Şimdi Ara

★★★ Samsung Galaxy Tab S3 ( WIFI / LTE ) S-PEN li Ana Konu Android9 ve One UI hepsine cikti :) ★★★ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
8
Favori
20.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cihazın ekranıyla ilgili birkaç bilgi vermek istiyorum. Uzun bir mesaj olacak:

    ** Öncelikle, Galaxy Tab S3'ün ekranı PenTile değil, S-Stripe RGB Matrix.

    S-Stripe RGB Matrix, iPad'lerdeki standart RGB dizilimine göre biraz daha farklı bir dizilim; ancak netice olarak piksel başına 3 alt piksel düşen bir RGB dizilimdir.
    Galaxy Tab S & S2'nin büyük versiyonları ve geçmişteki Galaxy S2, S4 Mini, Note 2 gibi OLED ekranlı telefonlar da S-Stripe RGB Matrix ekrana sahipti.

    Örnek: Galaxy Tab S 10.5 (S-Stripe RGB):

    ★★★ Samsung Galaxy Tab S3 ( WIFI / LTE )  S-PEN li Ana Konu Android9 ve One UI hepsine cikti :) ★★★


    Galaxy Note 2 (S-Stripe RGB):

    ★★★ Samsung Galaxy Tab S3 ( WIFI / LTE )  S-PEN li Ana Konu Android9 ve One UI hepsine cikti :) ★★★


    Galaxy Tab S 8.4 (Diamond PenTile):

    ★★★ Samsung Galaxy Tab S3 ( WIFI / LTE )  S-PEN li Ana Konu Android9 ve One UI hepsine cikti :) ★★★


    Ekstra zoom'la Galaxy Tab S 10.5 vs 8.4:

    ★★★ Samsung Galaxy Tab S3 ( WIFI / LTE )  S-PEN li Ana Konu Android9 ve One UI hepsine cikti :) ★★★


    iPad Pro 11 (RGB):

    ★★★ Samsung Galaxy Tab S3 ( WIFI / LTE )  S-PEN li Ana Konu Android9 ve One UI hepsine cikti :) ★★★


    iPad Pro 12.9 - 2015 (RGB):

    ★★★ Samsung Galaxy Tab S3 ( WIFI / LTE )  S-PEN li Ana Konu Android9 ve One UI hepsine cikti :) ★★★


    Tab S3 ve S4 için fotoğraf bulamadım. Tab S 10.5 ile benzerdir diyebiliriz.



    ** iPad Pro'ların LCD ekranlarında, güncel TV ve monitörlerde gördüğümüz local dimming ve quantum dot teknolojileri bulunmuyor. Local dimming, LCD ekranlarda gerçek koyu tonlar ve gerçeğe yakın siyah sunan bir özelliktir. Tam HDR sertifikası için gereken şartlardan biridir.

    Bilindiği gibi, OLED ekranlar kendiliğinden gerçek siyah ve koyu tonlar sunabiliyor.

    ** Tab S3'te üst kalite OLED'lerin kullanılmadığı doğrudur (ekrana çok düşük açıdan bakınca oluşan bozulmalar ve "amoled sinema" gibi ekran modlarının güncel Galaxy telefonlardan farklı çalışmasından anlaşılıyor); ancak iPad ekranlarının kontrast zaafiyeti ve gerçek siyah verememesi, multimedya amaçlı kullanımda göze batan bir eksiklik.

    ** iPad Pro ekranının en önemli üstünlüğü 120 Hz tazeleme hızı ve kalemin düşük latency değerleri. Bu konuda diyecek bir şeyim yok. Umarım Tab S5'te de olur.

    Tab S serisini yorumlayacak olursam:

    iPad'lerin, iPhone'daki durumun aksine, Android'e göre birçok önemli üstünlüğü var. Uygulama desteği, tasarımcılara yönelik özellikleri, gesture'lar, daha iyi kamera, açık farkla en iyi SoC'lar ve yüksek hızlı depolama birimleri sayesinde, özellikle iPad Pro'lar farklı bir sınıfta yer alıyor. iPadOS ile üstünlükleri daha da pekişti.

    Ancak bu durum Tab S'lerin tamamen anlamsız cihazlar olduğu anlamına gelmiyor. İkinci elde makul fiyata satılanları gayet tercih edilebilir ve iPad 6th gibi tabletlerden çok daha mantıklılar. iPad Air 2019 karşısında da bir alternatif oluşturuyorlar.

