Şimdi Ara

Samsung Galaxy A15 amoled ekranı göz sağlığınızı tehdit ediyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amoled ekranlı pek çok Samsung modelinde olduğu gibi A15 modelinde kullanılan amoled ekran da düşük PWM Dimming değeri yüzünden göz sağlığı için ciddi sorun teşkil ediyor. Keşke A14'teki gibi lcd ekranlı olsaydı. Böylece hem gözünüz hem cüzdanınız rahat ederdi.


    Peki ülkemizde youtube'ta telefon incelemesi yaptığını söyleyenler bu konuya değiniyorlar mı? maalesef değinmiyorlar. Çoğu telefon incelemesi değil de firmanın kendilerine yolladığı telefonların yalakalığını yaptıkları için amoled ekranlardaki PWM dimming gibi en önemli konuya kesinlikle değinmiyorlar.


    PWM Dimming nedir sorusuna en kısa basit cevap ise çıplak gözle ekrana baktığımızda göremediğimiz ekranda titreşimler, titreşimlerin hızı veya siyah çizgilerin kayması diyebiliriz. Bu titreşimler kısa sürede ya da zaman içinde göz bozukluklarına, başağrısına, başdönmesine, migrene neden olabiliyor. Bu titreşimleri görmek ya da ölçmek için Radex Lupin cihazına, yüksek fpsde video çeken kamera/cep telefonuna ya da pozlama süresini kendinizin ayarlayabildiği bir fotoğraf makinasına sahip olmanız gerekiyor.


    Samsung amoled ekranlar PWM Dimming ve modülasyon değeri açısından baktığınızda belki en kötü ekranlar. Özellikle de S23 serisi ki bu seride 240Hz gibi çok çok çok çok düşük PWM değerine sahip amoled ekranlar var.


    2 gün önce çekilmiş bu inceleme videosu A15 modelinde de göz sağlığınız için adeta facia PWM Dimming değerine sahip amoled ekran kullanıldığını gösteriyor.


    PWM Dimming değerini bilmediğiniz, ölçmediğiniz hiç bir amoled ekranlı telefonu almayın. Telefonun markası, modeli, ucuz ya da pahalı olması farketmiyor.


    Ultra Value Techyoutube
    Screen quality safety check of Samsung Galaxy A15 5G. PPM screen flicker test of Samsung Galaxy A15. I will show you why this is one of the worst phones for your eye health. 0:00 Intro 1:10 Screen flicker test 1:33 Maximum test
    https://www.youtube.com/watch?v=SC0zuLeoJO4&list=LL&index=2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Traxxas -- 26 Şubat 2024; 10:31:27 >







  • Neredeyse tüm telefonlar amolede geçti, peki oled ekranlı modellerde durum nedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cumur C kullanıcısına yanıt

    AMOLED ve OLED aynı zaten

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.