Şimdi Ara

★★★ Samsung Galaxy Tab S3 ( WIFI / LTE ) S-PEN li Ana Konu Android9 ve One UI hepsine cikti :) ★★★ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
8
Favori
20.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Legendery kullanıcısına yanıt
    Tavsiyem Ipad Pro 10.5 Apple Pencil ile . Tek dezavantaji kalemi cabuk bitmesi .


    IOS 11 ile Ipad Pro 2017 modelleri daha da hizlanmistir ve Apple Pencil epey akici olmustur 120 Hz ekran tazeleme hizinden sebeple .


    Ipad Pro lar ekrani AMOLED olmamasi sebebiyle ozellikle beyaz zeminli dosyalarda veya siyah harici renklerden oturu IPS panellerden daha da fazla guc harcama sorunu yoktur . AMOLED lerde ayrica ekranda screen burn in olayi ekran piksel yanmasi kacinilmaz sondur . AMOLED lerin tek avantaji vardi o da 8 bitlik videolari veya fotograflari HDR8 ile daha canli veya abartili renklerde gostermesidir. Lakin Ipad Pro 2017 modellerinde 10 bit ekran RGB piksel dizilimi ile keskin ve dogal gostermektedir . Ayrica sensoru ile ortamin aydinlatma turune gore daha kaliteli gosteren True Tone ekrani Ipad 2017 modellerini Tab S3 ten ustun kilmaktadir.

    Bazi kaynaklar Ipad Pro 10.5 in ekrani Ipad Pro 12.9 2017 modelinden daha da kaliteli oldugu tespit edilmistir .



    Bir video paylasmak isterim :







    Konu Samsung sayesinde beklentimizi asiri yukseltmesi hayal kirikligina ugratmasi sebebiyle Ipad Pro 2017 modelleri ile kiyaslamadan ote Ipad Pro 2017 anakonusu gibi algilanabilir .


    Sonucta sorulara cevap vermek icin inkar edecek degilim sonucta Tab S3 ve Ipad Pro 10.5 Apple Pencil ile beraber herikisine de sahibim .




  • reseb kullanıcısına yanıt
    Samsung AMOLED leri kisa omurlu olmasindan oturu telefonlarda mantikli oldugunu ifade etmistir. Tablet her yil yeni bir model alinacaksa AMOLED Android tabletler mantiklidir.

    Windows icin AMOLED kesinlikle tavsiye etmem. Lenovo ( IBM ) ve DELL yillardir OLED li windows cihazlari cikarsa da ekran yanmalari kacinilmazdir.


    Windows ta arayuzde statik duragan gorseller sebebiyle zamanla ekranda yanmalar kacinilmaz olacaktir ozellikle ekranin al kismindan.


    Samsung bu konuda cozumu ise ekrani uzun sure acik birakmadan kapatmasi ! Tabiki degisitirebilir ama ekran cabuk olecektir .

    Windows son insider modeli olgunlasmis hali 12 ay sonra cikacak olan windows Redstone4 te ekran yanmalarina karsi flulastiran bir taskbar geliyor.


    Dokunmatik arayuz ozellikle Windows larda pekte kullanici arayuzune sahip degil zordur . Surface Pro4 Sony Vaio Duo 11 ile bu kullanisizligi net ifade ederim. Ustelik en son surum Windows Insider larda bile dokunmatik arayuzlu bir windows yok.

    Zaten onyillardir gelen bir kemiklesme Windows uygulamalari ayni mantikla son yillarda da devam edilerek yayinlanmasi sebebiyle bazen uygulamalarda birseyi secmek iskence olmakta elbette kalem gibi birsey varsa fare misali isi kurtarabiliyor .


    Surfacebook secenekleri donanimsal olarak kisitli olmasi ile pek albenisi de yoktur ayrica .


    Cube Mix 9.7 islemcileri ile vasat ozellikle Cube Mix 9.6 Plus yeni gibi olsa da islemcisi cok vasat.


    Gerci fiyat performans cihazi olmaktan cok fiyat odakli bir tablettir .


    Beklentilere gore tercih edilebilir elbette .


    e-kitap t malum beyaz bir arayuz hep olacaktir o yuzden Android veya Windows ta AMOLED tabanli hicbir tableti sahsen onermem.




  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Hocam, tablette ios tercih etmesemde, 10.5 in ekran tazelemesi ile muthiş bir akicilik cikmis ortaya mukemmel diyebilirim.