    Android'in de, multimedya kullanımda bazı avantajları olduğunu belirtmek gerekiyor (dosya yönetim arayüzü, daha geniş video format ve player desteği, torrent yazılımı, apk desteği, kullanıcıyı daha az sınırlayan arayüz).

    Not: Samsung'un Galaxy S7'den itibaren sunduğu "video enhancer" özelliği, quickshortcutmaker gibi yazılımlar sayesinde Tab S3'te de kullanılabilir. Video Enhancer, videolara post-HDR uyguluyor. En belirgin iki faydası, siyah seviyelerini ayarlayarak, karanlık sahnelerin görünürlüğünü iyileştirmesi ve parlaklığı yükseltmesi.

    Video enhancer sayesinde, "uyumlu ekran" modunda karanlık sahnelerin görünürlüğünün düşmesi sorunu azaltılabiliyor. Renkleri soluklaştıran diğer ekran modlarına ihtiyaç kalmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 14 Temmuz 2019; 0:3:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar tab s3 ü kablo ile televizyona bağlamak istiyorum ekran görüntüsü için. Ama bulamıyorum. Konu ile ilgili bilgisi olan var mıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LTE modellerine Avrupa icin BTU ulke koduyla Ingiltereye'de Android 9 ve One UI 1.1 ile gelmistir. Birkac gun oncesinde ise ilk Asya ulkelerine Y varyantli olanina gelmisti .


    LTE modeline sahip olanlar Ingiltere olanini samfirm veya denk olani temeled ayni olan guncellemeler beklenen Frija ile direk Samsung sunucularinda kendi hiziniz neyse o hizla ucretsiz resmi orjinal Samsung firmware/ yazilim dosyalarini indirebilirsiniz :
    https://forum.xda-developers.com/s10-plus/how-to/tool-frija-samsung-firmware-downloader-t3910594


    Ilk cikan Asya varantli LTE liler icin xda haberi de surada suan itibariyle 3 gun oncesine ait bir gelismedir gec haber verdim affola ... :/ Sahsen Tab S3 hayal kirikligimdan oturu . Bakalim yeni arayuz herseyi ile iyilesme saglayacak mi son Android guncellemesi ve son arayuz guncellemesi olacaktir.
    https://www.sammobile.com/news/samsung-releases-android-pie-update-galaxy-tab-s3-and-tab-a-2017/



    Tahminim en gec 1 hafta icinde WIFI olan modellere de Android 9 lu ve yeni ONE UI li olani resmi olarak yayinlanacagi yonunde .



    Meraktan Asya olani varyantlisina degil de Ingiltere LTE olaninkine BL AP CSC tercihleriyle farkli deneme secenekleriyle yuklemeye calistim basarisiz oldum siz de bosuna denemyin ... Sonrasi download modunda WIFI olan yazilima gectim .



    Umarim Samsung tabletlere de 3 aylik degil de ayliuk guncellemelere gecer. Guvenlik guncellemeleri temel onemli saglanmasi gereken seylerdendir. Suan Tab S6 alsaniz bile 3 ayda 1 guncelleme alacaksiniz! ...

    Bakalim guncelleme getirileri neler olacak ... Bu baglamda merakim da var. 3 gun gecmesine ragmen farkli sitelerde yeni arayuz ve Android 9 un getirileri hatta eksileri varsa sorunlari nelerdir bahsedene denk gelemedim ...


    Kendimce de bir inceleme yapacagim merak edenlere ...




  • Arkadaşlar bu tablette samsung notes larda not yazarken yan tuşlar hariç tüm tuş fonksiyonlarını nasıl kapatabilirim. Örneğin ekranın altına indiğimde elim geri tuşuna veya home tuşuna fln çarpıyor ve sinir ediyor insanı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Bekliyoruz hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guncellenmeis bazi soylentilere gore Eylul de geliyormus. Normalde suana kadar cikmasi gerekirdi... En az 1 hafta daha beklenecek ...
  • guncelmiyiz.com remi Samsung Turkiye sitesine gore 29 Agustos ta hem wifi hem de LTE li modeline Android 9 ve yenilenmis arayuzlu olarak gelecek.


    ★★★ Samsung Galaxy Tab S3 ( WIFI / LTE )  S-PEN li Ana Konu Android9 ve One UI hepsine cikti :) ★★★


    ★★★ Samsung Galaxy Tab S3 ( WIFI / LTE )  S-PEN li Ana Konu Android9 ve One UI hepsine cikti :) ★★★


    Umarim gecikme olmaz...




