Şimdi Ara

Samsung Kadıköy/Rıhtım servisin oyunları!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • samsung galaxy s3 telefonumu kadıköy rıhtım da ki destek bilişim isimli servise götürdüm. telefonun ekranı sabah uyandığımda kendi kendine bozulmuştu, telefon çalışıyor ama ekran simsiyah görüntü gelmiyordu. servise götürdüm sıram geldi telefonu götürdüm ilk eline alan çalışana durumu anlattım, kendi kendine bozulduğunu düşme vs. olmadığını söyledim. bu durumda ekranın değişmesi gerekiyor garanti şartlarına göre ama sanırım o servisteki arkadaşlara kenarından köşesinden birşey bulunda parayla yaptırın diye tembihlemiş servisin sahibi. eline alır almaz 395 tl fiyatı olduğunu söyledi, ben durumu tekrar anlattım kalktı yanındaki arkadaşına götürdü. ekranı çok incelediler, sapasağlam ekranda kırık bulmaya çalıştılar, yanlarına 1 kişi daha çağırdılar el fenerini ekrana tutarak kenardan köşeden kırık bulmaya çalıştılar. şurası kırık burası kırık içten kırılmış kenarından kırılmış falan dediler ben sapasağlam dedikçe başka yerlerine baktılar. en son telefonun panelinde darbe olduğunu söyleyip panelle ekran birleşik diye garanti kapsamı dışında dediler. ekran paneldeki darbeden dolayı bozulmadı, darbe çok daha önce olmuştu ve telefonu bozacak bir darbe değildi belki biryere sürttü hatırlamıyorum ama plastik aksamın kenarında bir çizik ve telefona zarar verecek birşey değil. 5 ay once ocak ayındada farklı sorunlarla aynı servise telefonumu 2 kez arka arkaya verdim panelde darbe çizik vs. o zamanda vardı, teslim ettiğimde bana verdikleri kağıtta yazıyor darbeler çizikler. darbeler çizikler yeni olmadı ve ekranın bozulma nedeni bu değil. resmen para koparabilmek için 3-4 kişi bi bahane aradılar en son da onu buldular. müşteri hizmetlerini aradım, detaylı incelenmesini istiyorum diyerek tekrar bırakın dediler. ama çalışanlar inatla ben darbe olduğunu buraya not edicem ve ücretli olacak dediler. ben yinede bıraktım telefonu. zaten birsürü sorun çıkardı aldığımızdan beri telefon. daha garantisi bitmeden de kendi kendine ekranı bozuldu ve ekranın camın hiçbir yerinde ufacık bir çizik bile olmadığı halde paragöz oldukları için plastik aksamındaki çiziği bahane ettiler. hem ürün kendi kendine bozuluyor hem de garanti olduğu halde yetkili servis para kazanmak adına kullanıcı hatası diye bir bahane uyduruyor. samsung kendisi servis açmamış böyle insanlara bayilik vermiş ve müşterilerini uğraştırıyor. muhtemelen bu servis telefonu yapmadan geri gönderecek ücret istiyecek, ben başka bir servise daha götürüp şansımı denesem mi yoksa tüketici hakem heyetine mi başvursam ya da nereye şikayet etsem ne yapsam, nasıl en hızlı çözüm alabilirim bilgisi olan varmı? internette de birkaç tane şikayet sitesinde aynı sorunları yaşayan insanların şikayetlerini gördüm ama sonra çözülmüş mü cevap yazmamışlar, hiç panelde çizik bile olmadığı halde ekran içten kırılmış falan diye ücret istedikleri insanlar olmuş. garanti süresinin de bitmesine 1 ay falan kaldı ne yapsam en hızlı sonuç alırım