    Ios un kalem kullanimi ve app destegi nasil ? Kiyaslama yapsaniz tab s3 e gore. .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 120 Hz ekran tazeleme hizi sadece Apple Pencil icin bir arti degildir icerige gore dinamik bir tazeleme hizi desteklemesi ile akillica tasarlanmisligini kanitlar.

    Apple kendi politikalari geregi bazi seyleri engellese de herzaman donanim ve yazilim birlikte hakkini veren tek firmadir .

    Samsung donanim olarak ustun gozuken seyleri yazilimsal optimizasyonlari kendi arayuzu rafine edilse de RAM veya islemci goreceli daha yuksek olsa da pratikte saf Android arayuz akiciligi vermemekte yillardir boyle .




    Olaya sadece kalemleri olarak ele alirsak S-Pen daha fonksiyonel ve mantikli ( tuslu olmasi ve sarj etme ozelligi olmamasi ve yillarin S-Pen katma deger ozellikleri ile ele alindiginda S-Pen ezici ustunlugu vardir )


    FAKAT : Ekrani cozunurlugu keskinligi kullandigi teknoloji kalitesi uygulama zenginligi filan Ipad Pro 2017 modelleri butun olarak ustundur .


    Hatta Note8 deki bircok ozellik Tab S3 e gelmemistir ozellikle Note8 piyasada olunca aylar gecti dunya capinda arayuz katma deger yenilikleri hala eksik .


    Turkiye firmware / yazilimi da beterin beteri .

    Baska ulkelerin yazilimi atilsa bile anca Agustos guvenlik guncellemesi var baska da birsey yok !

    Wifi cihazina sahibim onun uzerinde gozlem ve tespitlerim boyledir.


    Uygulamalar da verdigim youtube linkinde hem IOS hem de Android olarak var .




  • yabancı bir forumda wifi ile bataryadan bahsetmis. ne kadar pil ömrü alabildiginizi paylasir mısınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu başlıkta dikkatimi çekti, baştan sona Tab S3 ile iPad Pro karşılaştırması yapılıp Tab S3 ağır şekilde yerilmiş. iPad Pro ile bu cihazı karşılaştırmak doğru değil kanımca. Şöyle bir hesap yapalım:

    Resmi sitelerinde en düşük fiyatlı ürünlerin şu an ki fiyatları:
    iPad Pro (64Gb WiFi) + Kalem şu an 3450 TL.
    Samsung Tab S3 (32GB WiFi) + Kalem şu an 2500TL

    Hafıza boyutunu arttırmak istediğimizde Samsung için SDCard seçeneğiyle maliyet daha düşük olduğu için fiyat farkı açılıyor. iPad Pro'yu hiç yakından inceleme fırsatım oplmadı ama teknik özelliklerinden de belli ki o çok daha iyi bir cihaz. Tab S3 klasman olarak iPad ve iPad Pro arasında konumlanmış durumda. Bence fiyatına göre iyi bir cihaz, yerin dibine gömemek gerek. En azından Android dünyasının en iyisi bu. Şu an için eleştirilecek ve endişe duyulacak en önemli unsur Android güncellemelerinin kapsamının dar ve yavaş olması. Android 8'in verileceği söyleniyor. Hatta genel olarak Samsung'un tabletlerine 2 major update verdiğini okumuştum. Belki geçte olsa Android 9 bile alınabilir. Geçmişte Note 2 kullanıp update'lerinden mutlu olmadığım için telefonda başka markaya geçtim. Aradan bir süre geçti ikinci bir şans verdim Samsung'a. Ha bunlar olmazsa, silerim Samsung'u olur biter. Ama unutmamak lazım hiç bir marka mükemmel değil, nereye gitsek bir kazık var. Sadece şekli ve boyu değişiyor :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 1 Ocak 2018; 3:52:10 >




  • buyukbang kullanıcısına yanıt
    Bir markayı silmek mantıklı değil. O markanın iyi ürünleri de olur kötü ürünleri de.



    Ben tam iki senelik Samsung Note5 kullanıcısı olarak bu telefondan çok memnunum mesela. Bunu söylerim ve tabiki tavsiye de ederim.



    Ama TabS3'ü kesinlikle tavsiye etmiyorum. Tablet iyice yavaşladı. En çok kullanmak istediğim uygulamalar zaten çalışmıyor. Ancak youtube dan video izliyorum. Bunu da her tablet ile yaparsınız zaten.