  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    özel msj attmayı denedim ama kapalıymış buradan sorayım

    selam hocam size bir ricam olacaktı tab s6 alma arifesindeyim sizdede tab s3 var acaba dex modundayken exel le diyelim kişi kayıt yapıyorsunuz ve sag tuş baglantı ve köprü ekle kısmından kişiye resim atayabiliyormusun uz pc de oldugu gibi yane kişiyi tıkladıgımda o kişinin resminin gelmesini istiyorum pc de oluyor acaba dex modundayken exelde oluyormu
  • badcrow B kullanıcısına yanıt
    Selam :)

    Benimki mi kapaliymis ? Bana ozelden mesajlar geliyor da ...

    En ideali uluorta sormaktir . Baskalari da faydalanabilir . Sonucta cok ozel seyler degil :) .

    Dex cihazlarimla bir ara denerim yine bu aksam musait olursam :) ...


    Exel derken sanirim Excel demek istedin :) . Tab S3 te dex ozelligi Android 8.0 ile geldi mi hic merak ta etmiyorum :/ Ben de iki farkli turden DeX cihazi da var olmasina ragmen ... Suan cihaz evde su aralar Android 9 gelecek diye cikarttim ufak tefek kullanmaya basladim. Latin Amerika ulkesine Temmuz guvenlik guncellemesi gelmis onu yukledim :) Avrupa da wifi modeline gelen birsey yok halen Nisan guvenlik guncellemesi ile duruyor! Rezalet ! ...


    Android uzerinde makro kullanim haric hersey yapiliyor diye biliyorum. Sahsen Arayuz tablet veya masaustu gibi kullanici dostu olmasi ile Hancom Office pakedi var ucretsiz duzenleme de yani olusturma var. Microsoft unki de var ucretli abonelik duzenleme ozelligi olsa da arayuzu mobil telefona gore tablet arayuzune daha ideal masa ustu Excel gibi konforlu bir arayuzu vardir...

    Hancom da yanlis hatirlamiyorsam form olusturma ozel uygulamalari da var ayrica duzenleme modlu ucretsiz . Dex olan cihazlarda tam uyumludur . Note8 ve Note9 da denemistim ...

    Android 9 ile ayrica merak ediyorum. LTE modeline gelen Andorid 9 ve One UI 1.1 li arayuz Kernel eskisi gibi olsa da arayuzu akiciligi artirilmis. Bircok Tab S3 kullancisi Snapdragon 820 li bir cihaz nasil olurda bu kadar vasat yavas calisiyor diye de sikayetcidir benim gibi :/ . Ekran karti ve ISlemci icin guncellenmis deniliyor Android 9 ile ...

    Olmazsa artik ROOT atacagim custom ROM ile takilabilirim bile Android 9 da kayda deger iyilesme hissetirmez ise ...


    Anilarim var kotu Tab S3 hakkinda :( ... Iste :

    Tab S3 cikar cikmaz almistim resmi Turkiye garantili ve malesef birkac ay icinde cihazdan acayip sogudum ! ... Sonrasi Ipad Pro 10.5 LTE 256 modelini Apple Pencil ile ilk ciktigi gun Turkiye garantilisini Apple Store dan almistim ve Samsung sayesinde tablet olarak beni ilk Apple IOS urunune tanistirdigi icin vesile oldugu icin ayrica tesekkurlerimi bu vesile ifade eder borc bilirim! ...

    Sonra ogrendim ki bir yetkiliden Samsung tabletlerine donanimsal ve yazilimsal pek te onem verilmiyor ! ...

    Guya 3 ayda bir guncelleme alacak deniliyor koskoca 2 yili gecti toplamda ilk cikan yazilim haric ( ikinci cikan ile ilki arasinda surum bilgilerinden bile cok ta bir farklilik yok ! ) Turkiye icin topu topu alan guncelleme sayisi 6 tane ! Android 8.1 hic almadi ! Baska ulkelerde biraz daha fazla guncelleme aliyor onlarda da yine benzer hayal kirikligi !


    Tab S3 wifi icin rezalet kaynagi : ( ilk yayinlanan firmware cihaz ile gelendir o yuzden aslinda guncelleme 7 tane degil 6 tane almistir ! ) Suan itibariyle 2 yili da asmistir 2017 Nisan dan beri !

    Anlayacaginiz Tab S6 alsaniz da 3 aylik guncelleme alacak denilse de daha da uzayacak yani atlaya atlaya devam edecekler.

