Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S3'E ŞİKAYET YAĞIYOR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
17.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SAMSUNG GALAXY S3'E ŞİKAYET YAĞIYOR!






    Samsung'un amiral gemisi olarak gösterilen yeni akıllı telefonu Galaxy S3'e de şikayet üstüne şikayet yağıyor.


    Dayanıklı ekran bu mu?

    (Merve S.) Bir hafta önce aldığım Samsung Galaxy SIII model cep telefonumun ekranı telefonu aldıktan 2 gün sonra kırıldı. Ekranda ciddi bir hasar var ve yetkili servisler benden kullanıcı hatası diye 450-470 TL arasında ekran yenileme ücreti istiyor. Telefonu aldığım bayiden bana kırılmaz, kristal ekran, dayanaklılığı çok fazla, yere düşürseniz bile telefonun ekranına birşey olmaz bilgisini verdi. Ozellikle bu konunun üstünde durduğum halde telefonun ekranının kırılmayacagini belirttiler. Telefonum ise çantamın içindeyken çantamın yaklasık 1 metre yükseklikteki bir masadan düşmesi sonucunda ekranı kırıldı. Dayanıklı, kristal ekran dedikleri bu mu? Görüştüğüm teknik servisler ise bana ekranda ciddi bir hasar var, bu telefonu düşürme işi değil bu telefon ciddi bir hasar almış, garanti dışı diyorlar.

    Elemanlar çok kaba

    (Merve S.) Yetkili servislerin tutum ve tavırları hiç ama hiç hoş değil.. Ayrıca ürünü ilk aldığım günden beri karşı tarafa benim sesim gitmiyor, ara ara kesiliyor. Bunu da belirttim ama telefonun ekranı aynı zamanda kırıldığı için direkt telefonu düşürdüğüm için olduğunu düşünüp yardımcı olmuyorlar. Samsung tanıtımını yaptıgı ve bayilerde yetkilendirdiği satış danışmanlarının arkasında durmuyor ve insanları zor duruma sokuyor. Telefon en başından beri hasarlı ama ben bunu hiç bir şekilde anlatabileceğim bir kişi bulmuyorum karşımda.. Problemime çözüm bulunmasını bir kenara bırakın, ne olduğunu anlamaya çalışan bile yok.. Tüketici Haklarına da sikayet edeceğim.

    Fabrika hatasını bize yüklediler (Mesut S.)

    08.07.2012 tarihinde satın aldığım, 15.07.2012'de de kullanmaya başladığım telefonda çerçeve ile camın birleştiği yerde içe doğru yuvarlak bombe şeklinde minik bir kırık veya çizik ile renk farklılığı gördüm. Aldığımız yer yetkili servise yönlendirdi. Kutu ve aparatlarıyla 26.07.2012 tarihinde servise götürdüm ancak uygulanan işlem hiç söylendiği gibi değildi. Samsung tarafından çok sağlam olduğu belirtilen test videolarında yerlere atılan şuanki en pahalı telefon Galaxy SIII'üm yere düşmediği hatta aynı cepte anahtarla birlikte dahi taşınmadığı halde sanki ben zarar vermişim gibi konuşuldu. 2 bin lira verdiğim telefonun fabrika hatasının sonucunu ben çekmek zorunda değilim. Telefonun yere düşmediği darbe yemediği zaten çok açık ne çerçevede bir darbe var ki camdaki sorun çerçevenin birleştiği yerde çerçeve hasar görmeden oranın hasar görmesi imkansız gibi birşey.Camın diğer taraflarında da hasar yok.Ama nedense bana direk değiştirmezler sizin hatanız dendi.

    Teknik servis ilgilenmedi

    (GİRAY D.) Samsung Galaxy SIII'ün ekranı, aldıgımın ikinci günü mor renk aldı. Tekrar aldığım yere götürdüm. Telefonu teknik servise göndermeleri gerektiğini söylediler Telefon Teknık servise gitti hala orada. Müşteri memnuniyeti diye bağırıyorlar ancak nasıl müşteri kaybettiklerini bilmiyorlar.

