Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S6 / S6 EDGE [ANA KONU] (1884. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39.441
Cevap
189
Favori
1.254.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18821883188418851886
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • birisileri kullanıcısına yanıt
    Formattan sonra telefonda yüklü gelen hiçbir uygulamayı güncellemedim ve güncellemeleri kapadım(whatsapp ve instagram hariç). Bunlardan ayrı 8-10 tane de uygulama yüklü şuan.

    Bunu sizin optimizasyonlarla birlikte deneyin bakalım. Bu haliyle 5 saate geliyor ekran süresi çok iyi oldu.

    Iphone'larda şarjın uzun gitmesinin sebebi bence böyle. Hiçbir gömülü uygulama appstore uzerinden güncellenmez onlarda. Bizde hesap makinesine bile güncelleme geliyor.

    Burda sorun Gömülü uygulamaların Priv-App ve system klasöründe kayıtlı olmaları, biz eğer marketten veya galaxy app storedan bunları güncellersek güncelleme dosyaları Priv-App veya systeme yazilamayacagindan Data klasörüne yazılıyor ve bir ikili okuma sorunu çıkıyor. şarja ve ısınmaya etkisi de malum yani.

    Tahminim bu yönde o yüzden gömülü uygulama güncellemelerini yapmamak en mantıklısı. Şimdi daha ilk kurulumda üstelik kurulum dahil 4 saat 35 dakikayı gördüm sonraki günler bakacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesoyama -- 5 Kasım 2017; 1:27:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hesoyama kullanıcısına yanıt
    kesinlikle sistem uygulamalarını ben de güncellemiyorum pdb veya adhell'de 2 program şeklinde gözüktüğü için.

    dediklerine katılıyorum.

    bunlar haricinde birkaç şey eklemek isterim,

    wi-fi tarama kapalı, sadece 2g-3g modunda kullanıyorum 3.5g bana her şeyde yetiyor, ekran modu foto, güç monitörü kapalı, siyah tema kullanıyorum, şarjı %20 altına düşürmüyorum- %100 doldurmuyorum, adhell uygulaması ile gereksiz programları kapatıyorum ve arka plan veri paylaşım engelleyicidir kendileri aynı zamanda, internet bağlantısını gerektiğinde açıyorum sadece ve hızlı şarj kapalı kullanıyorum arkadaşlar.

    bu şekilde 5 saat 15 dk alabiliyorum bir kereye mahsus değil her zaman +-20 dk olarak.

    HATAM VAR İSE SÖYLEYİNİZ:)
  • birisileri kullanıcısına yanıt
    Hepsi cok iyi oneriler bunlari destekliyorum :)



    AMA



    tek anlaşamadigimiz nokta devre dışı bırakma olayı. Uygulamaları Devre dışı bırakınca telefon en ufak işlemde bile ısınıyor gibi geliyor bunu cpu programlarıyla test etmek lazım tabi ama elimle kontrol ettiğimde bunu anlayabiliyorum. Scrolling denilen yukarıdan aşağıya kaydırma olayını da bozuyor. Bilmiyorum bu sorun ilerde hallolur mu göreceğiz.



    Güç monitorü olayında da kapatmaktan yanaydım onu kapatmayı bu formatta unutmuşum şimdilik açık 2-3 tane de uygulamayı uyku moduna aldı sorun görünmüyor bakalım kalsın böyle :)



    Sanırım görüp göreceğimiz en yüksek ekran süresi 5 - 5.30 saat arası bundan fazlası imkansız :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesoyama -- 5 Kasım 2017; 18:55:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonlarda kasma kusma var mi suan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Ön cam çatladı. Ekranda birşey yok ama. Nerede değiştirebilirim. Yçuygun fiyata yapan bir yer varmı acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hesoyama kullanıcısına yanıt
    Scrolling çok iyi tespit.
    Malesef oluyor takılmalar kaydırmalarda bazen.

    Uygulama devre dışı bırakma olayını GOOGLE VE KNOX virüslerine olan gıcıklığımdan yapıyorum

    5 saatlik ekran süresi standart kullanımda fazlasıyla yeterli olacaktır zaten:)
  • Zaman zaman uygulamadan uyarı vererek atma ara ara kasma ve son olarak telde bir yavaşlama var. Ama telefon kullandırtıyor kendini. Zaten 27 ay oldu bu telefonu kullanalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birisileri kullanıcısına yanıt
    Bazı bünyeler daha çabuk tepki veriyor ve rahatsız oluyor gerçekten de. Ama benim gibilerde rahatsızlık çok daha düşük seviyelerde kalıyor. Telefon 15-20 dk sonra ısınıp kapanmasa ben daha devam ederdim mesela 1 saate yakın. Yalnız Gear VR içindeki sensörler gerçekten de işe yarıyor ve gecikmeyi çok azaltıyor, normal Google cardboard tipi gözlüklerde rahatsızlık çok daha erken başlıyor. Ama zaten gözleri yorduğu için uzun süre kullanmak mantıklı değil.

