Şimdi Ara

Samsung Galaxy S24'ün ekran canlılığını artıracak güncelleme yolda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung Galaxy S24'ün ekran canlılığını artıracak güncelleme yolda
    Galaxy S24 Ultra kullanıcıları, bir süredir canlı profilin istenildiği gibi çalışmadığından şikayetçi. Canlı ayarı uygulandığında S24 Ultra, herhangi bir değişiklik yapmıyor. Neyse ki, Samsung'un bu sorunu çözecek yazılım güncellemesi yolda.



    Ayrıca Bkz.Samsung, Galaxy S24’ün kamera eksiklikleri için güncelleme sözü verdi



    Canlılık seçeneği geliyor



    Galaxy S24’ün sorunlarından biri de ekrandaki renklerin canlılığı. İlginç olarak, canlı renk profilinin seçilmesi hiçbir şeyi değiştirmiyor; telefon, ekran canlılığı artırmak yerine doğru renkleri göstermeye devam ediyor. Bu, bir hata olarak düşünebilir ancak Samsung’un kasıtlı olarak yaptığı bir şey. Samsung, bu konuda kullanıcılardan çok fazla şikayet almış olacak ki, şirketin bir sonraki güncellemeyle bu özelliği etkinleştireceği söyleniyor.






    Samsung, beyaz dengesi ayarının altına renklerin canlılığını ayarlanmasına olanak tanıyan "vividness" adında yeni bir kaydırıcı ekleyecek. Kullanıcılar, canlılık ayarıyla canlılığı artırıp bir önceki seriye benzer renkler elde edebilecek. Yeni özelliğin Şubat 2024 güvenlik güncellemesiyle geleceği tahmin ediliyor.




    Kaynak:https://www.sammobile.com/news/galaxy-s24-screen-vividness-color-fix-next-update/







  • Ön tanımlı vivid modu yerine saturation, sharpness, brightness gibi ayarları koymuş olsa ve profil olarak ayarları kaydettirse şu tartışmaların hiçbiri yaşanmayacak.

  • R

    G

    B


    Sekmeleri de düzgün doğru çalışacak mı ? Yoksa beceremediler de CANLILIK diye beceriksizlerini mi örtecekler ? WCG Geniş Renk Ölçeği de korunacak mı ? Google ın çözümünü umarım batırmazlar yani Ultra HDR sistem geneli aktif olur ... SDR Karartma çözümü dahinece ve HDR deneyimi ciddi artırıyor... Samsung bunları da bahsedecek mi birşeyleri çözerken başka şeyleri de bozma hakkında bahsedecekler mi ?


    Umarım DCI-P3 ve göz yorulması, yaşarması, batması, kurumasına neden olan belli sayıların katları olması gereken PWM ( Pulse Width Modulation ) değeri SIRF iPhone u geçeyim ama gıdımla geçip ama batıran bahsettiğim tüm rahatsızlıklara baş ağrısını da ekleten sorununu da umarım çözerler 480Hz yapacaklarına 492Hz yapmaları basit zararlı bir karar .


    iPhone larda 240Hz den 480Hz ye geçildi ve sorun yapmıyor özellikle göz renkleri açık renk tonlarda için . Ne kadar koyu kahve rengi göz rengine sahipseniz yan etkiler kısmen daha az olacaktır. Koyu göz renkleri adapte olabiliyor avantaj .


    The Samsung Galaxy S24 finally copies a much-needed iPhone display feature | Android Central



    DCI-P3 Almanya daki testerde %100 sertifikası aldığını beyan etmiştir resmi olarak Samsungça fakat testlerde ekran kalibrasyonu DCI-P3 te %100 değil aksine %86 civarı veriyor ki bu kabul edilebilir sapmalardan değildir !



    Acaba bu düşük renk değerlerinin kaynağı fabrika montajlamasında ekranı yapıştırma katmanlarında düzensizlikle mi alakalı ? Çünkü Samsung resmi olarak halen bahsetmediği bir başka bambaşka sorun ise yıllardır denk gelinebilen ekranlarda grileşme meselesi Mura Efekti diye bir rezlet var . Bunu da zaten yazılımla pek çözemezler ...


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157972777









  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Bu mesajı okurken translate okuyor gibi hissediyorum.

  • Ben de öyle hissetsem şunu yaparım : Çeviri ile bir başka dile ( İngilizce veya başka bir dil de ) sonra da o çevrilmiş dile tekrardan Türkçe 'ye çevirtirim . Birebir aynısı ise evet kesin translate kullanılmıştır derim. Ben böyle anlıyorum. Bir de klavye azizliği de var mıdır ona da bakarım olağansa ...



    Hislerin dışında önemli olan mesajı aldın mı ? Yani Türkiye'de okuduğunu anlamada her yıl giderek gerilemekte de .. Yeni nesiller özellikle durumları vahim ...


    PISA testi: Türkiye matematik, fen ve okumada OECD ortalamasının altında - BBC News Türkçe

  • Dc dimming getirin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 8 Şubat 2024; 20:0:8 >
  • Samsung s 24 ultra aldım ama periskop 100 zoom u Galaxy s 23 ultra ninkinden kötü bu ada bir güncelleme yapması gerekiyor

  • Yılların telefon markası bir türlü yerine tam oturmuş bir telefon çıkartamadı telefon alacak olsam 15 pro max alırdım sansung en beğendiğim telefonlar s7 edge ve şu an kullanmış olduğum note 9



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevrans -- 10 Şubat 2024; 13:31:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.