    Apple ile kıyaslamak en doğrusu. Neden derseniz 2500 TL lik bir bütçeniz var ve tablet bakıyorsanız beklentileriniz de zaten o düzeyde demektir. Ve verilen paranıza yazık olur. Benim oldu...



    Epeydir yorum yazmıyordum, tabletin özellikle dosyalarıma girişi, dosyalar arasında gezinmek, menülerinde dolaşmak falan ciddi bir şekilde yavaşladı. Zaten ders çalışmak için almıştım. İngilizce çalışma uygulamaları özellikle hata veriyor.



    Kimse telefondaki gibi android markete girer istediğim uygulamayı indirir keyfime bakarım diye düşünmesin malesef öyle olmuyor.



    Uygulamalar ya çalışmıyor, ya çalışırken dışarı atıyor yada adam akıllı ekrana oturmuyor falan. Tablet ile yaparım diye düşündüğüm hiçbir uygulamayı tabletten kullanmıyorum. Önce denedim baktım olmuyor Hepsini yine telefonumdan kullanmaya devam ettim.



    3450TL Ipad a çok değil. Neden değil? Tableti dolu dolu kullanacaksınız da ondan. Bugün cayır cayır kullanıyor olsaydım tableti. Verdiğim para 5000TL olsa bile acımazdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kişisel deneyimlerle markayı silmek gayet mantıklı bence. Gerçekçi olalım, bir kere kazık yediğinde aynı kazığı aynı markadan yemeyi arzulayacak çok fazla insan yok. Fanboy'lar hariç...

    Şahsen 3-5 bin lira fiyatlarla tablet alınmasını hiç mantıklı bulmuyorum. Zaten Tab S3'ü de liste fiyatının çok altında bir fiyata bulabildiğim için aldım. Ne olursa olsun tabletle yapılabilecekler sınırlı, 3-5 bin liraya alınabilecek çok daha iyi cihazlar var.

    Yavaşlama ve sadece youtube'a girebilme konusu bana garip geldi. Android'de de iOS'ta da zamanla yavaşlama maalesef oluyor ve bir sıfırlama sorunları genelde çözüyor. Ama bu şekilde bile çözülemeyen bir yavaşlama varsa bunun donanımsal bir sorun olma ihtimali çok yüksek. hiç servise göstermeyi denediniz mi? Böyle bir durum varsa garanti hakkınızı kullanmanızı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 1 Ocak 2018; 17:42:37 >
  • buyukbang kullanıcısına yanıt
    Markayı silmek gayet mantıksız. Ben mesela 2500'e bu cihazı samsung'dan alıp bir kazık yediğim halde uygun bir fiyatta olabilse Note8 cihazı alırdım. Sonuçta Note8'e ait kullanıcı yorunları ve deneyimler var. Kazıkta yemezdim. Fanatikte değilim...



    Tablet ile yapılabilecekler sınırlı derken neyi kastettiğinize bakar. Üzerine bineyim de uçan halı gibi beni bir yerden bir yere götürsün gibi bir beklentimiz olmadı hiç. Akıcı bir arayüz ve play store daki uygulamaları sorunsuz çalıştırmasıdır beklentimiz.



    Bir tableti günde minimum 6-8 saat kullanabiliyorum. En üst seviye cihaz en az 3-4 sene kasmadan kullanılabilir. Bu durumda 3000tl de mantıklı 5000tl de manyıklıdır kişisel kanaatim. Tabi bu durum aylık kazancınızla da doğrudan ilgili.



    Cihazda donanımsal bir arıza yok. Servislik bir durum değil. Yazılımsal eksiklikler yüzünden en kral işlemci de

    Koysanız nafile..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cihazda donanımsal arıza yok yazılımı kötü diyorsunuz da aynı cihaz bende de var. Yazılımı donanımı farklı cihaz değil ki bendeki. Oyunda, multimedia vs çok şey yüklü cihazda, hiçbir uygulamada donmuyor. LG V20 telefonuma yüklediğim tüm uygulamaları kurdum. Telefonumla bu tablet aynı işlemciyi kullanıyor, Ram miktarları aynı ve ikisi de Android 7 kullanıyor. Performansları da aşağı yukarı aynı. TAB S3 sadece playstore dan uygulama yüklerken yavaşlıyor, sanırım onunda nedeni dahili hafızasının SSD ayarında hıza sahip olmamasından kaynaklanıyor. LG V20 bu noktada hızlı. Bunun dışında Tab S3 de bir takılma donma sorunu görmedim. Cihazınız arızalı değilse yüklediğiniz uygulamalardan biri zorunludur cihazı yavaşlatıyordur,cihazı sıfırlar sonucu kontrol edersiniz.