    Kendi kendine kapanıyor

    (BURAK) Telefon ilk bir hafta sorunsuz olarak çalıştı ancak daha sonra görüşme sırasında telefon kendi kendine sık sık kapanmaya başladı. Daha sonraki günlerde ise gelen ve giden çağrılarda ses sorunu yaşandı. Fabrika ayarlarına girip telefonu sıfırlamak veya telefonu kapatmak çözüm olmadı. Teknik servisin incelemesinin ardından telefonum yenisi ile değiştirildi. Telefonların kesinlikle taklit olmadığını orjinal olduğunu ancak firma tarafından gidilen seri üretim yönteminden dolayı bu aksaklıkların yaşandığını söylendi.

    Güncelleme sorunu var

    (HÜSEYİN) Ben 2 aydır kullanıyorum sorunum yoktu ama bu aralar güncellemelerden sonra sorun yasıyorum.
    Örnek internete bazen girmiyor, donma yapıyor ve rehberi geç acıyor

    Aniden ekran gitti

    (AYHAN) 1 ay kadar önce SIII aldım. Birden bire internetteyken ekran gitti. Bütün fonksiyonlar çalışıyor ekran görüntüsü gelmiyor. Servise gönderdik. Yapılmasını bekliyoruz.

    Kameram çalışmıyor

    (ŞİNASİ OTLU) Galaxy SIII alalı 10 gün olmasına ve günde kışı kısa en fazla 6 kez görüşmeme rağmen şarjım sadece 7-8 saat gidiyor ve kameram da çalışmıyor. Memnun değilim.Tavsiye üzerine aldık ancak 4 saat kullanabildik. Sonrasında ne olduysa şu an ne arayabiliyorum ne de aranabiliyorum.

    Sesim gitmiyor

    (CEREN) Çok isteyerek ve hevesle aldım daha 1 ay olmadan ses problemi yaşadım. Karşı tarafa sesim gitmiyor.

    İkinci gün sorun yaşadım

    (Adını vermedi) Samsung SIII aldığımın 2. Günü ses sorunu çıkarmaya başladı. Ne zil sesi ne de karşıdan gelen aramalara yönelik sesler alabiliyorum. Müzik sesleri de açılmıyor. Servise götürdüm 35 gün beklememi söylediler. Telefon elime geldi ancak şimdi de karşı taraf benim sesimi duymuyor ve internette dedikleri kadar çok hızlı değil. Fotoğraf çekimi de kalitesiz. Ekranın parlaklığı sizi yanıltmasın fotoyu bir çıkarın bakın nasıl soluk çekiyor?

    Teknik servis bir şey bilmiyor

    (MEHMET Ç.) Çok kısa bir mesafeden yere düştüğü için camı kırıldı. 500 - 600 liralık bir ekran yenileme ücretiyle eski haline dönebileceği belirtildi. Bu paraya yeni bir telefon alınır. Ayrıca Samsung müşteri yetkililerinin hiçbir şey bildiği yok sorulan sorulara cevap veremiyorlar.

    35 günde bozuldu

    (ULUHAN BOZKURT) İnternet üzerinden takriben 35 gün önce satın aldığım cihazım arka kamerasında problem çıkardı. Bir hata oluştu uyarısı veriyor. Kendilerine başvuruda bulunduğumda ilk 30 gün gelseydiniz ürünü değişim yapardım ama şu an ben aracı olacağım Samsung'a göndereceğim diyor.