    Test ve deneyimleme olarak güzel ancak sürekli kullanılacak bir donanım değil zaten bu gözlükler.

    Ben de 100 TL'ye düşmese almazdım zaten ama diğer gözlüklerle kıyaslandığında fiyatını hakediyordu. Neyse, ilerisi için umut verici gelişmeler bunlar. Kolay kolay bir korku oyunu oynayabileceğimi zannetmesem de , şu uzaydaki shooter türü uygulamalar zevkli olur.

    Bu sanal gerçeklik davası olmasa ve ekran 1080p'de bırakılsaydı ekran sürelerimize baya olumlu etkisi olurdu herhalde. İyi ki AMOLED ekran var da SOT daha da düşmüyor.

    Güç tasarruf modlarının etkilerini kullanıcı deneyimlerine göre test edip karşılaştırmak lazım, merak ettim.




  • Arkadaşlar hızlı şarjda böyle bir problem yaşıyorum kalan süre çok uzun değil mi? Orijinal kablo dışında kaliteli başka kablolar denedim sonuç yine aynı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birisileri kullanıcısına yanıt
    Bu gerçekten de çok ilginç ve dikkate değer bir uygulamaya benziyor üstad!

    Eğer yanlış anlamadıysam uygulamanın geliştiricisi Samsung çalışanı imiş ve firmanın isteği (baskısı?) üzerine projeyi sonlandırmış. Şimdi başka bir geliştirici Adhell2 adı altında bir şeyler geliştiriyor görünüyor. Bazı dezavantajları olmasına rağmen daha yeni Galaxy S8 gibi cihazları da destekliyor görünüyor.

    Ben de orijinalin son sürümü olduğunu düşündüğüm 1.7.3 versiyonunu indirdim. Denemek için sabırsızlanıyorum ama önce telefona el koymam lazım.
  • hesoyama kullanıcısına yanıt
    birisileri kullanıcısına yanıt
    @hesoyama , @birisileri

    Gerçekten çok faydalı ve ilginç bilgiler vermişsiniz, kendi adıma teşekkür ederim. Galaxy S6'yı bir süre kendim bilfiil kullansam diye düşünmeye başladım.

    Yalnız şu güncelleme konusunda benim farklı varsayımlarım var, onları aktarayım. Bence güncellemeler 2 farklı alana yazıldığı için pili olumsuz etkilemiyordur. Çünkü Samsung depolama chipleri gerçekten çok hızlı. Kullandığı UFS tip bellekler random okuma yazmada bile 50MB/sn lere ulaştı neredeyse. Zaten uygulama bir defa okuyunca silinene dek RAM belekte kaldığı için ulaşımda normalden fazla sistem kaynağı ve pil tüketme oluşmaması lazım kağıt üstünde. Eski tip mekanik HDD yok ki bunlarda parçalanmalar oluşsun ve sistemi yavaşlatıp güç harcasın.

    Bence asıl güncellemelerin kendisinde sorun var. Her güncelleme ile uygulamalar şişiyor ve bazıları tamamen bloatware haline geliyor. Nice küçük kullanıcı dostu yazılım zamanla kullanıcısı arttıkça ve büyük firmalara satıldıkça saçma sapan hale geldi.

    Ve hatta zamanla sosyal medya ile entegre hale de geldikçe uygulamalar iyice sistem kaynağı ve internet tüketir hale geldi. Bir uygulama yükleyince yok otomatik güncellemeleri denetleme, yok kullanıcı geribildirimi, yok çökme raporu, yok reklam, yok ıvır zıvır vs derken uygulamalar iyice hantallaştı ve her .oka burnunu sokar oldular.

    Ben pil tüketiminin en önemli sebeplerinden birinin her yeni güncelleme ile şişen ve hantallaşan uygulamalar olduğunu düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serci07

    Merhaba arkadaşlar. Ön cam çatladı. Ekranda birşey yok ama. Nerede değiştirebilirim. Yçuygun fiyata yapan bir yer varmı acaba ?

