Şimdi Ara

Samsung Galaxy Tab S8 serisi de Geekbench’den çıkarılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung Galaxy Tab S8 serisi de Geekbench’den çıkarılıyor



    Samsung’un Galaxy S22 başta olmak üzere amiral gemisi serilerinde optimizasyon odaklı yazılımlarının sayısız uygulamanın performansını kısıtlaması sonrasında Geekbench listelerinden çıkarılması tabletlere de sıçradı. Galaxy Tab S8 serisi de sırada.



    Galaxy Tab S8 serisine Geekbench darbesi



    Performansla oynanmasına kesinlikle müsaade etmeyen Geekbench benchmark yazılımı Galaxy Tab S8 serisini de radarına aldı. Oyun Optimizasyon Hizmeti (GOS) yazılımının çalıştığı Galaxy Tab S8, S8 Plus ve S8 Ultra modelleri listeden çıkarılacak.



    Ayrıca Bkz.Geekbench, seçili Samsung telefonlarında çalışmayacak



    Geekbench uygulamasının ismi Genshin Impact olarak değiştirildiğinde, sistem onu bir benchmark uygulaması olarak görmüyor ve tabletlerin skorları düşüyor. Normalde aldığı puanlar ise daha yüksek. Uygulama bunun üzerine Galaxy Tab S8 serisini kara listeye almış. Önceki tablet modellerinin ise bundan etkilenmediği görülmüş.



    GOS yazılımı aslında çeşitli parametreleri izleyerek sistemin ısınmasının ve tıkanmasının önüne geçiyor ancak oyun harici uygulamaların performansını kısıtladığı için ekrana yansıma kalitesini bile etkiliyor. Daha önce GOS yazılımını kullanıcılar kapatabiliyordu ancak son güncelleme ile bu devre dışı bırakılmıştı. Şimdi ise yeniden kapatma özelliği geri getirilecek.



     




    Kaynak:https://www.phonearena.com/news/geekbench-will-remove-galaxy-tab-s8-over-samsung-gos-throttling_id139031







  • İPad Pro 12.9 5 nesil kullanıyorum bu testlerin bence fazlaca bir anlam ifade etmiyor önemli olan günlük kullanım performansı.

  • joven kullanıcısına yanıt

    Kağıt üstünde çok vasat bir tableti çok ucuza aldım (Galaxy S6 Lite). Günlük kullanım için oldukça yeterli. Her işimi görüyor. Apple reklamlarındaki gibi tabletten video montajı yapmıyorum. Telefon da keza öyle. Sürekli artan CPU ve GPU gücüyle millet yine Instagram'a, WhatsApp'e giriyor.

  • joven kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle olsa bile tüketiciyi yanıltmak için bu kadar uğraş vermemeli. Normalde umursamayan insanlar bile artık dikkat edecektir.

  • scientia kullanıcısına yanıt
    +1 katılıyorum. Birde bu kadar yüksek gpu ve cpu gücü iphonelarda bence hdr video çekimi yada 4k dolby vision vb özellikleri aktif olunca işe yarar duruyor. Başka da artısı yok. Ama yıllardır şu gerçektir ki apple işlemci konusunda çok önce android'e göre. Not huawei p40 lite kullanıyorum.

  • Bu Geekbench i de Apple fonluyor gibi geliyor bana.Ne hikmetse bu programda apple işlemcileri hep fark atıyor.Ama diğer bencmarklarda pek öyle olmuyor.

  • ENTÜRKTEYNMENT E kullanıcısına yanıt
    Kacirdigin adamlarin calisan uygulamaya gore performans gosterecek sekilde hile yapmalari. Benzerini wv de emisyon skandali ile yapmisti. son kullaniciyi aldatmaya calisan firma guvenilmez firmadir. kesinlikle samsung urunlerine bulasilmamasi gerektigini dusunuyorum.

  • rakabette geride kalinca hile yapmaya basladi samsung. kendi kullanicisi kaziklayan firmadan hayir gelmez.

  • ferrum650 F kullanıcısına yanıt
    Çok da benzemiyor. VW sadece testlerde farklı performans ortaya koyuyordu, GOS ise hem performans yazılımlarında hem de oyunlarda farklı performans kullanıyor. Çok nadiren, oyun harici performans isteyen uygulamalarda sıkıntıya neden olacaktır, yoksa whatsapp'ın, telegram'ın, instagram'ın ne performans ihtiyacı olabilir ki. Bunları kullanırken saat hızını düşürsün zaten. Ama performans isteyen az sayıdaki uygulama için de bir çözüm getirmeli Samsung.

    Geekbench'in meselesi olaya ilkesel yaklaşım. Açıkçası Geekbench'i haklı buluyorum ama Samsung'un yaptığının çok büyük bir skandal olmadığını düşünüyorum.

  • raxetul kullanıcısına yanıt

    VW, test ortaminda oldugunu anlayacak sekilde sistem kurmuslar dolayisiyla emisyon degerleri normalden dusuk cikariyordu. Samsung ise test ortaminda oldugunu anlayarak normalde her uyguilama icin gostermedigi performansi gosteriyor.


    Temelde ikisinin yaptigi da hile. samsung ve VW nin patladigi yer bunu kullaniclardan saklamaya calisip yakalanmis olmalari. yoksa cikip deseydi samsung islemcinin gucu bu ama uygulamalari katergorize edecegiz ve buna gore performansi ayarlayacak vs vs kimse de bisi demezdi

  • samsung s3 den sonra samsung benim için bitti.İçerisindeki servisleri telefonu veya tableti sömürüyor.

  • ferrum650 F kullanıcısına yanıt

    Samsung kendini çok geliştirdi özellikle yazılım kısmında. Fakat işlemci kısmında Apple ile kimse kapışamadığı için sanırsam böyle hamleler yapıyorlar.

  • mustafacoban M kullanıcısına yanıt
    S3 zamanı leş gibi kasan touchwizz arayüzü vardı. Tam tersine samsung s7den sonra kendini aştı, arayüzü hem bu kadar kullanışlı ve çok fazla özelliğe sahip olup hem de orta seviye telefonunda bile yağ gibi akıyor artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeljko Obradovic Z kullanıcısına yanıt

    Ön yargılarımı aşamıyorum:) denemek lazım belkide

  • ferrum650 F kullanıcısına yanıt

    Hayır işte, açık ve net bir şekilde Samsung telefonlar uygulama yavaşlatmayı sadece test ortamında değil, kullanıcılarının ceplerinde de yapıyor.


    Oyunlara ayrı performans ayarları normal uygulamalara ayrı performans ayarları uyguluyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.