    "Cihaz donuyor, hiçbir uygulamayı çalıştırmıyor" söylemi sizin elinizdeki cihazı bağlar. 200 300 liralık tabletlerle aynı kategoride değil bu cihazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 1 Ocak 2018; 21:37:20 >




  • Siz yeni almışsınız. Hele bir kullanın 8-10 ay. Sonra yine gelin yazın buraya. Ben hiçbir cihazımı sıfırlamadım bugüne kadar. Elimdeki cihazda da bir sıkıntı yok.



    Bu cihaz bukadar kısa sürede kasıyorsa 2500 tl etmez verilen paraya da yazık olur. Siz zaten ucuza almışsınız cihazı. Gelmiş burada ahkam kesiyorsunuz.



    Kim amiral gemisi diye tanıtılan cihaza bukadar para dökse beklentileri akıcı ve güncel cihaz olur. İyi geceler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zampara1234

    Siz yeni almışsınız. Hele bir kullanın 8-10 ay. Sonra yine gelin yazın buraya. Ben hiçbir cihazımı sıfırlamadım bugüne kadar. Elimdeki cihazda da bir sıkıntı yok.



    Bu cihaz bukadar kısa sürede kasıyorsa 2500 tl etmez verilen paraya da yazık olur. Siz zaten ucuza almışsınız cihazı. Gelmiş burada ahkam kesiyorsunuz.



    Kim amiral gemisi diye tanıtılan cihaza bukadar para dökse beklentileri akıcı ve güncel cihaz olur. İyi geceler.

    iOS'da Android'de kullandım. Hiç sıfırlama ihtiyacı duymadan kullandığım bir cihaz olmadı. Eğer derseniz iPad'de bu asla olmaz, yanılıyorsunuz. İPad Pro bundan daha iyi bir cihaz ama uygulama yükledikçe bir noktada o da sorun çıkarır. Bir de sorunun yüklenen uygulamalardan birisinden kaynaklanmadığından emin olmak gerek. XDA'ye baktım forum ikiye bölünmüş yarısı bende lag oluyor diyor, yarısı lag mag yok diyor. Bu farklılığın kullanımla, yapılan ayarlarla ya da yüklenen uygulamalarla bir bağlantısı vardır kesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 3 Ocak 2018; 2:31:50 >




  • Bugün eve geldim elektrikler kesikti, tabletten hanımla dizi izleyelim dedik. Full şarjlı Tab S3 ile 80 dk'lık 720p diziyi Chrome tarayıcıda açtığım openload sitesinden wifi ile seyrettik. Ardından 30-40 dk nette gezindim. Cihazın şarjı %85'ti işim bitince. Gayet iyi bir değer bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 4 Ocak 2018; 2:5:22 >
  • Bu cihaz suan alinirmi acaba genellikle pdf okumak icin kullanmayi dusunuyorum.Kalem performansi nasil bilemedim not tutulabilirmi acaba?
  • pro ile değil de ipad le kıyaslayan olmadı mı?
  • cok rahat not tutarsınız
  • maxi77 M kullanıcısına yanıt
    tesekkurler
  • Dün akşam tabs3 3 bir güncelleme geldi. Bununla ilgili bilgisi olan var mı?
  • CompostO C kullanıcısına yanıt
    Güvenlik yaması ve mutfakta bir kaç iyileştirme sanırım. .
    Gözle görülür bir farklılık yok arayüzde. .
    Tabi yeni yaptım güncellemeyi performans ve batarya olarak ilerleyen günlerde görürüz farkı. .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung bu sene çıkacak cihazlarda Tab S4'ü listelemiş. Eylül gibi çıkar sanırım. iPad Air 2 kullanıcısıydım ve yüklü olan sadece youtube uygulamasıydı. 128GB olmasına ragmen iTunes ve türevlerini kullanmaktan nefret ettiğim için genellikle hafızasına bir şey atmadım.



    Bu açıdan bakarsak Samsung Tab S serisi benim için uygun, Micro sd kart oluşu ve Playstore'da uygulama olarak kütüphanem zengin ama yukardaki mesajlarda yanık vs. her sene alınacaksa uygun diye yazılar yazılmış. Ben aldım mı 3-4 sene götürecek bir tablet istiyorum. Değerli yorumlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.