Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU] (962. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
19.361
Cevap
169
Favori
370.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 960961962963964
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • erkutamca kullanıcısına yanıt
    Adi herif benden 150 TL aldı bunun için, üstelik yapıştırmayı da beceremedi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nevrans kullanıcısına yanıt

    Orijinal batarya bulamazsınız batarya mafyasında orijinal yok asla servis bile yan sanayi kullanıyor. Malesef hiçbir batarya fabrikadan çıktığı gibi orijinal batarya gibi olmaz. O yüzden muadili deji gibi bir batarya tavsiye ederim. Ama o da orijinalini yerini tutmuyor aslında sadece idare ediyor.


    Ben 5 yıldır ilk bataryayı kullanıyorum 1 gün dayanıyor oyun oynamazsam yani günde 1 şarj ile geçiriyor günü çok kurcalarsam 2 kez şarj ederim yinede batarya değiştirmem.


    Batarya değişimi sonrası su geçirmezlik özelliği yok oluyor.


    Ben hala denizde yüzerken telefonla su altı videosu çekebiliyor mesela geçen yaz dev kaplumbağa çektim su altında




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 19 Ocak 2023; 22:43:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2khakan kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız. 20 gündür dejinin premium markası woyax kullanıyorum. 3 defa firma ile iletişime geçtim her seferinde yenisi gönderildi. Ancak 3 batarya da 3300-3400 mah den yukarı şarj olmadı. Hem programla hem usb ampermetre ile ölçüm yaptım. En son iade ettim orj bataryamı geri taktım. Servisden almak en iyisi gibi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2khakan kullanıcısına yanıt
    Bende telefonla aldığım orjinal bataryayı kullanıyorum şu anlık sorunum yok 5 sene oldu gittiği yere kadar kullancam telefon açıldığı zaman tüm orjinalliği gidiyor hiç elletmemek en iyisi dediğiniz gibi orjinal batarya yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SMDKSNGR kullanıcısına yanıt

    Piyasadaki birebir orijinal bataryalar 3500 değilde 2500 gibi ama üzerinde 4000 5000 falan yazıyor yalandan. çin çakması hepsi.


    deji ler yine bir nebze gerçek değerini veriyor ama o da o kadar premium değil.


    10 yıl önce iphone 5 zamanında çözmüştüm o işi sadece istanbuldaki apple orijinal batarya takıyor.


    mesela samsung telefonun var kvk dan garantili. kvk nın servisi orijinal batarya diye orijinale yakın bir batarya takıyor. nettech vs gibi firmaların yüzde yüz orijinal batarya demesine bakmayın fabrikada takılan bataryanın aynısını takan biryer görmedim daha.


    o kadar yalan sahte ve çakma bataryayı orijinal diye satmaya çalışan varki taa o zamanlar batarya lazım olduğunda batarya mafyasının eline düşmüştük. bir kaç çakma bataryadan sonra illalah edip yeni telefon almıştım.


    aynı şey şarj aletlerindede geçerli. malesef orijinal şarj aletini sadece resmi satıcılardan bulabiliyoruz. mesela satıcı amazonun kendisi ise veya samsungun kendi sitesinden artık orijinal şarj aleti blunuyor. binlerce çakması var ve kutusu bile birebir aynı ayırt etmek çok zor.





  • 2khakan kullanıcısına yanıt
    Benim garanti bitmeye yakın göndermiştim yetkili servise bataryam ekranım ve birkaç bişey değişmişti. Şimdi bataryayı değiştirmek için açtığımda orj samsung batarya vardı cihazda. Yetkili servis benim telefona orj samsung batarya takmıştı hakkını yemeyeyim şimdi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nevrans kullanıcısına yanıt

    5 yıldır orijinal şarj aletini kullanıyorum o yüzden batarya ömrü çok azalmadı sanırım hala kabul edilebilir düzeyde. sadece dışarı çıkarken fullüyorum piskolojik olarak. bataryada şişme gibi durumda olmadı telefon sağlam gerçekten.

    kendim tamirciyim onlarca note8 s9 açtım hepsi ısıtılarak arka kapak aılıyor tekrar yapıştırıcı jel sürdüğünde o eski hali gibi olmuyor illa bir yerden su alır. hatta kapak bile orijinali gibi yapışmaz