    Windows tabanli tabletler de vardir gercek Excel icin . Windows a kayarsaniz da direk ultrabook oneririm :) Ki o zaman olay epey degisir :) ...




    Android 9 uzerinden bircok seyi elden gecirip imkanlari nelerdir hepsine bakacagim ... Tab S3 un iyi kotu hakkini vermedim yani neredeyse hic kullanmadim :/ ama son gec yeni haliyle de tekrardan kapsamli bakacagim ...




  • Samsung guncellemeyi 5 Eylule e oteledi ! Gerci gecen yildan tam bir yil oncesinden Eylul 2019 olacagi belliydi.

    Samsung Turkiye neden Agustos demistir enteresan!

    Tab S6 da S5e ve S4 ler de benzer kaderleri paylasacaklar ! ...

    http://www.guncelmiyiz.com/cihaz/sm-t820
    http://www.guncelmiyiz.com/cihaz/sm-t827

    Tam bir rezalet! ...




  • badcrow B kullanıcısına yanıt
    Tab S3 te DeX modu yok! DeX ozelligi LTE li Tab S3 lere gelmis Android 9 lu ONE UI 1.1 li cihazlarda da yok!


    Bu cevabimi Android guncellemesi sonrasi vermeye tutmustum ama malesef DeX ozelligi yoktur!


    Kullandigim DeX cihazi Note9 umda sorunsuz kullanmaktayim. Yani Tab S3 haric bir sorundan kaynakli degil :/ .


    Donanimsal olarak destekliyor! Lakin cok eski Microsoft Lumia 950 XL telefonum yedekte kosede dursa da onda da Dex modu var ( aslinda Samsung Microsoft tan caldi veya ilham aldi veya gelistirdi :) ) o telefonumun islemcisi cok daha da eski Snapdragon 810 SIVI sogutmali sistemle geliyor :) .

    Samsung anlasilan katma deger uygulamalari yazilimsal olarak pekala imkani varken vermemesinin tek aciklamasi var tuketiciye yeni ozellikler icin yeni cihaz sattirmak! ...


    Chrome OS tabletler var tavsiye ederim entegre S-Pen kalemli ...

    Ya da en temizi ultrabook alacaksin HDMI/VGA cikisli ... En dusuk model ve ozellikteki Surface cihazlari da var Displayport ile de pekala baglanabiliyor ..
    Guncel kalmak ve uzun sure kullanim icin Android hic onermem ozellikle market uygulmalari tablet arayuzlu degiller. Tabletinizi sisirilmis telefon arayuzu haline getirmesi ile sizleri utandiracaktir bazen tabletinizi telefon gibi sanip tek bir yonde dikey hale getirecektir. Malum Tab S3 deki klavyesini kullanmaya kalksaniz komik olacak imkansiz olacak ekran 90 derece uygulamadan sebep donmustur! ...




  • Mujde! Tab S3 e son Android resmi guncellemesi Wifi modeline ilk olarak BTU csc li Ingiltere'ye yayinlanmistir.

    Malum takip edenler ilk guncelleme LTE varyantilardan Asya ulkelerine sonra Ingiltere ye gelmisti .


    Isteyen samfirm ile de ucretsiz kendi hizinizla indirebilirsiniz .

    Gunluk kullanmadigim icin yanimda da degil evde kosede durmaktadir. Aksam bir ara yukleyecegim.

    https://www.sammobile.com/news/samsung-releases-android-pie-update-galaxy-tab-s3-and-tab-a-2017/


    Yavas ve ucretsiz indirmek isterseni de buyrun !
    https://www.sammobile.com/samsung/galaxy-tab-s3/firmware/SM-T820/BTU/download/T820XXU3CSH9/288278/


    Version Android 9
    Changelist 16530048
    Build date Mon, 26 Aug 2019 06:14:20 +0000
    Security Patch Level 2019-08-01
    Product code BTU
    PDA T820XXU3CSH9
    CSC T820OXA3CSH9


    Agustos guvenlik yamasi ile gelmektedir! Umarim Turkiye olani Eylul guvenlik guncellemesi ile cikar ! ...




  • Tab S3 Turkiye varyanti olan SM-T827 ye yani LTE li olanina Android 9 gelmis lakin Wifi modelinde GSM ozelligi olmamasi ile gerekli testlerin daha kisa olmasi ile once 29 Agustos deyip sonra da 5 Eylul plananan suan icin yayinlanan aciklamalara gore 19 Eylul e yine otelenmesi Samsung Turkiye icin dusundurucu REZALETTiR ! ...