    Şarj aleti hatalı

    (MESUT T.) AF409E80 sipariş numarası ile 30.07.2012 tarihinde siparişini yaptığım ve 01.08.2012 tarihinde elime geçen Samsung Galaxy SIII model telefonumun kutusunu ilk açtığımda şarj aletinin hatalı gönderildiğini gördüm ve bu durumu Sanalreyonum.com'a ilettim. Ayrıca bu gün karanlık bir ortamda resim çekmek istediğimde cihazın flaşının patlamadığını ve karanlık ortamlarda resim çekmediğini gördüm.

    Malının arkasında değil

    (FAHRETTİN D.) Samsung reklam yaptığı en çok satan telefonu Galaxy SIII aldım. Bir hafta sonra elimden düştü ekranı kırıldı. Garantiye gönderdim 1 bir aydır ekran gelecek. Samsung sattığı malın arkasında değil. Ben bilmem servis bilir diyor.

    Şarj olmuyor

    (İLKER K.) Geçen ay Samsung Galaxy SIII marka cep telefonu aldım. Aldıktan yaklaşık 10 gün sonra (23. 07. 2012) tarihinde telefon şarj olmamaya başladı ve yetkili servise götürdüm. Telefonun değişeceğini söylediler. 18 gündür bekliyorum ki bu telefon değişim için samsung tarafından onaylansın. Servis çok ağır hareket ediyor ve müşteri memnuniyeti kesinlikle gözetilmiyor. Bir daha Samsung marka varsakalem pil dahi almayacağım.

    Bugün (alıntı)

    http://www.aktifhaber.com/samsung-galaxy-s3e-sikayet-yagiyor-652821h.htm







  • Yazmış olduğunuz sorunlar bi çok telde de var. Zaten biçoğuda güncelleme ile düzelir. lütfen telefonu karalamayın
    not : S3 almamamın tek sebebi çok kırılgan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 28 Ağustos 2012; 12:49:13 >
  • Galaxy NOTE telefonumu satip almayi dusunuyordum, iyiki acele edip degisimi erken yapmamisim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonu karalamanın manası yok, piyasadaki en iyi akıllı telefon bu, alacak insanları da yanlış yönlendirmeyelim, kullanıcılar bu sorunları istisnasız her markanın telefonunda yaşıyor
  • Telefonla ilgili sorunların hepsi dünyada da ve diğer telefonlarda da görülüyor. Ancak tüm milletçe korkmamız hatta tavır koymamız gereken gerçek ve tek sorun servis/satış elemanlarının artık bizi aptal yerine koymasıdır. Bir savaş ilan edip bir kerede kazanmazsak asla hakettiğimiz hizmeti bulamayacağız ve de sırf marka olduğu için dünyada en çok para ödeyenleri olduğumuz telefonlarımızla kazık yemiş olacağız. Millet yarı fiyatına alıyor ve yere düşürünce bile süper güler yüzlü, hızlı, etkili servis hizmeti alıyor. Bizim yalancı papağanlar ise sürekli insan savuşturuyor; biraz üzerlerine gittiğiniz zaman da sanki değişen telefon ya da parçaların paraları firmalarından çıkıyormuş da o yüzden nazlanıyorlarmış gibi bir açıklamanın altına yatıyorlar.
  • NOTE 2
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

    Telefonla ilgili sorunların hepsi dünyada da ve diğer telefonlarda da görülüyor. Ancak tüm milletçe korkmamız hatta tavır koymamız gereken gerçek ve tek sorun servis/satış elemanlarının artık bizi aptal yerine koymasıdır. Bir savaş ilan edip bir kerede kazanmazsak asla hakettiğimiz hizmeti bulamayacağız ve de sırf marka olduğu için dünyada en çok para ödeyenleri olduğumuz telefonlarımızla kazık yemiş olacağız. Millet yarı fiyatına alıyor ve yere düşürünce bile süper güler yüzlü, hızlı, etkili servis hizmeti alıyor. Bizim yalancı papağanlar ise sürekli insan savuşturuyor; biraz üzerlerine gittiğiniz zaman da sanki değişen telefon ya da parçaların paraları firmalarından çıkıyormuş da o yüzden nazlanıyorlarmış gibi bir açıklamanın altına yatıyorlar.