  • 2khakan kullanıcısına yanıt
    Çok doğru dediniz o yüzden bende elletmek istemiyorum hakan bey

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2khakan kullanıcısına yanıt
    Hocam Peki servisler cihazı açtıktan sonra nasıl geri kapatıyor bilginiz var mı
    S10 Plus Cihazım iki defa serviste işlem gördü garanti dahilinde Ama şu an eskisi gibi
    Yani açıldığına dair bir şey göremedim sağlam kapatılmış gibi kapak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt

    insan eli ile açılıp kapatılıyor yani göz kararı açılıp göz kararı takılıyor. telefon yeni ise kapakta yamulma vs yoksa aynı şekilde geri takılır. kapağın kenar kısımlarında sıvı yapıştırıcı sürülüyor o yapıştırıcı ısı ile yumuşayan özellikte yani ısıtarak çıkarıyoruz ya. Geri takıldığında belli olmuyor zaten ama hiç açılmamış bir cihazla yanyana getirdiğinde ufak farkları anlarsınız.


    servisteki eleman ne kadar iyi yapıştırdı ise onun elinin ayarına kalıyor biraz iş. veya ne kadar dikkat ediyor. su geçirmezlik özelliği kayboluyor kesinlikle yani içi açılmış bir telefonu suya sokmak alınabilecek bir risk değil.


    Servislerde çalışan elemanlarda çok Güvenilir değil malesef samsungun yetkili servisi samsungun kendisi değil sonuçta.

    Mesela Bursada Ebru elektronik yapıyor samsung servis işini.


    Örneğin arkadaşımın Note 5 telefonu için garantisi bitmeden batarya değişimi istedi. kapak açılıp kapandığında eskisi gibi yapışmadı. Kızıl ötesi çalışıyordu çalışmadığını farketti. adamlar kızıl ötesinin soketini takmayı unutmuş vs. tekrar sök tak yaptılar telefon kasası bazı yerlerden açık kalmıştı.


    Önceki kasalar plastikti ve bir iki kez açılıp kapandıktan sonra birdaha iflah olmuyordu. Şimdiki kasalar cam kasa ve çok sert kolay kolay yamulmuyor o yüzden bir kaç kez söküp takıldığında belli olmuyor. ama yinede su geçirmez şekilde fabrikadaki makine gibi kusursuz kapatamazlar elle.





  • Custom Rom kullanan varmı. Şimdiye kadar hep orijinal samsungun yazılımını kullandım fakat son zamanlarda whatsapp ve instagram da yavaşlamalar hissediyorum. telefon akıcı değil gibi gelmeye başladı.


    İnternette Note 9 için android 12 Rom unu buldum yüklemek için gereken TWRP isimli yazılımı telefona kurmak gerekiyormuş sonra istediğin romu atıyorsun.

    linki bu. https://forum.xda-developers.com/t/noble-rom-2-9-oneui-4-1-full-port-01-23-patches-09-01-2023-sm-n960f-fd-n-sm-g96xf-fd-n.4244747/page-204#post-87969651


    Telefonda banka uygulamaları binance gibi uygulamalarda hesaplarım. mail hesaplarım sosyal medya hesaplarım şifrelerim. notlarım hepsinde kendi kişisel bilgilerim kişisel şifrelerim. Kişisel banka hesabım açıkçası herşeyimiz telefonun içinde iken resmi olmayan bu yazılımı kurduğumuzda bu romların içine bilgilerimizi ele geçirebilecek kodlar veya casus yazılımlar yerleştiriliyormu?



    orijinal yazılımda wipe data yapıp komple sıfırlasam mı Custom rom mu yüklesem kararsız kaldım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 21 Ocak 2023; 23:59:53 >




  • noble rom çöp benim için. debloat yapıyorum mutlaka bi özellik patlıyor.
    ...
    ...
    ...
    ...
    ...
    KILIF TAKASI (Spigen şeffaf sert olan) isteyen var mı?

    bana arkasında dayama kısmı olanlardan lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2khakan kullanıcısına yanıt
    Thread '[ROM][N960F/DS/N][ALEXNDR] * U9FVH1 * DevBase v7.4 * DeX, Gear & Encryption support'https://forum.xda-developers.com/t/rom-n960f-ds-n-alexndr-u9fvh1-devbase-v7-4-dex-gear-encryption-support.3847061/