    Dün bi iş için eniştemin yanındaydım kendisi telefoncu. Malzemeciyi aradı yanımda 693 TL + 40-50 arası işçilik tutar dedi.
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Geçen sene aralık ayında telefonu servise vermiştim. Anakart değişti telefonun. Aradan fazla zaman geçmeden Ekran karıncalanması nedeniyle ağustos ayında tekrar servise verdim. Aynı şikayet tekrar oluştu şuan gene serviste. Para iadesi veya yeni cihaz talebinde nasıl bulunacağız acaba? Daha önce böyle bir şey başına gelen oldu mu acaba?
  • daikataNa~ kullanıcısına yanıt
    anakart değişti sonra ekran karıncalanması nedeniyle tekrar servise verdin.ne oldu ekran mı değişti?
  • Be-Mine kullanıcısına yanıt
    Dedikleriniz yanlış değil evet. Uygulamarın gelişmesi ile hantallaşma oluyor en mantıklısı da yine gömülü olanları güncellememek bu sayede sorunları en azindan asgariye indirebiliriz.
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Yazılım güncellemesi yapıldı sadece. Ekran değişimi olmadı.
  • Package disabled artık bana gereksiz geliyor çünkü devre dışı bırakmadığımiz zaman hiç bir uygulamayı boş ram daha fazla oluyor devre dışı bıraktığımız da ise daha az evet bu resmen böyle ve ben artık uygulamaları devre dışı bırakmayacağım hemde hiç birini bu benim fikrim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkay714 B kullanıcısına yanıt
    Sorun kablolardadır o zaman. Kaliteli bir kablo almanı öneririm, başıma geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daikataNa~

    Arkadaşlar Merhaba,

    Geçen sene aralık ayında telefonu servise vermiştim. Anakart değişti telefonun. Aradan fazla zaman geçmeden Ekran karıncalanması nedeniyle ağustos ayında tekrar servise verdim. Aynı şikayet tekrar oluştu şuan gene serviste. Para iadesi veya yeni cihaz talebinde nasıl bulunacağız acaba? Daha önce böyle bir şey başına gelen oldu mu acaba?

    8 kasım 2015 te almıştım şimdiki kullandığım s6 yı,2017 ocak ayına batarya kamera anten, sorun olmadığı halde-şarj soketi değişti, ağustos ayında, batarya ile 1 parça daha değişti telefonu teslim ettiler arka camda açıklık vardı tekrar verdim mekanik temassızlık giderildi deyip işlem yaptılar geri verdiler, 1 aydır yedek telefon aradım sonuna geçen hafta servise yine verdim garantisi bitmeden, batarya, kamera, hızlı şarj olmama sorunu vede şarj soketi sorunu için; bu seferde anakartı, usb kablosu ve şarj aletini hatırlamadığım bir parçayı daha değiştirdiler. Ücret iadesi talep etsem bile bazen yazmıyorlar, umursamayıp tamir ediyorlar, müşteri hizmetlerini aradığımda telefon serviste olduğu halde; servis işlemi tamamlandığı için cihazı alıp tekrar servise vermemi sonra müşteri hizmetlerini tekrar arayıp detaylı inceleme talep et dediler, daha neler dediler neler, ha cihaz anakartı değiştikten sonra kameradan yine vızıltı geliyor vede bulanık çekmeye başladı, sanki kameranın iç camı yağ olmuş gibi, sarj kablosu yine tam oturmuyor birde. Şu an sadece ekran ve çerçeve değişmedi bazı parçalar bir kaç defa değişti hatta. Bende bu ayın 7 sinde tüketici hakem heyetine başvurdum, serviste kaldığı süreden dolayı 10 15 gün daha garantim var mevcut sorunlar için tekrar servise verebilirim fakat bıktım, bir de hakem heyetine şikayetimde kameranın bulanık çektiğinide belirttim,hakem heyeti 2 aya anca sonuçlanır dedi, ne yapacağımı şaşırdım, samsung un müşteri hizmetleri; servisine kayıtsız şartsız güvenen ama müşterinin mağduriyetini ve söylediklerini gözardı etmekte vede devasa bir şirkete hizmet etmekte olduğunun bilincinden uzakta, eğer 1 yıl içerisinde 6 ayrı defa da parça değişseymiş ücret iadesi verirlermiş, benimkinde ise 3 defada 10 dan fazla parça değişmiş olsa bile şartları sağlamadığını söylediler. Telefonu gözümün önünde şarj ediyordum ne olur ne olmaz diye :). Neyse uzun yazdım kısaca samsung bu ücret iadesi hayal gibi. Devletimizin şevkatli kucağına sığındık. 7 yıl sonrasında istemiyerekte olsa samsung u bırakıp iphone a geçeceğim galiba sonuç ne olursa olsun.Şu an telefon kenarda lenovo k5 kullanıyorum idareten, o daha beter sorunlu:).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Fussy -- 9 Kasım 2017; 0:21:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Fussy


    quote:

    Orijinalden alıntı: daikataNa~

    Arkadaşlar Merhaba,

    Geçen sene aralık ayında telefonu servise vermiştim. Anakart değişti telefonun. Aradan fazla zaman geçmeden Ekran karıncalanması nedeniyle ağustos ayında tekrar servise verdim. Aynı şikayet tekrar oluştu şuan gene serviste. Para iadesi veya yeni cihaz talebinde nasıl bulunacağız acaba? Daha önce böyle bir şey başına gelen oldu mu acaba?