    Bence de satış sonrası hizmetler konusunda türkiyede ki bir çok büyük firma sınıfta kalıyor. Satış sonrası elamanların müşterilere davranış şekilleri genellikle kaba oluyor. Geçenlerde lacoste yaşadığım problemi türkiyede çözemeyip direk fransaya mail atınca 2 günde çözülmesi ya da amerikada avrupada duymuş olduğumuz sorunların çözülmesi ağzımızı açık bırakıyor. Türkiyede de artık firmaların farklılığı satış sonrası ile çıksa keşke.




  • s3 alan ve kullanan 4 arkadaşım var. hepsi memnun. bu tarz sorunlar her telefonda olabilir. teknik servisteki kişiler hakkındaki yorumlar için bişey diyemiycem. çalışanların kişiliği veya o günkü ruh halleri nasıldır bilemem. teknik servis hizmetlerinin türkiyede daha çok yol alması lazım.

    s3 çok güzel ve tutulan bir telefon. bu telefon hakkında ne haber yapsan okunuyor. bence bunlara kulak asmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Red_Devil33

    Yazmış olduğunuz sorunlar bi çok telde de var. Zaten biçoğuda güncelleme ile düzelir. lütfen telefonu karalamayın
    not : S3 almamamın tek sebebi çok kırılgan

    Bunların bir çok telde olması satış sonrasında müşteri hizmetlerinin ve telefonun kusurlu olduğu gerçeğini saklamaz. Bu arada niyetim telefonu karalamak değil alacak olan arkadaşları telefon ve satış sonrası hakkında bilgilendirmek istemem.
  • Telefonu alalı sanırım 2 ay oluyor. Yaklaşık 4-5 defa elimden, kanepeden, masadan düştü. Ne bir çatlama, ne kırılma.Kasada hiç bir problem yok. Hergün ev anahtarı ve telefonu aynı cebinde tasımama rağmen ekranda tek bir çizik yok. Nasıl bir mesafeden düşüyor bu telefonlar da bu hale geliyor aklım almıyor. Arka kapakta ufak tefek çizikler var ama onlarda sac telinden daha ince ve oluşması gayet normal. Çünkü masa, beton zemin gibi tırtıklı, dişli birçok farklı zemine koyuyorum telefonu.
    Ekran hakkındaki şahsi duşunceme gelirsek, emin olmamakla birlikte, çizilmesinin mümkün olması için molekül yapısı (yada kimyası yada adı her neyse sonuç olarak kimyager, moleküler bilimci değilim) ekranın yapısından daha sert bir madde olursa çizileceği yönünde.

    Diğer taraftan android yada samsung fanı değilim. (Samsung S3 çıkmasaydı iPhone 4S alacaktım) Bu cihazlara bu kadar para veriyorsanız birazda onu korumaya para ayırın yada daha dikkatli olun. Piyasada pek çok kılıf, film çeşidi var. Beğenmezsen yurtdısında alternatifler var.

    Volvo tüm dünyada kabul görmüş güvenlik donanımı en yüksek arabadır ancak kaza halinde ölmeyeceğiniz garantisini vermez. Hatta hemen aklıma gelen sony-ericsson nun bir modeli vardı kırılmaz, su geçirmez vs. onu bile parçalayan gördüm. Neyse konu dışına çıkmayalım. Sonuç olarak telefonu alanlara ve alacaklara hayırlı olsun, şimdilik piyasadaki en iyi telefonun sahibisiniz. Bundan birkaç ay sonra apple yeni modeliyle çıkar aynı konuşmalar onun içinde yapılır. En iyiside o olur, en kırılganıda.