    Bunu kullanıyorum yaklaşık 4-5 ay oldu. Android 10 oldukça stabil. İlk kullanmaya başladıktan 2 hafta kadar sonra tamamen oturuyor yazılım. Bazen aklım Noble roma gitsede stabil etmeden vaz geçemediğim için bundan devam ediyorum. Batarya performansından çok memnunum, 15-16 saatlik kullanımda yaklaşık 7-7.5 saat ekran süresi alıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • alicavush kullanıcısına yanıt

    Bugün Noble rom a geçtim. Root ta yaptım Magisk ile. Android 12 oldu telefon. şuan fazla uygulama yüklemediğimden hızlı açılıyor hızlı çalışıyor klavyede yazı yazarken problem yok. performans güzel.

    ufak tefek hatalar var ama mesela always on display deekran kapalı iken şarj yüzdesi gösterirken şarj oluyor yazıyor. ama normalde ekranı açınca üst kısımda şarj olmuyor. şarj durumu yerine şarj oluyor yazıyor şarjda değilken. çok önemli değil ama bu tarz bir kaç şey vardır zamanla göreceğim.


    Asıl merak ettiğim bu şekilde banka uygulamaları vs kullanmak risklimi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 22 Ocak 2023; 0:0:42 >
  • 2khakan kullanıcısına yanıt
    Android ilk çıktığı günden beri neredeyse hiç bir zaman rootsuz telefon kullanmadım. Hiç bir banka uygulasında veya başka bir konuda sıkıntı yaşamadım ama bu yaşamayacağım anlamına gelmiyor. Sonuçta Android dünyası virüs ve casus yazılımlar ile dolu ki custom rom kullanıyoruz. Rom yapımcısı yazılıma bir kaç satır illegal komut eklese ruhumuz bile duymaz. Yani tehlikesi var mı evet var ama yine de kullanıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alicavush kullanıcısına yanıt

    Şuan Yeni telefon almış gibiyim Android 12 ve çok akıcı. içinde youtube bile yok. o kadar boş geldi ki. samsungun dayattığı o saçma sapan uygulamaları. samsung free gibi şeyleri kurmadım ama hesap makinesi bile kurmamış. onları galaxy store den tamamladım.


    önceden açıldıktan sonra 1-2 dakika kendine gelmesini beklerdim. şimdi 1-2 saniyede açılıyor çok hızlı gerçi şuan çok fazla uygulama yok ama memnunum.


    Kamera daha iyi çekiyor gibi geldi bana odaklama sorunu yok gibi. tam emin değilim ama kamera daha temiz çekim yapıyor.

    Fakat ultra ağır çekim modunu bulamadım. Normal ağır çekim var ve güzel olmuş.

    Samsung Note 10+ yazılımını note 9 a uyarlamışlar.


    Custom ROM ile root ayrı işlermiş ben ilk defa kurduğum için yeni öğrendim. Custom romla rootsuz olarak android 12 ye geçtim. magisk i TWRp ile kurmuştum telefon açıldıktan sonra magisk uygulamasına girince root yaptım.


    Henüz banka uygulaması yüklemedim ama inat tv apk yükledim telefonunuz root lu olduğu için kullanamazsınız uyarısı veriyor root u kaldırın tekrar deneyin diyor.

    İnat tv bile root kabul etmiyor rootu açıp kapatma tuşu varmı magisk te. banka uygulamaları sıkıntı etmezse kapatmam root u da. inat tv yi de ilk defa yükledim meraktan.





  • N4F kullanıcısına yanıt

    Noble de Şuanlık çalışmayan özellik denk gelmedi ama görsel olarak bir iki hatası var ama benim için hiç önemli değil.


    AOD ekran kapalı iken saati mavi yaptım mesela tarih saat mavi ama alttaki şarj surumu beyaz kalıyor ana ekran tuşu simgeside beyaz.

    Birde Ekran kapalıyken Şarj oluyor %54 yazıyor AOD da. aslında şarja takılı değil ama hata işte. yazım hatası gibi birşey.

    Yani kilidi açtığında şarj oluyor olarak görünmüyor sadece AOD hatalı.