  • MicroChip34 M kullanıcısına yanıt
    Ben Android cihazların sahipsizliğinden artık bıktığım için bir sonraki cihaz tercihimi 99% Apple'dan yana kullanacağım. Apple'da böyle bir sorun karşısında sonuç ne olur bilmiyorum fakat geçen haftalarda zenfone 5'imi notebook'umun yanında şarja bırakarak ve 3-4 saat gta 5'in ısıttığı bilgisayarın fanına üfleterek dokunmatik camını sadece çatlattım. Durumu dürüstçe kıvırmadan Asus Türkiye'ye mail ile izah ettim sonuç olarak Gorilla Glass 3 var cihazda, sen al bu telefonu kasıtlı olarak sert sivri bir yere hızlıca vur hiç bir şey olmayacak bir ekran, ki biliyorum 1M yükseklikten mermere 1,3M yükseklikten taşın üzerine düşürmüşlüğüm var kaya gibi telefon yapmış herifler, neyse mailin sonucu ise çatlaklar ve kırıklar garanti kapsamı dışında değerlendirilmektedir dediler. Üstüne 270 TL karşılığında servisimizde komple ekran değişimi yapılabilir dediler. bende sadece çatlak nasıl olsa ne 270 lirası dedim(malum öğrenciyiz) sonra aradan 1-2 gün geçti çatlak biraz daha büyüdü, olsun dedim ama telefonun içinde artçı bir şeyler vardı belli ki bu sefer gece uyudum sabah bir kalktım ekran sizin ekran gibi olmuş haydaa dedim alt kısım simsiyah üst kısım pırpırlı çalışıyordu. Neyse durumum müsait olunca değişirim dedim bu siyahlık daha da ilerledi üstüne gorilla glass hasar gören araba camı gibi kendiliğinden patladı, şimdi ise ekranın 5% i civarı zar zor gözüküyor daha da beter olabilir.

    Ben 3-4 yıllık bir Android kullanıcısı olarak şunu anladım, Android cihaz üreticileri telefonu üretiyor piyasaya sürüyor 6 ay-1 yıl arası bir güncelleme sunuyor(yarım yamalak) oda ürün halan daha piyasada olduğu için satılsın diye. Sonrasında senin elindeki telefonu soran olmuyor, Samsung bunu hep yapıyor,LG desen G2 de güncelleme problemi yaşatmayacağız dedi ayıptır be kardeşim telefonda S800 var halan daha telefon kitkatta yada kitkatta bile değil. Sony desen yine çok farklı değil hTC de aynı. Aynı prensibi uyguluyorlar, demem o ki senin benim gibilere de elindeki cihazı kaybettirmeye ve yenisini aldırmaya çalışıyorlar ki başarıyorlar da. Zira örnek vermem gerekirse şimdi herifler benden 270 lira para istediler, verdikleri parçaya bakarsak 5.0" inç 1280x720 HD IPS ekran, piyasada en basitinden pc monitörlerine bakın bu özellikteki bir koca monitör bile bu kadar pahalı değil. Bence fiyatlar da kasıtlı olarak şişiriliyor, Sonra senin cihazındaki soyulmalara gelelim ; o soyulmalar Samsung'un Türkiye'ye attığı kazıktan başka bir şey değil kimse bunu inkar etmesin, benim babam hac/ümre organizasyonu yapıyor ve her yıl Allah ömür verdikçe Suudi Arabistan'a gidiyor, buradan kendime eşe-dosta babam aracılıyla cihaz getirttim ve yasal olarak işlettim cihazlarda en ufak bir tekleme vs. yaşamadık halan daha sapasağlam çalışıyorlar, Aynı şekilde S3'ümü Almancı tanıdıklar vasıtasıyla getirtmiştim onda da bir problem yoktu milletin s3'ünün ekranı çiziliyor arka kapağının samsung yazısı paslanıyor çerçeveleri siliniyordu fakat Almanya'dan gelen S3'te böyle bir şey yoktu ta ki yere düşürüp ekranını kırana kadar, ekranı kırdık-değiştirdik 1 ay geçmedi ekranın çerçevesi griden siyaha döndü benden de o esnada bir arkadaşım almıştı arkadaşım aldığına pişman oldu boya attıkça. Yani ülkemize oynanan oyunu bilelim bu firmaların gözünde Türkiye 2. 3. sınıf Dünya ülkesi bu yüzden de siz iyisini ne yapacaksınız gözüyle bakılıyor, Bakın televizyonlarda 4G li cihazlar tanıtılıyor,reklamları yapılıyor. Niye daha öncesinde yapılmıyordu ? çünkü Türkiye'de 4G ye geçileceği duyurulmamıştı. Bu esnada ne yapıldı ? firmalar Türkiye'ye 4G'siz modelleri çaktı. Samsung'larda mesela S5'in tek modeli var biliyorum bu yüzden o 4G'li sonra Note 4'lerin de bize yine basit exynos versiyonu geldi bunda da yanlış hatırlamıyorsam yine Qualcomm'a göre daha eski bir modem vardı yani siz 4G yi ne yapacaksınız alın size 3G demekten başka bir şey değildi. Ama gel şimdi yeni modellere bak hepsi 4G li, niye ? Türkiye 4G'ye geçiyor/geçecek. 64 Bit'e yeni geçen bir sistemden ve üreticilerden açıkçası ben bir şey beklemiyorum.