    Forumda da hiç böyle bir yazı yazmamıştım. Sanırım telefona bu kadar para verince inceden bir taraf tutma, koruma ihtiyacı hissettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzunince -- 28 Ağustos 2012; 13:46:56 >




  • Haberin doğruluğu hakkında kesin karara varmadan telefonu karalamak yanlış olur bence .
  • resmen telefona çamur atıyorlar
  • çamur at izi kalsın... Yok öyle... Bir telefon alın, mağazanın önünde telefonu yere fırlatın ve aa bu kırıldı deyip serviste değişim talebinde bulunun bakalım ne diyecekler. Arabanız var kaza yaptınız. Kim suçlu? Arabayı üreten mi süren mi? Servis konusunda da firmaya değil servisteki elemanlara kızmanız lazım. Yurt dışında servis gayet güzel işliyor. Bizimkiler para koparma derdinde... Beğenmiyorsanız almayın bu kadar basit. Yazılımsal sorun diyorsanız piyasadaki tüm telefonlarda var. İstisnasız hepsinde yazılımsal sorunlar mevcut. Sizinki çamur atmaktan da öte bir şey olmuş kusura bakmayın...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    çamur at izi kalsın... Yok öyle... Bir telefon alın, mağazanın önünde telefonu yere fırlatın ve aa bu kırıldı deyip serviste değişim talebinde bulunun bakalım ne diyecekler. Arabanız var kaza yaptınız. Kim suçlu? Arabayı üreten mi süren mi? Servis konusunda da firmaya değil servisteki elemanlara kızmanız lazım. Yurt dışında servis gayet güzel işliyor. Bizimkiler para koparma derdinde... Beğenmiyorsanız almayın bu kadar basit. Yazılımsal sorun diyorsanız piyasadaki tüm telefonlarda var. İstisnasız hepsinde yazılımsal sorunlar mevcut. Sizinki çamur atmaktan da öte bir şey olmuş kusura bakmayın...

    Aynen katiliyorum. Fabrika cikisli hatalara birsey diyemem şans işi ama düşüp kirildiginda bu niye kirildi hani dayanikli diyorsan ben diyecek soz bulamiyorum bubub gibi insanlara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaslar hepinize hak veriyorum. Fakat benimde düşüncem şudur. Bir telefon ne kadar çok satılır ise o kadar çok şikayet olur. Şikayetvar.com a bakarsanız anlarsınız. İlk sırada daima kurumsal firmalar, en çok efsane olmuş ürünler en çok satan ürünler var. Her zaman çok satan ve çok tutan ürün hakkında daha fazla şikayet olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cadot

    Arkadaslar hepinize hak veriyorum. Fakat benimde düşüncem şudur. Bir telefon ne kadar çok satılır ise o kadar çok şikayet olur. Şikayetvar.com a bakarsanız anlarsınız. İlk sırada daima kurumsal firmalar, en çok efsane olmuş ürünler en çok satan ürünler var. Her zaman çok satan ve çok tutan ürün hakkında daha fazla şikayet olur.


    Aynen +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uzunince

    Telefonu alalı sanırım 2 ay oluyor. Yaklaşık 4-5 defa elimden, kanepeden, masadan düştü. Ne bir çatlama, ne kırılma.Kasada hiç bir problem yok. Hergün ev anahtarı ve telefonu aynı cebinde tasımama rağmen ekranda tek bir çizik yok. Nasıl bir mesafeden düşüyor bu telefonlar da bu hale geliyor aklım almıyor. Arka kapakta ufak tefek çizikler var ama onlarda sac telinden daha ince ve oluşması gayet normal. Çünkü masa, beton zemin gibi tırtıklı, dişli birçok farklı zemine koyuyorum telefonu.
    Ekran hakkındaki şahsi duşunceme gelirsek, emin olmamakla birlikte, çizilmesinin mümkün olması için molekül yapısı (yada kimyası yada adı her neyse sonuç olarak kimyager, moleküler bilimci değilim) ekranın yapısından daha sert bir madde olursa çizileceği yönünde.