    Kullandıkça sorunlarını veya iyi taraflarını tespit ederim. Orijinal romu da indirip PC de saklıyorum. ilerde dönersem hazır olsun. odin ile yükleriz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 22 Ocak 2023; 11:15:6 >
  • 2khakan kullanıcısına yanıt
    Magiski gizlemek için universal safetynet yükleyip ayarlardan Magiski gizleyeceğin uygulamaları seçersen uygulamalar telefonun rootlu olduğunu göremez

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2khakan kullanıcısına yanıt
    AOD dasürekli şarj oluyor simgesini gizlemek için çözüm vardı fakat şuan hatırlamıyorum xda da ilk sayfada bir yerde yazıyordu galiba çözümü

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Note 9 icin guvenlik guncellemesi cikmistir. Normalde miadini doldurmustur ozellikle guvenlik guncellemeleri acisindan ama belli ki cok kritik bir guvenlik acigi varmis! ...



    TUR Turkiye icin malesef halen yayinlanmadi bu haber ve guncelleme 7 Mart 2023 itibariyle Avrupa bolgesindeki Irlanda ve Ingiltere icin yayinlanmistir.


    Ingiltere CSC si BTU icin



    SamFirm v0.3.6.3

    Checking firmware for SM-N960F/TUR/N960FXXU9FVG2/N960FOXM9FVH1/N960FXXU9FVG2/N960FXXU9FVG2

    Model: SM-N960F

    Version: N960FXXU9FVG2/N960FOXM9FVH1/N960FXXU9FVG2/N960FXXU9FVG2

    OS: Q(Android 10)

    Filename: SM-N960F_2_20220804184910_4jp4nu82i1_fac.zip.enc4

    Size: 5573484096 bytes

    LogicValue: 21i2fzrmo1tk3ljv



    Checking firmware for SM-N960F/BTU/N960FXXU9FVH1/N960FOXM9FVG2/N960FXXU9FVG2/N960FXXU9FVH1

    Model: SM-N960F

    Version: N960FXXU9FVH1/N960FOXM9FVG2/N960FXXU9FVG2/N960FXXU9FVH1

    OS: Q(Android 10)

    Filename: SM-N960F_2_20220803084121_5gif3g86z3_fac.zip.enc4

    Size: 5569550144 bytes

    LogicValue: bl5ewvzpj867oue3




    Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU]
    Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU]sammobile
    Galaxy Note 9 getting an update even though it’s not supposed to
    https://www.sammobile.com/news/unexpected-new-samsung-galaxy-note-9-update


    Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU]
    Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU]samfw tool 3.31 - remove samsung frp one click
    SamFw Tool 3.31 - Remove Samsung FRP one click
    https://samfw.com/blog/samfw-frp-tool-1-0-remove-samsung-frp-one-click




    Tavsiyem Samfirm Reborn gibi ucertsiz direk Samsung sunucularindan indirme yapan uygulamalari kendi hizinizla indirmek ve Odin ile CSC kisminda ise HOME_CSC ile bu guncellemeyi mevcut hicbirseyiniz silinmeden pekala gerceklestirebilirsiniz.


    Ya da CSC yi BTU yapip OTA dan yani cihazdan da alabilir diye SamFw Tool 4.2 kullanilabilir. Suan itibariyle guncel surumu 4.2 dir ama size resmi direk en guncel indirme sitesni paylasiyorum :



    Telefonuzda gelistirici seceneklerinden hata ayiklama aktiflenip usb kablosu ile *#0*# ile TEST MODU acilarak bir tur acik olusmasi ile CSC degisimi hicbirsey indirmeden de saglanabilmektedir ve herseyiniz silinmeden korunuyor.


    Suda bir gercektir ki Turkiye gibi ulkelere guncelleme es zamanli gelmiyor eski olmasi ile alakasi yoktur.


    Gordugum kadariyla bircogunuz custom ROM a gecmis. Asinaliginiz vardir.


    Bundan sonra custom rom larda da guvenlik guncellemeleri yapilmis olanlari oncelikli tercihiniz olsun.


    VoLTE ve VoWifi de kapatin derim guvenlik acigi cozuldugune dair kesin bilgiler teyidi yapilana kadar.





  • 
Sayfa: önceki 960961962963964
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.