Şimdi Ara

Samsung Galaxy W Ekran Kararması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
13.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    İlk defa bir akıllı telefon ve android kullanıcısı olarak pek zorlanmadım, fakat ya bir sıkıntı var yada ayarlamalarda problem yaşıyorum,
    dışarıdan çağrı geldiğinde rahatlıkla cevaplıyorum yakınlık sensörü devreye girip ekranı kararttığında bir sıkıntı yok, ama bir süre sonra çağrıyı ben sonlandırmak istediğimde ise Kapat tuşu aktif olmuyor, kullanan arkadaşlarla gerekli kontrolleri yaptığımızda ise ilk denemelerde sıkıntı olmuyor ama sonrakilerde bir şeyler yanlış gidiyor.

    Bu gün yaşadığım problem ise aynen şu şekilde dışarıdan çağrı geldi cevapladım 2-3 dk konuştuk sonra karşıdan kaynaklanan bir sorundan dolayı telefon kapandı, sonra tekrar aradı, ama benim ekran normale dönmediği için. Karanlık bir ekranda telefon çalıyor ama cevaplayamadım. saçma sapan bir durum.
    Ekran üzerinden Ekran koruyucu var, bundan yapma ihtimali olabilir mi bilemiyorum, telefonda pek fazla program yüklü değil, ramini boşaltıyorum, bunun dışında bir şey yapılmadı.

    Bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum.







  • sensorlerin önünde ekran koruyucu var mı peki ?
  • Doğrudur Mat ekran koruyucu vardı, bende ilk etapta ondan şüphelendim, fakat 1-2 denemede sıkıntı çıkarmayınca ihtimal seviyesini düşürmüştüm, dün parlak biraz daha ince bir ekran koruyucu taktım, şimdi bununla test ediyorum şimdilik bir şey yok, ama ayarlarda yada başka bir noktada eksiğim varmı onu bilmiyorum.
  • Aynı sorunu bende yaşıyorum bu yuzden birsürü kontörüm gitti. Ekran koruyucuyu kullanmıyorum üstelik ve soruna çözüm bulamadım henüz.
  • (: Sanırım bir kaç kişi dışında sıkıntıyı yaşayan yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JrDeveLoper

    (: Sanırım bir kaç kişi dışında sıkıntıyı yaşayan yok.

    Bir kaç gün önce bende bu telefondan aldım. 2 seferdir bende bu sorunla karşılaştım geçen yanlışlıkla bırını aradım ekran karardı telefonu kapatamadım karşı taraf kapatmayana kadar ekran siyah kaldı.

    Başka seferde gene buna benzer bi sorun oldu karşı taraf arıyor ekran siyah ne kimin aradığını görebiliyorum nede cevap verebiliyorum.

    Ayarlardanda bişey anlamadım yakınlık sensörü açık ekran koruyucu yaptırmıştım ondan olabilirmi acaba?
  • Aynı sorun halen bende devam ediyor ((: Arada kaldırıp fırlatmak geliyor o derece, ama ödemesini bitirmedim daha (: Halen araştırıyorum neyden yapar diye.
  • valla üstte bir arkadaş bende yaşıyorum bu sorunu yazmış hem onda ekran koruyucuda yokmuş belki yazılımsal birşeydir tam bilemeyecegim de normalde bende söyle oluyor konusurken kafamdan uzaklaştırıyorum 2-3 sn sonra açılıyor ekran, kapat yazıyor basıyorum kapanıyor fakat konusurken teli hopoorlere alırsam kafama da koysam ekran kararmıyor sizinki neden bilmiyorum ama konusurken yada tutarkne sensoru elinizle kapatıyorsunuz diyecegim ama öyle bir tutus da zor açıkçası bilemedim şimdi konu uplansın belki yaşayan bilen çıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar araştırmalarım sonucunda bir adım yol alamadım (: Bende yeni aldığım ekran koruyucunun üstünü kestim sensör kısmına gelen kısmı (: şimdi banamısın demiyor. Artislik bile yapamıyor. Belki Jelatinlerden kaynaklı olabilir diyeceğim. ben şimdilik problemimi böyle çözüme ulaştırdım.
  • bendede benzer bir sorun var telefoncalışıyor biraz calıştıktan sonra ekran kararıyor çözm bulabilen varmı
  • Sensörün ustunu jelatin ile kapatmadığınıza dikkat edin lutfen...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun jelatinde arkadaşlar çıkartınca düzeliyor.
  • kloroflorokarbon K kullanıcısına yanıt
    Sensörün olduğu noktada jelatin olmadığı zamanda aynısını yapıyordu, servis ilk gidişinde Sensör dediler, sonra yazılım falan güncelledik dediler geri verdik, 2. de yine aynı sorunla gitti hallettik dediler (: 3. gidişinde ise anakart tamamı ile değişti. Sonra zaten ben kullanımını bırakıp S3'e geçiş yaptım direk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JrDeveLoper

    Sensörün olduğu noktada jelatin olmadığı zamanda aynısını yapıyordu, servis ilk gidişinde Sensör dediler, sonra yazılım falan güncelledik dediler geri verdik, 2. de yine aynı sorunla gitti hallettik dediler (: 3. gidişinde ise anakart tamamı ile değişti. Sonra zaten ben kullanımını bırakıp S3'e geçiş yaptım direk.

    En azından benimki jelatinle ilgiliymiş kolay atlattım Siz baya uğraşmışsınız anlaşılan.
  • kloroflorokarbon K kullanıcısına yanıt
    Uğraşmak mı Bezdim resmen (: Sonuçta Elektronik malzeme ne olacağı belli olmuyor, ama S3'e geçince 3-5 çağ birden atladım gibi oldu (:
  • Arkadaşlar ben de bir tecrübemi paylaşayım, konu olan telefon Samsung değil CUBOT P9 ve işletim sistemi Android 4.2.2 önce onu belirteyim, ancak sensörlerin aynı olduğu varsayımı ile bulduğumuz basit çözümü paylaşıyorum

    Sorun burada yazıldığı gibi başladı eşimin telefonunda, önceleri normal olarak telefonu kulağına götürdüğünde ya da elini telefona yaklaştırdığında kararan ekran sonraları daha çevir tuşuna basar basmaz kararıyor ve sonrada bir daha aydınlanmıyor, ta ki power tuşuna basıncaya kadar.
    Mesela bir bankayı arıyorsunuz, karşılama operatörü şu işlem için şuna bas filan diyor ya ne mümkün ekran kapkara..neyse ara sor oku derken ekran filmi,yazılım değiştir,fabika ayarları gibi seçeneklerin yanında yabancı bir forumda buldum... çözüm şu: eğer ekran filmi sensörleri kapatmıyorsa, yaklaşma sensörü normal çalışıyorsa(markette test yazılımları var) fabrika ayarları filan da işe yaramıyorsa ve en önemlisi sonradan ortaya çıkmış bir sorunsa basitçe bir gözlük cam temizleme bezi ile sensörün üzerini iyice silin.

    Evet bu kadar basit günlerce onu dene bunu dene derken en sonunda 10 sn. lik bir temizlik.. sensör üzerindeki muhtemel yağ filmini temizledik sonuç süper,ilk günkü gibi çalışıyor telefon şimdi.
    Deneyin bakarsınız sizde de işe yarayabilir, paylaşayım dedim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.