    Diğer taraftan android yada samsung fanı değilim. (Samsung S3 çıkmasaydı iPhone 4S alacaktım) Bu cihazlara bu kadar para veriyorsanız birazda onu korumaya para ayırın yada daha dikkatli olun. Piyasada pek çok kılıf, film çeşidi var. Beğenmezsen yurtdısında alternatifler var.

    Volvo tüm dünyada kabul görmüş güvenlik donanımı en yüksek arabadır ancak kaza halinde ölmeyeceğiniz garantisini vermez. Hatta hemen aklıma gelen sony-ericsson nun bir modeli vardı kırılmaz, su geçirmez vs. onu bile parçalayan gördüm. Neyse konu dışına çıkmayalım. Sonuç olarak telefonu alanlara ve alacaklara hayırlı olsun, şimdilik piyasadaki en iyi telefonun sahibisiniz. Bundan birkaç ay sonra apple yeni modeliyle çıkar aynı konuşmalar onun içinde yapılır. En iyiside o olur, en kırılganıda.

    Forumda da hiç böyle bir yazı yazmamıştım. Sanırım telefona bu kadar para verince inceden bir taraf tutma, koruma ihtiyacı hissettim.

    İlk paragraf hariç katılıyorum size.. İlk paragraf da öyle bir paragraf ki diğer yazdıklarınıza katılmıyor ondan eminim .. Gülümsememe engel olamadan okudum, bıraktığınız zeminleri ve cebinizde 2000 liralık telefonunuza komşuluk eden anahtarları hayal ettim bir an, içim cız etti......




  • Selam arkadaslar
    Ben de bu cihazi 3 aydir kullaniyorum.KILIF kullanmayi sevmedigim icin
    ne bir kilif ne de asiri derecede dikkat
    Ettim. Ama birak on tarafi arka tarafinda bile en ufak bir cizik bile olmadi
    Cok sukur..
    Anlayamiyorum nasil olusuyor bu cizikler hayret vallahi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alle33


    quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    çamur at izi kalsın... Yok öyle... Bir telefon alın, mağazanın önünde telefonu yere fırlatın ve aa bu kırıldı deyip serviste değişim talebinde bulunun bakalım ne diyecekler. Arabanız var kaza yaptınız. Kim suçlu? Arabayı üreten mi süren mi? Servis konusunda da firmaya değil servisteki elemanlara kızmanız lazım. Yurt dışında servis gayet güzel işliyor. Bizimkiler para koparma derdinde... Beğenmiyorsanız almayın bu kadar basit. Yazılımsal sorun diyorsanız piyasadaki tüm telefonlarda var. İstisnasız hepsinde yazılımsal sorunlar mevcut. Sizinki çamur atmaktan da öte bir şey olmuş kusura bakmayın...

    Aynen katiliyorum. Fabrika cikisli hatalara birsey diyemem şans işi ama düşüp kirildiginda bu niye kirildi hani dayanikli diyorsan ben diyecek soz bulamiyorum bubub gibi insanlara.

    Peynir ekmek gibi satan bir cihaz.Kullanıcı sayısı arttıkça,haliyle şikayet edenlerinde sayısı artacaktır.Absürt bir durum yok yani,mantık gereği

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Allah ım sana geliyorum!

    Şu Merve nin yazdıklarını okudum bu kadar olmaz dedim.Telefonum 2 metreye yakın bir mesafeden seramik yere ekran yere bakacak şekilde sert bir şekilde düştü, ancak 1 tane çizik bile yok cihazımda.Nasıl kullanıyorlar şu cihazı anlamıyorum.

    Karşı tarafa ses gitmeme sorunu da parazit gidermeyle ilgili büyük ihtimalle ama cahiliyetlerinden olayı çözemediklerine inanıyorum.

    Karalama kampanyasına devam edin siz daha
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.