    8 kasım 2015 te almıştım şimdiki kullandığım s6 yı,2017 ocak ayına batarya kamera anten, sorun olmadığı halde-şarj soketi değişti, ağustos ayında, batarya ile 1 parça daha değişti telefonu teslim ettiler arka camda açıklık vardı tekrar verdim mekanik temassızlık giderildi deyip işlem yaptılar geri verdiler, 1 aydır yedek telefon aradım sonuna geçen hafta servise yine verdim garantisi bitmeden, batarya, kamera, hızlı şarj olmama sorunu vede şarj soketi sorunu için; bu seferde anakartı, usb kablosu ve şarj aletini hatırlamadığım bir parçayı daha değiştirdiler. Ücret iadesi talep etsem bile bazen yazmıyorlar, umursamayıp tamir ediyorlar, müşteri hizmetlerini aradığımda telefon serviste olduğu halde; servis işlemi tamamlandığı için cihazı alıp tekrar servise vermemi sonra müşteri hizmetlerini tekrar arayıp detaylı inceleme talep et dediler, daha neler dediler neler, ha cihaz anakartı değiştikten sonra kameradan yine vızıltı geliyor vede bulanık çekmeye başladı, sanki kameranın iç camı yağ olmuş gibi, sarj kablosu yine tam oturmuyor birde. Şu an sadece ekran ve çerçeve değişmedi bazı parçalar bir kaç defa değişti hatta. Bende bu ayın 7 sinde tüketici hakem heyetine başvurdum, serviste kaldığı süreden dolayı 10 15 gün daha garantim var mevcut sorunlar için tekrar servise verebilirim fakat bıktım, bir de hakem heyetine şikayetimde kameranın bulanık çektiğinide belirttim,hakem heyeti 2 aya anca sonuçlanır dedi, ne yapacağımı şaşırdım, samsung un müşteri hizmetleri; servisine kayıtsız şartsız güvenen ama müşterinin mağduriyetini ve söylediklerini gözardı etmekte vede devasa bir şirkete hizmet etmekte olduğunun bilincinden uzakta, eğer 1 yıl içerisinde 6 ayrı defa da parça değişseymiş ücret iadesi verirlermiş, benimkinde ise 3 defada 10 dan fazla parça değişmiş olsa bile şartları sağlamadığını söylediler. Telefonu gözümün önünde şarj ediyordum ne olur ne olmaz diye :). Neyse uzun yazdım kısaca samsung bu ücret iadesi hayal gibi. Devletimizin şevkatli kucağına sığındık. 7 yıl sonrasında istemiyerekte olsa samsung u bırakıp iphone a geçeceğim galiba sonuç ne olursa olsun.Şu an telefon kenarda lenovo k5 kullanıyorum idareten, o daha beter sorunlu:).

    Hocam siz resmen lanetlenmişsiniz gibi birşey olmuş. Umarım bir an evvel kurtulursunuz bu illetten.

    Parça değişiminde zaten minimum 15 günden aşağı çıkmıyor telefon. Hafta sonlarıyla beraber nerdeyse 20 günü geçiyor. Senenin 3 de 1 inde telefonu kullanılamaz oluyor zaten 6 kere serviste parça değişimi olduğu zaman. Açıla açıla telefon perişan oluyor zaten. O telefondan nasıl bi randıman bekliyorlarsa artık. Geri dönüş olarak samsung çok rezil bir firma gerçekten.

    İş yerinden bi arkadaşım 2 sene note 3 almıştı. Telefon 3 ay sonra serviste batarya değişimi yapıldı, geldi aynı sorunlar devam ediyor. Hakem heyetine gitti 4 ay sonra para iadesi aldı.

    Arkadaşımın ablası tüketici hakem heyetinde memur ona sordum. Telefonu alınca servis formlarıyla beraber heyete git. Yapılan işlem ve değişiklikleri yaz, talebini de yaz. Bilirkişi tarafından telefonun detaylı incelenmesini iste, daha sonra para iadesi istediğini belirt. Ortalama 2 ay içinde sonuçlanır dedi kendisi bana.

    Telefonu almaya gittiğimde servisle görüşeceğim bu konuyu, servis tarafından nasıl bi işlem yapmamız gerekiyor diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daikataNa~ -- 9 Kasım 2017; 9:9:59 >




  • 
Sayfa: önceki 18821883188418851886
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.