    Bunca şeye baktıktan sonra değerlendiriyorum ki, Apple cihazları en az 4-5 yıl güncelleme alıyor ve stabilitesini koruyor, Servisi vs. Ülkemize daha da ilgili, malzemesi dediğim türde dandik değil(dandikse bile ABD ile eşit diyebilirsin), her şeyden de öte cihazı satmaya kalktığında ölüsü en az 300-400 TL ediyor(iPhone 4) Ben bunları göz önünde bulundurduğumda diyorum ki aslında apple cihazları pahalı falan değil diğerleri pahalı.(yıla vurduğunda) Birde Android cihazların neredeyse tümünde 1 yıl sonra fiyatının yarısına düşme özelliği var, ben dışarıdan getirttiğim için pek fazla etkilenmedim fakat ben Note 3'ü aldığımda Eylül ayında yani piyasaya çıktığı ilk aydı TR fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 2500 TL civarıydı ve 3G versiyondu(SM-N900Q) benim getirttiğim cihaz ise toplamda 1500 TL'yi geçmedi ve 4G Qualcomm versiyondu. 1 Yıl sonra cihazı 1250-1300 TL civarında sattım ederi buydu, exynos versiyonlar da hemen hemen 2. elde aynıydı derken iyi ki Türkiye'den 2500 TL civarına almamışım dedim, O esnada Exynos versiyon Türkiye'de 1500 TL'ye satılıyordu. S3 te de aynı durumu yaşadım 1300 TL'ye cihazı komple ilk çıktığında aldım ertesi yıl 900 liraya zor sattım tabi ekranı değişti vs. sıfırı 1000 TL'ye falan satıldı. Şu anda fiyatları bilmiyorum ama dolarla beraber fırlamış olabileceğini düşünüyorum belki şu anda bu durum pek geçerli değildir.(dolar endeksli) Apple'a bakıyorum iPhone 5s 1900 TL civarı ve belkide halan daha peynir ekmek gibi satılıyor belkide, Gel birde samsung'u sat sony'yi sat hTC'yi sat, Geçen aylarda hTC One X'lerin fiyatına baktım çok heves ederdim S3 beni çok şaşırtınca S3 tercih etmiştim. Ne göreyim piyasada One X yok olanlarda da genel olarak sarı ekran problemi mevcut. Ben bunca şeyden sonra artık Android cihazlardan tiksindim, WP cihazlara hiç bakmıyorum zaten, diğer işletim sistemli cihazlara hiç mi hiç bakmıyorum. Bir sonraki tercihim 99% Apple'dan yana olacak sırf bu sebeplerden dolayı, yoksa bence Android cihazlar daha kullanışlı.

    İçimi döktüm burada belki senin soruna tam cevap olmadı ama rahatladım. Sadece servisler değil fabrikalar da para gözlü. Para gözlü olmasalardı 6 ayda bir cihaz çıkartıp bir önceki modeli öldürmezlerdi. Apple yılda 1 amiral çıkarır eski cihazının fiyatını düşürür 4-5 yıl cihazlarına destek verir. Ben şu kalitenin artık tadına bakmak istiyorum. Ayrıca Apple cihazların kameraları bence ortalama olarak en iyi kamera ve aynı şekilde ekranları ve dokunmatikleri de böyle.




  • samsunga mail atmıştım buda cevabı
    Değerli Müşterimiz Ali Serdar Edebali,

    Merhaba, Ben Samsung Müşteri Danışmanınız Yasin.

    Ali Serdar Bey, karşılaştığınız bu durumu anlıyorum. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyacağım.


    Ürünün, kullanım kılavuzuna aykırı kullanılmasından kaynaklanan arızalar, garanti kapsamı dışındadır. (Garanti kapsam dışı kalan cihazlar için ücretli bakım onarım desteği verilmektedir) Garanti harici durumlar, standart olarak tüm üreticilerde aynı şekilde uygulanmaktadır.

    Samsung Electronics olarak, sadece yetkili teknik servislerimizin vermiş olduğu raporlar doğrultusunda bilgi verebilmekteyiz. Yetkili teknik servislerimiz, cihazınızda garanti harici bir durum ile karşılaştı ise, farklı bir işlem tarafımızdan yapılamamaktadır. Ancak cihazınızı test ettirmek üzere, farklı bir servisimize bırakabilirsiniz.


    Teknik servis iletişim bilgilerine aşağıda yer alan link üzerinden ulaşabilirsiniz. İlginiz için teşekkür ederiz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.