl olacak. Gamepad olmadan oyunların çoğu açılmıyor zaten

  • Byblack58 kullanıcısına yanıt
    Gamepad linkini paylaşır mısınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tgezer kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Byblack58 kullanıcısına yanıt
    Xbox bulut oyunlarını oynayabilmek için desteklenen gamepad'ler web sitesinde listelenmiş. Paylaştığınız gamepad'in markası listede mevcut değil. Gelince deneyip burda da paylaşın, inşallah çalışır diyeyim. Sorunsuz kullanım için orijinal Xbox gamepad'lerini öneririm. 8. nesillerin (One S|X ile gelenlerin) daha dayanıklı olduğu söyleniyor, sarı siteden 2. el 8. nesil bir gamepad olabilir mesela.

    https://support.xbox.com/tr-TR/help/games-apps/cloud-gaming/cloud-gaming-tested-controllers

    Bilmeyenler için ilave bilgi:
    İlk çıkan ve orijinal One diye geçen konsol ile gelen gamed'lerde bluetooth özelliği yoktur; sonra çıkan One S ve X gamepadlerinde vardır. Birbirine benzeyen gamepadler dış görünümlerinden şu şekilde ayırd edilebilir:

    Samsung Dex Kullanıcılar Külübü(Dex Nedir,Ne İşe Yarar)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 6 Eylül 2023; 9:36:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz gibi o sorun eskidendi, ben bu kontrolculerle her oyunu sorunsuz oynadım, tabi fiyatı 44 tl iken oynamıştım, şimdi 130 tlmi ne.


    190 tlye almıştım, şarjı bir haftaya yakın sürüyor, her gün 3 saat oynama ile. Bu kontrolculerin içine xbox yazılım eklemişler, o yüzden bütün xbox oyunlarında ve steam oyunlarında sorunsuz oynayabiliyorum. Çoğu gamepadda bu özellik var zaten.


    Mini kablosuz Pro oyun denetleyicisi Turbo Gamepad programlama çocuk Joystick Ninteno anahtarı ve NS Lite konsolu PC - AliExpress





  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.