    ★★★ Samsung Galaxy Tab S3 ( WIFI / LTE )  S-PEN li Ana Konu Android9 ve One UI hepsine cikti :) ★★★



    Tekrar ifade etmek gerekirse : Suan icin Wifi modeline Ingiltere ilkin gelmisti sonra Hong Kong icin yayinlanmistir.

    Tavsiyem Ingiltere Wifi modelinin Android 9 resmi guncellemesinin yuklenmesi yonundedir.

    Bu kadar gec Turkiye icin geliyorsa Eylul guvenlik guncellemesi ile gelse bari !




  • Delirtti iyice yahu 3 defa ertelendi ha geldi ha gelecek derken canım çıktı. Dex modunu istiyordum o da gelmemiş zaten iyice sinir oldum. UK versiyonunu Odin ile kursam mı diyorum ama sonra tr ye geri dönebilir miyim bilgim yok. Tableti aldığım günden beri çok severek kullanmama rağmen (hatta PC kullanmayı bıraktım) bu tabletin umursanmaması deli ediyor beni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ingiltere inkini kurabilirsin. Odin ile yuklerken HOME_CSC olani secin. Elbette geri donusunuz vardir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 7 Eylül 2019; 6:35:45 >
  • hocam bu home_csc olayı tam olarak nedir daha önce odin kullanmadım da şimdi sammobileden uk romunu indirdikten sonra odinden AP ayarını seçip download modda yükleme yapmam yeterli değil mi ?
    ★★★ Samsung Galaxy Tab S3 ( WIFI / LTE )  S-PEN li Ana Konu Android9 ve One UI hepsine cikti :) ★★★
  • Note9 Anakonusunda anlatmistim iste ilk cevaba bakin :
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131176877


    Wifi modelinde AP parcasi yoktur .


    HOME_CSC ve CSC olarak isimlendirilen parcali firmware/yazilim bilesenleridir.


    CSC olani herseyinizi sildirir ama HOME_CSC hicbirsey sildirmeden guncellemenizi saglatir.


    Note9 daki ipuclari oneriler vs dikkatlice okuyun bircogu Tab S3 icin de gecerlidir .
  • Hala tab s3 alınır mı arkadaşlar? Çok kısıtlı bütçem var alırsam uzun yıllar sıkıntısız kullanabilir miyim? İkinci el almayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burak23358 kullanıcısına yanıt
    Hic tavsiye etmem. Android 9 ve yeni arayuze gectim biraz iyilesme var ama hic tavsiye etmem. Cok yavas... O butcenle Ipad al derim ...

    Uzun yillar kullanabilmek icin guncel surum ve guncel guvenlik almasi sart. Tab S3 zaten Android guncellemesini kaybetti son durak Android 9 olacak. Android aylik guvenlik guncellemesi de 3 ayda 1 alacaktir ama o da birkac tane alacak sonra 3 aylik atlamali guvenlik guncellemesi dahil hicbirsey almayacaktir! ...
    KESiNLiKLE HAYIR ALINMAZ!

    Uzun yillar icin en ideali Ipad ve Ipad PRO lardir ...

    Ipad PRO ve Tab S3 her ikisine sahip biri olarak Tab S3 ten kesinlikle uzak dur derim.

    Ekrani en basta AMOLED herseyi dert etmesen bile alacagin cihaz ya ekran yanikli ya da kisa surede ekran yanigi olusacaktir ya da esit oranli ekran renklerinden piksel omurleri tukenmesi ile renklerin genel tonlarinda kalici kayiplar olusacaktir... Sonucta AMOLED ekran calisma prensibi yanan bir mum gibi bir bedeli var kendisini zamanla eritmesi yani ister parlak ister dusuk parlaklikta ister siyah agirlikli arayuzlerde vs kullanim aliskanliginda ol pikseller kulladikca ekrna kaitesi omru net KISALMAKTADIR! . Bu tur cihazlari alanlar genelde garantisi devam edecek sekilde dusunur yani 2 yil Avrupa ve Turkiye gibi ulkelerde... Tab S3 her acidan miadini doldurdugu icin sizin gibi uzun yillara hic uygun degildir :/ ...


    Baska marka illa Android alcaksaniz da uzun yillar da kullanilacaksa ekrani kattiyen AMOLED/OLED almayin! ... Chrome OS li tabletler de var ... IOS Apple tabletlerin yaninda...




  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    1800 gibi fiyata bulmuştum aslında. İpad yok bu fiyatlara pek hocam olanlarda eski var mı başka öneriniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.